Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Salam..akhirnya teracun juga Mr.Hac untuk menyertai segmen ini setelah terbaca di blog brader yang paling cool,abgteror..Hac pada asalnya sebelum ni memang tak pernah nak join mana-mana segmen/contest/GA sebab Hac takut orang salah label blog Hac sebagai blog biasa/sama dengan blog peribadi..but finally i said no!

Apa-apa pun para pelawat, baca aje la nohhh..


Tujuan Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

1) Berkenalan dengan blogger baru.
2) Merapatkan diri dengan blogger baru.
3) Memudahkan kita sesama blogger berkenalan antara satu sama lain iaitu sama ada sesama kita mahupun dengan rakan-rakan bloggers yang lain.


Soalan dari Bro Ar-Rifke, dan jawapan dari Arya Putra a.k.a Mr.Hac:


1) Berapa lama dah blogging?

Hac mula menulis/design di blog ni pada 16/01/2011..jadi kalau kira balik ada lebih kurang dekat 5 bulan juga la Hac berblogging..


2) Kenapa suka blogging?

Blog la tempat Hac nak 'melampiaskan' MINAT Hac yang SANGAT MENDALAM terhadap dunia IT..Hac boleh katakan ketagih tahap Dewa ke 19 dekat blog ni..kalau sehari tak buat post, sehari tak tengok blog, rasa ada tertinggal nyawa dekat ubun-ubun!


3) Blog kamu mengenai apa?

Hac buat blog ni khas untuk semua rakyat MALAYSIA tak kira bangsa untuk mempelajari ilmu-ilmu berkenaan dengan dunia IT..kalau nak ambil kelas di luar sana, Hac yakin ramai yang kurang berkemampuan..jadi apalah salah kiranya Hac bagi 'kelas maya' secara percuma kan? pahala tu..cuma blog Mr.Hac ni hampir 100% ditulis mengenai The Art Of Hacking..sebabnya Hac nak wujudkan kesedaran kepada semua orang akan cara kerja hackers supaya orang lain boleh ambil precaution before something bad happen..because knowledge is power..





4) Harapan dalam dunia blogging?

Hac berharap semoga semua orang, pengunjung, dan pembaca di blog Mr.Hac ni dapatlah mempelajari sedikit sebanyak mengenai dunia IT yang sangat luas ni, sama luasnya dengan dunia yang kita pijak dan langit yang kita junjung diatas kepala diantara dua jemala!


Untuk mengetahui tentang segmen ini, sila layari ---> Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru



Powered by Blogger.