Blogwalking Software/Tools Terbaru dari Jiwa Kacau!



Blogwalking Software New Version



Yeah! semalam aku mencuba satu sofware blogwalking yang telah aku muat turun dari tahun lepas (2010)..
hasilnya membawa aku kepada website Jiwa Kacau..
aku ingatkan yang aku muat turun tu dah kira yang paling baru..
rupa-rupanya tidak..
Jiwa Kacau dah update versi terbaru namun perlu diingatkan ianya bukan dari jenis AUTO BLOGWALKING..ianya adalah dari jenis manual, yang mana korang perlu juga melawati blog-blog yang telah dibuka oleh perisian Jiwa Kacau Blogwalking Tools ni, dan kemudian tinggalkan jejak blogwalking macam biasa..tiada istilah 'robot bekerja' untuk korang ok!

Kali ni Jiwa Kacau dah kemaskini perisian tersebut yang hasilnya membawa kepada perisian dari jenis Web-Base..ini kerana katanya beliau tak mahu lagi buat perisian berasaskan installer atas sebab-sebab banyak masalah yang beliau kena kaji tahap dewa ke - 19 (melampau betol review aku ni)

Aku bagi amaran kepada semua BLOGGER-BLOGGER semalaysia..
korang KAJI dulu bagaimana ia berfungsi sebelum buat apa-apa FITNAH atau KUTUKAN terhadap perisian ini mahupun website serta individu pembangunnya (Blur) mahupun tukang review ni! hehehehe..kalau aku dapati mana-mana blog yang kutuk-kutuk belakang, aku tak akan teragak-agak untuk melakukan kerja-kerja cracking terhadap PC, server, dan semua yang berkaitan dengan orang yang mengutuk tersebut pemfailan saman kerana walaupun aku seorang ETHICAL HACKER, aku juga adalah rakyat Malaysia yang mengikut lunas undang-undang..heheh! sebab apa aku warning awal-awal, sebab aku belajar dari pengalaman orang lain!
aku tak mahu jadi mangsa fitnah! muahaha!

Beranikan diri korang mengkaji kalau tak nak dikata BODOH SOMBONG..
ni adalah pandangan dari seorang pembangun perisian,
dan bukan hanya dari seorang blogger..
blogger memandang dari sudut pandangan penulis,tapi berkemungkinan besar blogger tersebut tak faham sepatah haram Computer Programming Language seperti C++, HTML Coding, dan lain-lain..
Oleh itu, BACA LA SAMPAI HABIS OK..


sila baca REVIEW PENUH dari Encik Blur a.k.a JIWA KACAU.COM


Hari ini aku mendapat satu komen yang agak membengangkan kepala otak aku… Komen ini adalah berkaitan Blogwalking Software yang aku sedang develope… Isu ini menjadi hangat kerana semasa aku melancarkan software ini dengan rasminya terdapat juga seorang scripter dari Malaysia yang juga melancarkan scriptnya… Aku malas hendak menceritakan pasal beliau ini… Kami berdua dituduh tanpa usul periksa bahawa kemudahan blogwalking yang kami reka ini memberikan banyak keburukan daripada kebaikan… Contohnya isu traffik satu hala… Untuk pengetahuan blogger diluar sana tidak wujud kisah traffik satu hala dalam dunia moden ini… Aku akan mengulas serba sedikit tentang script yang kami berdua telah cipta ini…

1. Blogwalking Software (Jiwa Kacau)

Software ini adalah hasil kajian aku yang mendalam tentang cara2 yang dapat menjimatkan masa untuk berblogwalking…
Konsep software yang aku reka ini mudah sahaja iaitu blogger yang menggunakan software ini dapat membuka banyak blog dalam satu masa…
Aku telah menetapkan 50 blog yang akan dibuka sekali gus…
Apabila software ini diaktifkan browser korang akan secara automatiknya membuka 50 blog yang telah aku tetapkan dan aku update setiap hari…
Ia sama seperti korang bukak blog Hanis Zalikha, Darkbatman, dan juga Redmummy dengan memasukan URL secara manual pada browser korang… (Tidak mungkin korang akan masuk blog Hanis Zalikha dan Redmummy dari shoutbox)
Ini disebabkan Hanis Zalikha dan Redmummy tidak meniggalkan jejak lagi seprti kita blogger amatur ini…
Korang boleh tengok laporan traffik mereka… (Takkanlah mereka dapat trafik berjuta-juta semua dari Google dan juga blogger yang menglinkan entry mereka di dalam post)
Kalo x caye korang boleh bukak Nuffnang dan kira refferal korang same tidak bilangannya dengan UV korang (Jawapannya 100% tidak)
Ini disebabkan referal ialah penanda dimana reader itu datang ke blog korang cth seperti reader2 korang membaca entry korang apabila mereka search dan entry korang terletak di antara top 10 list di dalam Google…
Kalo korang perhatikan semual refferal adalah URL… Samaada dari Google, Cbox, Shoutmix dan juga blog2 lain yang meletakkan link korang di dalam post mereka…
Jadi tidak timbulah isu traffik satu hala di dalam penggunaan software blogwalking ini…
Pengguna still masih boleh membaca entry terkini, komen dan meningalkan jejak secara manual dengan menggunakan software ini…
Ini kerana software ini adalah MANUAL BLOGWALKING dan buakannya autoblogwalking


