Cipta Virus Palsu

Salam semua sahabat-sahabat MyHAR @ My Hackers Are Here..hari ni aku nak ajar sikit camne nak cipta satu virus palsu untuk menakut-nakutkan (bergurau) kawan korang..heheh..pasti lucu..aku rasa mungkin ramai yang dah tahu cara nak cipta virus palsu jenis ni tapi tak lengkap blog Hacker ni rasanya kalau tak buat post tentang kaedah nak cipta virus palsu ni sebab kebanyakan blog hackers yang lain aku tengok ada aje posting yang sama..ok..mari kita mulakan ye..

korang pegi kat desktop, klik kanan > New > Shortcut

akan keluar satu tetingkap..apa yang perlu korang buat ialah taip di situ:

shutdown -s -t 900 -c "Ini adalah amaran dari Virus Hackers"

dekat ruang pembuka dan penutup kata tu adalah 'mesej' yang korang nak sampaikan kepada mereka yang klik pada 'Virus' korang tu..yang aku taip kat atas tu hanya contoh aje..korang nak taip benda lain, tu korang punya suka la ye..heheh..

kemudian klik > Next > dan taipkan nama 'Virus' palsu korang tu..bagi aje la ape-ape nama..asalkan orang tak cam..last sekali macam biasa la, klik Finish..kalau korang klik, ia akan menampilkan 'mesej' untuk shutdown PC korang dan paling malang sekali apabila tetingkap tu tak ade button 'X' untuk mematikannya..


Jadi macam mana? kaedah untuk menyahaktifkan Virus Palsu ini ialah dengan pergi kepada Start > Run > taipkan shutdown -a > klik OK > Settle..tetingkap 'Virus Palsu' korang akan hilang dengan sendirinya..


Kat bawah ni aku sertakan sekali video untuk korang lebih memahami kaedahnya dan dalam video ni pun ada ajar cara-cara nak tukarkan icon Virus Palsu tu supaya ia nampak lebih memperdayakan..hahaha..enjoy!









Powered by Blogger.