30 April 2012

WWE Extreme Rules 2012 Full Video Download [Pirate Bay]


WWE Championship Chicago Street Fight
CM Punk vs. Chris Jericho

World Heavyweight Championship 2-Out-Of-3 Falls Match
Sheamus vs. Daniel Bryan

Extreme Rules Match
John Cena vs. Brock Lesnar

Falls Count Anywhere Match
Randy Orton vs. Kane

Intercontinental Championship Match
Big Show vs. Cody Rhodes

Divas Championship Match
Nikki Bella vs. Beth Phoenix

US Championship Match
Santino Marella vs. The Miz


Download Here : The Pirate Bay


Total Uninstall 6.0.1 Full Serial


Assalamualaikum dan salam sejahtera..Hari nie charly nak kongsi softawre "Total Uninstall 6.0.1 Full Serial"


Total Uninstall 6.0.1 Full Serial adalah sebuah software yang membantu anda untuk Uninstall program di komputer anda. Dengan Total Uninstall 6.0.1 Full Serial,proses uninstall program jadi lebih bersih, bahkan sampai ke registrynya. Di banding dengan Revo Uninstaller dan Advanced Uninstaller, Software ini lebih mudah digunakan.


Screen Shoot: 





Main Features:


Monitor installation changes of registry and file system
Thoroughly uninstall monitored applications
Perform search in detected changes
Export registry changes to install or uninstall
Show and apply pending file rename operations without reboot
Statistics of detected changes
User configurable views of the detected changes
Agent for notification of running installation programs
User configurable scanning profiles and uninstall profiles
What's New:


Shorter time for processing programs at startup
The unfriendly "corrupted installation" text was removed. These entries are just removable partial installations or remains that are not shown in any competing product
Better detection of the name of the partial installed programs or remains
Improved detection of registry and file system items for programs with similar names
Fix for missing tray icon
Fix for selected item display problem
Other several fixes and optimizations





Download :-






Jika ada masalah, hubungi saya di :


29 April 2012

Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KELIMA



"Assalamu'alaikum Tuan,

Kami nak bagitahu yang kami amat memerlukan bantuan dari syarikat tuan
untuk membiayai kos perbelanjaan kami semasa di United States. Kami
amat menghargai jika tuan dapat membantu kami. Tidak kisah jika bantuan itu cepat atau
lambat. Kerana kami amat memahami kesibukkan tuan dengan jadual harian tuan.
Akan tetapi, jika tidak dapat membantu, di harap dapat mendoakan kami semua.

Lupa untuk saya katakan bahawa syarikat tuan memiliki ramai pekerja yang bagus.
Usah di fikir pasal gaji jika mereka dapat membuat kerja dengan bagus. Mereka ini
memerlukan orang yang macam tuan untuk membimbing mereka. Jadi sila
pastikan tuan dapat menjalankan tugas dengan lebih baik. Kerana ianya
untuk kemajuan syarikat juga. Jika tuan tidak berusaha dari sekarang,
rasanya mungkin syarikat tuan akan mengalami bankrap.

Sekian. T3mp@t B1@5@."


Itulah emailnya, dari situ bila aku tengok huruf pertama setiap baris, bila dicantumkan ianya akan menjadi Kuala Lumpur. Aku pun tengok semula jadual meeting CEO tersebut dan ianya memang betul yang CEO itu akan berjumpa dengan seseorang di StarBucks, Kuala Lumpur pada hari esok. Dan di situ juga aku dapati bahawa United States merujuk kepada StarBucks kerana ianya berasal dari United States dan Starbucks ini merupakan tempat yang selalu di kunjungi pleh CEO tersebut kata pekerja-pekerja bawahan. T3mp@t B1@5@ pula hanyalah untuk mengelirukan orang lain sahaja. Petang itu aku cuba untuk memikirkan cara bagaimana untuk memasuki akaun bank CEO tersebut. Setelah lama berfikir, aku cuba dapatkan maklumat dari akak setiausaha tu. Aku tanya la semua perkara yang berkaitan dengan diri CEO itu dan nombor akaun CEO tersebut.


Inilah maklumat yang aku dapat

nama : Nasaki
tarikh lahir : 29/04/1965
tempat tinggal : 123, taman cantik, bandar hensem, 12345, Selangor.
email : nasaki@email.com
nombor plat kereta : AAA 12345


Selepas aku dapat semua ini, aku cuba meminta pertolongan rakan aku, nama samaran dia MixDotCom.

"Bro, aku da dapat maklumat semua pasal CEO ni, kau boleh tolong aku cantumkan semua maklumat ni supaya ianya menjadi password. Aku sekarang ni tengah sibuk dengan kerja la."

MixDotCom membalas :

"Bro aku pun sibuk sekarang ni. Maklum la kena buat program hacking untuk syarikat kita ni. Pecah kepala otak aku sekarang ni. Apa kata kau tanya silent boy si budak paling senyap kat dalam ofis kita ni. Dia tu diam-diam ubi berisi. Takpun nanti aku bagi semua maklumat ni kat dia, biar dia buat semua tu. Okay?"

Aku membalas :

"Okay thanks bro. Bila da siap hantar kat aku. By the way kau buat program apa bro? Habaq la kat aku.. Hehehe."

MixDotCom menjawab :

"Program yang boleh mencari nombor dan segala maklumat kad kredit dalam sistem. Ianya amat merbahaya sebab boleh bypass firewall dan antivirus. Kalau jatuh ke tangan orang lain, mungkin boleh membawa padah."

Aku membalas :

"Oh okay juga tu. Nanti aku nak guna la. Okay bro aku kena pergi ni. Nanti aku call kau lagi."


Dalam lebih kurang setengah jam aku mendapat email dari silent boy. Dia telah menghantar senarai password yang aku minta. Pergh! Banyak betul. Cara yang digunakan oleh silent boy itu boleh lihat dibawah, dia menggunakan BackTrack 5:

Cara-Cara Untuk Menjana Password Menggunakan BackTrack 5



Untuk membukanya, anda boleh tekan pada Applications >> Backtrack >> Privilege Escalation >> Password Attacks >> Offline Attacks >> cupp

Bagi mereka yang ingin membukanya menggunakan perintah. (saya lebih gemar cara menggunakan perintah) Anda boleh buka terminal anda dan taipkan perintah ini :

root@bt:~#cd /pentest/passwords/cupp


Kemudian akan keluar seperti ini

root@bt:/pentest/passwords/cupp#


Okay kita mulakan aktiviti kita sekarang. Anda taipkan perintah ini :

root@bt:/pentest/passwords/cupp# ./cupp.py -i


Ianya akan keluar seperti di bawah ini. Dan anda taipkan segala maklumat yang anda ada diruang yang di sediakan.

