Safety Folder Version 1.1 (Upgraded) versi Juaratempur

Salam semua..The Hykerz ok? pembaca semua ok?

Jom tengok apa yang Mr.Hac nak kongsikan hari ni..
Semalam Hac ada kongsikan aplikasi Folder yang Selamat (Safety Folder) versi 1.0..
namun ada beberapa cadangan, jadi kami dah melakukan penambahbaikan dari segi coding..
jadi hari ni terimalah versi 1.1 dari My Hackers Are Here a.k.a MyHac..
Eh..biar betul Mr.Hac..baru semalam lancarkan versi 1.0, hari ni dah ada versi 1.1?
Yeee..betul..heheh..

Ada yang tanya Hac betul ke aplikasi ni guna coding 'Mengunci folder tanpa menggunakan perisian'?..ya..betul..memang kami buahsuai...eh...silap..ubah suai dari code tersebut kepada satu aplikasi yang lebih memberi manfaat..sebab kalau coding asal, ia cuma menyorokkan folder..tapi untuk aplikasi ni, kami buat folder tersebut lebih selamat dengan menukarkan ia menjadi folder yang di-rename kepada 'autorun.inf'..dan di dalamnya kami tambahkan dua lagi folder iaitu 'setup.ini' dan 'setup.inf'..

Untuk penerangan lebih lanjut sila pergi sini ---> Kenali Autorun

Untuk pengetahuan korang semua, ia tidak akan berfungsi sebagai sebuah folder untuk korang SOROKKAN fail-fail peribadi korang daripada dilihat oleh orang lain..ianya berfungsi untuk melindungi fail-fail korang yang penting dari dijangkiti oleh virus yang merebak melalui pendrive..

Kalau nak perisian seperti itu, pergi kat sini ---> Folder Lock 6.5.5 Including Key

Ok..untuk aplikasi yang kitorang buat ni, apa yang baru dalam versi 1.1?

- Coding telah diubah suai menjadi lebih kemas dan baik
(coding tidak bertindan)
- ada pilihan untuk memasukkan semula kata laluan yang salah
- Folder MYHAC diubah kepada JUARATEMPUR
(kredit kat bro juaratempur)


Ok..semalam ada cadangan dari bro dgodam untuk pilihan mengubahsuai kata laluan..tapi setelah Team MyHac berbincang, kami rasa biarkan ia seperti itu..sebab? sebabnya dah jelas, aplikasi ini bukan untuk MENYOROKKAN folder korang..jadi letak password sendiri pun tak guna sebab masih boleh diakses dengan menggunakan 'Folder Options...'..
heheheh..jangan kecik ati ye..benda ni kami reka untuk memudahkan korang sebenarnya..tak perlu mengulang perbuatan yang sama setiap kali nak hiddenkan folder, nak un-hide balik..
kemudian nak cipta fail-fail autorun, setup, dan
hidden-kannya, kemudian nak buat coding lagi untuk hilangkan 'button' untuk un-thick 'Hidden' tu lagi..ish..korang faham tak? heheh..

Ok-ok..jangan cakap panjang..muat turun aplikasi Safety Folder version 1.1 di bawah..

Klik Di Sini ---> Safety Folder version 1.1 (juaratempur)

Cara penggunaannya sama sahaja dengan versi 1.0..cuma nama folder aje yang ditukar kepada JUARATEMPUR..kata laluannya masih sama iaitu: mrhac

Soalan cadangan penambahbaikan:

- Nama aplikasi ni yang sedap ape ye nak bagi?
- Korang rasa perlu kata laluan (password) ke? sebab kalau tak nak, versi seterusnya kami buang coding kata laluan tu..
- Kalau nak kata laluan peribadi, sila e-melkan kepada bro JT di juaratempur@yahoo.com





Powered by Blogger.