Maaf sila aktifkan javascript.

Pengaktifan Kekal Windows 8 (Sementara Masih Ada)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sebelum daripada ini penulis ada berkongsi satu artikel tentang Windows 8 Professional berserta barang/alat untuk pengaktifan. Sila rujuk [disini] Activator yang dikongsikan oleh penulis hanya dapat bertahan selama 180 hari. Jadi,disebabkan itu. Tampil lah seorang yang hebat lagi bijaksana. Memberikan tutorial atau langkah untuk mengaktifkan secara kekal. Terima kasih kepada bro Dorsh atas kesudian membantu penulis.

Mungkin yang ramai yang tidak sedar ataupun terlihat tutorial tersebut pada ruangan komen. Mungkin disebabkan beberapa faktor. Jadi,hari ini penulis jadikan tutorial/perkara tersebut sebagai karangan penulis dan sumber sepenuhnya dikreditkan kepada bro Borsh.Langkah-langkah untuk mengaktifkan Windows 8 secara kekal. Mengapa pada tajuk tutorial diatas penulis mengatakan "sementara masih ada"? Ini kerana promosi ini hanya sah sehingga 31 Januari 2013. Jadi dapatkannya sementara masih ada waktu,tika dan masa.

0. Sambungkan komputer anda ke talian internet.

1. Gunakan dahulu activator yang penulis berikan kepada anda pada penulis sebelum ini untuk mengaktifkan Windows 8 anda. Klik [disini].

2. Tutorial cara mengaktifkan menggunakan fail Windows 8 Activator.bat ada pada penulisan sebelum ini. Sila rujuk kembali [disini].

3. Setelah anda mengaktifkan. Anda perlu mengunjungi laman Windows 8 [disini].

4. Skrol kebawah dan cari ruang yang diberikan oleh pihak Microsoft untuk mendapatkan 'license key' secara percuma. Masukkan e-mel anda berserta captcha pada ruangan yang disediakan pihak Microsoft.


5. Log masuk ke e-mel anda dan cari e-mel yang dihantar pihak Microsoft. Salin (copy) license key yang diberikan oleh pihak Microsoft. 

TBTB2-KX434-25N78-8Q8BM-RZWY3 

6. Tujukan cursor anda ke penjuru atas atau bawah sebelah kanan untuk membuka Charm Bar. Pilih Search dan buat carian Add Features. Maaf tiada screenshot. Kerana selepas diaktifkan fungsi tersebut tiada lagi. Yang ada hanyalah turn off or on features. Jadi abaikan turn off dan buka aplikasi/fungsi selain daripada itu.

7. Selepas anda buka anda klik pada I already have a product key dan masukkan key yang anda dapat daripada pihak Microsoft tadi. Baca dan ikutlah apa yang diperintahkan oleh pihak Microsoft. Proses pemasangan mengambil masa lebih kurang 10-15 minit untuk penulis. 

8. Disarankan agar menutup segala program yang berjalan kerana komputer anda akan restart/reboot selepas sahaja selesai proses pengaktifan.

9. Cek Windows 8 anda sama ada sudah aktif secara sepenuhnya (kekal) ataupun tidak dengan alat/barangan ini. Klik [disini]

Selamat mencuba
Sekian,Assalamualaikum

Powered by Blogger.