[+] Insert the informations about the victim to make a dictionary
[+] If you don't know all the info, just hit enter when asked! ;)

>Name:
>Surname:
>Nickname:
>Birthdate (DDMMYYYY):

>Wife's(husband's) name:
>Wife's(husband's) nickname:
>Wife's(husband's) birthdate (DDMMYYYY):

>Child's name:
>Child's nickname:
>Child's birthdate (DDMMYYYY):

>Pet's name:
>Company name:

>Do you want to add some key words about the victim? Y/[N]:
>Do you want to add special chars at the end of words? Y/[N]:
>Do you want to add some random numbers at the end of words? Y/[N]:
>Leet mode? (i.e. leet=1337) Y/[N]:


Selepas anda isi kesemua maklumat, anda akan dapat seperti ini

[+] Now making a dictionary...
[+] Sorting list and removing duplicates...
[+] Saving dictionary to (nama fail kamu).txt, counting 12000 words.
[+] Now load your pistolero with (nama fail kamu).txt and shoot! Good luck!
root@bt:/pentest/passwords/cupp#


Sudah siap! Sekarang kamu taipkan perintah ini untuk melihat kata laluan yang dijana :

root@bt:/pentest/passwords/cupp#vim (nama fail kamu).txt


Dan ianya akan senaraikan segala kata laluan yang berkaitan dengan maklumat yang diberi. Tetapi jika anda tidak dapat membukanya, anda boleh pergi ke Places >> Home Folder >> File System >> pentest >> passwords >> cupp >> (nama fail anda).txt


Dia juga ada gunakan crunch kerana ianya mungkin berguna jika password yang digunakan oleh CEO itu tidak ada kena mengena dengan maklumat dirinya. Jadi boleh tengok video kat bawah ni bagaimana Silent Boy menjana password menggunakan crucnh :



Jadi aku cuba gunakan program bruteforce yang di cipta oleh MixDotCom untuk memecah masuk dalam akaun CEO itu. Aku gunakan semua password yang diberikan oleh Silent Boy. Tetapi tidak berjaya. Tiba-tiba aku terfikir, kenapa aku tak godam saja komputer CEO tu masa dia kat StarBucks nanti. Confirm dia guna wifi kat situ. Jadi pada keesokannya aku mengekori kereta CEO itu dengan hanya menggunakan motor RXZ aku. Hee. Dalam masa 15 minit sampai di destinasinya. Aku pun cepat-cepat pergi ke kedai bersebelahan dengan StarBucks dan godam wifi kat situ. Selepas itu tunggu apa lagi aku pun godam la dengan menggunakan cara Man In The Middle.
Tengok video kat bawah ni :



Dalam masa lebih kurang sejam, aku telah berjaya. Dan aku masuk ke akaunnya untuk mencari maklumat yang berguna. Dan dari situ ada beberapa transaksi yang mencurigakan. Dan setelah beberapa minit aku mencari jawapan kepada perasaan curiga aku ini, baru aku tahu yang CEO ni berhubung dengan seorang hacker perempuan yang bernama Anne. Hacker ini bekerja dalam satu syarikat yang mempunyai hubungan dengan syarikat CEO ni. Jadi CEO ni merasuah Anne untuk menggodam setiap komputer di syarikat itu dan berikan segala maklumat dalam syarikat tersebut terutama sekali yang berkaitan dengan projek-projek bernilai jutaan ringgit. Jadi di pendekkan cerita aku cari segala bukti. Setelah itu aku bagi semua maklumat itu kepada bos aku untuk mendakwa mereka berdua atas kesalahan rasuah.

Itulah ceritanya. Jadi kau kena pandai "ayat" untuk dapatkan maklumat yang kau nak. Dan gunakan perisian yang berkaitan dengan tujuan untuk membantu kau mendapat maklumat semaksima mungkin. Faham?


Hackim menjawab :

Faham cik Arif.


p/s : Sori da lama tak update entri. Untuk episod lepas Retsam12345 telah meneka dengan betul dan cepat. Iaitu kuala lumpur. Jadi kita tunggu apakah yang akan berlaku dalam episod seterusnya!

Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)

Sekian.

28 April 2012

Download Album Maher Zain


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ini saja la luqman nak mempekenalkan Maher Zain "Full Album"..

Jom kita kenali Maher Zain dengan lebih dekat..


Biodata Maher Zain:


>Name: Maher Zain..
>Age: 29 years old..
>Nationality: Swedish (of Lebanese origin)..
>Education: BA in Aeronautical Engineering..
>Previous Job: Music Producer..
>Worked with in the past: RedOne: Akon, Lady Gaga, etc..
>Album Name: Thank You Allah..
>Number of Tracks: 13..
>Release Date: 1st of November 2009...
>Record Label: Awakening Records..

Kisah Hidup Nya..


Sumber inspirasi pertama Maher dalam muzik datangnya dari bapanya sendiri iaitu penyanyi tempatan di bandar Mediterranean, Tripoli – Lubnan...Keluarganya berpindah ke Sweeden ketika dia berumur 8 tahun dan meneruskan persekolahannya dan kemudian masuk universiti sehingga dia mendapat sarjana dalam bidang Kejuruteraan Aeronautik...Disebabkan banyak perkara yang berubah di sekitarnya, satu perkara yang tetap sama ialah hasratnya yang kuat untuk muzik...Dia menghabiskan masa akhir di sekolah dengan teman-temannya di mana mereka akan bernyanyi, rap, menulis dan bereksperimentasi dalam segala hal berkaitan dengan muzik...Ketika itu dia mula menyedari yang muzik menjadi sebahagian dari dia...


Setelah terlibat sekian lama dalam bidang muzik di Sweden sebagai penerbit muzik, Maher diperkenalkan oleh RedOne seorang penerbit muzik yang berbakat dan meningkat naik dalam bidang muzik di Sweden... Maher mula bekerja dengan RedOne sebagai artis dari Sweden dan kemudian pindah dengan dia ke New York...Selama beberapa tahun ia berada di tengah-tengah kesibukan kota NY, mereka bekerjasama dengan artis seperti Kat Deluna di album debutnya yang termasuk lagu yang mendapat hits seperti ‘Whine Up’ dan ‘Run the Show’...


Walaupun Maher mengecapi kemasyhuran dan banyak orang menggambarkan sebagai pekerjaan mimpi bagi seseorang yang begitu muda dalam bidang ini, tetapi untuk Maher Zain rasanya seperti ini jauh dari apa yang dia sebut ‘mimpi’, “saya mencintai muzik, tapi saya benci segala sesuatu yang dikelilingi itu, selalu merasa seperti ada sesuatu yang tidak benar “...

Download..

Album:Forgive me..




192 kbps | 44 khz | MP3
Tracklist :

01 - I Love You So..
02 - Number One For Me.
03 - Mawlaya..
04 - My Little Girl..
05 - Forgive Me..
06 - One Big Family..
07 - Assalamu Alayka..
08 - Paradise..
09 - Masha Allah..
10 - Radhitu Billahi Rabba..
11 - Freedom..
12 - So Soon..
13 - Muhammad (pbuh)...
14 - Guide Me All The Way..
15 - Mawlaya (Arabic Version - Bonus Track)..
16 - Assalamu Alayka (Arabic Version - Bonus Track)..
17 - Radhitu Billahi Rabba (Arabic Version - Bonus Track)..

