30 October 2012

Tukar Pautan/Fail Torrent Kepada Direct Link


Salah satu cara popular untuk menukar pautan/fail/pautan magnet torrent kepada pautan terus (direct link) ialah dengan menggunakan laman ZbigZ:


Tetapi terdapat satu lagi cara/laman yang boleh bertindak dengan kaedah yang lebih kurang serupa, iaitu.....

Adakah anda fikirkan BitLet.org? Oh tidak.. Laman ini boleh dikatakan lebih mudah, cuma bezanya anda perlu mendaftar, tetapi tidak perlukan pengesahan melalui e-mel. Laman itu ialah Put.io.


Cara menggunakannya memang cukup mudah, tak perlu bersusah-payah memikirkan tentang seeder yang tak kunjung tiba. Anda cuma perlu:

1. Selepas siap mendaftar, buka pautan Transfers
2. Kemudian, masukkan pautan fail torrent anda. Anda juga boleh muat naik fail torrent jika anda sudah muat turunnya terlebih dahulu. Sila lihat contoh dibawah (klik gambar untuk paparan lebih jelas):


3. Klik Next dan tunggu sehingga ia selesai dimuat turun:


4. Anda boleh lihat contoh di bawah, fail-fail selesai dimuat turun ke dalam akaun anda, like a boss!


5. Anda juga boleh mainkan terus fail media anda yang telah dimuat turun tersebut:



Walau bagaimanapun, setiap yang bagus pasti ada kekurangannya. Untuk kes Put.io, ia menawarkan pelan percuma dan juga berbayar (premium). Untuk pelan percuma, anda cuma diberi ruang simpanan sebanyak 1GB sahaja. (Ini zaman bila duk pakai pelan saiz 1GB lagi ni?) ~_~

Manakala untuk pelan berbayar, ada ruang simpanan ekstra bermula dari 10GB sehinggalah kepada 1000GB. Memang berbaloi untuk kaki muat turun tegar. Tapi kalau anda cuma mahu muat turun fail dalam lingkungan di bawah 1GB, padam sahajalah yang lama tu!

Kamen Rider Wizard Episode 9 Download



Download:


Mirror:


27 October 2012

Buat Template Blogger Mesra SEO Sepenuhnya


Tutorial Lengkap: Tukar Blogger Template Lebih Mesra SEO

Assalamualaikum WBT dan Selamat Sejahtera. Saya amat bersyukur kerana dapat menjadi penulis di Blog OMG! Hackers?

Saya tahu anda amat sibuk, oleh itu saya terus buat tutorial ini dengan ringkas dan padat.

Basmallah, Alhamdulillah. Mesra SEO? Apa yang mesranya? Apa itu SEO?

SEO ialah:

S-E-O = Seach enjin optimization

S-Search:

Maksud dalam Bahasa Melayu = Cari.

Cari = Mencari sesuatu yang anda mahukan

E-Engine:

Maksud dalam Bahasa Melayu = Enjin.

Enjin = Adalah sistem mekanikal dengan keupayaan untuk mempercepatkan kerja.

O-Optimization:

Maksud dalam Bahasa Melayu = Pengoptimuman

Pengoptimuman = Jika blog/laman anda tidak mengoptimum dengan baik, enjin carian akan skip halaman post anda dan index post orang lain terlebih dahulu.

Apa itu Search Engine?

Enjin + Carian = Sebuah mesin, anda boleh memanggil ia satu teknologi atau skrip yang direka dengan berhati-hati untuk membantu pengguna untuk carian web maklumat dalam INTERNET.

Setakat ini faham? Saya cuba buat seringkas yang mungkin. ^_^

Bila dah faham apa itu SEO maka mudahlah kerja kita untuk membuat template blog kita menjadi MESRA SEO dengan?

1) Mengoptimumkan Title blog

Nak mengoptimun Title blog dengan?

kod HTML.

Ikut langah ni(MR.Hac dah buat sebelum ni tetapi saya menambah baik sedikit).

1. Log in "BLOGGER.COM"

2. Pergi Ke "TEMPLATE"

3. Klik "EDIT HTML"

4. Klik "Proceed"

5. Cari kod dibawah dengan CTRL + F (Firefox akan keluar bar kat bawah. Chrome akan keluar box kat Top Right)

6.
<title><data:blog.pageTitle/></title>

7. Gantikan KOD tersebut(#6) dengan Kod dibawah(#8)

8. Kod Nomber 8.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;archive&quot;'>
<title><data:blog.pageName/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
</b:if>

9. Klik > Preview.

10. Kalau tidak ada apa-apa error "SAVE TEMPLTE"

Apa yang saya ubah?

Saya optimumkan title untuk "archive page".

DEMO:

Archive page


Penerangan lebih dalam (Skip ni jika anda tak ada masa sebab ini cuma info).

data:blog.pageTitle

pageTitle = Tajuk blog + Tajuk halaman semasa(current page)

data:blog.pageName

pageName  = Tajuk halaman semasa(current page)

Kalau nak buat lebih gempak katakan. Boleh tambah Perkataan selepas kod <title> dan sebelum kod </title>.

