06 March 2011

Kaedah Untuk Hack dan Crack Internet Download Manager Secara Manual


By on 12:12 AM

Salam semua..entry ni adalah entry yang ke 5 pada hari ini..Mr.Hac terpaksa post dengan banyak sebab minggu depan agak sibuk untuk Mr.Hac. Oleh itu, entry ni Mr.Hac dedikasikan untuk semua followers dan para pembaca sekalian..

Masalah yang sering kita hadapi apabila menggunakan Internet Download Manager (IDM) yang crack ialah server check yang kerapkali mengganggu..biarpun kita sudah menggunakan PATCH dan CRACK yang paling baru untuk 'membunuh' server check ini, namun kadangkala ia tidak memberikan kesan..IDM sudah melakukan banyak pembaharuan dan penambahbaikan untuk ciri-ciri keselamatan perisiannya..



Kaedah Hack/Crack IDM Secara Manual:

1. Muat turun perisian IDM versi trial di laman pembangunnya iaitu ---> Internet Download Manager
(Nak update pun boleh)

2. Klik pada Registration dan masukkan semua maklumat yang diperlukan. pada tetingkap registration, ia akan meminta maklumat seperti --> Name, Last Name, Email Address & Serial Key


3. Setelah mengisi maklumat seperti nama, e-mel, selepas itu masukkan serial key. Sila masukkan serial key di bawah (salah satu).

NRPXD-PIIYA-2YSOE-93SOA
2R7SC-NR3D7-SQWRQ-790BC
B2NN9-WZMY7-7WCSV-XMNIQ
ZVZO2-Z7MOR-YSYQX-ASDX9
ZQ3PR-AXVEE-CSE3E-CZYDA
DN7Y2-QY2WI-XSBE3-VYV03
22V3Q-0A9EY-3UA7O-OAO0Y
RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M
UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1
398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5
FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M

klik Ok untuk melengkapkan Registration.


4. Selepas kesemua langkah ini, akan muncul tetingkap lain yang menyatakan IDM telah didaftarkan dengan serial key yang palsu dan ia akan 'exit' dengan sendiri..ini diakibatkan oleh SERVER CHECK yang telah dapat mengesan dalam IDM terdapat serial key yang tidak ada di dalam data base pelanggan-pelanggan IDM.

5. Di sinilah kita memulakan langkah untuk mematikan server check IDM..

Pergi kepada Start > Run... > taipkan

notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts

Nota: Untuk pengguna Windows 7, korang tidak akan dapat 'save' hosts file..melainkan korang sudah disable sistem 'Run As Administrator'..

Oleh itu, pergi ke drive C:/ > Windows > System32 > Drivers > Etc > dalam folder ini korang akan jumpa host file tersebut.


6. Klik kanan pada fail hosts, dan klik pada Properties. Pergi kepada tab Security dan pergi kepada akaun admin. korang akan nampak 'button' edit. klik pada button edit dan tandakan 'Allow' pada semua kotak bahagian 'Allow' untuk memberikan 'Full Access' sistem kepada korang.


7. Klik pada fail hosts. buka dengan menggunakan notepad. satu fail akan keluar seperti gambar di bawah:



Kemudian, salin dan tampal (copy and paste) code di bawah pada fail hosts tadi (seperti dalam gambar di atas)


127.0.0.1 tonec.com
127.0.0.1 www.tonec.com
127.0.0.1 registeridm.com
127.0.0.1 www.registeridm.com
127.0.0.1 secure.registeridm.com
127.0.0.1 internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror2.internetdownloadmanager.com


Selepas menambahkan code di atas, save fail notepad tadi.

Setelah itu, buka kembali IDM korang yang dah 'exit' selepas merajuk bila dimasukkan serial number yang palsu..ajaibnya (ajaib ke Mr.Hac?), IDM korang tak merajuk lagi dah! hehehe..

yang paling menarik, kalau korang nak upgrade lain kali, hanya perlu muat turun perisian IDM versi trial dari laman pembangunnya, dan apabila korang install IDM, ia merajuk kembali dan minta dimasukkan serial number, korang hanya perlu masukkan sahaja salah satu daripada serial number di atas tadi dan, wal-lah! IDM akan Full Version..ia akan sentiasa Full Version untuk setiap kali korang upgrade..



Ni bukti IDM Mr.Hac yang dah Full Version dengan kaedah ni:





Nota: nak update, memang dah tak boleh langsung..korang nak bukak laman web IDM pun tak boleh sebab dah di-disablekan oleh code tadi..sebagai jalan penyelesaian untuk update IDM, korang buka laman pembangun IDM, nanti korang akan diminta untuk masuk melalui cached copy. masuk melalui situ ok? dah masuk, apa lagi..sedut la!

