Maaf sila aktifkan javascript.

Menulis Blog Secara Offline (Windows Live Writter)


Menulis blog secara offline mungkin sedikit rumit sekiranya berada diluar  talian kerana tetapan tulisan tidak seperti yang kita inginkan atau tidak sejajar apa yang kita kehendaki.
Perisan dari pengeluar Sistem Operasi yang tidak asing lagi, Window mengeluarkan satu perisian yang memudahkan kerja kita dengan fungsi menulis artikel secara offline iaitu Windows Live Writter. Boleh dapatkan nya disini
writersplash_2
Fungsi dan inteface yang sangat mesra SEO dan percuma  membuatkan ianya digemari oleh penulis-penulis blog. Bayangkan semua fungsi seperti memuat naik gambar, video, mengedit gambar semuanya berada di dalam satu perisian sahaja. Kali pertama menggunakan boleh dikatakan superb, mana kan tidak paparmuka tidak ubah seperti Microsoft Office.
image
Kepada blogger yang malas untuk menambah watermark,anda boleh menambah watermark secara mudah pada gambar anda, sekaligus mengelakkan artikel-artikel anda “dicuri” .
Windows Live Writter juga terdapat fungsi preview bagi melihat post sebelum ianya di publishkan. Ianya memudahkan penulis blogger untuk melihat hasilnya
275px-Live_Writer_2011 WindowsLiveWriterScreenshot   
Fungsi-fungsi lain yang tidak terdapat di dalam blog seperti menambah peta ,jadual. Anda juga boleh menambah lagi plugin sedia ada, Jadi, tunggu apa lagi, dapatkan sekarang.

P/S : Artikel ini ditulis menggunakan Windows Live Writter, kali pertama menulis review software.he3
Powered by Blogger.