CONTOH:

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title>Blog: <data:blog.pageTitle/> | Tips dan Tutorial Komputer IT</title>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;archive&quot;'>
<title><data:blog.pageName/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
</b:if>

Saya tambahkan "Blog:" Selepas kod <title> dan sebelum kod </title> saya tambahkan Tips dan Tutorial Komputer IT.

Jadi > Blog: OMG! Hackers? | Tips dan Tutorial Komputer IT

Ikut kreativi anda.

NOTA: Pastikan tajuk anda tidak melebihi 65 huruf + Space Bar

Kira Huruf anda dengan Tools Word counter seperti > wordcounter.net

2) Menambahkan Meta Tags Pada Template Blogger

Meta tag untuk Blogger

Seperti di atas. Anda baru save tapi tak tutup lagi.

Selepas kod #8 (yg title tadi).

Tambah pula kod dibawah

<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='Dahulu dikenali sebagai My Hackers Are Here. Blog tentang teknologi, komputer, tips, trik dan kaedah menggodam' name='description'/>
<meta content='Tutorial, Tips dan trik, Islam, Geek, Informasi, Blogger, Widget, Personal, Internet, SEO, Free Download, Mediafire, blogger malaysia' name='keywords'/>
</b:if>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<meta expr:content='data:blog.pageName + &quot;, keyword1, keyword2, keyword3 &quot;' name='keywords'/>
</b:if>

<meta content='Nama anda' name='Author'/>

Penerangan:

abc = description - Gantikan dengan description blog anda.

Tips:
- Description mestila tidak melebihi 150 huruf + space bar (Guna wordcounter.net untuk kira huruf)
- Description ialah blog anda tentang apa. Blog anda berkenaan dengan apa?

abc = keyword - Keyword mestilah relevan dan tidak melebihan 10 keyword

Tips:
- Tidak melebihi 10 keyword dan potong setiap keyword dengan koma ","
- Keyword mestilah panjang untuk kurang saingan di enjin carian.

abc = keyword1 - Keyword ini hanya boleh dilihat pada "POST PAGE"

Janga lupa ganti > keyword1, keyword2, keyword3

dengan - Keyword yang relevan dan sesuai

abc = Nama anda - Gantikan dengan nama anda atau nama apa-apa

Tajuk blog dah mesra SEO, meta tag dah pasang apa lagi yang tinggal?

Seterusnya...

3) Mengoptimumkan template bagi kurang "CRAWL ERRORS"

Fix Crawl Error Blogger

Nak kurangkan dengan?

Mengoptimum link pada template

Masih lagi Edit HTML buka.

1. Cari kod dibawah

expr:href='data:post.createLinkUrl'

2. Gantikan kod di atas(#1) dengan kod dibawah

rel='external nofollow' expr:href='data:post.createLinkUrl'

3. Sekarang cari kod dibawah pula

<a expr:href='data:comment.authorUrl'

4. Gantikan dengan

<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='external nofollow'>

Nota: Jika anda terjumpa kod seperti ini <a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'> gantikan saja dengan kod diatas(#4).

Ok? Kalau tak ok komen dibawah saya sedia membantu :)

Anda baru sahaja mengoptimum template anda untuk link komen.

Apa yang berubah?

Blog anda baru sahaja jadi NOFOLLOW.

Sambungan >

Mengoptimum link label

1. Cari kod dibawah

<a expr:href='data:label.url'

2. Gantikan dengan

<a expr:href='data:label.url' rel='tag'>

Mengoptimum link "archive"

Nota: Jika blog anda tidak letak widget archive skip tutorial ini.

1. Cari kod di bawah

<a class='post-count-link' expr:href='data:i.url'>

2 Gantikan dengan

<a rel="archives" class='post-count-link' expr:href='data:i.url'>

3. Preview dahulu. Jika tidak ada error

4. SAVE N DONE!!!

Daripada Penulis

Wah akhirnya, siap juga. Mengoptimumkan template untuk mesra SEO memang mudah tetapi nak mencari kod-kod yang nak mengoptimunkan template lagi susah. Setiap kod diatas adalah berdasarkan pengalaman saya dan tambahan daripada blog My Blogger Tricks yang "CRAWL ERRORS".

Saya mohon ampum dan maaf sekiranya tutorial saya salah dan silap, tapi jika anda masih ada keraguaan yang nak disampai. Komen saja di bawah yang tersedia.

Saya sedia membantu anda ^_^

Ikhlas Danial


Tentang Author:

Muhammad Danialde4 Abdul Rahim ialah seorang perekacerita di blog Danialde4. 16 tahun. Seorang yang amat meminati bidang blogger, blogging dan blog. Pencinta Islam. Kaki PDF(Masih Baru lagi). Sekarang tengah menuntut ilmu Pro Blogger.
Follow him @ Danialde4 | Facebook

24 October 2012

[Giveaway] McAfee Internet Security 2013 (6month subscription)


McAfee Internet Security 2013 brings the latest in security and data protection to your computers. This all-inclusive security bundle protects against online threats like spyware, Trojans and rootkits, letting you browse the internet safely and securely. It also comes with McAfee's spam filter, parental controls and secure online data storage...


Product Features ??