Download di Mediafire..

Album:Thank You Allah



Maher Zain –Always be there..
Maher Zain – Awaken..
Maher Zain – Baraka Allahu Lakuma..
Maher Zain – For the Rest of My Life...
Maher Zain – Hold My Hand..
Maher Zain – Open Your Eyes..
Maher Zain – Palestine Will Be Free..
Maher Zain – Salam Alayka..
Maher Zain – Sepanjang Hidup..
Maher Zain – Thank You Allah..
Maher Zain – The Chosen One..
Maher Zain Feat Fadly Padi – Insha Allah..
Maher Zain Feat Irfan Makk – Allahi Allah kiya karoi..

Download di sharebeast

Credit to:mydownload2u dan anakmudakini



Modifikasi Ubuntu 12.04 Dengan Alat Konfigurasi


Assalamualaikum.

Nampaknya banyak lagi yang akan diketengahkan mengenai Ubuntu 12.04 kerana sebaik sahaja keluarnya ia secara rasmi, laman web Ubuntu 'tersentak' dengan trafik yang berjuta-juta sehingga ia dalam keadaan seperti dilanggar todak terkena serangan DDoS. Ini bererti sambutan pengguna dan orang ramai terhadap Ubuntu telah bertambah meskipun Ubuntu telah menukar persekitaran desktopnya kepada Unity.

Buat masa ini, secara lalainya (default) anda boleh membuat modifikasi pada Ubuntu 12.04, namun untuk memodifikasinya secara 'ekstrim', seperti menukar tema, ikon tema, konfigurasi Unity, dan sebagainya lagi, anda perlukan alat (tool) konfigurasi yang tidak tersedia dalam Ubuntu tetapi tersedia sama ada dalam repositori rasmi ataupun PPA dari pembangun alat tersebut.

Gnome Tweak Tool



Ini ialah sebuah alat yang memudahkan anda untuk mengubahsuai tema, ikon tema,dan beberapa tetapan yang lain. Ia tersedia dalam repositori rasmi Ubuntu 12.04, dan anda boleh pasangkan ia dengan mudah melalui Terminal dengan menggunakan baris perintah:


sudo apt-get install gnome-tweak-tool


Ubuntu Tweak [0.7]


Ketika entri ini ditulis, Ubuntu Tweak baru sahaja melepaskan versi terbaru alat ini iaitu versi 0.7. Ini adalah alat serba guna, yang membolehkan anda mengubahsuai pelbagai tetapan. Ia tersedia dalam PPA rasmi pembangunnya:

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

MyUnity


MyUnity ialah alat khas yang dicipta untuk mengubahsuai persekitaran desktop Unity. Anda boleh ubah pelbagai pilihan untuk menjadikan desktop Unity sesuai dengan kehendak anda. Ia juga seperti Gnome Tweak Tool, tersedia dalam repositori rasmi Ubuntu 12.04:


sudo apt-get install myunity

Untuk pengetahuan anda, versi yang akan datang bakal membawa kepada kaedah penetapan secara visual, yang dapat anda lihat pada video di bawah:




Unsettings

Unsettings ialah alat yang seakan-akan MyUnity, tetapi mempunyai fungsi yang lebih sedikit dari MyUnity, dan kurang sedikit dari Ubuntu Tweak. Ia adalah alat yang amat berguna untuk mengubah tetapan Unity desktop.


Pasangkan ia melalui PPA dan baris perintah di bawah:

sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing
sudo apt-get update
sudo apt-get install  unsettings

26 April 2012

Ubuntu Online Demo/Tour Updated For 12.04 Precise Pangolin!


Seperti biasa, buat mereka yang ingin melihat ke dalam teknologi sistem operasi Linux yang bernama Ubuntu ini dari 'luar' tanpa perlu memasangnya ataupun mencubanya melalui live USB/CD/DVD, anda boleh mencubanya secara LIVE dalam laman web rasminya di URL ini : http://www.ubuntu.com/tour/en/


Dari situ anda boleh melihat gambaran bagaimanakan rupanya Ubuntu 12.04 Precise Pangolin yang dinanti-nantikan selama ini. Bagaimanapun untuk merasai teknologi sebenar, sudah tentu anda perlu muat turun ia dan cuba sendiri pada PC anda!

Perkara Perlu Dilakukan Selepas Memasang Ubuntu 12.04 Precise Pangolin


Pening kepala mengenai apa yang perlu dilakukan selepas siap memasang Ubuntu 12.04? Anda tidak perlu pening seperti itu, kerana di sini tersedia panduannya. Walaupun bagi saya, ia masih tidak lengkap, tetapi boleh dikira sebagai 'cukup-cukuplah'. Kalau ada lagi, InsyaAllah saya kemaskini entri ini.




1. Pasang Codec

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

sudo apt-get install non-free-codecs libxine1-ffmpeg gxine mencoder totem-mozilla icedax tagtool easytag id3tool lame nautilus-script-audio-convert libmad0 mpg321 mpg123libjpeg-progs

 2. Kemaskini Sistem Operasi
Baru pasang bukan bererti 'up-to-date'. Mungkin ada pakej yang telah dinaiktaraf? Gunakan baris perintah ini untuk melakukannya:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

3. Pasang Pemain Flash Untuk Pelayar Web

sudo apt-get install flashplugin-installer

4. Pasang Ubuntu Tweak

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install ubuntu-tweak

5.  Pasang MyUnity

sudo add-apt-repository ppa:myunity/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install myunity

Sebenarnya MyUnity telah pun ada dalam repository rasmi Ubuntu 12.04. Jadi jika anda tidak mahu menggunakan PPA, cukup sekadar menggunakan baris perintah sudo apt-get install myunity.

6. Pasang Gnome Tweak Tool (Advance Settings)

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

P/S : Dengan memasang Gnome Tweak Tool, bererti anda telah memasang Gnome Shell pada sistem operasi Ubuntu anda.


7. Pasang Synaptic Package Manager

sudo apt-get install synaptic

8.  Berikan Sokongan Global Menu Pada Libre Office

sudo apt-get install lo-menubar

9.  Pasang uGet Download Manager

sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-stable

sudo apt-get update && sudo apt-get install uget

P/S : Sila ambil perhatian, jika PPA di atas masih belum dikemaskini untuk Precise Pangolin dan anda mendapati ralat terjadi, anda boleh cuba pasangkan dengan baris perintah sudo apt-get install -f atau anda boleh cuba gunakan uGet Development PPA ini:

sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-devel

sudo apt-get update && sudo apt-get install uget

Kalau tak boleh juga? Hanya gunakan 'sudo apt-get install uget'

atau Pasangkan JDownloader!

10. Pasang XBMC

Rujuk pautan ini

Anda mahu pasang apa lagi? Mahu pasang tema? Mahu pasang MATE Desktop? Mahu pasang Wine? JDownloader? Atau VLC? Ahhh. Namakan saja, hampir semuanya ada dalam blog ini! Anda cuma perlu rajinkan diri menggunakan kotak carian yang terdapat diatas atau gunakan OMG! Sitemap?. Terima kasih!

