Maaf sila aktifkan javascript.

Kenapa Perlu Menyembunyikan IP?

Selalu sangat Mr.Hac dapat soalan seperti berikut:

Kenapa perlu sembunyikan IP?
Kenapa perlu guna VPN?
Kenapa perlu guna SSH Tunneling?
Kenapa perlu guna Ultrasurf / proxy?
Kenapa perlu lindungi IP sedangkan kalau kita buat jenayah siber sekalipun, ISP tidak boleh mendedahkan maklumat IP melainkan diarah berbuat begitu oleh undang-undang??

Mr.Hac tak mahu jawab dengan artikel panjang berjela..cukup sekadar Mr.Hac berikan anda semua sebuah video untuk ditonton:


Secara kesimpulannya sila lihat perbezaan antara sambungan internet yang terdedah kepada ancaman, dan sambungan internet yang telah dienkrip oleh kaedah proxy, SSH atau VPN..


Sambungan Internet (tanpa enkripsi) -> ISP -> Laman web

Sambungan Internet (tanpa enkripsi-> Penggodam -> Laman Web


Sambungan Internet (beserta enkripsi) -> Penggodam yang hampa (KOH KOH KOH)-> Internet yang selamat!

Sambungan Internet (beserta enkripsi) -> firewall -> Internet yang bebas!


Sudah jelas sekarang perbezaannya?
lakukan perubahan sekarang dan mulalah melayari internet dengan cara yang lebih selamat dan bebas dari sekatan!
Ya..sememangnya anda tetap tidak akan selamat dari virus, RATs, mahupun keylogger tetapi itu semua bergantung kepada cara anda mengendalikan internet dan komputer..jika anda kurangkan diri anda dari bergantung kepada perisian crack dan juga jika anda lebih memahami apa itu virus, apa itu RAT, dan apa itu keylogger serta cara kerjanya, maka internet yang selamat dari ancaman adalah milik anda!
Elakkan KECURIAN IDENTITI, elakkan daripada apa yang anda layari di internet DILIHAT dan DIPELAJARI oleh orang lain, elakkan diri anda dari DIPANTAU oleh sesiapa sahaja!Powered by Blogger.