Maaf sila aktifkan javascript.

Cabaran Kepada Penggodam

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca OMG!Hacker.com
Kepada para hacker a.k.a penggodam bermula dari peringkat script kiddies sehingga ke yang paling proffesional disini ada cabaran untuk anda.

Apa yang anda perlu lakukan hanya godam web:
http://www.apasaja.biz/
atau
http://www.apasaja.my/

Bagi sesiapa sahaja yang berjaya menggodam laman tersebut tidak akan dilaporkan kepada polis dan juga tidak akan dikenakan tindakan undang-undang, kerana laman tersebut telah dibangunkan untuk menguji keselamatan. Btw aku ada dengar cerita bahawa jika anda berjaya deface laman tersebut, tuan punya laman tersebut akan membayar sebanyak RM50!!(buat duit raya).

Anda boleh log masuk dengan ID: test dan PASSWORD: test123 . Hanya satu vulnerability yang diberikan secara terang-terangan, iaitu anda dibenarkan upload file php pada laman tersebut. Apa lagi korang bolehlah upload webshell. Tapi tidak semudah itu, laman tersebut sudah dilengkapi dengan sistem keselamatan dan penapisan, jadi kebanyakkan webshell diupload akan mengeluarkan ERROR 403 dan rekod IP anda akan dilog oleh tuan punya laman tersebut, tapi jgn risau dia tidak akan apa-apa kan anda. Jadi tidak perlulah bersusah payah nak hide IP korang tuh. ERROR tersebut membawa makna anda cuba untuk memuat naik bahan terlarang. Oleh sebab itu anda perlulah kreatif untuk menembusi sistem keselamatan tersebut.

P/S: setakat encrypt webshell base64 baik bungkus lar lap top, hahahaha,
Selamat Mencuba.

Gambar Hilangkan Stress:

Powered by Blogger.