[ Sedut ] Driver Reviver 3.1.648

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Berjumpa kita pada entri kali ini :)
Harap semua sihat2 belaka.
Sebelum saya meneruskan entri ni, jika ada silap dan salah sepanjang saya menulis harap ampun dan maaf. T.T

Eh, drama tv petang2 pulak -_-

Entri kali ni tentang update driver anda.
Bagi pengguna Acer dan Hewlett-Packard ( HP ) mereka sudah ada Driver Update untuk brand masing2. ( depend pada model )
Bagi kita yang tiada Driver Update sebegitu, susah untuk update driver kita kan?

Jadi jangan bimbang, ada penyelesaiannya :)
Saya nak kongsikan software Driver Reviver kerana ia senang digunakan dan kemaskini driver anda.
Ada berpendapat kena update driver baru main game tidak " lagging "

Ia support Windows XP, Vista, 7 dan 8

Ini contoh gambaran software ni. ( model saya tak support HP Update T.T )

klik untuk kejelasan :P

Mudah kan?
Selepas ia scan, ia akan mintak kita install dan automatic ia akan backup driver kita, jika berlaku sebarang kemalangan boleh restore.


Ini contoh gambar mengenai restore

klik untuk kejelasan :P

Anda puas hati?
Tidak rugi mencuba ^^v

Terdapat 4 langkah2 yang perlu anda ikut dan lakukan.


Langkah 1

  • Sila disable AntiVirus anda. ( seperti biasa software yang crack, patch2 ni AntiVirus suka ngorat -_- )

Ini contoh AntiVirus yang saya pakai

klik untuk kejelasan :P

Langkah 2
  • Sila download Driver Reviver 3.1.648
  • Password dia " omghackers " ( sila abaikan " )
  • Selepas download, sila " Extract to Driver Reviver 3.1.648/ " ( ia bermakna anda extract terus folder Driver Reviver 3.1.648 )

Langkah 3
  •  Sila install " DriverReviverSetup " yang terdapat dalam folder Driver Reviver 3.1.648
  • Selepas install, ia akan automatik open program itu dan sila " Skip " scan, dan tutup program tersebut ( jika anda tekan pangkah ( x ), ia akan minimize jadi cari di taskbar lalu klik kanan " Exit "
  • Dalam folder Driver Reviver 3.1.648 tersebut terdapat 2 file iaitu  ASOHelper.dll dan DriverReviver
  • Sila " copy " dan " paste " dalam C:\Program Files\Reviversoft\Driver Reviver ( sila overwrite untuk ganti file tersebut )
Ini gambar tempat yang anda perlu " paste " ASOHelper.dll dan DriverReviver.

 klik untuk kejelasan :P

Langkah 4
  • Bukak semula " Driver Reviver " dan hit " Start PC Scan Now "
  • Tunggu sehingga selesai scan itu, dan anda akan lihat driver2 anda yang lama dan perlu dikemaskinikan. ( jika anda ada lah :P )
  • Jika ada, install dan biarkan ia backup.
P/s : saya sarankan biarkan ia proses tanpa sebarang gangguan. ( tetapi jika broadband tu jangan install, saya install lama gila tak siap2. Last2 saya End Prosess >.< )

Mudah kan?
Saya pilih product ini kerana ia #1 dalam 2012 Best Driver Update Software Comparisons and Reviews

Selamat mencuba :)

ADD : Sebarang crack dan software ini bukan saya punya, saya hanya mahu berkongsi dengan anda semua :)



Santai malam ni

Semakin panjang -_-

# bagi anda, iPhone 4S ok tak? teringin pakai >.<
Powered by Blogger.