26 December 2011

How To Deface Website~kudauxzone


Credit to : Mohd Shahril, E-jack sh, Noobster HexorCrew (H3X.CON) & Squad Elite

Cara bagaimana hendak mendefaced sesebuah laman web dengan menggunakan cara SQL Injection untuk mendapatkan admin password..baiklah,saya akan tunjukkan satu persatu caranya...

Sebelum itu,kamu harus ada ilmu mengenai defaced,IP ADDRESS dan SQL Injection (PENTING!!):-

APAKAH ITU DEFACED:

Defaced ialah perbuatan merubah paparan utama sesebuah website.Paparan utama dipanggil shell.Shell ialah satu kode atau aturcara yang sudah diprogramkan dalam bentuk laman web untuk ditunjukkan kepada sesiapa yang melayari web tersebut.Defaced ialah satu kerja jahat (^_^) menggantikan kode asal kepada kode yang diinginkan oleh penggodam.Selepas kode itu digantikan,sesiapa sahaja yang melayari laman web itu akan melihat paparan yang diubah oleh penggodam.Untuk melakukan perkara ini,kamu harus mencipta satu shell dalam extension (".htm" atau ".html") ataupun anda boleh copy shell ini daripada laman web yang telah didefaced dan hanya menukar sedikit sahaja kandungan dalam shell itu.

APAKAH ITU SQL INJECTION:-

SQL Injection ialah satu cara untuk kita memecah masuk pangkalan data (database) sesebuah website bertujuan mencuri data dan nama pengguna dan juga password.SQL Injection ialah kaedah memecah masuk yang paling berkesan sekali berbanding XXS Cross dan PHP Injection.Asalnya,SQL Injection harus dilakukan dengan cara manual iaitu memasukkan kode kedalam URL ataupun dipanggil UNION.Kode ini sangat susah dan ramai penggodam baru (newbies) tidak dapat menghafal kode ini secara menyeluruh.Tetapi,banyak tool yang telah direka bagi memudahkan penggodam memecah masuk pangkalan data.Antara alatan yang popular untuk melakukan SQL Injection ialah Havij dan SQLi Helper.

APAKAH ITU IP ADDRESS:-

IP Address ialah pengenalan kepada komputer yang menggunakan Internet.IP address terdapat maklumat mengenai lokasi di mana sesebuah komputer bersambung kepada Internet.Ia sama seperti kad pengenalan,begitulah juga IP Address.


TOOL YANG HARUS KAMU ADA:-

(1).Havij 1.15 atau versi lain..

KEGUNAAN : Untuk melakukan SQL Injection ke sesebuah website

DOWNLOAD LINK : kudauxzone

(2).SUPER IP HIDE 3.0 atau versi lain..
KEGUNAAN : Untuk menyembunyikan IP kamu semasa kamu melakukan SQL Injection atau melogin sebagai ADMIN...

DOWNLOAD LINK : kudauxzone

(3).C99.PHP
KEGUNAAN : Digunakan untuk merubah kode shell yang terdapat di dalam sesuatu website..

DOWNLOAD LINK : kudauxzone

Baiklah,itulah tool yang mesti kamu ada.Kedua-dua tool ini penting terutama SUPER IP HIDE kerana tool itu berfungsi menyembunyikan IP kamu.Kalau kamu tidah mempunya tool itu,kamu akan ditangkap kerana admin server itu mengesan kamu dengan mudah kerana kamu tidak menyembunyikan IP kamu..

Baiklah,sekarang kita mesti mencari laman web yang security lemah atau lebih dipanggil website yang vulneberity(dalam bahasa Inggeris) untuk dilakukan defacement.Terdapat langkah yang mudah untuk mencari website yang vuln(singkatan vulneberity).Iaitu menggunakan "google dork","google dork" ialah salah satu kemudahan diberi google untuk mencari website yang penting.Tetapi,kita boleh menyalahgunakan kelebihan itu untuk mencari website yang vuln.Caranya seperti begini:-

(1).Buka "www.google.com"

(2).Taip salah satu kode di bawah ini

inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_fetch_assoc()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_fetch_array()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_num_rows()
inurl:"id=" & intext:"Warning: session_start()
inurl:"id=" & intext:"Warning: getimagesize()
inurl:"id=" & intext:"Warning: is_writable()
inurl:"id=" & intext:"Warning: getimagesize()
inurl:"id=" & intext:"Warning: Unknown()
inurl:"id=" & intext:"Warning: session_start()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_result()
inurl:"id=" & intext:"Warning: pg_exec()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_result()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_num_rows()
inurl:"id=" & intext:"Warning: mysql_query()
inurl:"id=" & intext:"Warning: array_merge()
inurl:"id=" & intext:"Warning: preg_match()
inurl:"id=" & intext:"Warning: ilesize()
inurl:"id=" & intext:"Warning: filesize()
inurl:"id=" & intext:"Warning: require()

(3).Tekan search

(4).Akan keluar beratus-ratus website yang vuln.

(5).Pilih salah satu.

Cuba buka laman yang anda pilih itu,anda pasti lihat error yang berlaku seperti "Warning: mysql_fetch_assoc()" atau "Warning: mysql_fetch_array()".Itu maknanya security website ini masih lemah dan berupaya untuk didefacedkan.Contohnya saya mendapat web seperti ini:-

http://www.ypages.in/sell_offers.php?cid=28

Untuk kita mengdefaced laman web tersebut.Kita harus menyamar sebagai admin dan sebagai admin,tidak akan ada sekatan lagi untuk kita lakukan apa sahaja di website itu.Dan untuk mencari kata pengguna admin dan juga password,kita harus memecah masuk kedalam pangkalan data website berkenaan.Sebenarnya error yang kita cari sebentar tadi ialah pintu masuk kedua ataupun dipanggil "backdoor" dalam sesebuah website.Error tersebut akan memudahkan kita melakukan SQL Injection berbanding melakukan di page yang tidak mempunyai error.Antara alatan kesukaan saya untuk memecah masuk database ialah Havij,Havij sangat terkenal di kalangan penggodam kerana ia memudahkan kerja penggodam bagi melakukan SQL Injection.SEBELUM ANDA MEMULAKAN SQL INJECTION KE SESUATU WEBSITE.PASTIKAN ANDA SUDAH MENYEMBUNYIKAN IP ANDA KERANA APABILA ANDA MELAKUKAN SQL INJECTION,WEBSITE SERVER BOLEH MENGESAN IP ADDRESS ANDA.SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA ANDA DITANGKAP KERANA KECUAIAN ANDA.Caranya melakukan SQL Injection adalah seperti berikut:-

(1).Buka Havij

(2).Masukkan alamat website yang error sebentar lagi.

Contoh : http://www.ypages.in/sell_offers.php?cid=28

(3).Tekan scan.

(4).Tunggu kerana Havij sedang melakukan SQL Injection ke dalam website berkenaan.

Bila anda berjaya,Tables akan diunlockkan,di situ,anda boleh mencuri admin username dan password.TETAPI,jika anda tidak berjaya,cari target lain kerana website itu mungkin sudah diupgradekan pangkalan datanya dan sukar untuk kita memecah masuk pangkalan datanya.Dan apabila berjaya,pergi ke "Tables",di situ keluar fail yang mana fail itu ialah "DataBase".Katakanlah fail itu bernama "ID_INFORMATION",maka click pada kotak itu.Selepas itu tekan "Get Tables",ia akan mencari table yang wujud dalam database itu,selepas semua table sudah habis discan oleh Havij,cari nama tables yang merujuk nama username atau admin.Kerana kebiasaan di dalam table itulah kata nama dan kata laluan Admin disimpan.Jika anda melihat table yang aneh seperti "admin" atau "username_info"..click pada kotak itu,selepas itu,tekan "Get Colums"..ia akan muncul fail-fail yang mungkin menyimpan data bagi admin username dan password..andainya terdapat dua colum iaitu "username" dan "password"..click pada kedua-dua fail tersebut..click "Get Data"..ia akan keluar username dan password...itulah username dengan password admin..tetapi,andai jika anda scan,terdapat banyak username dengan password yang keluar,pilih username yang tertulis admin..itulah username dan password admin yang sebenar..Tetapi,andai kata nama admin muncul,tetapi passwordnya dalam bentuk yang pelik.Iaitu password yang mempunyai 32 huruf.Itu adakah password hash.Ia telah dihashkan bagi menyukarkan penggodam mendapat password yang benar-benar betul.Contohnya passwordnya dalam bentuk begini :-

Contoh Password:-
098F6BCD4621D373CADE4E832627B4F6

Ini dipanggil MD5 hash.MD5 hash sangat terkenal sekali kerana banyak digunakan oleh web server bagi menyembunyikan password mereka walaupun database mereke dipecah masuk oleh penggodam.Password itu telah dihashkan begini:-

Contoh:-
test (password sebenar) ---------> 098F6BCD4621D373CADE4E832627B4F6 (telah dihashkan)

Tetapi,tidak mengapa.Di dalam Havij,terdapat tool yang membolehkan kita memecah password hash itu.Begini caranya:-

(1).Buka Havij

(2).Pergi ke "MD5"

(3).Masukkan hash MD5 tadi.