2. Auto Shoutmix and Cbox message (ABCDead)

Script ini aku tak tahu macam mana dia cipta…
Mengikut kefahaman konsep yang digunakan ialah setelah script ini aktif dia akan hantar ROBOT untuk crawl page korang dan mencari Shoutmix ataupun Cbox…
Konsep ini sama seperti digunakan oleh Google Inc untuk meletakkan entry blog korang didalam Google Search Engine…
Kelebihan script ini korang melakukan BW secara auto tanpa perlu membuka page tuan empunya blog terdahulu…
Kelemahan script ini pulak korang tidak dapat membaca dan meningalkan komen di blog2 yang korang telah tinggalkan jejak…(Tetapi dengan Blogwalking Software di atas semuanya boleh)
Script ini juga membawa traffik ke blog anda ini disebabkan ROBOT itu merupaka salah satu URL yang terdapat di dalam script tersebut… (Tidak faham??)
Kita ambik contoh URL kepada robot itu ialah… http://domain.com/robot.php
Bila robot ini berjalan2 didalam blog korang dia akan meningkatkan traffik korang secara automatik…
Aku x nak komen panjang pasal script ini…
Semua ini adalah berdasarkan pengalaman aku di dalam bidang IT ini..
Ok korang dah baca sedikit rumusan kepada kedua2 script dan juga software di atas… Sekarang aku nak tegur sedikit si INSAN TAK PUAS HATI berkenaan dakwaan beliau…

Pasal traffik satu hala tu aku dah cerita panjang lebar dekat atas ini…
Pasal klik iklan - Seperti yang korang tahu, Nuffnang telah memberikan amaran keras kepada FRAUD CLICK… Betul juga seperti kata Nuffnang sebab FRAUD CLICK ini menyebabkan rezeki yang diterima oleh para blogger menjadi shubahah… (Kalo x caye boleh search Google ade ustaz yang menerangkan pasal FRAUD CLIKC ini)
Pasal manfaat - Kedua2 belah pihak mendapat manfaat dan kadang2 pihak yang tersenarai didalam BW software ini lebih mendapat manfaat… Amik cotoh anda tersenarai di dalam software ini, tetapi tidak aktif berblogging… Aku pula sering menggunkan software ini dan kadang2 sehingga lebih 5 kali aku guna software ni dalam sehari… Dan ini memberikan blog anda 5UV daripada aku… Dalam masa 10 hari aku telah berikan blog anda 50UV dan anda pula membuka blog dan membalas jejak setiap 5 hari sekali… Peluang untuk anda singgah di blog Jiwa Kacau dan memberikan traffik kepada Jiwa Kacau adalah tipis… Sebab shoutmix hanya simpan message sebanyak 250 sahaja… (konsep aku adalah biar aku bahagi lebih dan satu hari nanti aku akan dapat lebih juga)
Pasal ADIL - Sorry la sebab kebodohan INSAN TAK PUAS HATI untuk tidak membaca E-book yang telah dikeluarkan…
Pasal anda dalam perhatian – Tahu atau tidak setiap kali anda meningalkan komen WordPress akan merekod setiap IP, Email dan juga URL anda… Email dan URL mungkin boleh ditipu tetapi IP tidak boleh ditipu… Bayangkan apa aku boleh lakukan kepada INSAN TAK PUAS HATI jika aku fowardkan IP ini kepada SKMM untuk tidakan… Tetapi aku tidak buat begitu sebab aku paham tidak ramai orang yang celik IT zaman sekarang ini dan juga ada yang hanya tahu MENUDUH TANPA USUL PERIKSA…

Jiwa Kacau




nak pegi ke link perisian web-base blogwalking tersebut? klik kat bawah ni:


Web-Base Jiwa Kacau Blogwalking Software




Haaa...dah selesai baca review beliau?
ni pula tag kawan-kawan aku seperti yang dalam syarat penyertaan Jiwa Kacau..


myHD

Blog Metafizik dan Khazanah Alam

dgodam



(bagi yang tak tersenarai tu aku mintak maaf la eh..aku tak sempat nak tulis banyak-banyak sebab aku kena edit dulu kod supaya bila korang klik, ia akan buka satu lagi tab dari web browser korang menghala ke arah blog/website yang korang klik..so takde la korang terlepas dari blog aku..bleh la korang baca lagi di sini dengan aman..)


Kalau korang nak perisian versi yang boleh dimuat turun pun aku ada..perisian yang sama dibangunkan oleh Jiwa Kacau..kat bawah ni aku sertakan pautan kepada muat turun perisian Jiwa Kacau Blogwalking Software tersebut..cuma versi ni ia akan buka 50 page blog serentak..so..pastikan kelajuan internet korang power!


Jiwa Kacau Blogwalking Software



Kalau korang nak perisian yang dibangunkan oleh Sepaku.net pun aku ada!
korang kaji kedua-dua perisian ni ok..
aku tak sempat nak kaji lagi sebab sibuk dengan kerja-kerja hacking terbaru yang aku baru nak cuba buat..jadi aku serahkan kepada korang untuk menilainya sendiri ok..


Sepaku Blogwalking Version 1.6





Powered by Blogger.