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin Review


Akhirnya kita merasa juga menggunakan teknologi terbaru dari Ubuntu apabila pelbagai penambahbaikan pada sistem operasi itu telah diimplementasi oleh para pembangunnya. Kita bukan hanya menunggu 'kosong'. Kita telah merasai versi alpha dan beta, dan juga telah membantu pembangun untuk membaiki bugs serta membuat penambahbaikan pada kod sumber. Oleh itu, kita berhak untuk merasai apa yang baru dan apa yang bagus pada Ubuntu 12.04. Berikut adalah reviu/rebiu beberapa ciri baru yang dapat kita lihat secara nyata:



1. Unity 5.8 yang superb
Antara yang boleh kita lihat dan rasai ialah Unity Dash yang telah diperbaharui. Ia tidak lagi menunjukkan ikon super besar pada Home Lens, sebaliknya ia akan menunjukkan Recent Apps, Recent Files, dan Recent Downloads.

2. HUD
Heads Up Display ialah cara baru untuk anda melakukan kerja-kerja anda. Sekarang ia telah menjadi lalai (default) dan ia kini mengikut gerak laku pada Unity Launcher/Dock seperti auto-hide dan saiz ikon.

3.  Unity Quicklist
Quicklist amat memudahkan apabila anda tidak perlu terkial-kial mencari menu pada ikon Unity. Anda cuma perlu klik kanan dan pilih sahaja apa yang anda perlu. Home Folder juga mempunyai Quicklist nya sendiri.

4.  Video Lens
Anda mahu mencari video yang ada dalam cakera keras anda? Video Lens mempermudahkan pencarian. Hanya perlu taip sahaja nama video dan ia akan segera terpapar. Terdapat pelbagai pilihan sama ada dari cakera keras mahupun pada laman video streaming.

5. Saiz Semula Unity Launcher
Anda tidak perlu lagi menggunakan CompizConfig Settings Manager untuk menetapkan semula saiz Unity Launcher/Dock. Anda boleh lakukan ia melalui menu tetapan Wallpapers.

6. Unity Launcher 'Always Visible'
Anda tidak akan dapat semula 'dodge windows', sebaliknya Unity Launcher akan sentiasa 'ada'. Sekiranya anda mahu ia 'auto-hide', anda boleh lakukan ia melalui menu Appearance -> Behaviour.

7. Ubuntu One Desktop Client - Qt based
Klien Desktop Ubuntu One telah di rekabentuk semula dengan menggunakan asas Qt. Ia menjadi semakin menarik dan kini telah disokong oleh sistem operasi Windows. Pengguna Windows boleh muat turun aplikasi ini dan pasangkannya pada Windows anda. Kini, pengguna Windows juga adalah pengguna storan awan Ubuntu One!

8. Pemain Muzik Rhythmbox
Pemain muzik Banshee yang telah dikritik hebat oleh para peminat Ubuntu kini telah mendapat kembali pemain muzik lalai yang terdahulu iaitu Rhythmbox. Anda tidak perlu gusar akan kehebatan dan fungsinya. Ia setanding dengan mana-mana pemain muzik yang ada pada Windows.

9. Firefox dan Libre Office Versi Terkini
Dalam bab perisian pejabat dan perisian internet, anda sentiasa mendapatkan yang terkini. Tak perlu bimbang untuk kesukaran memasangnya kerana ia sudah tersedia secara lalai.

10. Privacy Menu
Anda bimbangkan maklumat peribadi anda 'dihidu' oleh mana-mana orang yang menggunakan PC anda? Kini tidak lagi apabila anda boleh memilih untuk memadam kesemua rekod aktiviti pada PC anda.

Mahu tahu lagi apa yang terbaru? Cuba sendiri dan rasai perbezaannya sekarang! Oh.. Reviu di atas tiada gambar? Sebab sudah ada video! Sila tonton video-video dibawah.

Berikut adalah reviu dari Jupiter Broadcasting, The Linux Action Show!:




Ini adalah reviu dari quidsup:




Ini pula adalah video 10 ciri Ubuntu 12.04 yang terbaik dari OMG! Ubuntu!:


Ubuntu 12.04 Precise Pangolin Telah Dilepaskan!


Setelah sekian lama kita menunggu selama 6 bulan lamanya, kini tibalah masa kita merangkul dan menikmati teknologi Ubuntu 12.04 yang telah dilepaskan pada hari ini!



Anda boleh muat turun Ubuntu 12.04 Precise Pangolin di sini : Ubuntu Official Website
Nantikan reviu Ubuntu 12.04 yang akan menyusul selepas ini!

P/S : Buat masa ini, pada laman web rasmi Ubuntu, versi yang diberikan masih lagi 11.10. Tetapi anda boleh dapatkan Ubuntu 12.04 Precise Pangolin versi stabil di URL http://releases.ubuntu.com/precise/

UPDATE:

Ubuntu 12.04 telah dikeluarkan secara rasmi pada laman web rasmi!

[ Sedut ] Windows Vista & 7 Activation Crack


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Kenai or ingat tak saya? hehe
I'm back with special entri.
Iaitu Activation Windows Vista dan 7

Saya syorkan anda format la PC anda sendiri kerana kedai2 yang buat tak semua jujur =)
Ada sesetengah kedai menanam virus dalam pc anda, dengan mengharap anda akan datang lagi jika pc anda masalah.
(* saya pun buat gak servis format2 ni. tapi saya jujur na ^^ )
Modal CD or DVD tak mahal mana pun.
Nak cari CD or DVD tu kena teliti..
Jika PC anda 32-bit, cari cd/dvd yang tertulis x86 or 32-bit
Jika PC anda 64-bit, cari cd/dvd yang tertulis x64 or 64-bit
( jangan leka, silap beli, install. rugi masa ^.P )
*make sure anda download dahulu driver pc anda untuk kesenangan masa depan anda ^^

Activation ini boleh dikatakan bergunalah.
Kerana apa?
Selepas install windows vista or 7 apa2 sahaja version ( Professional or Ultimate ka )
Install semua driver yang ada,
Install windows update yang ada,
KECUALI satu update ni
Update for Windows 7 ( KB971033 )

Kerana apa?
Kerana itu update yang akan check windows anda original or lanun,
Jika lanun, akan jadi screen hitam tu ( windows not genuine ^^ )

Untuk menghindari masalah itu,
Klik kanan kat update yang berkod ( KB971033 ) itu dan pilih " Hide Update "
Selepas itu, ada boleh update windows anda seperti biasa =)

Uih, jauh gila keluar topik..hehehe
Sorry =(

Mula2 anda kena sedut dulu.
Bukan sedut air, tapi sedut perisian ni ^^
Windows Loader

Kemudian?
Extract file tersebut dan klik file bernama Windows Loader.
Selepas itu akan keluar perisian tersebut.
Saya puji perisan ini kerana tidak perlu menekan " Rus as Admin*bla2 "
Just tekan install dan tunggu.
Kemudian lihat sama ada dia suruh restart or tak =)


p/s : hanya untuk orang yang baru format windows lanun. Untuk windows yang dah install, susah. saya dah cuba =(