(4).Tekan "start"

(5).Lihat passwordnya.

Tetapi,jika kamu tidak berjaya ataupun failed dalam memecahkan password itu.Mungkin terdapat beberapa sebab.Mungkin MD5 itu telah dihashkan dalam bentuk AES-256.AES-256 ialah bentuk penyimpan password security yang paling selamat dan sukar dihash.Ia hanya boleh dihash menggunakan tool "Cain and Abel".Kedua,mungkin password asal yang belum dihash itu terdapat dalam digit yang panjang,seperti contoh yang saya tunjuk tadi iaitu "test".Ia hanya 4 digit,password yang senang untuk dicrack ialah 8 digit sahaja.Itu pun bergantung kepada security MD5 itu.Jika password asal digitnya lebih daripada 9.Ia sukar dihash dan hanya boleh dihash dengan menggunakan Rainbow Table.Rainbow table ialah satu "table" yang digunakan oleh "Cain and Abel" untuk menggunakan kaedah cryptology untuk memecah kod tersebut.Rainbow Table boleh didownload tetapi saiznya di luar jangkaan kita,iaitu 50-300 GB.Kita juga boleh menghasilkan sendiri Rainbow Table tetapi ia mengambil masa sehingga 10 tahun untuk siap.Ketiga,mungkin hash tersebut bukan MD5,mungkin MD2 atau MD4.Terdapat banyak hash yang ada sekarang.Kalau kamu mempunyai masalah password dalam bentuk MD5 hash.Saya sarankan kamu mengambil target lain kerana kita akan membuang masa sahaja untuk memecah password itu melainkan itu website yang sudah kamu target sejak dahulu sekali.Saya tidak akan menghalang kamu.Sekarang kita kembali ke agenda kita,iaitu mendefacedkan website.

Sekarang tugas sebenar ialah mendefaced laman web berkenaan.Perkara pertama ialah kamu harus memecah masuk ke dalam admin website itu dengan menggunakan username dan password yang kamu dapat semasa melakukan SQL Injection.Kebiasaan,untuk melogin kedalam website,anda harus menambah "/admin" kebelakang nama website tersebut.Contohnya:-

www.example.com/admin

Tetapi,jika page itu tidak wujud.Maka admin login page mungkin telah disembunyikan dengan nama yang lain selain admin.Andai berlaku kejadian itu,Havij ialah alat yang sempurna sekali untuk mengesan admin login page yang terdapat dalam laman web berkenaan.Caranya begini:-

(1).Pergi ke Find Admin

(2).Masukkan laman web berkenaan (Contohnya:www.example.com)

(3).Tekan start.Ia akan mula mencari admin login page dalam laman web berkenaan

(4).Bila sudah habis scan,buka URL berkenaan.

Masukkan username dengan password.Bila berjaya masuk,anda berupaya melihat segala fail sulit atau e-mail sulit yang terdapat dalam website berkenaan.Tetapi,tujuan kita ialah mendefaced,jadi kita beralih kepada agenda kita.Untuk mendefaced,seperti saya sebutkan sebentar tadi,kita gunakan shell "c99.php" sebagai shell utama kita hendak mendefaced web berkenaan.Cari apa-apa yang ditulis dalam website berkenaan upload.Jika terdapat butang yang membolehkan kita mengupload shell,ia akan memudahkan kerja kita.Tetapi,jika tak terdapat butang yang membenarkan kita mengupload shell.Kita harus "menipu" laman web berkenaan.Cari lagi butang yang membolehkan kita menguploadkan fail,selalunya admin hanya dibenarkan mengupload gambar sahaja.Tetapi,tidak mengapa.Rename kembali shell "c99.php" anda kepada "c99.php.gif".Ini akan menipu laman web berkenaan kerana laman web berkenaan akan menganggap kita cuma mengupload gambar sahaja tetapi kita sudah mengupload shell ke website berkenaan.Buka shell berkenaan,contohnya:-

www.example.com/c99.php.gif (mengikut kepada apa extension yang anda tukar)

Bila anda buka c99.php,ia akan keluar satu page yang membolehkan kita mengawal web itu lebih daripada admin tersebut.Ia membolehkan kita mengedit,menukar dan memadam shell yang terdapat dalam website berkenaan.Tujuan kita adalah mengdefaced website berkenaan.Oleh itu,kita akan mengedit shell yang terdapat dalam website itu.Cari apa-apa shell yang mungkin bernama "index.php" atau "main.php".Cari apa-apa sahaja shell yang mungkin paparan utama website berkenaan.Contohnya,"index.php" ialah paparan utama yang keluar apabila kita membuka website berkenaan.Jadi,shell itulah yang kita akan edit.Tekan pada "index.php" berkenaan.Akan keluar kode yang terdapat dalam shell itu,padam semua kode itu,gantikannya dengan kode shell kita.Tekan save.Sekarang.Anda telah berjaya.Cuba taip website itu untuk melihat ia berjaya atau tidak.Kalau ia berjaya,ia akan keluar paparan yang kita sudah programkan ke dalam wesite itu.

selamat berjaya..


Anda diberi kebenaran untuk mengedit,menyebarkan nota ini untuk masa depan hacker negara kita.

MAJULAH HACKER UNTUK NEGARA!!

Anda Fikir Anda Pandai Menggunakan Photoshop?


Anda mungkin sudah biasa menggunakan Photoshop, sejenis perisian penyunting gambar paling popular untuk Windows. Mr.Hac juga pernah melihat sketching gambar wanita yang dibuat menggunakannya. Memang tampak realisitik.

Dalam Linux, terdapat juga perisian penyunting gambar yang hebat seperti GIMP. Tapi untuk entri ini Mr.Hac ingin berkongsi sebuah video yang memaparkan penggunaan Krita, perisian penyunting imej/gambar untuk KDE desktop.

Imej Dari Forum KDE


[Antivirus] Comodo Internet Security 2012 Pro : 365 Days



Salam...

Kepada kerabat jauh dekat jumpa lagi di dalam entri. Kali ini cerita tentang satu lagi promosi. Haissshh...bilalah nak habis ni? Sebenarnya promosi macam ni tak pernah berhenti. Cuma tahap kemuncaknya adalah penghujung tahun begini. Gunakanlah peluang yang ada dengan cepat dan bistari. Jadikan komputer anda sihat dan berseri-seri. Walaupun sebahagian aplikasi kita tak pernah pakai lagi, tapi percayalah asasnya tetap selari meskipun berbeza identiti.

Kali ini cerita tentang Comodo Internet Security. Pencinta Comodo pastinya sudah tahu kelebihan produk ini. Dan kepada yang belum mengerti, Comodo Internet Security merupakan antivirus sebaris jenama AVG, Avira dan Kaspersky. Comodo satu jenama yang amat cerewet tentang sekuriti. Ia juga pengeluar pelayar popular Comodo Dragon dan mempunyai DNS nya sendiri.


Fungsi Comodo Internet Security:
* Antivirus
* Firewall
* Remote Security Setup
* PC Tune Up
* Software Installation: Installation and custom configuration
* Conserve energy and save money on your electric bill.
* Internet Login Protection
* Computer Troubleshooting
* Complete Malware Protection
* Auto Sandbox Technology
* Minimal Interruptions
* Spyware Scanning
* Cloud based Antivirus

Comodo telahpun melancarkan siri promosi untuk Comodo Internet Security 2011 Pro. Pada harga USD49.99 versi penuh selama setahun kali ini diberikan percuma. Tetapi pada masa yang sama versi Comodo Internet Security 2012 Pro juga telah dipasarkan. Jadi, tentunya sekali kalian mahukan versi yang terbaru kan? Jom kita memanipulasi situasi ini!