*New High-performance scanning engine-We built our next-generation scanning engine to guard your PC from the latest viruses, Trojans, spyware, rootkits, and other threats, all without seriouslycompromising battery life or slowing your PC down...

*Enhance Safe searching and shopping-With color-coded icons next to every search result, including popular social networking sites, you'll know if the site you're about to visit is safe..

*Enhance Digital data message-including the location of the blocked IP address and what makes the connection unsafe..

*McAfee automatically blocks suspect malicious ads to keep you protected
The new vulnerability scanner checks your PC for missing updates, and then recommends solutions to keep you safe..

Comprehensive, real-time anti-virus, anti-malware, firewall, spam filters, and parental controls, plus automated file backup to the safe deposit box in the cloud. People want to enjoy the benefits of connecting, surfing, and shopping online and don't want to think about security risks. Every second of every day, McAfee focus on one thing: keeping your digital life safe, so that you can surf, shop and socialize online with confidence...

How to get it::

To get McAfee Internet Security 2013 with 6-month Subscription For FREE, just click this link and Create a new account. ..

Tengok gambar di bawah..




P/S:kalau ada masalah komen dibwah..

[Giveaway] iCare Data Recovery Professional



Besides all the basic functions, the professional edition adds on new features like free upgrading supported if new version released. It is especially useful when your computer encounters system/disk crashes and you need to reinstall iCare Data Recovery. And it could efficiently retrieve lost files from dynamic disk.

What's more? It could recover files from formatted drive, RAW file system, drive has not formatted error, RAW drive, undelete files emptied recycle bin, recover files due to partition lost, system crash, software crash, bad boot sector, missing boot sector, bad MBR, $MFT damaged, lost partition table, lost or damaged FAT, virus infections, power failure, and other unknown data loss...

iCare Data Recovery Professional works perfectly with hardware RAID and hard drive, USB drive, SD card, memory card, etc. It provides the comprehensive data recovery solution for computer users...




Key Features of "iCare Data Recovery Professional"??

-Recover files from formatted partition, memory card, external drive, USB drive, sd card...
-Recover 2TB disk drive not formatted error and report RAW file system..
-Recover MAC files on Windows..
-Free lifetime upgrade once new edition released..
-Recover data when lost due to resize partition, merge partition, copy partition failure by PartitionMagic, -----Partition Manager...
-It could restore photos, office files, zip files, rar files, emails, pdf files, etc.
-Reformatted sd card, xd card, cf card, pen stick, memory card...
-System cannot boot, cannot locate the boot partition, I/O error..
-external drive, memory card, cf card cannot be detected or recognized...
-Virus attack and lost files..
-Bad boot sector, bad partition table, damaged FAT, lost File Allocation Table...
-Recover files from FAT, NTFS partitions..
-Recover files from devices with unknown file systems including Hard Disk, external ZIP/USB drive, ----   removable SmartMedia, MemoryStick, SD cards, etc...
-Partition structures are damaged or deleted...

How to get serial number??

This giveaway is valid until 25.10.2012, You can download and get Serial Number of iCare Data Recovery Professional For FREE from THIS PAGE

Pro Evolution Soccer 2013 Crash?


Assalamu'alaikum Dan Selamat Sejahtera Para Pembaca OMG! Hackers?



Setelah lama tidak menulis, kini masanya untuk meluangkan masa untuk blog OMG! Hackers? ini.

Tajuk saya hari ini berkaitan dengan permainan Pro Evolution Soccer 2013. Memandangkan laptop saya ni saya ni laptop murah tiada graphic card. Jadi terdapat beberapa masalah semasa memainkan permainan tersebut. Setelah mencari dan mencari cara penyelesaiannya, akhirnya telah jumpa caranya. Caranya sangat mudah. Anda perlu memuat turun dahulu patch sebagai contoh patch ini.

Konsepnya adalah anda perlu mengubah settingnya untuk membolehkan anda bermain permainan tersebut tanpa sebarang masalah.

Sila ubahkan setting config anda itu seperti gambar dibawah. Setting ini berada di C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013\kitserver\config.exe



Seterusnya attachkan setting tersebut ke pes2013.exe di manager.exe. Dimanakah semua benda ni berada? Ianya berada di fail kitserver juga.



Perlu diingat anda perlu buat semua ini Run as administrator.

Kalau ada masalah juga, cubalah tukar setting tu kepada windows mode.

Minimum system requirements

-Windows XP SP3, Vista SP2, 7
-Intel Pentium IV processor 2.4 GHz or equivalent processor
-1GB of RAM
-Video Card NVIDIA GeForce 6600 or ATI Radeon x1300. Pixel / Vertex Shader 3.0 and 128MB of VRAM DirectX 9.0c compatible graphics card.

Recommended system requirements

-Windows XP SP3, Vista SP2, 7
-Intel Core2 Duo 2.0 GHz or equivalent processor
-2GB of RAM
-NVidia GeForce 7900, ATI Radeon HD2600 or higher. Pixel / Vertex Shader 3.0 and 512MB of VRAM DirectX 9.0c compatible graphics card.

Sekian.