Ini contoh screenshot

klik gambar untuk kejelasan maksima ^.P

Mudah, hanya tekan Install.
* saya guna balik windows vista with ubuntu 12.04 ^^

Itu sahaja entri kali ini,
harap dapat memberi manfaat pada anda semua.
saya tengah bersedih kerana pointer saya 1.64 =(
Harap anda semua doakan saya dapat bangun dari kejatuhan ni dan berjaya =)

Maaf jika ada kekurangan dalam entri ni dan penulisan saya ini.
Selamat mencuba,
Selamat menyedut,
Selamat maju jaya =)

Gambar santai =)

uniknya =)


p/s : sila matikan antivirus anda takut2 ia detect sebagai virus =)

2 Bulan Selepas Tukar Domain, OMG! Hackers? Peroleh Google Sitelinks


Umum yang mengikuti blog ini tahu ranjau dan duri yang saya hadapi untuk mengekalkan blog ini sebagai blog IT yang paling diminati. Dari domain yang sudah kukuh jenamanya iaitu My Hackers Are Here, ia terpaksa dijenamakan semula kepada OMG! Hackers? atas masalah-masalah dengan pendaftar.

Namun begitu, atas semangat untuk memajukan industri IT di Malaysia yang tak pernah padam, atas dasar mahu membantu anak Melayu supaya mengenai serba sedikit mengenai IT, blog ini diteruskan dengan domain baru tersebut. Belum pun sampai usianya mencecah 2 bulan, kini Google menghadiahkan Google Sitelinks untuk OMG! Hackers?:


Bandingkan ia dengan blog yang lebih terkenal, OMG! Ubuntu!


Bagaimana? Sama bukan? Bukan hendak mendabik dada, tetapi ini adalah bukti hasil kerja keras saya dan para penulis jemputan di sini. Terima kasih kerana menyokong kami. Sokongan anda amat dihargai.

Sekali lagi Mr.Hac memetik artikel dari Suffer8zine mengenai Google Sitelinks:

So, Apa itu Google Sitelinks? Menurut ishakhasimi.com, sitelinks adalah links-links dibawah nama blog atau web yang muncul di hasil carian Google,sitelinks ini sebenarnya untuk pengetahuan rakan-rakan blogger akan dihasilkan secara automatik,jika sebuah blog atau web memenuhi algoritma sitelinks yang dimiliki oleh google. Sitelinks diberikan kepada sebuah blog atau web agar pengguna lebih mudah menavigasi sebuah blog atau web.

Bagaimana nak mendapatkan Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sebenarnya ramai blogger yang berpendapat Google Tidak Menjelaskan Bagaimana Kita Boleh Mendapatkan Sitelinks. Namun berikut merupakan terjemahan petikan dari blog agusale.com (Indonesia) mengenai kelebihan yang perlu ada pada sesuatu blog atau website bagi memiliki Google Sitelinks ;

1. Blog atau website yang mendapat kedudukan teratas bagi sesuatu carian Google.
2. Blog atau website mudah diakses oleh spider.
3. Blog atau website mengalami aliran traffic yang tinggi.
4. Mempunyai high natural search traffic.
5. Outbound links yang useful.
6. Inbound link dari site berkualiti tinggi (bertraffic tinggi).
7. Blog atau website yang berusia setahun atau lebih.

So, Apa pula kelebihan memiliki Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website? Sudah semestinya visitor lebih mudah untuk mencari blog atau website tersebut dari carian Google. Malah peratus carian oleh spider-spider Google akan lebih tinggi. Kalau korang perasan bukan semua Google Sitelinks pada sesuatu blog atau website mempunyai jumlah bilangan link yang sama. Ia mengikut traffic sesuatu entri, ada yang 3 links, ada yang 6 links, ada juga 8 links seperti Blog Kapal Karam ni.

Tapi perlu diingat, Google Sitelink juga sama seperti seperti pagerank iaitu sentiasa di update oleh Google. Links pada Google Sitelink berkemungkinan akan bertambah, berkurang mahupun hilang jika blog yang dinilai itu tidak diupdate. Aku harapkan informasi ini berguna untuk semua.

Ezad Lazim - Mengharap Bintang (2011) Full Album Download


Tracklist:

1. Ezad - Mengharap Bintang (4:27)
2. Ezad - Gambaran Sebuah Rindu (4:47)
3. Ezad - Kau Dan Aku Yang Dulu (4:23)
4. Ezad - Tiba-Tiba Teringat (4:38)
5. Ezad - Alasanmu (5:30)
6. Ezad - Rindu Serindu Rindunya (6:20)
7. Ezad - Dirantai Digelangi Rindu (4:30)
8. Ezad - Masih Terserlah Ayu Mu (5:36)
9. Ezad - Mencintai Dari Tirai Kamar (4:59)
10. Ezad - Percintaan Ini (5:00)


Muat turun di sini : Ezad Lazim - Mengharap Bintang

Sekiranya anda sukakan album ini, sokonglah beliau dengan membeli produk asli, seperti yang saya telah lakukan. Muat turun memang percuma, tetapi beliau nak makan apa? Maggie pun belum tentu der!


Sumber Muat Turun Asal : The Kingdoms of Local MP3 Albums & MVs

Firefox 12 Kini Dilepaskan!


Assalamualaikum, dan salam sejahtera kepada semua rakyat Malaysia.

Di keheningan malam ini, Firefox dengan bangganya melepaskan versi yang ke 12 untuk dirilis kepada para pengguna. Setakat ini, apa yang Mr.Hac dapat lihat, ia masih belum mengadaptasi pembaharuan dari segi antaramuka pengguna yang terdapat pada Firefox UX. Jika anda lihat pada paparan di bawah, ia masih seperti versi sebelumnya (11).


Namun begitu, pelbagai pembaharuan dari segi penambahbaikan kod sumber dan pembaikan bugs serta ciri-ciri sekuriti adalah yang menjadi nadi utama dalam kemaskini kali ini. Antara yang pembaharuan yang dapat anda lihat adalah pada URL INI dan di sini. Selain itu terdapat 85 penambahbaikan yang dibuat khusus untuk Developer Tools. Tak lupa juga ia semakin terasa prestasinya, tambah lagi jika anda menggunakan pemproses dengan sokongan 64-bit. Fuhhh..

Anda boleh muat turun Firefox 12 di sini.

Untuk para pengguna Ubuntu, anda boleh tunggu sehingga pakej Firefox versi 12 ini selesai dimuat naik ke dalam repository rasmi dan anda boleh kemaskininya melalui Update Manager. Ini adalah kerana PPA rasmi bagi Firefox (Firefox Stable PPA) telah pun dimansuhkan untuk versi-versi terbaru. Apa yang boleh anda cuba ialah Firefox Security PPA seperti yang tertera di bawah:

  • sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install firefox

25 April 2012

Google Drive Kini Dilancarkan!


