Maaf sila aktifkan javascript.

Download Laman Web/Blog Kepada PDF

Atas cadangan dari seorang pembaca yang perihatin, maka saya tulis entri ini sebagai menghargai cadangan beliau. Namun yang misterinya, setelah habis baca dan log keluar dari e-mel, pagi tadi saya cuba mencari kembali e-mel beliau, langsung tak ketemu. Aneh!

Beliau ingin saya menjadikan satu ruang dalam blog ini untuk dimuat turun kesemua artikel/entri lama yang belum berkesempatan untuk dibaca. Namun disebabkan sudah ada servis percuma lagi terbaik yang wujud, oleh itu saya mahu kenalkan kepada anda semua terutamanya kepada pencadang artikel ini iaitu laman web Joliprint.

Melalui laman web ini, anda tidak perlu lagi bersusah payah menyalin artikel-artikel yang anda gemari, kemudian menyuntingnya pula ke dalam perisian pejabat seperti Microsoft Office (Windows) atau LibreOffice (Linux), dan selepas itu anda cetak ia ke atas kertas.

Anda boleh jimatkan masa melakukan kesemua perkara di atas kepada sesuatu yang lebih berfaedah. Melalui laman Joliprint, anda boleh menyimpan artikel yang disukai kepada dokumen berbentuk PDF! Menarik bukan? Dari situ juga anda boleh memilih sama ada untuk memuat turunnya ke dalam PC atau terus mencetaknya.

Di bawah ialah contoh paparan skrin:
Contoh artikel yang telah ditukarkan format kepada PDF -> Cara Menggunakan Ultrasurf

Selamat mencuba dan selamat memuat turun!
Powered by Blogger.