Cara Menggunakan GameCIH


Terdapat banyak app seperti ini diluar sana. GameCIH adalah salah satu dari beberapa cheating engine untuk Android (yang saya tahu). Antara cheating engine yang lain adalah seperti Game Killer (kegemaran saya), dan juga Game Guardian. Oh ya, kesemua aplikasi ini memerlukan rooted device, jadi kalau nak guna sila root telefon anda terlebih dahulu. Jangan tanya bagaimana cara untuk root model telefon anda. Google kan ada kan? Forum XDA ada semua tutorial yang anda perlu. Hanya tunggu untuk dibaca sahaja.

Berikut adalah video tutorial ringkas kaedah penggunaan GameCIH ini:


Berikut pula adalah beberapa paparan skrin yang saya ambil dari telefon saya:





Gambar di atas cuma gambaran/demo sahaja. Saya sendiri pun sudah lupa antara ketiga-tiga cheating engine tersebut yang berkesan untuk digunakan pada permainan Jetpack Joyride. Secara asasnya kesemua dari tiga cheating engine adalah lebih kurang sama fungsinya.

Dalam GameCIH, kebiasaannya saya menggunakan 'Input Number' kerana ia lebih mudah digunakan. Manakala 'Low Level Analysis' dan 'Input Name' pula boleh digunakan untuk permainan tertentu, contohnya Defender II.

Turutannya mudah. 'Input Number' kali pertama adalah nombor jumlah wang semasa anda. Kemudian anda perlu memainkan permainan itu sehingga memperoleh wang ekstra. Apabila jumlah wang anda bertambah, katakan:

1. Jumlah wang sebelum anda mainkan/jumlah wang semasa = 300
2. Setelah anda mainkan ia bertambah dan menjadi = 500
3. Maka 'Input Number' untuk kali pertama adalah 300, manakala kali kedua adalah 500.
4. Seterusnya paparan hasil carian akan tertera. Sebolehnya anda dapatkan jumlah hasil carian paling minimum, kalau satu lebih bagus.
5. Dari sini anda boleh terus ubah nilai yang tertera, contohnya dari 500, anda tukarkan menjadi 999999, atau berapa sahaja jumlah yang boleh dimasukkan. Sekarang anda sudah mempunyai jumlah wang yang mencukupi untuk memenangi permainan kegemaran anda. Kalau tak menang juga tak tahulah! Haha!

GameCIH boleh dimuat turun melalui pautan berikut : GameCIH 3.0.0 Lite Version

Mr.Hac @ Dr. Freddy : Gaharu cengal giam, tak tahu, tak kenal, diam. Pasrah si lembu dicucuk hidung, banyak cakap macam hidung mancung, aku lebih macam algojo sedia nak pancung.

23 October 2012

Jadilah Seorang Jurujual Hosting Yang Berjaya


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bertemu lagi kita dalam mempelajari/menerima/mencari ilmu. Penulisan kali ini ringkas sahaja. Walaupun ringkas tapi dapat memberikan sedikit ilmu kepada mereka yang minat dalam membangunkan laman 'hosting'. Bukan 'file hosting' tapi web hosting. Tapi daripada web hostin itu terjadi/terbentuk/terciptalah laman perkongsian fail. Sedang berjalan/belayar di alam maya untuk mencari lagu 'alternative rock' terjumpa dengan lagu lama yang menggamit kembali zaman rock dunia. Lagu alternative rock lebih dikenali sebagai slow rock di Malaysia. Lagu yang menceritakan tentang kisah percintaan. Lagu apa yang dimaksudkan oleh penulis? Lagu tersebut dibawa oleh 3 Doors Down yang bertajuk Here Without You. Klip video akan diselitkan di akhir penulisan. Di samping mendengar alunan nada kita belajar satu pelajaran baru. Tapi,perlu diingat. Sehebat manapun kita,kita masih perlu bergantung kepada-Nya. Jangan lalai pula apabila layan lagu lama nanti.

Berbalik semula kepada tajuk penulisan kali ini. Jadilah seorang jurujual hosting yang berjaya bermaksud anda menggunakan servis perkhidmatan yang disediakan oleh sesuatu pihak tanpa mengeluarkan modal seposen pun. Hanya berbekalkan semangat dan jati diri yang kuat anda mampu menjadi seorang usahawan yang berjaya. Dalam penulisan kali ini tiada tutorial yang lengkap tentang menjadi seorang jurujual hosting yang berjaya. Segalanya terletak pada tangan anda. Jika tidak faham gunalah 'ticket' atau kuanter pertanyaan yang disediakan oleh pihak mereka. Tapi,sebelum tanya,lebih molek jika anda cek dahulu permasalahan anda di ruangan FAQ (Frequently Ask Question). Cukup sekadar itu sahaja muqaddimah/pendahuluan/kata pembuka bicara daripada penulis. Kita teruskan kepada tujuan kita yang hak lagi mutlak.

Anda pernah menggunakan servis daripada web hosting  AgilityHoster.comRunHosting.comLeadHoster.com mahupun AwardSpace.com ? Anda pernah menggunakan item dalam panel kawalan web hosting ini? Anda pernah terfikir untuk membina web hosting seperti mereka ini? Jika anda pernah terfikir untuk membina satu laman web hosting seperti mereka teruskan dengan usaha anda. Tapi,alangkah baiknya jika anda menjadi jurujual kepada mereka dahulu baru anda fikir untuk menyewa hosting dari Cyberjaya. Bagaimana untuk menjadi jurujual kepada perkhidmatan mereka? Mudah sahaja ikut langkah dibawah.

