Maaf sila aktifkan javascript.

LOIC Untuk Ubuntu [Bahagian 2]

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bertemu lagi kita pada hari ini,dengan buku yang baru dan minda yang terbuka,yang sudah bersedia untuk menerima satu ilmu baru. Entri ini ialah kesinambungan dari entri sebelum ini. Klik disini sekiranya anda belum baca atau tidak sempat untuk membaca apa yang tertulis dan ditulis oleh wa.

Sebelum ini wa ada menerangkan proses pemasangan mono iaitu perisian/alat yang bakal digunakan untuk membuka/menggunakan LOIC pada Ubuntu tanpa Wine. Jadi,entri ini bakal menerangkan cara penggunaan LOIC pada Ubuntu.

Langkah 1. Muat turun LOIC pada laman Sourceforge.net. [klik sini].

Langkah 2. 'Extract' fail .zip LOIC. Sebaik-baiknya dilakukan di 'desktop' sistem operasi Ubuntu anda. Wa menggunakan Xubuntu 12.04.

Langkah 3. Anda akan mendapati bahawa terdapat fail LOIC.exe pada 'desktop' anda.

Langkah 4. Klik kanan pada fail LOIC.exe dan pilih Open With "Mono Runtime"

Kaedah penggunaan LOIC.

Langkah 1. Masukkan sebarang alamat laman sesawang pada ruangan "URL". Contoh laman yang digunakan disini ialah http://megaupload.com/. Sekiranya anda mengetahui alamat IP sesebuah laman sesawang itu maka anda boleh juga masukkan alamat IP di ruangan "IP"

Langkah 2. Klik Lock on.

Langkah 3. Pilih kaedah apa yang akan anda gunakan TCP,UDP dan HTTP. Kebiasaannya mereka menggunakan HTTP.

Langkah 4. Masukkan apa sahaja angka mengikut kadar kekuatan komputer anda pada ruangan 'Threads'. Contoh, 50. Tapi yang memberi 'respond' hanyalah belasan sahaja.

Langkah 5. Klik IMMA CHARGIN MAH LAZER yang bermaksud tunggu apa lagi kasi pecahlah,kasi pecahlah.

Langkah 6. Perhatikan pada ruangan Failed. Semakin banyak angka yang ditunjukkan semakin lemahlah laman itu. Lagi bagus jika ruangan downloader dan request tidak memberi apa-apa sebarang tindakbalas.

Klik untuk perbesarkan.
Disebabkan entri pertama wa mendapat pujian serta kelebihan. Maka,tidak perlu lagi wa tulis "sila berikan komen dan pendapat anda tentang penulisan wa"

Sekian,Assalamualaikum.Powered by Blogger.