[Tutorial] Wifi Problem Windows Vista

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Berjumpa lagi eh kita =)
Macam mana entri Ubuntu for Android ?
Saya tak sabar nak pakai ^.P
Tapi tengok youtube mereka boleh pulak pakai ==" ( jeles deh! )

Ok2, back to topic,
Untuk pengguna Windows Vista, mesti ada masalah wifi kan? ( saya baru pakai vista, yup ada bug )
Boleh letak 8 digit ja kan? ( selalunya 13 digit password wifi )
Jangan risau, Keluang Man sedia membantu..hahaha ^.P

Ini contoh saya buat, nak connect wifi di MyFC



See? Dulu alternatif tukar saja Windows 7 ( jahat gila ^.P )
Dulu ilmu tak penuh di dada..Sekarang penuh da..=)

Jom kita mula..

Keperluan yang wajib ialah

  1. Hati yang tenang,
  2. Ada wifi
  3. Tangan yang tak cedera ^.P

Langkah2nya ( sila klik gambar untuk kejelasan maksima ^.P



  1. Sila klik Network icon,
  2. Sila pilih " Network and Sharing Center "

  1.  Sila klik Manage wireless network.
  2. Klik Add





  1.  Sila pilih " Manually create a network profile "
  2. Ikut langkah seterusnya


  1.  Sila isi ruang yang disediakan..
  2. Security type tu, pilih WEP ( bergantung pada wifi )
  3. Tekan saja next..^^



 Ini contoh yang saya buat untuk connect wifi MyFC KN


Sila Pilih Connect to




Tadaaa..^^
Boleh da connect..

Selamat mencuba ^^

p/s : maaf jika ada kekurangan dalam entri ini =(





Powered by Blogger.