Seperti yang telah diwar-warkan pada pos yang terdahulu, Google kini melancarkan storan awan yang diberi nama sebagai Google Drive. Storan awan dari Google ini menawarkan 5GB ruang penyimpanan percuma kepada mereka yang mendaftar.


Cuma buat masa ini, meskipun telah dilancarkan pada URL https://drive.google.com/start, ia belum 'bersedia' untuk digunakan (Dalam kes Mr.Hac). Pun begitu, anda masih boleh mengakses laman Google Drive pada URL tersebut. Jika anda sudah mendapat akses kepadanya, sila ke URL https://drive.google.com/ dan anda boleh muat turun klien Google Drive untuk PC atau Mac anda. Tak lupa juga terdapat klien untuk telefon pintar.

Anda boleh memilih untuk menaiktaraf ruang storan dengan membelinya pada harga:

1. 25GB = $2.49/sebulan
2. 100GB = $4.99/sebulan
3. 1TB = $49.99/sebulan

Anda juga boleh menaiktaraf sehingga 16TB!

Dengan menaiktaraf ruang storan Google Drive, ruang e-mel anda juga akan bertambah kepada 25GB. Apa yang Mr.Hac harapkan dari Google Drive ialah, yang pertama harapnya ada program affiliate supaya dapatlah dikembangkan ruang penyimpanan tanpa perlu mengeluarkan 'modal', dan yang kedua biarlah ada sokongan aplikasi desktop untuk Linux. Dengarnya, aplikasi desktop untuk Linux sedang giat dibangunkan.

Dengan ini, Google Drive pasti akan jadi lebih cemerlang dan berdaya saing kerana pelbagai produk sudahpun dihubungkan dengan Google seperti Gmail, Youtube, Google Plus dan sebagainya. Google Drive bakal menjadi satu lagi produk kebanggaan Google.

Revo Uninstaller Pro 2.5.8 Full Cracked




Revo Uninstaller merupakan Software Uninstall alternatif yang jauh lebih cepat dan lebih kuat daripada Uninstall Windows standart.kalau anda menggunakan Revo Uninstaller maka setelah melakukan uninstal sebuah program dari Window anda, Revo Uninstaller akan menghapus semua data yang yg berkaitan dengan program tersebut sperti folder nya, registry nya, dan lain-lain.
kalau mengunakan Uninstall Windows sisa tersebut hanya akan menjadi sampah untuk sistem operasi Windows anda.


Features:
Easy and accurate Uninstalling applications
Ability to view details of all installed applications
Innovative mode "Hunter" to uninstall and remove applications
Support the method «Drag & Drop»
View and manage applications that automatically start when Windows starts
Removal of unnecessary and temporary files from your system
Quick access to the built-in Windows tools
Cleaning up the history in browsers Internet Explorer, Firefox, Opera and Netscape
Delete files without any possibility of recovery
And more ...


Changelog:
Fixed minor bugs
Updated language files

Patch :-



Bagi Patch: - Beberapa anti-virus  akan bagi anda warning dengan fail jenis ini, Walau bagaimanapun hanya yang "Warning Salah". PERGI KE: http://www.virustotal.com/ untuk mengetahui tentang ia...


Download Revo Uninstaller Pro 2.5.8 | UploadUR
Download Revo Uninstaller Pro 2.5.8 | MediaFire
Download Revo Uninstaller Pro 2.5.8 | Sharebeast


Jika ada masalah, hubungi saya di :

24 April 2012

Internet Download Manager 6.11 Build 5 Full Cracked


Assalamualaikum kepada Umat beragama Islam..
Salam 1 Malaysia untuk semua rakyat Malaysia..
Saya Charly Dari admin Sedut Software Sampai Lebam and Group Sedut Software Sampai Lebam
Arya Putra telah invited Charly to contribute to the blog: OMG! Hackers


Hari nie Charly nak kongsi  Internet Download Manager 6.11 Build 5.
Banyak perbaikan di IDM 6.11 Build 5 Final ini, dan ia versi final tidak beta seperti sebelumnya.

What's new in version 6.11 Final Build 5:
Fixed false interception of web ads
Added Socks traffic monitoring for Google Chrome & Opera
Added compatibility with address hiding programs


Cara Install IDM 6.11 Build 5 Final :

Install IDM.
Kalau anda sudah pernah install IDM, jangan lupa di close terlebih dahulu IDM yang ada di system tray.
Setelah install anda akan mendapatkan notification "Fake serial number ..Close je..
Extract file patch di mana saja, lalu jalankan file patch. Untuk Windows Vista/7/8 klik kanan dan 'Run as administrator. Klik patch, kemudian anda search file installer IDM yang ada di folder tempat anda menginstall IDM. Default (windows 7 64bit) : C:\Program Files (x86)\Internet Download Manager.
Selesai, kini IDM anda sudah full version!!

Bagi Patch: - Beberapa anti-virus  akan bagi anda warning dengan fail jenis ini, Walau bagaimanapun hanya yang "Warning Salah". PERGI KE: http://www.virustotal.com/ untuk mengetahui tentang ia...


Download Internet Download Manager 6.11 Build 5| UploadUR
Download Internet Download Manager 6.11 Build 5| MediaFire
Download Internet Download Manager 6.11 Build 5| Sharebeast


Jika ada masalah, hubungi saya di :



Ke Mana Pergi?


Lama dah tak baca tulisan mereka ini kan? Ramai? Ya.. Memang ramai. Tak sabar tunggu mereka 'kembali'.


Pra Tonton Teknologi Elementary OS Luna [Download Daily Build ISO]


Elementary Team adalah pencipta kepada sistem operasi berasaskan Ubuntu yang diberi nama sebagai Elementary OS. Ya, memang sudah banyak sistem operasi Linux berasaskan Ubuntu sehingga 'muak' jadinya. Sekiranya hendak disebut satu-persatu, mungkin anda akan jadi keliru dalam memilih yang terbaik. Namun, suka hendak diingatkan di sini, Elementary OS mempunyai kekuatannya yang tersendiri.

Ia sememangnya distro derivatif dari Ubuntu, namun ia tidak seperti derivatif yang lain. Ia bukan seringkasnya hanya menukar tema, menukar beberapa perisian lalai dan kemudian terus 'mengaku anak' kepada Ubuntu. Tidak, ia bukan seringkas yang disangkakan. Tambahan lagi, Elementary OS yang bakal dirilis selepas rilisnya Ubuntu 12.04 Precise Pangolin, iaitu Elementary OS Luna menampilkan beberapa ciri menarik yang bakal menyukarkan anda membuat pilihan antara Ubuntu 12.04 atau Elementary OS Luna! Kenapa begitu sukar?

Gambar dari Linux Addict (Sorry bro, forgot to add the link to your blog!)

Antara yang membuat pendatang baru akan tertarik dengannya ialah ciri PANTHEON SHELL desktop environment. Ia memang tampak berbeza sekali dari Gnome Shell, apatah lagi Unity, mahupun MATE Desktop. Mahu lihat bagaimana ia beraksi? Tonton video di bawah.