1.Mula-mula muat turun promosi Comodo Internet Security 2011 Pro [ pr67am™ ] # Password zip: pr67am
2.Kemudian muat turun pula Comodo Internet Security 2012 Pro [ pr67am™ ]
3.Lakukan pemasangan terlebih dahulu cispro_1year_installer (Comodo Internet Security 2011 Pro ) seperti biasa.
4.Selepas siap dipasang tidak payahlah buang masa nak update dulu. Terus saja ke > More > About > klik Copy pada Serial (lebih selamat salin dan simpan)
5.Kemudian pasang pula crispo_installer (Comodo Internet Security 2012 Pro) dan daftarlah dengan siri nombor yang telah anda salin tadi.
6. Semasa proses pemasangan anda kena restart sekiranya diminta dan sambung semula pemasangan sampai selesai.

Akhir sekali nikmatilah Comodo Internet Security 2012 Pro yang sah dengan lesen yang dibenarkan oleh kilang. Amat mengejutkan selepas di ujicuba Comodo adalah antivirus yang amat ringan dengan penggunaan RAM yang amat minima. Walaupun mengguna ruang cakera yang agak besar berbanding Eset. Dan juga jangan terasa rimas dengan kelajuan update nya pada pertama kali. Sabar-sabarkan lah diri anda menunggu...

Sekian.

24 December 2011

[Giveaway] Aimersoft iPhone Video Converter



Salam...

Lesen sah percuma Aimersoft iPhone Video Converter yang bernilai USD29.95 harga asal akan menjadi hak mutlak warisan anda sebentar lagi. Kali ini anda tidak perlu termengah-mengah kerana tawaran promosi ini akan berakhir pada pada 31 Disember 2011. Eh! Masih boleh lagi menarik nafas panjang. Tak perlu garu-garu kepala dan tak payah marah-marah dek hilang peluang. Masih banyak masa lagi untuk anda berfikir dan bertindak.

Kaedah promosi sebenarnya melalui banyak cara tawaran. Dua cara yang paling popular ialah melalui tawaran terus dari kilang atau melalui layanan pihak ketiga. Haisshhh... Sudah pastilah tawaran dari kilang merupakan cara paling selesa dan selamat untuk mendapatkan lesen sah. Berbanding pula melalui layanan pihak ketiga yang peluangnya agak terbatas dan kadang-kadang lebih bergantung kepada proxy dan ketepatan masa anda bertindak.


Ayuh kerabat! Kita berkenalan secara ringkas dengan Aimersoft iPhone Video Converter. Ada 4 asas fungsi utama untuk perisian ini seperti:
1. Penukar Format Video Dan Audio Untuk iPhone: Seperti M2TS/MTS, MOD, Tod, AVI, MKV, WMV ke MP4, M4V, MOV atau MP3, M4A, WAV format audio untuk iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G dan iPhone. Juga mengambil screenshots dari video adegan kegemaran anda untuk penyimpanan dan perkongsian.
2. Pisah dan Gabung: Anda boleh pisahkan beberapa adegan filem dan menggabungkannya semula ikut kesesuaian hanya dengan cara drag and drop. Dan boleh melaraskannya dari permulaan hingga ke akhir filem. Bahasa mudahnya kerja penyuntingan lah.
3. Tetapan kesan khas, watermark, sarikata, mengawal resolusi skrin dan kadar bit yang sesuai dengan iPhone anda.
4. Antaramuka yang ringkas dan mudah untuk di kawal selia.

Aimersoft iPhone Video Converter menyokong penuh sistem operasi Windows dan Macintosh. Jadi, jika ini yang anda cari, idam dan impikan, jom serbu [ myhackersarehere.com ]. Pergunakanlah kesempatan ini dengan logik akal dan adaptasikanlah dengan kasih-sayang. Hmmm...ada lagi? Ada dan akan ada lagi dan lagi selepas ini...jumpa lagi!

Sekian.

[Facebook] Shortcut Keys


Salam...

Ilmu itu laju...sedikit tertinggal kita boleh jadi keliru. Kejap lena bangun je, dah tergaru-garu. Juteru kita harus peka dengan apa saja yang berlaku. Tak minat ketepikan dahulu. Suka tak suka, mahu tak mahu, mesti ambil tahu. Paling tidak ambillah setakat apa yang perlu. Kelak esok tidak ditindas oleh anak cucu. Facebook dah bukan perkara baru tapi kita masih lagi kelu dengan Yahoo! Mereka dah pakai komputer dalam saku. Tapi CPU kita masih lagi di bawah bangku. iPad dah jadi buku tapi kita masih lagi pegang pensil kayu...huhuhu...tak ke haru!


Buat pengguna tegar Facebook, disini ada beberapa Shortcut Keys yang sepatutnya anda ambil tahu. Walaupun bukan sesuatu yang amat perlu, tidak salah sekiranya kita ambilnya sebagai simpanan ilmu. Inilah yang di namakan bahasa pengkomputeran. Melancarkan beberapa tetapan hanya dengan kod ringkas di atas papan kekunci. Hakikatnya tidak ramai di antara kita yang boleh hafal kesemuanya. Tapi mengingati satu dua Shortcut Keys pun sudah memadai sebagai asas kepada visi ambil tahu.

Untuk maklumanShortcut Keys ini hanya boleh dilakukan untuk Facebook yang menggunakan pelayar Mozilla Firefox dan Internet Explorer sahaja. Jom kita susuri satu-persatu:

Shift+Alt+0 : pusat bantuan facebook

Shift+Alt+1 : laman utama facebook

Shift+Alt+2 : halaman biodata facebook anda

Shift+Alt+3 : permintaan kawan

Shift+Alt+4 : mesej

Shift+Alt+5 : pemberitahuan

Shift+Alt+6 : laman akaun

Shift+Alt+7 : tetapan privasi

Shift+Alt+8 : halaman dalam facebook

Shift+Alt+9 : syarat dan tataguna facebook

Shift+Alt+? : membolehkan carian

Shift+Alt+m : mengarang mesej baru

Ilmu…dicampak ke darat jadi pohon kayu, dicampak ke laut jadilah perahu. Selamat mencuba dan menjadi manusia yang berilmu.

Sekian.

23 December 2011

[Giveaway] BDlot Video Converter



Dengar pr67am™ punya seloka...

Hari yang bahagia, jiwa rasa merdeka. Bertemu lagi dengan rasa lapang dada. Terdengar khabar gembira...si dia telah tiada. Eh! Si dia maksudnya bukanlah kekasih hamba. Jangan pula anda tersalah sangka! Ini cuma cerita orang biasa...kisah malaun berdosa. Yang bebal tatasusila. Yang tak ikut negaranya punya Pancasusila. Memaki hamun dan mencuri itulah kerja utama. Entah, kenapalah si dia tu macam orang gila! Tak cukup duit lah tu agaknya...HAHAHA...

Pagi tadi tiba-tiba dapat satu berita. Berita duka untuk manusia sepertinya. Tetapi berita sukaria untuk kita semua. Dia telah meninggal dunia...Dengar khabar di langgar kereta. Ketika tidur di tengah lebuhraya. Eh! Kenapalah tidur kat situ pula? Tak ada rumah agaknya...kahsian dia! Ala...dah namanya gila! Nak tahu yang langgar tu kereta apa? Yang pasti bukanya angkara perodua. Tapi mati dilanggar oleh MY HACKERS ARE HERE. Dipandu pula oleh Tuan Arya Putra...Padan muka!...HAHAHA...


Seronoknya rasa sampai terlupa. Berbalik pada tajuk entri kita. Masih lagi cerita giveaway yang sentiasa ada. Maklumlah dia orang pun nak raya. Bagi offer sampai percuma. Siapa tak suka percuma bukanlah namanya manusia. Ambil je...tak rugi apa-apa! Buat simpanan di hari muka. Mana tahu esok lusa? Rasa nak pakai tiba-tiba. Nah! Barang asli dah ada. Kali ini giliran giveaway BDlot Video Converter. Sebuah perisian penukar format media. Mengandungi lebih 200 codecs di dalamnya. Bersama sokongan CUDA. Tiada masalah dengan format yang berbeza-beza. Menukar format video ke AVI, MP4, Youtube, iPod, iPhone, iPad, Android-based phone, DVD dan sebagainya. Tapi ingat ini hanya untuk menukar video sahaja. Jangan nak mengada-ngada...tukar mp3 jadi video memanglah tak jalan punya...HAHAHA...

Antara perisian mendapat rangking agak baik di dunia. Bernilai USD29.95 kini dijual tanpa harga. Di jangka tamat 4 Januari 2012 kalau tak silap saya. Apa kata, kalau hati dah suka. Kita terus saja ke halaman utama. Anda koreklah maklumat lanjut di sana. Usah banyak bertanya. Saya cuma berkongsi rasa. BDlot Video Converter saya tak pernah mencuba. Baru je bersua muka...HAHAHA...

