Maaf sila aktifkan javascript.

Torrent : Suatu Kaedah Berkesan

Salam sekalian jelata…

Torrent kini telah di anggap satu kaedah tradisional untuk muat turun. Ramai yang sudah tidak lagi mengemari Torrent atas alasan kelajuannya yang lembab tak bersebab. Itu tidak di nafikan… Tambahan pula kini sudah banyak pemuaturun santai seperti IDM dan JDownloader.

Jadi kenapa perlu adanya Torrent? Sebabnya… ada sebahagian fail yang kita perlukan HANYA wujud di laman Torrent sahaja. Menorrent juga tak perlu risau tentang talian hayat kerana ia mudah di sambung balik bila terputus talian. Dan yang paling hebat tentang Torrent ialah..anda jarang sekali menemui link mati walau setelah bertahun di upload. Hmm... Kenapa tidak gunakan saja Torrific? Torrific hanyalah ‘orang tengah’ yang kadang-kala terlalu lambat bertindak-balas atau tidak berbalas langsung bila server terlalu sesak.

Nak cuba? Jom sama-sama kita cuba ubah Torrent anda sehingga mencapai tahap senyum... Tak susah mana pun! Paling PENTING anda tidak menggunakan ip sebenar sewaktu menorrent. Melalui ujicuba kita: Raptor, BFVPN, CyberGhost dan UltraVPN adalah antara 'rakan' cemerlang untuk Torrent. Dan untuk kaedah kali ini kita telah menggunakan perisisian µTorrent 2.2.1 (versi lama tapi lebih selesa ) dan UltraVPN (terlebih dahulu anda perlu add exlusions nya dalam antivirus). Untuk info lebih lanjut tentang UltraVPN sila ke: Link1 Link2 Link3 Link4

Setelah selesai memasang µTorrent 2.2.1 sila ke Options > Preferences > dan ikuti langkah demi langkah seperti paparan di bawah: Langkah 6: Klik kanan pada ruangan Logger.
 Langkah 7: Klik kanan pada fail yang hendak di muat turun.

Banyak cara untuk melajukan Torrent sebenarnya. Dan untuk makluman.. Ini adalah salah satu kaedah yang paling berkesan berdasarkan pengalaman dan ujicuba kita. Untuk pengguna streamyx sekiranya kelajuan µTorrent anda menyamai atau kurang sedikit dari IDM itu sudah di kira satu kejayaan. Dan untuk pengguna broadband.. kelajuannnya mungkin mampu melangkaui luar jangkaan..
Sebelum mulakan Torrent pastikan aplikasi UltraVPN dilancarkan terlebih dahulu. Kemudian pergi ke sini untuk mengujicuba µTorrent anda. Pastikan anda memilih fail yang selamat. Nilaikan sendiri dan semak komen pengguna lain. Dan pastikan fail tersebut mempunyai seeds yang baik kerana ini akan mempengaruhi kelajuan µTorrent anda.

Selamat mencuba noohhhh! Manalah tahu… Bulan jatuh ke riba Si Pungguk? Lalalala…

Klik -> Torrent ©pr67am™ 201110

Kata laluan: pr67am
Powered by Blogger.