[Tinjau] Ubuntu untuk SmartPhone? Tablet?

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Maaf kerana lama tak buat entri,
ada kesulitan yang amat sulit untuk diberitahu.
Terima kasih pada raff kerana refreshkan otak ini.
Exam punya pasal, review pasal ubuntu stop. =="

Back to topic, anda semua pernah pakai Ubuntu pada PC,Notebook dan Netbook kan?
Adakah anda teringin nak pakai Ubuntu pada Smartphone or tablet anda?
Mesti nak kan?

Seperti ROM lain, GingerDX,GingerXperia,Froyobread dan banyak lagi Custom ROM, kebanyakkan link untuk download ROM terbabit diblock oleh government kita =="
Alternatif? > forum sajalah.



Apa yang ada di Ubuntu desktop, anda di Android Phone anda. ^.P

Antaranya :
  1. Penyelesaian desktop yang lengkap untuk produktiviti penuh pada Android Phone anda ^^
  2. Mudah untuk menyepadukan dengan Android Phone yang ada sekarang ni =)
  3. Apps disahkan untuk pengguna perniagaan seperti Adobe, Citrix, VMWare dan banyak lagi.
  4. Jualan pemacu multi-core phone dengan kepantasan CPUs, lebih chips, lebih ceria. eh, lebih cores, lebih RAM, high-end grafik.
  5. Memacu penggunaan 4G handsets sejak " office apps " menyerlah dengan latensi rendah dan jalur lebar yang lebih tinggi.
dan macam2 lagi lah =)

Anda mahu di desktop anda keluar ni?


Apa2pun, Ubuntu on Phone ini dalam proses pembikinan.
Saya percaya ia gempak dari Customs ROM yang lain dan menjadi stock ROM suatu hari nanti.
Untuk tokey phone or operator netwok ka, feedback mereka na? mereka akan maklum balas dalam masa 5 hari =)
Contact Them

Saya bekalkan 2 link untuk survay =)
Selamat Meninjau ^^

Maklumat Komersial
Ciri2 dan Spesifikasi

Original entri > Ubuntu for Android





Saya suka logo ni ^^


p/s : Maaf jika ada kekurangan =(
















update!!!!


Powered by Blogger.