Google Incognito (Private Browsing in Google Chrome)

helo3. hehe. salam perkenalan semua. :) .
ini merupakan entry pertama sy dalam Blog ini sebagai Guest Author. hehe. Trima kasih kepada Mr.Hac kerana telah memberikan sy peluang ini. Hehehe. Okay, terus kpada point.

Google Incognito a.k.a Stealth Mode a.k.a Private Browsing dalam Google Chrome. apakah itu? Google Incognito ini adalah satu cara untuk melayari web secara Anonymous.

Bagaimana ianya berfungsi? senang saja. Incognito ini berfungsi apabila anda menggunakan Incognito Windows. Secara kasar, halaman web yang anda buka tidak akan direkod dan file yang anda download tidak akan ada dalam download history anda. sudah pun namanya Private Browsing kan? hehe.
Segala cookies juga akan dipadam setelah anda menutup Incognito windows ini.

Private Browsing ini penting agar maklumat kita tidak terdedah. ok, cara untuk membuka incognito windows ini , Pergi ke Google Chrome, Tekan spanar  kat sblah kanan atas tu, dan tekan New Incognito Windows. atau nak senang lagi, tekan je CTRL + SHIFT + N , dan anda akan terus masuk ke dalam windows tersebut. hehe. orait, selamat mencuba. :) thx Mr. Hac kerana memberikan sy peluang ini. hehe. salam~
Powered by Blogger.