Langkah 1: Kunjungi laman mereka dan daftarlah sebagai ahli disini.

Langkah 2: Setelah selesai mendaftar sebagai ahli log masuklah ke dalam akaun anda. Muka depan selepas anda log masuk adalah seperti ini.

Langkah 3: Klik Create your Store - step by step! (Get Started)

Langkah 4: Selepas anda klik,anda akan disuruh untuk meletakkan domain bagi laman anda. Anda boleh gunakan domain premium daripada mereka,domain luar dan subdomain dari mereka. Jika anda mahu menggunakan domain luar,harap maklum anda perlu cari atau tanya pada mereka apakah nameserver bagi perkhidmatan mereka. Penulis masih belum dapat kerana terdapat permasalahan pada ruangan trouble ticket penulis. Atau anda boleh guna sahajaa subdomain daripada mereka. Tapi,perlu diingat. Hebatnya sesebuah laman itu terletak pada domain nya.

Langkah 6: Ikut langkah-langkah yang disediakan bagi memudahkan anda.

Langkah 7: Perlu diingat,anda tidak dibenarkan untuk menguasai sepenuhnya hosting anda. Hanya perkara yang penting sahaja anda dapat kawal. Jika anda mahu mengawal sepenuhnya. Gunalah servis premium mereka.

Laman yang sudah siap dibina. (Best Public Hosting)


Sekian,Assalamualaikum.

Kelebihan MYTUNNEL VPN


Baru sebentar tadi luqman buat artikel mengenai Sunlight VPN yang hebat dan murah ..mari kita lihat pula kelebihan MYTUNNEL VPN pulak..

Kelebihan MYTUNNEL VPN adalah dia menggunakan perisian OPENVPN GUI (kalau tidak tahu apa openvpn gui boleh rujuk di SINI) yang lebih kepada semua OS,window,android,ubuntu,linux..Jika menggunakan SUNLIGHT VPN ia menggunakan perisian tersendiri yang dibuat oleh ADMIN nya,tetapi ia  hanya boleh digunakan di WinXp , Vista, Win7 dan Win 8..

Mari kita terokai dan bongkarkan kelebihan MYTUNNEL VPN::



JIka menggunakan mytunnel vpn anda dapat menyelamat ip anda dari Hacker yang tidak bertanggungjawab..





Jika menggunakan brodband atau wifi,pihak berkenaan akan menyekat ISP dari melayari laman(tau-tau saja la..)dan yang kaki torrent mungkin anda tidak dapat membuka laman piratebay..Yang kaki online movie mungkin anda tidak dapat melayari http://www.movie2k.to/ (luqman tau ada banyak blog yang menyediakan online movie yang tidak disekat..











Jika anda takut seseorang hacker menggunakan IP anda untuk tujuan jahat,anda gunalah MYTUNNEL VPN yang mementingkan security..













Pihak MYTUNNELVPN menyediakan satu server untuk pentegar online game..satu user dibekal satu server yang dihadkan 4GB for month..












NAk tengok banyak mana server yang dibekal oleh pihak MYTUNNEL..




Untuk harga MYTUNNEL VPN:


                            JUMLAH BAYARAN UNTUK 1 AKAUN :-

YURAN PENGURUSAN SEUMUR HIDUP = RM 10 (SEKALI JER)..
YURAN BULANAN = RM15(2 bulan)...
Semua sekali  = RM25

Jika anda berminat anda boleh menghungi mana-mana pengedar MYTUNNEL di https://mytunnel.me/vpn/contact.php

Satu lagi..kalau nak tau elok ke tak vpn tu harus dicuba..Pihak MYTUNNEL menyediakan trial 2 hari untuk mencuba..

Mula-mula pergi ke laman rasmi MYTUNNEL di https://mytunnel.me dan klik register di sebelah kanan atas sekali..isi butiran dan anda akan terima trial 2 hari..Pihak MYTUNNEL menyediakan toturial untuk rujukan kepada newbies.

P/S:ada apa-apa komen dibawah..




Sunlight VPN Yang Hebat Dan Murah


Apa yang hebat sangat Sunlight VPN ni??Mari kita tengok ramai-ramai..

Kelebihan Sunlight VPN:

UNLIMITED BANDWIDTH AFTER QUOTA REACH FOR YOUR BROADBAND!!!


1.Pertama sekali kalau pakai VPN mesti mahu broadband anda tidak ada Limited Bandwidth @ Kuota.... 2.Speed Broadband Kena Capped Bila Bandwidth@Kuota Dah Abis...
3. Plan Broadband Mahal Tapi Kuota Tak Cukup...
4. Tak Puas Medownload Dengan Kuota Yang Ada...



