Maaf sila aktifkan javascript.

Linux Mint 12 Lisa RC Dilepaskan : Apa Yang Baru?

Linux Mint kini membawakan kepada anda release candidate (RC) untuk versi terbarunya iaitu Linux Mint 12 Lisa. Mr.Hac sudah mencuba sendiri dan terasa seperti menggunakan sistem operasi dari komuniti yang GENIUS!

Kenapa? Apa yang baru dalam Mint 12? Seperti yang sudah di war-warkan sebelum ini Linux Mint membawakan teknologi baru dalam bentuk tradisional namun dengan olahan sendiri yang dinamakan sebagai Mint Gnome Shell Extensions atau MGSE. Ia memberi sokongan penuh kepada Gnome Shell 3 tetapi digayakan dengan versi Mint itu sendiri.

Pembangun juga membawakan MATE, yang membolehkan pengguna untuk menjalankan Gnome 2 dan Gnome 3 dalam satu sistem yang sama! Ini benar-benar sesuatu yang boleg dibanggakan dan jauh lebih maju berbanding Ubuntu 11.10 yang terus mengadaptasi Unity dan meggugurkan Gnome 2 dari sokongan.

Untuk berita sila layari -> New features in Linux Mint 12

Berikut adalah sedikit paparan skrin dan video yang menunjukkan pra-tonton Linux Mint 12. Diharapkan pembangun akan lebih berjaya lagi pada masa akan datang! Rilisan ini adalah yang paling canggih dan cantik setakat ini!

Anda boleh muat turun Linux Mint 12 RC di sini -> Linux Mint 12 RC
Powered by Blogger.