Acunetix Web Vulnerability Scanner Build Version 7

Salam perkenalan semua...

Diatas permintaan Mr.Hac,analyzer pun bertungkus-lumus jugak la menyiapkan entri yang tak seberapa ni hehe..

Pada entri lepas Mr.Hac ada menulis artikel tentang Havij.So yang entri kali ni pulak analyzer nak memperkenalkan pulak satu lagi perisian/aplikasi yang seakan-akan serupa dengan Havij.




Acunetix Web Security Scanner adalah suatu perisian untuk menguji tahap keselamatan dan mencari mana-mana peluang yang membolehkan penggodam melakukan SQL Injection pada sesuatu laman web.

Perisian ini telah diguna pakai oleh ramai web master sebagai langkah memperbaiki kecatatan laman web mereka.Ia juga diguna pakai oleh penggodam untuk mencari "vulnerable" pada sesuatu laman web sebelum proses SQL injection.

Acunetix Web Vulnerability Scanner ni banyak membuat pembaharuan dalam tiap kali "update".

Antara update terbaru ialah :
  • Membenarkan secara automatik pada Javascript untuk menganalisis untuk security testing pada aplikasi Ajax dan Web 2.0
  • Pengesanan yang paling berkesan dan dalam apabila membuat SQL injection dan Cross site scripting testing
  • Visual macro recorder membuat percubaan web forms dan password protected areas dengan lebih mudah
  • Meluaskan reporting facilities termasuk VISA PCI complaiance reports
  • Boleh mencari beratus ribu halaman dengan mudah dengan Multi-threaded dan lightning fast scanner
  • Memaut naik fail secara automatik kedalam Forms vulnerability testing
  • Mempunyai Acunetix crawls dan analyzes websites termasuk flash content, SOAP and AJAX
  • Inovatif AcuSensor Technology yang membenarkan accurate scanning untuk vulnerabilities
  • Port scanning dan network alerts akan cuba melepasi web server melalui kompleks security checks
dan banyak lagi kelebihan yang ditambah dan kekurangan yang telah diatasi.Ok kita teruskan...




1.Mula-mula download Acunetix Web Vulnerability Scanner disini

2. Extractkan file tadi dan run application (*exe) acunetix web vulnerability scanner dahulu.

3. Jangan run dahulu application.

4. Selepas selesai,COPY semua file didalam folder CRACK dan replacekan di C:\Program Files\Acunetix\Web Vulnerability Scanner 7

5. Kemudian baru boleh run application itu tadi.


Dibawah ini adalah contoh selepas selesai proses install dan crack.



Tutorial penggunaan dan maklumat lanjut berkaitan,sila tonton video dari Acunetix ini:





Diharap entri kali ini tidak disalah gunakan.Gunakan ia sebagai memantapkan lagi sesebuah laman web.

Sebarang soalan atau kemusykilan,sila nyatakan didalam ruang komen dibawah...

Selamat mencuba dan Selamat berjaya!!!

Powered by Blogger.