Berbuat baik tempatnya Syurga. Buat jahat azabnya di Neraka. Sebelum tutupnya mata. Beringatlah dengan 5 perkara. Jangan lupa singgah lagi di MY HACKERS ARE HERE. Dah banyak sangat ketawa, nanti saya pula yang di katakan gila...HAHAHA...

Sekian sahaja, jumpa lagi di lain masa.

pyLoad : Multi Platform One-Click Hosters Download Manager


Kita cerita pasal perisian/aplikasi Multi Platform lagi. Kebiasaannya pemuat turun untuk One-Click Hosters seperti Rapidshare, Megaupload, Hotfile, dan seumpama dengannya, yang biasa digunakan dan digemari ramai ialah JDownloader. Kini anda mempunyai satu lagi pilihan, sebuah perisian yang ditulis sepenuhnya dalam Python, iaitu pyLoad. Pemuat turun ini tersedia untuk Windows, Mac OS X dan juga Linux!

Ia menyokong laman One-Click Hoster seperti Rapidshare.com, Netload.in, Uploaded.to, Hotfile.com, Fileserv.com, DepositFiles, Filesonic, yourfiles.to, 4shared.com, Youtube, Myvideo dan banyak lagi, tak lupa juga URL http dan ftp. Bagus bukan? Selain itu, ia menyokong fungsi masa menunggu dan juga pengecaman Captcha. Ia menyediakan web interface, command line interface, Qt GUI, Android client dan juga terdapat untuk router. Wow..

Web Interface boleh diakses setelah anda melengkapkan konfigurasi sebelum penggunaan pertama. Pada pelayar web anda, akses melalui alamat lalai 127.0.0.1:8000.

Berikut adalah paparan skrin untuk panduan anda:

Paparan GUI

Pengecaman Captcha

Muat turun dari URL http

Konfigurasi Sebelum Penggunaan Pertama

Paparan Muat Turun Pakej Pada Terminal

Paparan GUI Web Interface

Muat turun pyLoad di sini -> pyLoad

Your Blog Was Removed : STFU Wannabe Hacker!


How do you like THIS huh?

Qupzilla : Qt-based Multi Platform Web Browser


Mr.Hac adalah antara pengguna tegar pelayar web Mozilla Firefox dan telah menggunakan beberapa versi dalam satu komputer, iaitu versi stabil dan Nightly. Terbaru, Nightly versi 12.0a1 telah dilepaskan, dan Mr.Hac kemaskini versinya dengan mudah kerana pemasangan dibuat menggunakan PPA.

Qupzilla, sebuah lagi pelayar web Qt-based berasaskan enjin Webkit memasuki arena dunia pelayar web dan para penggunanya.


Direka khas untuk pengguna pelbagai sistem operasi, ia menawarkan ciri-ciri yang menarik seperti integrasi terbina dalam dengan Adblock, Speed Dial, Privacy Settings, dan Tema. Contoh tema yang menarik ialah tema Mac OS X seperti paparan skrin di bawah:


Beberapa lagi paparan skrin untuk tatapan anda:



Tak lupa juga, ia menggunakan memori yang sangat sedikit jika hendak dibandingkan dengan Firefox dan Chrome. Selain itu, ia melepas ujian Acid 3 dengan skor 100/100.

Pelayar web ini boleh dimuat turun di sini -> Qupzilla

Untuk Ubuntu dan terbitan darinya, anda dengan mudah boleh memasang Qupzilla menggunakan PPA:

sudo add-apt-repository ppa:nowrep/qupzilla

sudo apt-get update

sudo apt-get install qupzilla

22 December 2011

Korang Ni Beruk Ya??


Katakan apa saja. Katakan aku manusia tiada bahasa, kurang ajar, suka memaki. Tapi kalau masuk ini sudah terlalu banyak penyalin-penyalin penyamun yang mula menunjukkan kebiadapan mereka. Bayangkan, sudah 70 entri di pos, hampir 90% entri disalin dari sini!!

Kepada pemilik blog Anonymouseridanus, anda sedar tak yang anda tidak layak untuk menulis blog?? Nama blog saja dah menyusahkan pembaca untuk mengingatinya!

Quote dari komen bro pr67am, penulis jemputan MHAH:

Watermark bkn buat suka2, brtambah gak beban krja. Tu lah dinamakn watermark panas hati. Lihat entri awal pr67am™, hnya ada nama pr67am™ je. Semstinya mesti ada nama saya krn hnya itu je kredit atas usaha saya krn saya cuma penulis jmputan disini.
Pd awal nk letak nma saya & website je...tpi dh namanya pun serupa myhackers. Pastu nama saya & M'sia...dh dlm negarapun byk gak plagiat. Lastly..nama saya, web & negara. Ini bkn jaminan cuma buat si plagiat buat krja sikit. Sekurg2 nya 2 entri serupa tak di publish serentak.
Bygkan entri Wondershare yg saya publish 3pg dlm masa krg seminit je sdh siap post dlm webnya. Google pun blh keliru sapa tiru sapa...pastu dlm ruangan komen prtama lgi siap maki f**k kat kita dgn nama myhackers. Kalau dh mencuri buat diam2 dahlah..
Ilmu itu milik Allah tak kisah utk kongsi. Tapi sbg hamba Allah kita diajar bertertib..masuk rmah bg slm, nk pulangpun bg pesan. Mana blh masuk je lalu mengejek, maki, mencuri. Pdhal entri kita buat tk kacau sapa2 pun. Islam tdk mengajar kita dok diam sbb tulah sejarah Islam pd zaman Rasulullah diajar mengangkat pedang kalau sudah dicabar.

Maaflah..kalau ada kalangan kalian rasa rimas dgn watermark tu. Saya buatpun lagilah rimas..bila dah reda sikit nanti ok lah tu _ peace! ;-)
Block IPDelete Report

Jelas bukan. Ada sebab yang konkrit kenapa kami marah dan kecewa dengan penyalin penyamun ini. Sebab yang lebih penting, bagi Mr.Hac sendiri, ialah jari Mr.Hac tidak sempurna seperti kalian penyamun sial semua!! Tetapi Mr.Hac masih tegar menulis untuk kamu!! Aku yang tidak sempurna tubuh badan ini boleh MENAIP dengan baik, kenapa tidak kamu malaun?? Carilah originality, carilah ilmu atas usaha sendiri, bukan mencuri! Letak kredit di bawah entri pun susah ke binawe wei??

Atas sebab ini juga aku hampir-hampir jemu untuk menulis. Nak belajar hacking?? Puiiii.. Hacking konon. Yang basic kau orang tak lepas, nak hacking jadahnya?? Yang basic pun merungut, menangis nak faham, kau orang ada cita-cita nak menggodam Pentagon? Hak Ptuihhh!! Kau orang penyamun ni mati lagi baik! Fedup aku!

Tu belum kira penyamun dari negara jiran. Konon mengaku saudara, mengaku serumpun. Entah apa puncanya nak bermusuh dengan aku. Kau memang sial. Menyusahkan orang yang tidak sempurna seperti aku ini. Menulis entri baru lagi? Tengoklah kiranya aku sudah hilang kemarahan dan hilang kebosanan mengadap sikap-sikap manusia aneh seperti kalian.

[Giveaway] IObit Malware Fighter Pro



Salam...

Bertemu pada hari yang baru. Membuka cerita baru. Dengan perisian baru. Tawaran giveaway yang masih baru. Hari Rabu sudahpun berlalu. Gaji ku masih lagi beku. Menunggu masa untuk diserbu. Awek ku dah lama menunggu. Ajak pergi ke Kota Bharu. Tapi sekarang sudah membisu. Agaknya merajuklah tu! Apalah daya ku masih belum ada waktu. Masih sibuk dengan dunia ku. Masih lagi haru biru...Eh! Apa yang aku dah merapu...huhuhu...

IObit Malware Fighter merupakan AntiMalware yang bertindak mengesan Virus, Adware, Spyware, Backdoor dan berbagai lagi bentuk ancaman tanpa sedar ke atas komputer anda. Ambil contoh mudah, sekiranya anda hendak faham dengan lebih jelas lagi tentang fungsi perisian ini... IObit Malware Fighter sama darjahnya dengan Malwarebytes, Super AntiSpyware, Spyware Doctor, Spyware Terminator, Spybot dan lain-lain.