Suka tak? kalau suka, kasik komen aaaaaa...




About Arya Putra a.k.a Dr. Freddy [Admin/Superuser of This Blog]

An enthusiast to the world of the unknown, death metal songs, blogging, motorcycles and have a lot of passion in IT.

64 comments :

  1. terimakasih.alaa.kenapa nak terburuburu post.kalau rasa tak sempat,schedule kan post.boleh belajar kalau tak tahu.hee.

    ReplyDelete
  2. Mr hac..aku dah try buat semua tu but still IDM aku merajuk mcm berok..haha

    nk buat camner ek?aku pengguna window 7 and aku dah try buat yg adminis tu..tp masalahnya aku tak boleh nk tick dekat allow semua tu..

    bantulah daku wahai Mr Hac

    ReplyDelete
  3. eh..pelik plak..

    Hac pun gunakan windows 7 jugak..
    ok je..

    sabo2..nanti aku pikirkan..
    yang atas ni ko dah buat belum?
    pelik la...

    ReplyDelete
  4. aku dah buat bro..mungkin sbb aku tak boleh nk tick yg allow semua tu kot..sbb,bila aku save host yg dah diedit tu,dia akan save dekat tempat lain..bukan dekat host yg sama..

    ok2 take time..btw,kalau tempoh trial dah tamat still boleh buat ke Mr Hac?

    sorry doh menyusahkan ko..aku mmg dah jatuh hati ngan IDM ni..sbb tu usaha gak nak bg boleh guna..hehe

    thanks bro

    ReplyDelete
  5. hosts fail yang ko savekan tu jadi hosts.bak ye?

    ReplyDelete
  6. Bro, trimas byk2!!
    ak skrg pkai IDM 6.05... pkai patch pn die mrajuk cam haremmm..
    pkai cara ko jgk berkesan.. tq bro!

    ReplyDelete
  7. no hal bro..
    aku gembira bila dapat bantu kawan-kawan..
    support la blog aku ye..

    ReplyDelete
  8. em..aku mmg dok amek serial code idm dari dlu lagi kat youtube jek..hehe.. tp ko ada cara nak speedup x ngan IDM.kot2 la leh korek bg dl speed naik 50% ka..hehe

    ReplyDelete
  9. ade..ade cara bro..
    nanti aku buat post pasal tu bila aku free eh..

    ReplyDelete
  10. mr hac sy puny lg plk
    mula2, xleh gak jd cm juanyuan tu..
    then sy copy blk kt host tu sbjik cm dlm gmbr..
    kne tab skit ltk btol2 kt bwh local host tu cm dlm gmbrr

    tp bile cek update die ckp network unreachable
    cannot connect to idm

    tp full v6.05 haha..n try donlop bleh j..hehehe
    agk2 nye ad efek pape x??

    ReplyDelete
  11. takde efek ape pun..
    efeknya kalau ada pun hanya tak boleh bukak website IDM..

    senang aje..remove sekejap script tu, bukak website IDM, download IDM latest, then apply the script again! hahaha..

    ReplyDelete
  12. ape script2 tu..xrajin la nk donlop plak,
    lau xde efek..hehehehe...pkai yg ni jelahh hoho

    ReplyDelete
  13. sy de software tuk hack IDM nie..knape mr. hacker xpublish software tue drpd gne cara manual nie..kan lbih snang..??

    ReplyDelete
  14. @milo panic: manual adalah cara hacker..

    ReplyDelete
  15. loh...apesal x leh nk tick tg allow tu...
    pastu nak save note tu pon x dpt permission~~

    ReplyDelete
  16. @ Jebat Malaya thanks bro 4 answering it..heheh..

    @ Anonymous kena setting dulu windows 7 tu supaya jadi ala2 windows XP..lepas setting tu takde la jadi camtu..

    ReplyDelete
  17. mmm...cmne nk tuka seting tu??

    ReplyDelete
  18. Ok2..macam ni la..buat masa ni aku agak sibuk..tunggu mext entry..
    aku akan letak semua setting tu..hehehe..

    ReplyDelete
  19. yeaaaa...arya putra terbaek!haha

    ReplyDelete
  20. bro anonymous..ko pegi sini la --> Speed Up Windows 7

    panjang sangat kalau nak buat entry..ko baca kat situ aje la eh..
    cari disable UAC..yang tu la ko nak kena buat..

    ReplyDelete
  21. bro tak leh nak tick la allow tu..mcm mne nak wat??