Menawan bukan? Seperkara lagi yang menjadi kelebihan kepada Elementary OS Luna ialah prestasi serta kelajuan, iaitu satu perkara yang mungkin hampir dilupakan oleh pembangun Ubuntu.



Dapat dilihat di situ betapa pantas sekali setiap satu aplikasi dapat dijalankan tanpa perlu menunggu lama pada waktu mulanya (startup). Video di atas adalah video lama ketika Elementary OS Luna masih berasaskan Natty Narwhal. Elementary OS Luna yang bakal dirilis akan berasaskan Precise Pangolin seperti yang anda dapat lihat pada video yang pertama!

Perlu diingatkan di sini, jika anda mahu mencuba Elementary OS Luna yang masih dalam peringkat pembangunan pada waktu ini, ia pasti terkandung bugs yang menjengkelkan. Jadi sekiranya anda masih mahu mencuba, sila gunakan Virtual Machine seperti VMWare atau Virtualbox. Sebarang kerosakan akibat mencubanya pada mesin produktif adalah atas risiko sendiri (serammm neeehhh!)

Anda perlu tahu sebab mengapa Mr.Hac katakan ia bukan derivatif 'cincai' kerana selain pembangunnya yang konsisten mengubahsuai kod sumber Ubuntu, membangunkan Pantheon Shell Desktop Environment, mereka juga mencipta beberapa aplikasi/perisian lain seperti Marlin File Browser dan juga pemain muzik Beatbox. Gempak der!

Muat turun : Elementary OS Luna Daily Build
Atau di sini : Download

Ubuntu 12.10 Diberi Nama Quantal Quetzal


2 hari lagi kita akan dapat menggunakan teknologi terbaru dari Ubuntu apabila Ubuntu 12.04 akan dirilis sekaligus melenyapkan penungguan penantian para peminatnya. Belum pun ia dirilis, kini Ubuntu 12.10 telah pun diberi kod nama rasmi oleh Mark Shuttleworth melalui blognya apabila kod 'QQ' untuk Ubuntu 12.10 telah diterjemahkan kepada Quantal Quetzal.

Quetzal ialah sejenis burung yang berwarna terang, selalu dapat dijumpai dihutan-hutan dan juga tanah tinggi (lembab).


Berikut adalah jadual rilis bagi Ubuntu 12.10 melalui Ubuntu wiki:
  • Alpha 1 - June 7th
  • Alpha 2 - June 28th
  • Alpha 3 - August 2nd
  • Beta 1 - September 6th
  • Beta 2 - September 27th
  • Final Ubuntu 12.10 release - October 18th
Versi-versi sebelumnya ialah:

1. Ubuntu Warty Warthog (4.10)
2. Ubuntu Hoary Hedgehog (5.04)
3. Ubuntu Breezy Badger (5.10)
4. Ubuntu Dapper Drake (6.06)
5. Ubuntu Edgy Eft (6.10)
6. Ubuntu Feisty Fawn (7.04)
7. Ubuntu Gutsy Gibbon (7.10)
8. Ubuntu Hardy Heron (8.04)
9. Ubuntu Intrepid Ibex (8.10)
10. Ubuntu Jaunty Jackalope (9.04)
11. Ubuntu Karmic Koala (9.10)
12. Ubuntu Lucid Lynx (10.04)
13. Ubuntu Maverick Meerkat (10.10)
14. Ubuntu Natty Narwhal (11.04)
15. Ubuntu Oneiric Ocelot (11.10)
16. Ubuntu Precise Pangolin (12.04)
             

[ Tutorial ] Sony Vegas Pro


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Berjumpa lagi kita =)
Maaf kerana tidak dapat nak post entri.
Kerana siapkan tugasan cerkon subjek Sosiologi.( cerita kontot = cerkon )
Apa2pun, harap entri ini dapat memberi manfaat pada semua orang =)

Awal2 saya memohon maaf jika entri ini ada kekurangan dan kesilapan ejaan =(

Pernah dengar Sony Vegas Pro?
Ia bukan calang-calang perisian nih!
Ia direka untuk  " masta " dan " newbie " yang ingin kepuasan edit dan macam2 lagi berkenaan dengan video dan audio. =)
Direka untuk Windows. ( ayat macam pernah dengar ja ^.P * Mr.Hac copy ayat sikit eh! >.< )

Nak tahu kat mana saya tau SVP ni?
Melalui video Anwar Hadi di Youtube..
Tahu tak?
Ini pautannya =)
Anwar Hadi
Beliau mengatakan bahawa dia edit guna software Sony Vegas =)
Oleh sebab itulah saya cuba gunakannya =)

Nak sedut?
Klik link bawah.
Sony Vegas Pro 11
*pinjam link Mr.Hac ^.P

Untuk anda yang spec rendah,
boleh cuba yang ini.
Sony Vegas Pro 8


Cara pemasangan?
Mudah saja..
Bagi yang Sony Vegas Pro 8 ( SVP8 ) nak install mudah.
Anda buka pautan tersebut, muat turun kedua-dua bahagian tu.
Install seperti biasa.
Dan register macam biasa.

Amaran keras! : Jangan update perisian itu kerana ia akan menjadi 30-day expired ^^

Ini contoh screenshot yang saya ambil
*kebetulan tengah edit video untuk projek video Sosiologi =="

klik gambar untuk kejelasan maksima ^.P


UI yang simple dan mudah untuk newbie seperti saya untuk menggunakannya =)
Bukan itu saja, ia juga dibekalkan dengan effect!

Ini contoh screenshot yang saya ambil
*tajuk tu nama video projek Sosiologi =)

klik gambar untuk kejelasan maksima ^.P

Itu effect Film Effect > Very Old Film

*Update

Untuk save ke format seperti AVI,WMP,MP4 dan lain2.
Hanya tekan Files>Render As > Pilih lah format apa anda nak letak ^^
Untuk save projek seperti biasa. Files> Save ( CTRL + S )


Sat, sat, sat!
Jangan enjoy lagi.
Ada masalah teknikal tentang software ni..
nak tau?

Setelah anda semua pasang,
akan keluar macam ni.

klik gambar untuk kejelasan maksima ^.P


Jangan ketuk screen anda..
Bukan salah screen =="
Ia kerana anda menggunakan latest Quicktime
Lupa nak bagi tau, Perisian ini perlu ada Quicktime ^.P

Solution?
Anda harus downgrade Quicktime.
Version saya syorkan Quictime 7.6.5 kerana ramai mengatakan bahawa versi itu jalan penyelesaiannya..
Maybe kerana plugins or code-code rasanya ( maaf jika salah, bukan bidang saya )

Tekan link bawah untuk sedut!
Quicktime 7.6.5

Selamat mengguna,
Selamat menyedut,
Selamat mencuba,
Selamat menyerabutkan otak anda ^.P


Peneman anda malam ni ^.P

hai sayang ^.P


Peace!
Mei Ax




23 April 2012

Bermain AirMech Pada Pelayar Web Chrome


Anda suka pada permainan RTS? Mr.Hac amat sukakannya dan apabila Carbon Games membina permainan RTS AirMech, ia adalah satu langkah yang bijak untuk menarik minat muda-mudi kepada permainan jenis ini.