1. Server khas hanya untuk klien kami ( bukan share satu dunia punya klien hehehe )..
2. Untuk mengUnlimitedkan kuota bandwidth broadband anda..
3. Boleh download sampai pengsan tanpa risau bandwidth limited atau speed kena capped..
4. Speed bergantung pada telco dan kawasan walaupon kuota broadband anda sudah habis atau masih ada lagi (tak bergerak)..
5. Made in Malaysia !..
6. Support group fb ( untuk yang mengalami masalah )..
7.Tiada Kontrak/ perjanjian...
8. Kelajuan Maksima (berdasarkan modem BB & Telco BB anda)..
9. Unlimited Quata!..
10.Keselamatan data terjamin...
11. Dapat akses web yang diblock oleh broadband provider...
12. Support - WinXp , Vista, Win7 dan Win 8..
13. Boleh akses laman web yang diblock seperti filetube, hulu, pandora, dan dll...
14. Memberi keselamatan pada talian internet anda seperti 3g dan wifi dari diceroboh..
15. Ip anda akan bertukar menjadi ip dari Us (Anonymous Surfing)...
16. Untuk Kaki download sampai Muntah!..


Apa yang perlu buat jika hendak memakai Sunlight VPN??

1. TELCO 3G BROADBAND PREPAID / POSTPAID//
2. 3G MODEM BROADBAND / Android Phone / IPhone/IPad..
3. PC/Notebook/Laptop/Netboook..
4. Software VPN Kami...
5. Login dan Pass VPN..
6. Tutorial Penggunaan..


SIDIKIT INFO UNTUK USER MAXIS , SILA AMBIL PERHATIAN :

Maxis ( mana-mana jenis maxis ) tak boleh melanggan SunlightVPN kerana tak support.Terima Kasih...

Soalan Lazim??

SOALAN    : • Tutorial nak dapat kat mana ?
JAWAPAN : • Selepas pembayaran dibuat, pihak kami akan menghantar 1 kepada anda , emel tersebut mengandungi tutoril bersama pengaktifan acc..


SOALAN    : • selepas 1 bulan pertama tu wajib sambung ke ?
JAWAPAN : • tak, ia terpulang kepada anda, jika anda puas hati dengan servis kami, teruskan . kami tidak memaksa anda :)..


SOALAN    : • Kenapa mahal sangat register 2 ?
JAWAPAN : • Yuran pengurusan RM10 ,sbb untuk tampung kos pengurusan PANEL PENGURUSAN VPN, sekali seumur hidup jer ..

SOALAN    : • kalau dah lama xbayar , lau nak sambung balik kena bayar rm20 jugak ke ?
JAWAPAN : • tidak , anda hanya perlu bayar untuk harga renew acc sahaja, sebagaimana yg saja terangkan . RM10 register adalah untuk seumur hidup..


SOALAN    : • Kalau ada masalah tentang VPN ni macammana ?
JAWAPAN : • Jangan Risau , kami akan bagi teech support kepada anda, anda juga kami akan masukkan di dalam sebuah group di dalam fb. Segala masalah boleh diajukan disana...

SOALAN    :  • Untuk android boleh x ?
JAWAPAN : • Tidak , Maafkan saya, ia diluar bidang kuasa saya...

Bayaran dan Harga??


                                    JUMLAH BAYARAN UNTUK 1 AKAUN :-


YURAN PENGURUSAN SEUMUR HIDUP = RM 10 (SEKALI JER)..
YURAN BULANAN = RM 10 (1BULAN)..
Semua sekali  =  RM 20 ( 1BULAN)..


Jika berminat, boleh membuat pembayaran ke akaun berikut :


Maybank : 153039063404-MUHAMMAD AZHAN BIN AB RAHMAN
CIMB     : 03010107834521- NUR HARYATI BINTI AB RAHMAN



Lepas bayar, email kan:-

Nama penuh :
Tarikh dan masa bank in:
Jumlah Bank In:
Username (utk VPN):
Password (Untuk VPN) :
No tel  :
Bank  :

ke : sunlighthisyam09@gmail.com

Contoh:

Nama penuh : Ahmad Bin Zulhaimi
Tarikh dan masa bank in: 10/9/12  12:43PM
Jumlah Bank In: RM 20
Username (utk VPN): test
Password (Untuk VPN) : test
No tel  : 0123456789
Bank  : Maybank

Jika anda berminat, anda boleh menghubungi Muhammad Hisyam di facebook https://www.facebook.com/hisyamrahman09 dan boleh terus menghubunginya..Tel No: 017-954 6340 - hisyam..








Ubuntu 12.10 : Yang Ditunggu Dah Tiba


Ketika ini saya sedang menjalankan Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal melalui live USB. Memang mengancam! Quantal nampaknya lebih pantas dan elegan. Dengan fungsi Unity yang dinaik taraf menjadikan ia lebih sempurna.


Salah satu fungsi yang saya gemar ialah Unity Previews:


Fungsi Unity Previews ini memudahkan pengguna di mana hanya dengan klik kanan sahaja kita akan dapat melihat bahkan mendengar pra-tonton muzik. Untuk video dalam talian, jika klik pada 'Play' akan membuka pelayar web lalai untuk memainkannya.

Ubuntu 12.10 menggunakan kernel 3.5, kernel terbaru yang responsif. Namun anda boleh memilih untuk memasang kernel 3.6.2 secara manual (tutorial pemasangan pernah ditulis dahulu. Anda boleh gunakan bar carian di atas untuk mencarinya).