Harus di fahami ini bukanlah Antivirus utama. Ianya hanyalah sebagai pendua / pembantu kepada Antivirus utama anda. Ertinya anda boleh memasang kembar dengan mana-mana jenama Antivirus utama yang anda gunakan. Walaupun kebanyakkan Antivirus utama sekarang sudahpun sedia ada dengan AntiMalware nya sendiri, tapi anda masih lagi boleh menggunakannya sebagai backup security. Malicious berbeza dengan Virus sebenar. Walaupun nampak kurang bahaya tetapi penyamarannya dalam berbagai bentuk rupa dan tersangat halus dan berseni sehingga Antivirus utama pun boleh terlepas pandang.


Dari tinjauan pendapat forum, banyak perselisihan pendapat dengan prestasi sebenar IObit Malware Fighter. Sebahagiannya mengangkat perisian ini sebagai kecemerlangan alaf baru. Dan sebahagian lagi menganggap kewujudannya amat tidak perlu. Terjadi juga tuduhan IObit Malware Fighter meniru / mencuri database Malwarebytes. Tetapi yang lain pula menyatakan kedua-duannya berkongsi / menyewa dari pangkalan yang sama. Jadi jangan keliru di sini. Buat penilaian sendiri itu lebih penting. Setiap perkara memang ada pro dan kontranya. Kerana itulah ia di cipta dengan berbagai nama dan rupa. Tepuk dada...

Sebenarnya IObit Malware Fighter merupakan sebahagian daripada gabungan komponen terpenting yang disertakan bersama Advanced SystemCare [ pr67am™ ]. Sekiranya anda telahpun memasang Advanced SystemCare maka dengan adanya IObit Malware Fighter dalam versi penuh ini, jadilah Advanced SystemCare anda lebih lengkap, sempurna dan efisyen.

Pada harga UK£ 18.56 = 29.072384 U.S. dollars ditawarkan 100% percuma dalam versi Pro sempena tempoh tawaran ini. Jadi tak payahlah anda risau lagi tentang lesen dan juga kemaskini database nya. Yang penting tanpa crack. Tawaran promosi dijangka berakhir pada 4 Januari 2012. Masih banyak masa lagi...Tapi jangan lupa anda perlu membuat akaun kepada yang belum lagi mempunyai akaun untuk login ke laman promosi. Haissshhh...lantang senang je tu! Sila ke laman promosi [ pr67am™ ].

*Oh ya! Tertinggal pula...Jangan lupa gunakan proxy USA atau UK untuk masuk ke laman promosi. Kerana tawaran ini hanya sah berpangkalan di UK sahaja. Untuk mendapakan proxy sila ke sini SINI. Terimakasih kepada pengomen: heaven ;)

Sekian.

21 December 2011

Ubuntu 11.10 Reborn : 10.10 In The House!


Malas nak banyak cerita. Kalau sesiapa yang tak suka dengan Unity, maka bolehlah tonton video ini sepuas-puasnya.



Amacam? Suka? Kalau suka bolehlah baca penerangan pada video tersebut. ^^

[Giveaway] Outpost Security Suite Pro 7.5.1 : 1 Year



Salam...

Yang pipih melayang-layang…yang bulat pun datang. Kisah percuma barangan. Kisah percuma yang berulang-ulang tapi berbeza tayangan. Agaknya cerita giveaway ini meluapkan rasa bosan memanjang. Tapi prinsip pr67am™ amat senang. Rezeki datang jangan dibiarkan terbang. Ini bukan cerita orang berdagang. Pun bukan mainan anak wayang. Sekadar berkongsikan rasa senang. Nyah kepada petualang. Diam kepada yang sudah kenyang. Sila datang kepada yang masih sayang..

Anda kenal Outpost Security Suite Pro 7.5.1? Sebuah produk keselamatan yang dikeluarkan oleh Agnitum yang diasaskan di St Petersburg, Russia pada Febuari 1999. Produk pertama di cipta oleh Jammer dan Tauscan yang pernah memenangi anugerah Pilihan Editor berdasarkan kedudukan tertinggi oleh PC Magazine US sebuah majalah IT berpenggaruh pada May 2000. Asal terciptanya perisian ini adalah untuk mengesan dan menangkis serangan dari penggodam.


Outpost Security Suite Pro 7.5 menggabungkan 4 elemen asas yang penting iaitu Antivirus + Anti Spyware + Firewall + Anti Spam. Disamping itu ada 10 lagi fungsi penting yang mampu dilakukan oleh perisian ini. Termasuk perlindungan yang ketat ke atas talian internet anda. Sehingga anda rasa selamat melakukan aktiviti rutin di talian seperti muat turun, email, berbual, berkongsi fail dan sebagainya. Dengan kuasa teknologi SmartDecision yang merupakan fungsi imbasan (scanning) generasi ke4, kerja imbasan ke atas komputer anda lebih cepat dan tepat.

Mempunyai Antimalware yang kuat dan cekap bertindak ketika anasir yang diragui cuba menceroboh ke dalam talian anda. Sekatan yang cekap itu amat perlu untuk menangkis serangan Virus, Worm, Keylogger, Spyware, Phishing dan lain-lain. Bertindak sebelum merawat...Dan jangan terasa leceh bila terlalu banyak amaran disampaikan sehingga anda rasa rimas dan tidak lancar melakukan akitiviti seperti biasa. Annoying! Itulah namanya rimas tetapi selamat.

Bertuahlah kepada pengguna tegar perisian ini. Dari pemerhatian pr67am™ inilah diantara Antivirus yang paling selalu menawarkan promosi. Kalau tak ingat kali terakhir ialah pada Ogos 2011 lepas yang juga menawarkan promosi 1 tahun percuma. Tak payah nak termengah-mengah mencari crack lagi dah...


Kepada sesiapa yang berminat untuk mencuba atau pengguna Outpost Security Suite Pro 7.5.1 anda boleh rujuk [ pr67am™ ]. Menawarkan lesen sah percuma versi penuh yang berharga USD59.95 untuk satu tahun. Segera! Sebelum anda ketinggalan dan menangis tak sudah-sudah...

Sila masukkan Kupon Kod promosi ini; 76VA6-V3P2S-CC4CW-8S44G-S6F9U ke dalam ruangan: Aktions-Code: Kemudian anda isilah nama dan email macam biasa. Selamat Berjaya!

Sekian.

**UPDATE: Kali terakhir saya mencuba kupon kod pada jam 3.12pm dan berjaya mendapat lesen sah. Justeru itu lahirlah entri ini. Nampaknya sekarang key disabled bermakna tidak boleh lagi digunakan. Apa masalah sayapun tak tahu? Forum di luar sanapun berselisih pendapat.
Minta maaf pada semua! SILA ABAIKAN entri ini sehingga saya temui solusi yang baru dan akan dikemaskini disini kelak. Insyallah...!

Multimedia : Apa Yang Perlu Anda Tahu


Mutimedia telah menjadi satu keperluan pada masa kini, ianya digunakan dimana-mana sahaja, daripada aplikasi yang berbentuk hiburan sehingga ke bentuk pendidikan. Malah, kewujudan internet telah meningkatkan lagi permintaan untuk kandungan multimedia.

Apa itu Multi?
Multi dalam bahasa inggeris bermakna pelbagai.

Apa itu Media?
Media merujuk kepada mana-mana elemen yang digunakan untuk berkomunikasi.

Apa Itu Multimedia?
Multimedia adalah kombinasi perkakasan dan perisian computer yang membolehkan anda untuk mengintergrasikan video, animasi, audio, grafik, dan sumber kajian untuk membangunkan persembahan yang berkesan pada komputer desktop yanh berpatutan. (Fenrich,1997)

Multimedia dicirikan oleh kehadiran teks, gambar, bunyi, animasi, dan video; sebahagian atau semua yang telah dianjurkan ke dalam beberapa program yang koheren. (Philips,1997)

Multimedia ialah mengkombinasikan pelbagai elemen media seperti teks, bunyi, gambar, animasi, video dan kandungan berbentuk interaktif. Ianya digunakan untuk mewakili dan menyampaikan maklumat. Contohnya; persembahan yang melibatkan audio dan video boleh dianngap sebagai persembahan multimedia manakala Perisian pendidikan yang melibatkan animasi, bunyi, dan text dipanggil Perisian Multimedia. Apabila pengguna akhir iaitu pengguna projek multimedia dibenarkan untuk mengawal “Apa”, “Bila” dan “Bagaimana” terhadap elemen yang dihantar dan dibentangkan, ianya menjadi multimedia interaktif.