AirMech buat masa ini dalam versi alpha, menggunakan Google Chrome NaCl (Native Client) plugin yang membenarkan pelayar web untuk menjalankan aplikasi C/C++. AirMech memberikan watak anda sebagai robot yang boleh bertukar bentuk (Transformers?) dalam sebuah peperangan.



Cuba tonton teaser dari Youtube ini:


Menarik bukan? Buat masa ini platform yang disokong hanyalah pelayar web Google Chrome. Walaupun begitu, tidak lama lagi beberapa platform yang lain seperti Windows juga bakal disokong oleh permainan ini. Anda cuma perlu bersabar dan menunggu bila tiba masanya. Oh ya, satu lagi, permainan ini adalah percuma sahaja! Ia bersaiz sekitar 56MB dan setelah selesai pemasangan pada pelayar web, anda boleh terus jalankan ia dan terus bermain.

Anda boleh muat turun AirMech pada pautan ini : Download AirMech

Sony Vegas Pro 11.0 Build 594 Full Cracked [Keygen]


Salam.

Sony Vegas Pro bukan calang-calang perisian. Meskipun dicipta untuk Windows, namun dari segi sifatnya yang menyeluruh merangkumi video dan audio tidak dapat dipertikaikan lagi. Ia bukan perisian 'cincai', asal boleh, atau asal ada. Tetapi ia dicipta dengan sepenuh usaha dan kerjasama dari banyak pihak.



Senang cerita kalau Mr.Hac ingin tulis di sini rasanya sangat banyak untuk diperkatakan. Buat mereka yang tercari-cari, maka anda telah datang ke tempat yang betul. Untuk mengetahui ciri dan fungsi perisian ini sepenuhnya, sila ke pautan ini : Vegas Pro 11 Overview

Anda boleh muat turun pemasang bagi perisian ini di sini : Vegas Pro Trial
Untuk mengaktifkannya, anda boleh gunakan Keygen yang boleh dimuat turun di sini : Keygen Vegas Pro

Bagaimana? Puas hati dengannya?

Updated Link: 13/07/2013

Corel VideoStudio Pro X5 Full Cracked [Keygen]


Ok. Jika sebelum ini kita sudah melihat perisian penyunting video versi Linux, ini pula ialah versi Windows yang sememangnya super duper awesome, iaitu Corel VideoStudio Pro X5.


Jika hendak dibandingkan dengan mana-mana perisian yang lain, perisian ini bolehlah dikatakan mempunyai ciri-ciri yang lebih hebat, itupun setaralah dengan harga yang telah ditetapkan oleh pembangunnya. Dalam veris Pro X5 ini, kita dapat melihat lebih banyak pembaharuan, antaranya:

1. Screen Recording
2. Sokongan HTML5
3. Prestasi yang dipertingkatkan
4. Templat terbina dalam
5. Tengok sendiri boleh? Klik di sini : What's new?

Atau tonton saja video ini:




Anda boleh muat turun pemasangnya (installer) di sini : Download


 Muat turun pula Keygen untuk perisian ini di sini : Minus.com

Jika anda mahu mengaktifkannya, sila pastikan sambungan ke internet telah 'ditutup' untuk mengelakkan dari terjadinya ralat.

OpenShot 1.4.2 Dilepaskan! [Linux Video Editor]


Buat mereka yang termanggu-manggu, OpenShot ialah perisian yang setara dengan perisian penyunting video untuk Windows, Corel VideoStudio Pro X5.



Bagi mereka yang meminati seni penyuntingan video, anda pasti tidak akan tunggu lama untuk memuat turun versi terbaru OpenShot kerana ia membawakan beberapa pembaharuan dari segi pembaikan bugs yang menjengkelkan serta beberapa pembaharuan minor, antaranya:
  • Fixed many critical locale-related bugs
  • Fixed reversed clips, for accurate IN and OUT points
  • Updated translations & fixed missing translations
  • Improved help manual (now supports Yelp version 3)
  • Fixed h.264 exporting for non-English languages
Anda boleh melihat pembaharuan penuh pada Launchpad.

Untuk Ubuntu versi 9.10 ke atas, anda boleh pasangkan OpenShot dengan menggunakan PPA dan baris perintah berikut:
sudo add-apt-repository ppa:jonoomph/openshot-edge
sudo apt-get update
sudo apt-get install openshot openshot-doc
Untuk lain-lain sistem operasi, anda boleh cuba selongkar pautan ini : Download


Arch Enemy - Khaos Legions (2011) Full Album Download




Tracklist:

01. Khaos Overture (Instrumental) (1:31)
02. Yesterday Is Dead And Gone (4:22)
03. Bloodstained Cross (4:49)
04. Under Black Flags We March (4:41)
05. No Gods, No Masters (4:15)
06. City Of The Dead (4:33)
07. Through The Eyes Of A Raven (5:10)
08. Cruelty Without Beauty (5:00)
09. We Are A Godless Entity (Instrumental) (1:34)
10. Cult Of Chaos (5:11)
11. Thorns In My Flesh (4:55)
12. Turn To Dust (Instrumental) (0:39)
13. Vengeance Is Mine (4:11)
14. Secrets (4:16)
15. The Zoo (Japanese Bonus Track) (4:42)
16. Snow Bound (Acoustic) (Japanese Bonus Track) (1:41)

CD2 - Kovered in Khaos:

17. Warning (Discharge) (2:45)
18. Wings of Tomorrow (Europe) (3:15)
19. The Oath (4:14)
20. The Book of Heavy Metal (Dream Evil) (4:17)

Download here :

1. Minus.com
2. Jumbofiles.com 
3. Mediafire

22 April 2012

Internet Download Manager 6.11 Beta Build 4 Full Cracked Silent Installation


What's new in version 6.11 beta build 4?

(Released: Apr 19, 2012)

Improved IDM categories. Added a feature to create categories for specific sites
Fixed bug




Download here : IDM 6.11 Beta Build 4 Full Cracked Silent Installation [Minus.com]
Or : Here [Jumbofiles]
Or : Here [Mediafire]

SecurityKISS Tunnel Jadeite (6 months) for free


Hari ini sungguh seronok dapat vpn free 6 bulan..lama tu.. SecurityKISS  Tunnel adalah perisian VPN yang agak menarik..VPN mampu menyembunyi IP anda dari di kesen oleh sesiapa pun..



Macam mana SecurityKISS berfungsi..



Ciri-ciri SecurityKISS:




Giveaway:
1.Mula anda harus ke laman promosi di Sini dan download SecurityKISS Tunnel Jadeite (6 months)..
2.Selepas download sila baca arahan yang diberi...Giveaway ini akan tamat dalam 18 jam dari sekarang..

P/S:Jika ada apa-apa masalah komen di bawah..