Razer Blade (Gaming Laptop)


Salam semua...



Hai kali nie saya nak share laptop gaming yang saya baru "terlihat" di internet dan terdetik di hati ini ingin berkongsi dengan korang semua...Walapun dah ada yang tahu tentang laptop nie especially gamers!

Ok bila dengar je laptop gaming..mesti korang bayangkan laptop tu mesti HIGH SPECT...yup memang betul laptop nie mempunyai spect yang tinggi. Rupa parasnya? Seperti yang korang biasa lihat mesti tebal-tebal kan..
Saya ambil contoh laptop gaming yang familiar di Malaysia sekarang ialah Alienware dicipta oleh Dell. Iainta berat dan tebal... agak tak portable...(my humble opnion)...
Alienware M17x 3D Gaming Laptop

Ok pernah dengar Macbook? Iaitu laptop dari syarikat Apple Inc. Adakah iainy gaming laptop? Owh tidak... biasanya laptop dari Apple nie orang lebih suka menggunakannya untuk kerja-kerja multimedia... Apa yang korang dapat bayangkan untuk Macbook? Yup semestinya iainya NIPIS tapi tak sesuai sangat untuk gaming...

MacBook Pro. 13- and 15-inch.


Tetapi tidak untuk Razer Blade (da macam promote la plak)... Iainya bagi pendapat saya adalah sebuah laptop gaming diibaratkan Alienware + Macbook = Razer Blade. Yups..kerana ianya amat NIPIS seperti macbook dan POWER seperti Alienware...

Mari kita tengok dari segi perfomance


 


Laptop nie menggunakan processor yang terkini iaitu Intel® Core™ i7 quad-core processor dan menggunakan grafik card NVIDIA® GeForce™ GTX series serta digabungkan dengan skrin LED 17.3" untuk membuatkan anda lebih teruja ketika bermain game..

Yang kedua membuatkan saya teruja tentang laptop nie adalah ciri luaran nya yang NIPIS dan ringan membuatkan iannya menjadi sangat portable...

Dan yang terakhir sekali membuatnya berbeza dan lain dari yang lain iainya mempunyai Switchblade UI. Apa benda tu? Ok mari saya terangkan iainya sejenis button yang mempunyai user intreface memboleh user berinteraksi denggannya dengan mudah dan boleh berubah-rubah mengikut pengguna itu sendiri.


Contohnya jika user tu bermain game World of Worldcraft, user tersebut boleh mengubahnya kepada item dan skill di situ dan secara tak langsung membuatkan iainya menjadi shorcut button untuk game tersebut dan begitulah jika bermain game lumba seperti need for speed dan sebagainya...Memang cool gila la weh...



Untuk tahu lebih lanjut tentang 
Switchblade UI nie boleh berkunjung di sini
Tak puas lagi? Ok nie spect dia :-




Untuk lihat benchmark dia korang boleh tengok kat sini






 





Harga : RM 7820 (Bila la nak dapat) Jika berminat boleh la beli kat sini

Ok itu sajalah "promosi" saya untuk laptop nie...Akhir kata dari saya setiap orang berbeza pendapat...Tapi jangan jadikan perbezaan itu menjadi penghalang untuk bermain GAME bersama...

Sekian...

Sumber Gambar dan Spect
Powered by Blogger.