Maaf sila aktifkan javascript.

Khas Untuk Kaki Download!

Idea asal untuk entri ini datang dari blog Jomphp.com..Mr.Hac terbaca komen dari seorang pembaca mengenai sebuah pelayar web berasaskan Firefox dan dikuasakan oleh Mozilla iaitu Wyzo..Mr.Hac telah mencuba sendiri dan ternyata kelajuan muat turun dari pelayar web tersebut ternyata sangat memuaskan hati..lihat screenshot di bawah:
Laju bukan? disamping itu ia juga menyokong fail muat turun dari Torrent, jadi untuk sesiapa yang sememangnya 'kaki' Torrent, ini adalah satu 'bonus' kerana dengan sebuah pelayar web sahaja, tanpa perlu perisian tambahan/bantuan yang lain seperti IDM, anda dapat muat turun dengan sangat pantas..

Tetapi tunggu duluuuu..kekurangannya yang paling ketara ialah...KEKERAPAN pelayar web ini untuk crash adalah sangat tidak memuaskan hati! ia crash seolah-olah secara 'automatik' selepas Mr.Hac membuka blog Mr.Hac ini!

Disebabkan itulah Mr.Hac mencari alternatif dan dari situlah idea untuk entri ini datang..Mr.Hac terjumpa pula dengan post dari Lifehacker dan terus mencari Addon yang sangat berguna ini iaitu DownThemAll..cuma sayangnya Addon FireDownload, FireTorrent, dan FireTray yang dibuat khas untuk Wyzo tidak compatible dengan pelayar Firefox 4.0 dan ke atas..apapun sila lihat screenshot di bawah:
Ini hanyalah sebagai satu alternatif kepada mereka yang ingin mencari download accelerator selain IDM..kenapa selain IDM? mungkin kerana ada sesetengah orang 'lemas' dalam mengikuti versi IDM yang terlalu kerap dikemaskini sehingga kebanyakan patch dan keygen sudah tidak lagi dapat digunakan..memang, setiap versi PASTI ada versi crack dan patch untuknya..namun jika terlalu KERAP dikemaskini, tidak mustahil ada yang rimas dan 'lemas'..bagi yang tidak kisah dengan versi lama, mungkin tiada masalah..tetapi bagi mereka yang suka setiap pembaharuan dalam versi baru, ini mungkin satu masalah..MUNGKIN ya..

Oleh itu pasangkan sahaja Addon DownThemAll ini ke pelayar Firefox anda..sekarang anda sudah mempunyai download accelerator terbina dalaman dan siap untuk digunakan!

Silakan mencubanya..apa pula kata anda?

-> Firefox Addon

Laman web pembangun DownThemAll:

-> DownThemAllPowered by Blogger.