Maaf sila aktifkan javascript.

Menggunakan RaptorVPN Dalam Ubuntu/Linux Mint

Meskipun RaptroVPN bukanlah servis OpenVPN percuma paling laju yang pernah Mr.Hac cuba, tetapi sekadar untuk pengetahuan, maka anda boleh mencubanya melalui tutorial dalam entri ini. (Setakat yang Mr.Hac guna, YourFreeVPN paling laju dalam kategori OpenVPN percuma).

1. Pertama sekali muat turun dahulu pemasang klien Windows dari laman web RaptorVPN. Log masuk terlebih dahulu dan cari ruangan 'Downloads'. Lupa nak beritahu, yang sebelum tu anda perlu memasang Network Manager OpenVPN melalui Ubuntu Software Center untuk Ubuntu atau Software Manager untuk Linux Mint. Caranya ialah dengan menaip 'network-manager-openvpn' pada kotak cariannya dan terus pasang!


2. Tempatkan ia dalam satu folder. Klik kanan padanya (spotflux.exe) dan pilih 'Extract Here'. satu folder dengan nama 'spotflux' akan terhasil.


3. Klik pada ikon sambungan internet, pilih VPN Connections -> Configure VPN
Kemudian klik 'Import'.


4. Dari situ, cari kembali folder spotflux itu tadi, di dalamnya terdapat satu lagi folder dengan nama 'spotflux', klik padanya dan klik pula pada fail 'SpotFlux.ovpn'.


5. Masukkan username (e-mel login anda) dan kata laluan (yang terdapat dalam ruangan 'My E-Mails')


6. Seterusnya klik 'Save'.

7. Siap! Sekarang anda sudah boleh gunakan RaptorVPN dan mulakan sesi anonymity anda! Anda cuma perlu klik pada lambang sambungan internet, kemudian VPN Connections -> SpotFlux
Powered by Blogger.