Meskipun Quantal Quetzal si burung tampan ini didatangkan dengan ciri-ciri menawan, ada pula cirinya yang tidak digemari, dan ia adalah hasil carian rawak berasaskan Amazon. Buat anda yang mengambil berat mengenai maklumat peribadi, anda boleh tutup ciri ini melalui System Settings - Privacy:


Atau nak lebih 'ekstrim' buangkan saja ciri ini:

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

Selain Amazon, terdapat juga beberapa Web Apps yang lain seperti Ubuntu One Music yang disediakan secara lalai pada bar Unity. Tak lupa juga fungsi tambahan 'Online Accounts' yang mengintegrasikan semua akaun dalam talian, pada satu tempat, tak perlu lagi log masuk pada setiap aplikasi, satu hub untuk semua:



Beberapa lagi penambahbaikan/ciri yang ditambah adalah seperti animasi ketika minimize tetingkap, Update Manager telah dinamakan semula kepada Software Updater, serta antaramukanya juga berubah sedikit, Unity Web Apps, Remote Desktop Login dan juga sokongan enkripsi dalam pemasang Ubuntu.

Anda boleh muat turun Ubuntu 12.10 secara percuma di sini:

Klik pada imej

Mr.Hac @ Dr.Freddy : Jangan tanya berbaloi atau tidak untuk naik taraf versi Ubuntu anda. Kalau anda sudah selesa dengan versi 12.04, sila teruskan. Sengaja saya tulis lambat mengenai Ubuntu 12.10 ini. Kalau dilihat pada blog lain seperti OMG! Ubuntu dan Webupd8, mereka juga seperti 'kehabisan modal' untuk bercerita mengenai Ubuntu 12.10. 6 bulan menanti, saya rasa saya akan kekal dengan elementary OS Luna daily build yang super pantas ini. Kalau ditanya kenapa elementary OS Luna beta 1 masih belum kunjung tiba, ini jawapan saya.

22 October 2012

Kamen Rider Wizard Episode 8 Download


Tuuu dia! Muncul dah Kamen Rider Wizard episod ke-8. Dalam kusut hati ini bertanya sama ada hendak menulis lagi atau tidak, Over-Time kata tulis sikit lagi lah!

Kalau tiada aral, akan ada lagi penulisan dari saya, tak kiralah bab tutorial dalam skop IT atau entri muat turun seperti ini. Kalau datang aral, yang lain jangan ikut berhenti pula ya.

Dalam senario kini, apa yang saya lihat Ubuntu tampil semakin elegan, cuma saya tidak gemar kepada beberapa hal berbangkit yang nampaknya masih lagi tidak mendapat perhatian secukupnya. Ambil contoh paling mudah, dalam bab kelajuan sistem operasi itu sendiri.

Bukan hendak menangkan Windows 8, tetapi sesiapa saja yang dah cuba pasti tahu meskipun Windows 8 didatangkan dengan Metro UI, yang lebih sesuai digandingkan dengan tablet/telefon pintar, tetapi bab prestasi memang saya tak dapat bohong. Rakan saya yang menggunakan PC dengan Pentium 4 pun masih mampu menjalankan Windows 8 dengan baik.

Apa yang saya lihat Ubuntu 12.10 sememangnya cemerlang, cuma masih terdapat isu flickering pada bar menu Unity dan tak lupa juga bab kelajuan. Kalau dikenang kembali dari versi Ubuntu 10.10, seingat saya versi itulah terakhir yang paling 'ringan'. Masuk saja versi Natty si Ikan (paus?), Ubuntu sudah mula mahu jadi ranggi dan 'stylo'.

Ahhh. Lupakan! Pendek cerita buat yang dah mencuba Ubuntu 12.10, jangan lupa tuliskan sedikit reviu anda di sini. Saya tinggalkan anda dengan persoalan, saya biarkan Kamen Rider Wizard ambil alih entri ini!


Muat Turun :


Ubuntu Tweak 0.8.1 Dirilis : Pembangunan Diteruskan


Pada 19 Oktober 2012, pembangun Ubuntu Tweak (UT) iaitu Tualatrix Chou, telah mengumumkan bahawa beliau akan menghentikan pembangunan UT untuk selamanya. Tidak pasti atas dasar apa kekecewaan beliau sehingga membuat keputusan seperti itu, tetapi anda boleh baca sendiri nukilan beliau di blog UT.


Namun tidak lama beliau memendam rasa, atas semangat dan dorongan yang ditunjukkan oleh para pengguna UT, terbaru beliau mengumumkan akan rilisan versi 0.8.1, serta pembangunan UT akan diteruskan kesinambungannya.

