Mengesan Laman Palsu/Phishing Dengan Menggunakan Java Script

Salam kepada semua The Hykerz dan para pembaca yang Mr.Hac ingati sekalian..

Ramai orang berfikir bahawa java script sebagai satu bahasa komputer tahap rendah sedangkan java script adalah sangat berkuasa..kebanyakan orang juga ramai yang tidak tahu menggunakan java script dan juga tidak tahu akan kemampuannya yang sebenar..mereka hanya tahu java script dapat mencipta shoutbox, edit halaman blog, buat widget haiwan dan sebagainya..tapi semua itu hanya membazirkan masa kerana ia tidak membantu korang semua untuk mencungkil kebolehan sebenar java script..






Tahukah korang semua yang Mr.Hac boleh hack akaun facebook korang hanya dengan mencipta Fake Login Page,
yang betul-betul serupa dengan login page facebook?
nak tahu tak macam mana nak mengesan laman palsu tersebut?

kalau nak, hanya perlu salin (copy) kod java script dibawah dan letakkan (paste) pada bar alamat (address bar) di web browser korang..paste betul-betul selepas 'alamat ujian' korang tu berakhir..sebagai contoh kalau korang nak uji http://www.myhackersarehere.com, paste kod java script yang Mr.Hac bagi tu selepas [dot]com iaitu:



http://www.myhackersarehere.com<------ paste kat sini..



Dibawah ini ialah kod yang korang perlu salin dan tampal (copy and paste):



javascript:alert("The actual URL is:\t\t" + location.protocol + "//" + location.hostname + "/" + "\nThe address URL is:\t\t" + location.href + "\n" + "\nIf the server names do not match, this may be a spoof.");



Ni adalah contoh gambar ye..








Powered by Blogger.