Apa itu Projek Multimedia?
Projek Multimedia adalah projek yang menggabungkan jenis-jenis media seperti bunyi, video, teks, gambar, grafik, dan lain-lain kepada persembahan. Projek multimedia adalah berbeza-beza mengikut kerumitan dari penghasilan poster atau screen cast kepada pengguna, penciptaan filem atau cerita berbentuk digital berdasarkan topic yang dikaji. Alat digital yang semakin berkembang telah memudahkan lagi penghasilannya.

Apa itu Multimedia Interaktif?
Projek Multimedia hanyalah memberi maklumat kepada penonton melalui penggunaan pelbagai elemen media; berbanding dengan Multimedia Interaktif, ianya membenarkan pengguna untuk berinteraksi dan mengawal maklumat. Contohnya, pengggunaan kiosk yang meluas, pengguna boleh mengawal apa dan bila maklumat dipaparkan, kaedah ini memerlukan perisian komputer yang dibangunkan sendiri. Pembangunan perisian interaktif meningkatkan lagi potensi kerumitan projek sehingga tahap 100% menyusahkan.

Apa itu Multimedia Kiosk?
Multimedia Kiosk adalah mana-mana terminal komputer yang besar dan sering diletakkan di tempat awam, dimana orang awam boleh menggunakannya. ATM adalah salah satu Multimedia Kiosk, sebagai contoh, Pengguna tidak perlu lagi beurusan di kauter sebaliknya, pengguna hanya perlu menggunakkan kad debit dan keluarkan wang. Ianya boleh didapati di mana-mana sahaja seperti pasar raya, pusat membeli- belah, lapangan kapal terbang, dan kedai serba guna.

Via: Xlawsknowledges

Astro NJOI : Hidup Biar Enjoy


Salam 1 MALAYSIA warga MHAH semua. Petang ni baru terasa nak menulis setelah mood biasa bertukar kepada mood 'panas berapi' setelah artikel-artikel di sini 'dicuri' keluar dengan selamba oleh warga yang mengaku negara mereka lebih berbudaya dari kita. Tak pastilah apa yang dia tak puas hati sangat, tapi yang pasti beliau cemburu agaknya melihat perkembangan blog IT dari MALAYSIA yang super duper hot ini atas sokongan anda semua rakyat bertuah negara MALAYSIA!!

Terbaru, tahun 2012 Astro bakal melancarkan satu wacana kepada semua rakyat jelata, iaitu Astro NJOI. Bagaimana pelan tersebut? ASTRO MALAYSIA dengan bangganya memberi saluran Astro kepada orang ramai tanpa CAS BULANAN. Apa yang perlu dibeli ialah dekoder (harga belum pasti). Hanya beli sekali dan sebanyak 18 saluran televisyen dan 19 saluran radio akan disiarkan secara PERCUMA seumur hidup!


Jika anda berkenan dengan pakej lain barulah anda melanggan. Lumayan bukan? Beli dekoder sekali sahaja, dan siaran-siaran tersebut boleh didapati secara percuma tanpa yuran bulanan. Sangat bagus! Kita tunggu dan lihat apa yang bakal ditawarkan Astro kepada semua rakyat negara MALAYSIA tahun hadapan!


Via: MyHDChannels

[Giveaway] Avira AntiVirus Premium 2012 : 180 Days



Salam...

SELAMAT PAGI WARGA MALAYSIA. Sihat wa’afiat lah hendaknya. Sejahteralah siang dan malam jadilah warga MALAYSIA yang Cemerlang, Gemilang dan Terbilang. 14 jalur berbelang itulah lambang perpaduan KITA MALAYSIA. Keteguhan semangat warga bersama MALAYSIA. Dibawah payungan Duli Tuanku yang satu dan dipimpim Perdana Menteri yang satu. Tidak kira apa fahaman dan tanggapan...Semoga MALAYSIA maju dan terus padu.

Pada entri [ pr67am™ ] beberapa hari yang lepas, kita telah ketahui bagaimana caranya untuk mendapatkan lesen sah percuma 6 bulan terus dari kilang Eset. Dan pada kali ini, giliran pengguna Avira pula khasnya Avira AntiVirus Premium 2012 mendapat laba. Promosi ini hanya untuk negara Asia termasuk negara kita lah, MALAYSIA. Jadinya anda tak payah risau pasal proxy.


Rutin biasa, hanya dengan email anda boleh mendapatkan lesen sah Avira AntiVirus Premium 2012 untuk tempoh 180 hari. Sebenarnya promosi ini telahpun bermula sejak awal November lagi. Sepatutnya entri ini berkembar dengan Eset tetapi baru teringat / tak sempat nak posting sehinggalah terserempak semalam. Haiissh...jangan kata anda pengguna Avira dilupakan. Ini adalah Antivirus terawal yang saya gunakan dalam hidup sebelum jadi nomad. Dan kepada warga MALAYSIA yang masih kelabu, Avira adalah Antivirus ciptaan Jerman terbaik diantara yang bertahap kelas tinggi dunia.

Di luncurkan bersama system scanner yang lebih cekap untuk mengesan Virus, Worm dan Trojan serta system pertahanan;
*AntiAd/Spyware eliminates stubborn adware pop-ups and other spying tactics
*AntiSpam weeds out junk and scams before you see them
*AntiPhishing protects you against identity theft attacks
*Rootkit Protection keeps you safe from hidden malware
*AntiBot stops crimeware from hijacking your PC



Untuk meneruskan misi warga MALAYSIA yang ingin merebut promosi lesen sah Avira AntiVirus Premium 2012 ini secara percuma anda perlu rujuk [ pr67am™1 ] ATAU [ pr67am™1 ]. Dan untuk memuat turun perisian pula anda rujuk [ pr67am™ ].

Sekian.

System Requirements:
Windows 7 (32-bit or 64-bit) Windows Vista SP1 (32-bit or 64-bit) Windows XP SP3 (32-bit) Windows XP SP2 (64-bit)
RAM:
Min. 1024 MB RAM (Windows Vista, Windows 7)
Min. 512 MB RAM (Windows XP)
HDD:
Min. 150 MB available disk space (additional temporary and quarantine space needed)

[Giveaway] iSkysoft iPod Movie Converter : Windows & Mac



Salam...

Ambil perhatian! Pengguna iPod di alu-alukan. Sila tampil ke depan. Ambil kesempatan ketika peluang ada didepan. Rebutlah ketika masih ada tawaran. Janganlah segan kelak ketinggalan. Bila dah habis jangan pula nak meroyan. Disini ada sebuah perisian. Jom kita shopping sakan. Pssst..! Jangan lupa khabarkan dekat kawan. Mungkin ada hati yang berkenan. Atau boleh juga buat simpanan. Mana tahu hari esok ianya diperlukan.

iSkysoft iPod Movie Converter nama diberikan. Penukar format video sebagai tugasan. Untuk pengguna Windows dan Mac. Membolehkan anda menukar semua format video popular seperti MPEG, AVI, MKV, WMV, MOV, FLV, MP4, 3GP, 3G2, TS / TP (Video HD) dan fail audio untuk iPod video dan audio termasuk MP4, M4V, M4A, MP3, WMA, AAC dan lain-lain. Anda boleh menukar video ke iPod nano, iPod touch (4G sentuhan termasuk iPod) dan klasik iPod pada Mac OS X (termasuk Leopard) dengan output kualiti yang sangat baik dan kelajuan penukaran yang cepat.
* Menukar mana-mana video format seperti WMV, FLV, AVI to play pada iPod dengan mudah.
* Pratetap Dioptimalisasi untuk semua model iPod: iPod nano, iPod classic, iPod sentuh, iPod shuffle
* IPod Sokongan generasi baru, seperti sentuhan iPod 4


Untuk mendapatkan lesen sah percuma iSkysoft iPod Movie Converter yang bernilai USD35.00 anda disyaratkan terlebih dahulu bermain cari barang tersembunyi yang disediakan. Haissshhk! Main budak-budak pulak dah! Dengan tiga jawapan betul anda sudah boleh meneruskan proses tawaran dengan mengisi email pula. Dan seperti biasa tunggulah balasan email anda dalam beberapa saat.


Untuk maklumat lanjut sila ke laman [ pr67am™ ]. Dengam megahnya sila dapatkan harapan dan habuan anda di sana. Selamat mendapat tuah!

Sekian.

20 December 2011

[Giveaway] Aviosoft DVD to iPod Converter : Last Day!



Salam...

