Maaf sila aktifkan javascript.

[Add-On] Youtube To MP3 Converter

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hari ini penulis ingin membekalkan/menyampaikan/mengeluarkan/memberi kepada anda satu add-on atau extension yang bagus untuk anda memuat turun lagu daripada laman penstriman (streaming) video terkemuka dunia iaitu Youtube.com. Apa yang membuatkan penulis ingin berkongsi tentang add-on yang satu ini ialah kecepatan menukar (convert) sebarang format video dari laman Youtube kepada MP3. Seterusnya,anda dapat memasukkan ke dalam ruang penyimpanan muzik anda sama ada dalam komputer,ipod,telefon dan berbagai-bagai gadjet yang mengikuti arus pemodenan.

Untuk penulisan kali ini penulis tidak ingin menulis panjang. Sebab hanya berdasarkan satu add-on untuk dikupas. Sukar bagi penulis untuk mentafsirkannya. Add-on ini juga menyokong beberapa pelayar yang terkemuka seperti Google Chrome,Firefox dan Opera. Anda dapat menggunakannya tanpa was-was. Penulisan kali ini ringkas sahaja. Segalanya, anda perlu cuba untuk ketahui/mengenalpasti sejauh mana kebenarannya dan kelebihan serta kekurangan add-on ini. Ada berbagai-bagai bitrate,bukan sekadar 128,192KB sahaja. Kesimpulannya:-

1. Add-on ini digunakan untuk mengubah sebarang video pada laman Youtube kepada mp3 untuk anda mainkan/jalankan pada berbagai gadjet luar.
2. Kecepatan menukar format video ke pada format audio (MP3) sungguh menakjubkan. Sukar untuk ditafsir kelajuannya (bukan mainan mulut).
3. Selain itu,kelebihannya anda tidak memerlukan sebarang perisian yang akan memenuhi ruang cakera keras anda.
4. Bitrate lagu yang agak tinggi. Bukan sekadar 128,192KB sahaja. Malah 320 KB. Memang sedap didengari oleh halwa telinga. Jelas dan padat.
5. Menyokong terhadap tiga pelayar terkemuka dunia iaitu Google Chrome,Mozilla Firefox dan Opera.

Kaedah pemasangan.
Langkah 1: Klik YoutubeMP3pro.com.

Langkah 2: Skrol ke bawah,cari dan klik DOWNLOAD NOW. Secara automatik anda diminta untuk memasang plugin/add-on/extension. Benarkan sahaja.

Langkah 3: Kunjungi laman Youtube dan pilih sebarang video. Klik Download mp3.

Langkah 4: Tunggu sebentar sehingga proses menukar format selesai.

Langkah 5: Klik Download. Jika anda menggunakan Android,Blackberry dan pelbagai lagi gadjet yang menyokong kod QR. Anda boleh terus gunakan.

Suka cita penulis ingin maklumkan kerana ini barang percuma jadi akan ada iklan (ads) pada laman rasmi mereka. Jadi setiap kali anda selesai menukar format. Jangan lupa untuk kunjungi laman mereka dan klik pada iklan yang terdapat pada laman mereka. Ini sebagai balasan kepada mereka kerana menyediakan alternatif yang hebat seperti ini. Juga jangan lupa untuk klik iklan pada laman OMG! Hackers? Setiap klik akan memberi kami semangat untuk menulis.

Selamat mencuba
Sekian,Assalamualaikum
Powered by Blogger.