Maaf sila aktifkan javascript.

Menggunakan Raptor VPN Bersama OpenVPNPortable

RaptorVPN sememangnya pilihan terbaik kerana kelajuan bandwidth yang ditawarkan bersama dengan harganya yang sangat menarik, iaitu kosong Ringgit (percuma lah!)..

Nak menggunakannya bersama dengan OpenVPNPortable sangat mudah! (thanks to encik Admin pemantau blog ini, bro juaratempur a.k.a JT)..anda tidak perlu memasangnya (install) sebaliknya terus gabungkan bersama dengan perisian OpenVPNPortable yang mudah alih (portable)..


Cara Menggunakan RaptorVPN Bersama OpenVPNPortable:

1. Muat turun perisian OpenVPNPortable di sini -> OpenVPNPortable


2. Muat turun installer RaptorVPN (Log masuk ke akaun RaptorVPN anda, pergi ke bahagian Downloads)3. Buka installer RaptorVPN dengan menggunakan perisian Winrar (Rujuk gambar)

Ekstrak fail ini di dekstop anda

Salin kedua-dua fail ini
4. Salin (copy) fail yang ditunjukkan dalam gambar dan tampal (paste) dalam direktori OpenVPNPortable -> data -> config


5. Set-kan tetapan browser kepada 'No proxy' atau 'Auto-detect proxy settings for this network' (Mozilla Firefox)


6. Sebelum itu anda perlu menambahkan code auth-nocache di dalam fail config yang ekstensi-nya ialah ovpn (raptorvpn-TCP-443-config.ovpn)
cari fail ini dalam OpenVPNPortable -> data -> config dan buka dengan Notepad
Tujuannya supaya setiap sesi anda tidak menyimpan apa-apa kata laluan..
lihat contoh pada gambar di bawah:


7. Klik pada fail exe OpenVPNPortable dan klik 'Connect' (klik kanan dahulu pada ikon OpenVPNPortable yang berada di system tray kemudian baru klik Connect)..


8. Masukkan nama pengguna (username) anda iaitu e-mail yang anda gunakan untuk mendaftar dengan RaptorVPN dan masukkan kata laluan (password) yang dihantar ke e-mail anda..ambil perhatian, sila masukkan kata laluan servis, bukan kata laluan akaun RaptorVPN anda..dua kata laluan ini berbeza..
(Rujuk gambar)
9. Tunggu sehingga sambungan VPN berjaya..


10. Cuba buka browser anda..sekiranya anda boleh melayari internet tanpa sebarang masalah, anda boleh periksa alamat IP anda di sini -> What Is My IP Address?Powered by Blogger.