Anda boleh baca sendiri nota rilis untuk versi 0.8.1, tetapi suka untuk saya sebutkan disini yang saya sukakan kepada ciri baru yang ada pada UT iaitu Love Wallpaper HD:


Muat turun Ubuntu Tweak 0.8.1 : deb installer

atau gunakan PPA:

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Mr.Hac @ Dr.Freddy : Tualatrix perlukan 'motivasi' untuk terus membangunkan Ubuntu Tweak. Nampaknya aku pun sama.. (dah mula kurang motivasi untuk menulis)

19 October 2012

Kaedah Memasang CloudFlare


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Setelah penulisan sebelum ini menerangkan tentang kepentingan memasang CloudFlare pada laman anda. Kini,tibalah masa untuk mengetahui kaedah pemasangan CloudFlare pada laman anda pula. Kaedah pemasangan CloudFlare tidaklah sesukar mana. Mungkin dulu Ya! Tapi,sekarang segalanya semakin mudah sehinggakan membuang air pun semakin mudah. Pernah tengok filem Allahyarham Tengku Zakaria Tengku Nyak Puteh atau lebih dikenali dengan nama P.Ramlee. Jika tidak silap dalam filem Bujang Lapok. Masa zaman itu,tandas pun perlu beratur untuk digunakan. Selepas itu,najis disimpan di tempat yang disediakan. Bukan terus mengalir ke tangki kumbahan seperti kemudahan sekarang ini. Pukul 12 malam datanglah orang yang berkerja sebagai tukang angkat najis datang untuk membersihkan sisa buangan pada tandas tersebut. Bukan untuk dibuat baja organik. Mungkin geli pada pandangan mata seseorang tapi itulah sebaik pekerjaan. Memang tiada kena mengena dengan topik penulisan. Tapi,macam biasa sebelum memulakan topik perbincangan pasti akan ada sesuatu perkara yang perlu diambil kira oleh masyarakat kini bagi menempuh arus kemodenan yang pesat.

Kaedah memasang CloudFlare sungguh mudah seperti mengingati semula pelajaran sekolah rendah. Dengan subjek asas seperti tambah,tolak,darab dan bahagi dan hanya sedikit kefahaman dan ilmu didada bakal memudahkan lagi kaedah pemasangan CloudFlare ini. Jadi,kita teruskan sahaja kepada topik perbincangan kita kali ini. Tapi,sebelum itu seperti yang dikatakan oleh penulis berkenaan hosting Runhosting.com  tentang server runhosting.com sedikit lambat. Sebenarnya,masih terdapat kelebihan pada runhosting.com ini. Apakah kelebihannya? Kelebihannya terletak pada Trouble Ticket/Kaunter Pertanyaan/Kaunter Permasalahan. Apa yang menarik perhatian penulis ialah tidak sampai 15 minit pertanyaan yang diajukan oleh penulis,dengan segera jawapan bagi permasalah penulis diberikan oleh pihak penyedia. Betapa hebatnya,terasa diri ini seperti pengguna premium. Jadi fikirkan kembali,ada cara untuk mempercepatkan 'loading' laman anda seperti menggunakan CloudFlare CDN,jika menggunakan Wordpress ada berlambak plugin yang mampu mempercepatkan proses memuatkan laman anda. Anda fikirkan?

Kaedah Pemasangan CloudFlare.

1. Lakukanlah pendaftaran pada laman CloudFlare disini.

2. Masukkan alamat laman anda pada ruangan yang disediakan dan klik add website.

3. Tunggu selama 30 saat untuk CloudFlare mencari DNS yang sesuai untuk anda dan klik 'Continue'.


4. Tandakan yang mana penting. Klik gambar "awan".
5. Pilih mana-mana item mengikut kehendak anda. Bermula dengan harga (pilih saja yang percuma pun sudah mencukupi),Perfomance dan security (baca dan pilih yang mana baik bagi anda).

6. Jika anda menggunakan domain berbayar yang semuanya dilakukan oleh pusat penyedia perkhidmatan bagi domain anda. Hubungi mereka untuk memberitahu kepada mereka supaya menambah DNS baru daripada CloudFlare. Jika anda menggunakan domain percuma (dot.tk atau lain-lain) dan segalanya diatur oleh anda ikuti langkah dibawah.

- Log masuk ke laman domain anda untuk menambah 'nameservers' kepunyaan CloudFlare. Jika anda menggunakan domain dot.tk klik disini.
- Klik Modify.

- Tambahkan 'nameservers' kepunyaan CloudFlare dan klik Save Change.

- Kembali ke laman CloudFlare dan klik I've updated my nameservers,continue.

- Ucapan tahniah dilontarkan oleh pihak CloudFlare. Selesai pemasangan,tunggulah sehingga tahap maksimum 24 jam untuk pihak CloudFlare menjalankan tugas mereka.Tapi,jika anda pengguna Wordpress masih belum selesai lagi pemasangan CloudFlare pada laman anda. Walaupun ini hanya sebuah pilihan untuk anda. Tapi,alangkah baik kita laksanakannya.

- Klik Wordpress Plugin pada ruangan 'Optional' seperti gambar di atas.
- Muat turun plugin tersebut dan muat naik ke laman anda. Melalui kaedah sebelum ini yang diajarkan oleh penulis.

7. Log masuk ke laman wordpress anda dan setelah selesai memuat naik plugin CloudFlare. Klik plugin tersebut pada ruangan Plugins,CloudFlare,skrol ke bawah dan cari CloudFlare API key pada laman CloudFlare. Untuk mendapatkan API key klik Get this? Rujuk gambar.


Selesai sudah.
Sekian,Assalamualaikum.