Maaf sila aktifkan javascript.

[Tinjau] Backtrack R1 Codename whydah

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca OMG!HACKERS.. Lama betul aku x singgah blog nih, kekadang singgah gak tgk2 takut2 ada software baru atau tutorial yg menarik :D.


Ok tujuan aku tulis artikel ini untuk memperkenalkan sistem pengoperasian yang agak baru diberi nama BACKTRACK R1 CODENAME WHYDAH. Korang boleh downloadnya secara percuma di laman rasminya di http://www.backtrack.airteam.org/ . Sistem pengoperasian linux ini baru sahaja di lepaskan pada tarikh 4/11/2012. Agak fresh kan?

Cara sistem pengoperasian digunakan lebih kurang sahaja dengan backtrack yang asli tetapi ia lebih ringan dan lebih banyak wireless adapter yang disokong berbanding backtrack yang ori. Sistem pengoperasian ini lebih ringan kerana beberapa tools dikurangkan daripada yang asal. Jadi ia tidak sehebat Backtrack 5 yang asli tetapi untuk pada orang biasa atau hendak berjinak-jinak dengan dunia hacking nih adalah lebih baik jika anda mencuba sistem pengoperasian ini.

Seperti sistem pengoperasian linux yang lain, backtrack whydah ini juga menyokong live boot manakala untuk memasangnya terus ke dalam komputer terpulang kepada pengguna.

Itu sahaja daripada saya selamat mencuba dan selamat maju jaya :DP/S: Maafkan aku jika tersalah bahasa ala biase lar. Lagi 1 pesanan kepada para  script kiddies dan lamer janganlah buat kacau dengan team OSDC buruk padahnya. Ilmu yang korang dapat jangan disalah guna, gunakannya untuk kebaikan....


Gambar hilangkan stress:


Powered by Blogger.