Mengawal Kelajuan Internet Seseorang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada warga OMG!!Hackers..

Hari ini luqman akan mengajar anda untuk melambatkan internet orang..Toturial ini hanya untuk pengguna wifi sahaja dan satu network dengan kita..Contoh kita berada di kedai makan..

Toturial ini kera baik sedikit la dari Netcut..kalau Netcut potong terus line orang..Sekarang kita mula belajar cara untuk kawal internet dengan menggunakan software "P2POWER"...Korang boleh setkan speed pengguna internet yang lain,paling minimum pun 10kbps...10kbps nak bukak facebook pun tak boleh pa..

1.Mula-mula sekali anda perlu download dahulu software P2power di sini

2.Selepas korang habis download,install software tersebut..

3.Korang pilih settings >>> Schedules Setting >>> New..



4.Selepas itu namakan jadual tersebut dan klik kanan pada box dibawah dan pilih Select All...akhir kali klik OK..


5.Korang pergi ke Settings > Rules Setting > New..
6.Yang ini pula untuk namakan Rules korang..Tulis ja nama apa-apa pun..selepas itu setkan jadual korang itu..akhir kali klik next..
7.Korang boleh setkan speed mereka paling minimum 10kbps sahaja..Seterusnya Next..

8.Ini pula untuk menyekat service P2P..Select All dan Next..

9.Sampai di IM,Select All dan Next je..
10.Sampai di HTTP/FTP download just klik next je..Juga dengan WWW just klik next..Akhir sekali di ACL Setting just klik Finish..

Bermulalah proses untuk mengawal internet orang..

1. Scan untuk mengesan siapa yang sedang menggunakan nerwork atau WiFi tersebut...

2. Start untuk melihat speed internet mereka (akan keluar di tab Incoming(KB/S)...

3. Control All untuk pilih semua IP...

4.Lihat di tab Incoming(KB/S) ada 1 user sedang menggunakan internet. Untuk kawal internet dia cuma tekan kanan pada IP nya dan Apply Rule to Hosts Selected > Pilih nama rules yang korang buat tadi dan OK...

Akhirnya siap juga,barulah laju internet korang..Sekarang ni masih tiada jalan untuk melindungi dari serangan p2pover ni, jikalau ada sila share dengan comment kat bawah nie ya...Jangan bagi kantoi tau,kalau kantoi korang tanggung..

Credit to Abg XLAWS -> Sharing Knowledge
Powered by Blogger.