    ReplyDelete
  22. bro,, ko ltak software mcm yg milo panic ckp 2 ,, sng skit

    ReplyDelete
  23. ko dah baca ke belum komen dari jebat malaya?
    manual adalah cara kerja hacker..
    aku dah letak dah software yg milopanic mintak tu..

    ReplyDelete
  24. file hosts tu pon saye xde. mcm mne ni mr hac?

    ReplyDelete
  25. takyah susah2..
    pergi kat sini:

    http://www.myhackersarehere.com/2011/05/internet-download-manager.html

    ReplyDelete
  26. Bro Arya Putra,ak xleh nk click button "Allow" tu(window 7) kat bhgian admin tuh,.cmner ekk nk settle prob nieh?lizz bro bg tips,..IDm lah hrapan aku,..

    ReplyDelete
  27. ko kena disable User Account Control..

    ReplyDelete
  28. KEY BLOCK LA BRO.. T_t

    -NI3BI3-

    ReplyDelete
  29. Bro Arya Putra yg bijaksana dan bestari,.pada tetingkap Permissions For Hosts tue,yg kena click smua "Allow" tu,dlm bnyak2 option yg dibagi mcm Modify,Read & Execute,Read,Write,,.semua aku bleh allow,tapi option "Special Permissions" ak xleh allow,npe ekk??,.Pliz plizz plizz bro selamatkan aku,..

    ReplyDelete
  30. @ anonymous yang pertama sila cari alternatif..tapi sebelum tu aku nak tanya kena block macam mana tu?


    @ anonymous yang kedua ko pakai PC mana? office ke PC sendiri?

    ReplyDelete
  31. tq bro, baek punya...

    ReplyDelete
  32. aik..kenape ak nye ta merajuk('exit" sendiri) mcm mane nak buat nih??

    ReplyDelete
  33. klik kanan kt file host tu mcm mane..ak ta jupe pn properties..aduyaiiiii

    ReplyDelete
  34. help2 cmner nak tick kat special permission tuu...tulun tulun..

    ReplyDelete
  35. bro hac, aku dh wat seme bnda yg ko ckp ni..tp bile aku 'run' semula IDM, dia tetap ckp aku pkai fake serial..then mintak masukkn name, email n serial num...

    bleh x ko dptkan hacked file (.exe) utk latest version IDM ni?

    ReplyDelete
  36. bro,,,aku dah save dah,,tp msh gak xleh.....cam ner ar???

    ReplyDelete
  37. Terima kasih.... ;-)

    ReplyDelete
  38. UAC dah disable ..
    disable sistem 'Run As Administrator'.. yg tu kat mn ??
    masalah sama ..
    masih tak leh tick suma kotak tu ..
    special permissions tu tak leh nak tick ...

    ReplyDelete
  39. thx bro..terbaeek..^_^

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Kat mane er yg 'Run As Administrator' tu ? ta jumpe pon .

    ReplyDelete
  42. tme kasih byk la mr hac...i like

    ReplyDelete
  43. thnxz so much dear...mwahhhhhh...<3

    ReplyDelete
  44. bro... aku dah buat sume tp still xleh cam ner ni??

    "disable sistem 'Run As Administrator'.. yg tu kat mn ??
    masalah sama ..
    masih tak leh tick suma kotak tu ..
    special permissions tu tak leh nak tick ..."

    ReplyDelete
  45. klik dkt security klik user(user-PC/Users)

    ReplyDelete
  46. thanks mr.hac,sy dah bleh gune smule........

    ReplyDelete
  47. tq mr hack...lu memang terer..teruskan menghack...

    ReplyDelete
  48. thanks a lot mr hackers..
    you made my life easier :D
    LOL

    ReplyDelete
  49. thanks mr hac...boley x jd hacker tutor saya

    ReplyDelete
  50. nice bro~~love u~~~

    ReplyDelete
  51. mr hackers tlg sy pls!!!! yg ke 6, sy buat tak jd....tab security ada kat mane??

    6. Klik kanan pada fail hosts, dan klik pada Properties. Pergi kepada tab Security dan pergi kepada akaun admin. korang akan nampak 'button' edit. klik pada button edit dan tandakan 'Allow' pada semua kotak bahagian 'Allow' untuk memberikan 'Full Access' sistem kepada korang.

    ReplyDelete
  52. aku pun x dapat nak tick gak kat permission tu,mcm mana nak buat ek

    ReplyDelete
  53. da dpt..yeah3.. tQ...

    ReplyDelete
  54. hua... terima kasih Mr.Hac .. mula2 sya buat tu x berjaya , tp sy try kali kedua dah dpt.. hehe.. Mr.Hac , bleh x post skit ttg Photoshop nie..

    ReplyDelete