Entri tak sempat cakap banyak. Cerita Giveaway lagi. Kali ini Aviosoft DVD to iPod Converter menawarkan lesen halal percuma yang bernilai USD29.95. Di maklumi perisian ini adalah untuk pengguna iPod sahaja. Jadi kepada pengguna iPod sila ambil peluang ini. Promosi akan berakhir pada hari ini juga 20 Disember 2011. Dan hari ini merupakan hari terakhir untuk promosi ini.


Dengan ringkas permohonan lesen halal percuma boleh diminta melalui email sahaja. Dalam beberapa saat anda akan mendapat balasan. Jadi pemasangan anda boleh lakukan kemudian. CEPAT…! Sila rujuk sini [ pr67am™ ]

Selamat Berjaya.

Sekian.

Laman Web: http://www.clonedvd.net/dvd-to-iPod/index.html

Firefox 9 Rilisan Stabil : Apa Yang Baru?


Seperti yang kita ketahui, sepatutnya hari ini Firefox 9 rilisan stabil dilepaskan kepada umum, seperti paparan skrin di bawah:


Tetapi setakat ini ia masih belum lagi dilepaskan pada laman web rasminya. Namun, untuk pada pengguna Linux khususnya Ubuntu dan terbitan darinya (derivative), anda boleh memasang Firefox 9 menggunakan PPA di bawah:

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next

sudo apt-get update

Dan untuk memasangnya gunakan baris perintah di bawah:

sudo apt-get install firefox

Atau naik taraf dari versi yang lama kepada Firefox 9:

sudo apt-get upgrade


Mr.Hac juga memasang versi Nightly 11.0 Alpha 1 dengan menggunakan PPA berikut:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install firefox-trunk


Dalam Firefox 9, ia bakal mengimplementasikan teknologi yang digelar sebagai 'type inference'. Teknologi ini bakal membuatkan enjin Javascript Firefox untuk memproses kod Javascript dengan lebih pantas lagi, dan ini akan membuat Firefox lebih laju menerjemahkan laman atau aplikasi yang menggunakan Javascript.

Silakan mencubanya dan berikan pendapat anda pula.

[Giveaway] uRex Video Converter Platinum : Sokong Pelbagai Format Video



Salam...

Jangan katakan tidak sebelum anda nampak. Fikir dan cepat bertindak adalah pilihan khalifah yang bijak. Warnai hidup dengan putih bercorak. Menang jangan terus disorak. Kalahpun janganlah disepak. Kutiplah pengalaman dan simpan dalam otak. Jadikan ilmu ketika hari terdesak. Jadikan panduan ketika akal membeliak...

uRex Video Converter Platinum sebuah aplikasi yang bekerja sebagai penukar format video seperti AVI, MP4, DivX, MPEG, H264, WMV, MKV, MOV, VOB, ASF, DV, 3GP, format HD, seperti HD VOB, MKV HD, TS HD, HD AVI, HD MPEG, MP4 HD, HD ASF, WMV HD, HD MOV dan audio MP3, WMA, WAV dan seumpamanya. Selain itu ia juga boleh membantu anda menikmati media dari PSP, PS3, iPod, iPhone, Apple TV, Xbox, telefon Google, iPad, iPad2 dan lain-lain peranti multimedia digital dengan mudah.

Fungsi utama:
1. Menyokong semua video & audio format popular, malah HD video seperti AVI, TS, H.264/AVC, MKV;
2. Tukar kepada format popular seperti AVI, MPEG, WMV, MP4, DivX, MOV, FLV;
3. Menyokong hampir kesemua peranti multimedia seperti PS3, iPhone, iPod, iPad/iPad2, Apple TV, Xbox, Wii, telefon Google;
4. Sokongan NVIDIA Cuda & teknologi ATI Stream;
5. Sunting, membahagi dan menggabung video serta menukar.
6. Menukar Video HD dengan kemudahan & hampir 01:01 kualiti

Dengan penukar video yang mengagumkan ini, anda dengan mudah boleh menukar semua HD (definisi tinggi) video seperti MKV, AVCHD (M2TS, MTS), Tod, MOD untuk iPhone / iPad, MOV, AVI, MP4, MPEG, VOB, dan lain-lain tanpa apa-apa sokongan codec dari pihak ketiga tanpa menjejaskan kualiti asalnya.

Menyokong pelbagai teras CPU & NVIDIA ® CUDATM, uRex Video Converter akan mengagihkan tugas kepada pelbagai teras secara automatik untuk mendapatkan kelajuan proses penukaran video pada tahap yang maksima.


uRex Video Converter Platinum pada harga asal USD39.95 akan diberi secara percuma bersama lesen yang sah dari kilang. Promosi akan berakhir pada 31 Disember 2011. Tiada caj tersembunyi dan tiada naiktaraf untuk perisian giveaway ini. Tetapi anda boleh mendapatkan bantuan teknikal percuma dari server kerana khidmat sedemikian disediakan untuk anda.

Jangan berlenggang-lenggang Mak Limah...burung tempua dah buat sarang. Ayam berkokok di dinihari...Bangun! Jom pakat ramai-ramai serbu [ pr67am™ ].

Sekian.

System Requirements: Windows NT4/2000/2003/XP/Windows Vista/Windows 7

[Giveaway] Wondershare Vivideo : Untuk Mac & Windows



Salam...

Malu bertanya...sesat jalan pulang. Sibuk sangat bertanya...tak pulang-pulanglah jadinya. Bertanya + Berfikir...itulah darjat seorang manusia di muka alam. Ada mata...pandang-pandang. Pandang-pandang pun kalau dah terlepas pandang...itulah kelajuan namanya.

Terlepas pandang perisian bernama Wondershare Vivideo sebenarnya sudah lebih 5 hari giveaway Vivideo ini dalam pengetahuan pr67am™. Endah tak endah! Tiba-tiba je terserempak pada kali ini...Hah! Wondershare Vivideo untuk Windows? Serius...selama ini Vivideo yang dikenali hanyalah untuk Mac sahaja. Tak tahulah pula bilamasa Vivideo dinaiktaraf menyokong sistem Windows pula...hmmm!

Wondershare Vivideo adalah diantara perisian familiar untuk Mac. Dan sudah di yakini tahap prestasinya. Tapi untuk Windows anda kena lebih banyak merujuk sendiri. Saya pun baru pertama kali memasangnya dalam komputer. Itupun atas godaan giveaway dan ingin mencuba...semacam hebat je fungsinya meleleh liur dibuatnya!


Ringkasnya Wondershare Vivideo adalah aplikasi untuk menyunting video, photo dan bunyi. Juga menyokong semua format SD dan video HD termasuk juga WMV, AVI, MP4, FLV, MOV, MKV, MTS dan lain-lain. Dan boleh diintegrasikan dengan peranti luar seperti kamkoder untuk menangkap video secara langsung. Selain itu anda juga boleh mengubah atau menambah bunyi latar untuk video dengan sokongan format audio biasa seperti MP3, WMA, WAV, M4A, AAC, AC3, OGG dan lain-lain. Anda juga boleh membuat filem sendiri dengan menggabung koleksi photo anda dengan mengimport photo yang berformat BMP, JPG, PNG, GIF dan seumpamnya.

Wondershare Vivideo menawarkan banyak cara untuk berkongsi video dan anda boleh terus memuat naik rekaan video anda ke YouTube. Juga mampu mengoptimumkan video anda untuk peranti mudah alih seperti iPhone, iPad, PSP, iPod, Wii, Zune dan sebagainya. Anda juga boleh dengan mudah membakar video cakera DVD ataupun menyimpannya sebagai DVD folder atau fail imej ISO. Anda boleh menyimpan video yang telah disunting kepada cakera keras untuk kegunaan akan datang dalam pelbagai format video PNG, GIF dan sebagainya.


Lesen sah percuma versi penuh berharga USD39.99 boleh anda dapati di [ pr67am™ ]. Bila sampai di laman promosi anda kena klik: Haven't got a passcode? Go beat the Goblin to get it >>. Kemudian anda akan dibawa ke laman YouTube untuk menyelamat Goblin dan di hujung setiap episod anda mesti menjawab soalan mudah yang akan diberikan. Sampai ke bahagian ke 4 barulah anda di berikan password dan anda kena kembali semula ke laman promosi untuk meneruskan proses giveaway dengan menggunakan password tersebut. Haissshhk!...Agak leceh kan?

Barangan ASLI dari kotak diberi percuma namanya...wahai tuan dan puan! Tak perlu kata apa-apa - senyum-senyum aje lah! Yeah! Jangan lupa seperti biasalah, anda tidak boleh menaiktaraf perisian ini.

