Kaedah Untuk Hack dan Crack Internet Download Manager Secara Manual

Salam semua..entry ni adalah entry yang ke 5 pada hari ini..Mr.Hac terpaksa post dengan banyak sebab minggu depan agak sibuk untuk Mr.Hac. Oleh itu, entry ni Mr.Hac dedikasikan untuk semua followers dan para pembaca sekalian..

Masalah yang sering kita hadapi apabila menggunakan Internet Download Manager (IDM) yang crack ialah server check yang kerapkali mengganggu..biarpun kita sudah menggunakan PATCH dan CRACK yang paling baru untuk 'membunuh' server check ini, namun kadangkala ia tidak memberikan kesan..IDM sudah melakukan banyak pembaharuan dan penambahbaikan untuk ciri-ciri keselamatan perisiannya..



Kaedah Hack/Crack IDM Secara Manual:

1. Muat turun perisian IDM versi trial di laman pembangunnya iaitu ---> Internet Download Manager
(Nak update pun boleh)

2. Klik pada Registration dan masukkan semua maklumat yang diperlukan. pada tetingkap registration, ia akan meminta maklumat seperti --> Name, Last Name, Email Address & Serial Key


3. Setelah mengisi maklumat seperti nama, e-mel, selepas itu masukkan serial key. Sila masukkan serial key di bawah (salah satu).

NRPXD-PIIYA-2YSOE-93SOA
2R7SC-NR3D7-SQWRQ-790BC
B2NN9-WZMY7-7WCSV-XMNIQ
ZVZO2-Z7MOR-YSYQX-ASDX9
ZQ3PR-AXVEE-CSE3E-CZYDA
DN7Y2-QY2WI-XSBE3-VYV03
22V3Q-0A9EY-3UA7O-OAO0Y
RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M
UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1
398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5
FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M

klik Ok untuk melengkapkan Registration.


4. Selepas kesemua langkah ini, akan muncul tetingkap lain yang menyatakan IDM telah didaftarkan dengan serial key yang palsu dan ia akan 'exit' dengan sendiri..ini diakibatkan oleh SERVER CHECK yang telah dapat mengesan dalam IDM terdapat serial key yang tidak ada di dalam data base pelanggan-pelanggan IDM.

5. Di sinilah kita memulakan langkah untuk mematikan server check IDM..

Pergi kepada Start > Run... > taipkan

notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts

Nota: Untuk pengguna Windows 7, korang tidak akan dapat 'save' hosts file..melainkan korang sudah disable sistem 'Run As Administrator'..

Oleh itu, pergi ke drive C:/ > Windows > System32 > Drivers > Etc > dalam folder ini korang akan jumpa host file tersebut.


6. Klik kanan pada fail hosts, dan klik pada Properties. Pergi kepada tab Security dan pergi kepada akaun admin. korang akan nampak 'button' edit. klik pada button edit dan tandakan 'Allow' pada semua kotak bahagian 'Allow' untuk memberikan 'Full Access' sistem kepada korang.


7. Klik pada fail hosts. buka dengan menggunakan notepad. satu fail akan keluar seperti gambar di bawah:



Kemudian, salin dan tampal (copy and paste) code di bawah pada fail hosts tadi (seperti dalam gambar di atas)


127.0.0.1 tonec.com
127.0.0.1 www.tonec.com
127.0.0.1 registeridm.com
127.0.0.1 www.registeridm.com
127.0.0.1 secure.registeridm.com
127.0.0.1 internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror2.internetdownloadmanager.com


Selepas menambahkan code di atas, save fail notepad tadi.

Setelah itu, buka kembali IDM korang yang dah 'exit' selepas merajuk bila dimasukkan serial number yang palsu..ajaibnya (ajaib ke Mr.Hac?), IDM korang tak merajuk lagi dah! hehehe..

yang paling menarik, kalau korang nak upgrade lain kali, hanya perlu muat turun perisian IDM versi trial dari laman pembangunnya, dan apabila korang install IDM, ia merajuk kembali dan minta dimasukkan serial number, korang hanya perlu masukkan sahaja salah satu daripada serial number di atas tadi dan, wal-lah! IDM akan Full Version..ia akan sentiasa Full Version untuk setiap kali korang upgrade..



Ni bukti IDM Mr.Hac yang dah Full Version dengan kaedah ni:





Nota: nak update, memang dah tak boleh langsung..korang nak bukak laman web IDM pun tak boleh sebab dah di-disablekan oleh code tadi..sebagai jalan penyelesaian untuk update IDM, korang buka laman pembangun IDM, nanti korang akan diminta untuk masuk melalui cached copy. masuk melalui situ ok? dah masuk, apa lagi..sedut la!

Suka tak? kalau suka, kasik komen aaaaaa...

Patch : Link




Powered by Blogger.