Maaf sila aktifkan javascript.

Aktifkan Windows 8 Guna Skype

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua. Baru-baru ini kawan saya menghadapi masalah untuk aktifkan windows 8 melalui KMS disebabkan oleh server yang "offline" dan menyebabkan dia tidak boleh menggunakan cara Pengaktifan Kekal Windows 8 (Sementara Masih Ada)

Melalui kaedah ini, kita akan menggunakan "MAK product key". Apa itu MAK? MAK adalah istilah untuk "Multiple Activation Key". Satu daripada kunci ini dapat mengaktifkan lebih dari 1000 komputer. Kebanyakan kunci MAK telah digunakan untuk pengaktifan "online". Kita cuma menggunakan kunci MAK ini untuk mendapatkan ID pengaktifan melalui telefon dengan menggunakan Skype(download link). Jangan bimbang, ia percuma.
*Sila pastikan jika anda pernah menggunakan sebarang Activator selain KMS, sila uninstall dulu activator tersebut. Kemudian buka "command prompt as administrator", dan taip:
"sfc /scannow"

1. Pergi ke link tersebut untuk mendapatkan kunci MAK: [LINK]
2. Tekan pada papan kekunci butang (Windows Logo + R) atau pergi pada "search" dan taip "run".
3. Taip "slui 3" dan tekan butang enter.

4. Masukkan MAK key dari link tadi dan klik "Activate"

5. Sila abaikan jika anda mendapat "error" seperti dibawah ini. Kita bukan hendak mengaktifkan windows secara online. Cuma hendak mendapakan ID untuk pengaktifan melalui skype.

6. Buka windows "run" semula (Windows Logo + R) dan taip "slui 4". Maka akan keluar windows "activate by phone".
7. Buka skype dan log-in. Pilih bendera U.K dan telefon nombor ini: 08000188354
atau dail no ini jika anda menggunakan Skype di telefon bimbit : +448000188354
8. Ikuti arahan suara berkomputer tersebut. Setelah masukkan kesemua 9 ID tersebut, anda akan dapat 8 kod pengesahan dari microsoft dan masukkan satu per satu.

9. Jika ditanya berapa PC yang hendak diaktifkan, tekan 1. Klik Activate.
10. Selesai, windows anda sudah aktif selamanya.

Tak berapa faham cara guna skype? Cuba tengok video ini:


Memang agak leceh menggunakan cara ini berbanding activator. Tetapi cara ini sama dengan upgrade ke WMC. Bermakna anda dapat produk asli tanpa membeli, dan boleh menggunakan windows update tanpa was-was..

INFO
*Diketahui juga cara ini hanya untuk Windows 8 Pro dan Enterprise sahaja.
*Jangan "Add Feature" menggunakan WMC product key selepas menggunakan cara ini atau windows akan jadi "not activate" semula.

Selamat Mencuba..Powered by Blogger.