Ujian Tekanan : MDK3 (Backtrack)

Salam dan salam sejahtera kepada pembaca OMG! Hacker yang budiman,

th3bAdh adalah seorang penulis baru kat sini, jadi sekarang mahu biasakan dahulu disini,
gaya penulisan, artikel mesti segar dan mengikut format, itu kata abang taiko kat sini, apa -apa pun kita ikut sahaja..(jangan marah yerk)



Tentu anda terfikirkan apa itu stress testing, kalau dalam bahasa melayu ujian tekanan,oh,ujian tekanan,pelik bunyinya,stress testing adalah salah satu tools yang terdapat di dalam backtrack 5. Saya sangat pasti,sekiranya anda telah menggodek backtrack pasti akan menjumpainya, tetapi pasti tertanya-tanya apa fungsi yang terdapat di dalam itu.


Artikel kali ini akan membincangkan tools yang terdapat di kategori WLAN Stress Testting iaitu MDK3.Perlu di ingatkan bahawa, tools ini boleh menyebabkan kerosakan pada mana perkakas yang menggunakan wifi,jadi gunakan dengan berhati-hati
dan macam biasa lah, mesti dapat izin dari mana-mana pihak untuk menguji nya

Saya pun tak berapa pasti apa maksud MDK3 ni,tapi yang saya pernah jumpa nama pemainan itu, namanya MDK atau Murder Death Kill..Saya rasa boleh lah kita samakannya kerana tool ini sangat bertepatan dengan  fungsi tool ni


th3 bAdh pasti sesiapa yang telah menggunakan tools di dalam Backtrack 5 untuk memecah WEP, dengan menggunakan backtrack5,anda akan dapat lihat banyak tools yang berkaitan Wireless Hacking antaranya Mdk3,apa kegunaanya?? th3 bAdh akan menunjukkan sedikit priview dan bagi sedikit pemahaman tentang Mdk3,


Perkara yang Mdk3 boleh lakukan:
1. Ia boleh memutuskan internet pengguna dikawasan berhampiran anda dengan melakukan ddos tanpa perlu masuk ke dalam Accses Point tersebut (erm,bermakna kesemua orang akan terputus?)teruk gitu,apa kegunaanya kalau semua orang sudah terputus? jangan risau,terdapat baris perintah yang membuatkan accses point yang dipilih sahaja yang tidak terputus sambungannya
2. Ianya juga boleh membanjiri AP(acces point/atau wifi berhampiri anda)dengan authentication requests. payah nak terang yang ini..macam mana yerk nak terangkan. Ia akan membuat kan router anda menjadi gila dengan membuat penghataran data palsu dengan menggunakan MAC address yang palsu, jadi apa kesanya? router akan dipenuhi client(pengguna) palsu dan menjadi penuh,jadi orang lain tidak boleh memasuki wifi tersebut
3. Ianya boleh membuat AP/wifi palsu dengan banyak sekali,ini boleh menyebabkan orang lain keliru.Ni contoh:

4. Boleh menghentikan aliran trafik(bermakna, tiada terus wifi tersebut)
sebenernya banyak lagi yang boleh dilakukan dengan backtrack ini, tetapi th3 bAdh fikir mungkin itu telah mencukupi


Membebel je panjang-panjang, mana nak mula ni,??Okey lah kita mulakan dengan membuka terminal terlebih dahulu dan hidupkan monitoring mode card anda. Ini adalah baris perintah bagaimana untuk melakukanya


airmon-ng start wlan0


Pergi ke Backtrack>Stress Testing>WLAN Stress testing>Mdk3


taipkan


mdk3 mon0 d


penerangan :


mon0:    adalah interface anda


d :         pilihan untuk memutuskan segala sambungan internet yang terdapat disekeliling anda


contoh pilihan lain : 


b   - Beacon Flood Mode akan membuat wifi palsu dengan banyak sekali
a   -  DDos Router, terlalu banyak client akan menyebabkan "freeze" atau reset semula pada sesetengah wifi
.

Okey,itu sahaja, kalau nak lebih lagi, anda boleh la godek sendiri. th3 bAdh nak korang semua faham betul-betul penggunaan nya, bukan sekadar guna sahaja


Powered by Blogger.