Sekian.

19 December 2011

[Giveaway] Ashampoo WinOptimizer 7 & 8 : 24 Jam Sahaja!



Salam...

Siapa kata kita tidak boleh guna aplikasi mahal yang ASLI dengan percuma? Bila tiba hujung tahun…inilah waktu paling ditunggu oleh pr67am™ atau mungkin termasuk anda juga. Saat membeli-belah tanpa RM tiba lagi. Terlalu banyak produk menawarkan promosi gempak yang tak masuk dek akal sampai tak larat nak sambar semuanya. Ada kalanya tempoh promosi yang diberikan amat terbatas, tak lebih dari 24jam. Dan yang paling dahsyat…dalam masa 1jam pun ada..alahai melepas IDM! Hanya bermodalkan email yang sah…anda sudah boleh mendapatkan lesen penuh yang sah. Mudah je kan! Andainya ada bijak memanupulasi tempoh promosi ini, tahun depan anda boleh bebaskan Windows anda dari crack. Jadi…bijak-bijakkanlah diri anda!

Kali ini jenama Ashampoo buat promosi lagi dengan menawarkan Ashampoo WinOptimizer 7 & 8 dengan memberi lessen sah percuma versi penuh tanpa had. Satu lesen bernilai USD49.99…Wow! Pada harga melampau tersebut membuatkan saya menggaru-garu kepala…Apa yang hebatnya tentang perisian ini? Untuk makluman Ashampoo WinOptimizer 8 lebih kurang sama fungsinya seperti Tune Up, Advanced SystemCare, CCleaner dan sedarjah dengannya.


Promosi ini hanyalah untuk tempoh 24 jam sahaja pada tarikh 19 Disember 2011 mengikut waktu Eropah Tengah. Dan mengikut waktu Malaysia pula ianya tengah bermula sekarang.

CEPAT! Kedua-dua perisian ini hanya untuk tempoh 24 JAM SAHAJA. Anda lakukan pemasangan perisian terlebih dahulu barulah melalui proses meminta lesen sah percuma unlimited full version dari Ashampoo melalui email.


**[Update] Untuk mendapat Ashampoo WinOptimizer 8: [ pr67am™ ]
**Walaupun link promosi telahpun tamat...tapi selepas diperiksa, pemberian lesen sah dari Ashampoo masih berjalan beberapa jam lagi. Saya telahpun upload perisiannya untuk anda pula mencuba. CEPAT...sebelum berputih mata! Selamat berjaya!

Untuk mendapat Ashampoo WinOptimizer 7: [ pr67am™ ]

p/s ; Yang penting dapatkan siri nombor dahulu…pemasangan penuh boleh dilakukan kemudian.

Entri ringkas nak kejar giveaway lagi...lagi…lagi!
Sekian.

Iran Godam Pesawat Drone RQ-170 Sentinel AS


WASHINGTON 18 Dis. - Agensi Perisikan Pusat (CIA) dan tentera Amerika Syarikat (AS) menghadapi masalah yang serius jika dakwaan seorang jurutera Iran terbukti benar.

Jurutera yang diwawancara oleh Christian Science Monitor itu menggambarkan dengan terperinci bagaimana sepasukan pakar negaranya menggodam Sistem Pengesan Kedudukan Global (GPS) sebuah pesawat drone AS dengan tujuan untuk menawannya.

Itulah pesawat sama yang didakwa oleh kerajaan AS telah mendarat di wilayah Iran pada awal bulan ini disebabkan kerosakan.

Pakar Iran dilaporkan mendapati kelemahan drone RQ-170 Sentinel itu ialah GPSnya dengan memeriksa drone-drone Amerika yang jatuh pada September lalu.



Berdasarkan maklumat itu, mereka memasang perangkap untuk sebuah drone yang menjalankan pengintipan di ruang udara Iran.

"Dengan mengganggu sistem komunikasinya, kami memaksa pesawat itu terbang dengan 'autopilot' dan di sinilah pesawat kehilangan 'otaknya'," katanya.

Pasukan Iran kemudian memprogramkan drone itu supaya 'mendarat dengan sendiri di lokasi yang mereka kehendaki'.

Jurutera itu berkata, seluruh proses itu semudah menggodam sebuah akaun Google.

Kajian pada 2003 mengenai kelemahan GPS menunjukkan tentera AS tahu tentang masalah itu sejak hampir sedekad lalu, dan jika benar sistem GPS RQ-170 dalam tangan Iran itu digodam, ini bermakna kelemahan tersebut belum dibaiki.

SUMBER: Akhbar Utusan Malaysia, 19.12.2011, ms 18.

Edited: Panduan Lengkap Menggodam GPS, Kredit Kepada Janjang,

---->>> Klik Di Sini

Jom Report Copyright Abuse Pada Google!


Baiklah.. Kau yang mahu bermain dengan api. Jadi aku berikan kau api!

Kepada semua para pembaca blog MHAH, yang telah mengenali blog ini dari awal penulisan, bulan JANUARI 2011, mari kita sama-sama buat laporan kesalahan hak cipta penulisan kepada Google tentang blog-blog di bawah blogger.com yang terang-terangan mencuri karya dari sini!


Mr.Hac tak tahulah apa agenda beliau, tapi dengan meniru (peniruan yang tak jadi) template dan menyalin pula artikel di blog ini, waaah.. Seperti pencuri hebat lagaknya. Siap cakap kita pula yang mencuri!

Sila salin alamat blog ini:

http://myhackerarehire.blogspot.com/

Laporkan kepada GOOGLE melalui alamat URL di bawah:

Blogger Report Abuse

Bersama kita banteras penyalin tanpa kebenaran seperti pemilik blog imposter itu!

Mr.Hac: Ada lagi yang copy paste eh? Ternyata artikel di sini memang BEST. Admit it copy paster!

18 December 2011

[Windows] KuaiZip : Aplikasi Zip/Rar Sempurna



Salam...

Alah bisa...tapi kalau dah biasa akan jadi perkara biasa juga akhirnya. Merangkak dari tempurung itulah paling payah. Mengubah minda dan perpepsi sememangnya memerlukan semangat dan aderenalin yang luar biasa. Tidak salah berakit-rakit dahulu yang senang pasti menyusul kemudian.

Perisian zip / rar merupakan aplikasi mesti ada dalam komputer kita. Berfungsi untuk memampat saiz fail yang besar supaya menjadi lebih kecil dan mudah disimpan. Begitu jugalah fungsi sebaliknya untuk membuka atau merungkai fail yang mempunyai sokongan zip / rar. Sekiranya anda kaki muat turun anda pasti selalu menemui format fail sedemikian. Harus diketahui fail yang telah dimampat ke dalam format zip / rar juga merupakan salah satu langkah paling terjamin untuk melindungi fail anda dari gangguan virus. Dan satu lagi fungsi penting yang boleh dilakukan oleh aplikasi zip / rar ialah mengunci atau memasang kata kunci ke atas fail kesayangan anda dengan selamat.

7-Zip, WinZip, WinRAR adalah diantara perisian yang gah di pasaran. Sebenarnya banyak lagi yang sepertinya di luar sana tapi mungkin kerana kekurangan beberapa fungsi atau tidak mesra guna maka kurang mendapat tempat di hati pengguna. Pada September 2011 yang lepas lahir satu lagi perisian dengan fungsi yang sama. KuaiZip ciptaan dari China yang dilepaskan 100% percuma untuk semua pengguna Windows di muka bumi ini.


Serius saya katakan selepas berbulan menggunakan KuaiZip memang tidak mengecewakan. Dengan kemampuan menyokong lebih daripada 40 format fail seperti KZ, ZIP, 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE dan Z. Rasanya dah cukup dalam satu untuk melancarkan semua kerja. Satu lagi kelebihan terbaik KuaiZip ialah fungsi virtual drive yang tidak ada pada 7-Zip. Dengan adanya virtual drive maka kita boleh mount fail imej untuk CD/DVD yang biasanya berformat *.iso, *.mdf, *.mds, *.nrg. Serius lagi...semenjak adanya KuaiZip maka selamat tinggallah PowerISO dan yang sedarjah dengannya.

Banyak lagi fungsi lain sebenarnya yang ada pada KuaiZip. Anda boleh rujuk [ pr67am™ ] untuk mendalami pengajian disana. Jangan kata semua produk China tak berkualiti...KuaiZip memang terbaik! Cakap siang toleh kiri dan kanan, cakap malam - kahsian...mengigaulah sorang-sorang!

Sekian.