Maaf sila aktifkan javascript.

[OMG! REVIEWS] Ashampoo Snap 6 with Crack

Salam semua warga OMG! Hackers?

Kehadiran saya kali ini bukan nak jual barang atau promote barang...tapi saya hanya ingin berkongsi pengetahuan tentang software Ashampoo Snap yang telah saya gunakan pada version 5 dahulu.

Software ini saya telah uji dari version 5 dan sekarang ini telah masuk ke version 6 (Lebih sesuai untuk windows 8) dan boleh pilih User Interface (UI) untuk symbol dan button seperti konsep Win8. Sebenanya software ini bukan terhad sahaja kepada image malahan ianya juga boleh digunakan untuk rakaman video (on desktop). Pelbagai features dia yang disediakan yang menarik dan amat sesuai untuk para-para pembuat tutorial sama ada by image or video. Cth dari segi image kita boleh screenshot dalam pelbagai mode iaitu Capture Scrolling Windows (Freestyle, Firefox) new at ver.6, Capture Internet Explore/Chrome Website new at ver. 6, Capture Menu, Timed Capture, Capture Single Window, Capture Free Rectangle Region, Capture Freestyle Region, dan Capture Fixed Region.

Ok mari saya terangkan secare ringkas fungsi-fungsi di atas secara satu persatu.  :rclol:

Capture Scrolling Windows adalah kita boleh mengambil screenshot dari atas ke bawah dan kita juga boleh setkan bahagian2 tertentu untuk kita ambil screenshot tersebut. Cthnya kalau kita perasan sesuatu site di internet mempunya page yang panjang dan isi ada pada ruangan yang tertentu sahaja tapi kita ingin mengambil keseluruhan isi pada tempat2 tertentu sahaja, maka boleh kita gunakan tools ini.

http://snap.ashampoo.com/uploads/2013-01-20/ED3ascBS.png

Capture Internet Explore/Chrome Website adalah tools yang disediakan untuk capture sesuatu secara keseluruhan satu website tapi ianya hanya boleh digunakan jika anda menggunakan web browser Chrome/ Internet Explorer sahaja.


Capture Menu adalah tools yang digunakan untuk mengambil Menu sahaja.

http://snap.ashampoo.com/uploads/2013-01-20/XBYDiCWQ.png

Time Capture adalah sejenis tool yang dapat membantu untuk mengambil gambar pada kiraan masa yang telah ditetapkan.

http://snap.ashampoo.com/uploads/2013-01-20/wvJuY8KN.png

Capture Single Window digunakan apabila kita hanya ingin mengambil gambar dengan mudah pada window yang aktif. Window di sini membawa maksud tetingkap contoh nya kita membuka Notepad dan kemudia kita tekan ctrl+s lalu keluar satu tetingkap iatu yang memberi arahan sama ada ingin sava atau tidak. Maka tetingkap arahan yang sedang aktif itulah yang akan di snap jika menggunakan tool ini. Tetapi kita juga boleh memilih secara manual tetingkap mana yang ingin diambil. Jadi iainya sangat mesra pengguna.

http://snap.ashampoo.com/uploads/2013-01-20/V0QTwfQm.png

Capture Free Rectangle Region ialah tools yang membenarkan kita untuk memilih sesuatu kawasan secara bentuk petak yang boleh disetkan oleh kita sendiri. Contoh paling terdekat adalah Snipping Tools. Ianya sama fungsi seperti itu.


Capture Freestyle Region ialah seperti namanya sendiri FREESTYLE maka kita boleh mengambil gambar mengikut bentuk yang diingini sesuka hati kita.

http://snap.ashampoo.com/uploads/2013-01-20/wH879wxf.png


Capture Fixed Region adalah tools yang digunakan untuk mengambil gambar pada resolution-resoltion tertentu yang telah distekan oleh kita sendiri sama ada 640*480 , 800*600 dan seterusnya.

Yang paling menarik iainya juga disediakan dengan watermark yang boleh disetkan oleh kita sendiri.
Seterusnya antara kelebihan lain yang saya suka ialah apabila kita telah selesai snap dan edit gambar kita tidak perlu untuk simpan gambar tesebut dan kemudian cari tempat untuk upload kerana software ini telah menyediakan tempat upload khas hanya tekan upload dan kemudian dia akan upload ke internet lalu kita hanya perlu copy paste sahaja image tersebut.

Bagi video tidak mempunyai banyak kelebihan kerana ianya dicipta hanya untuk rakaman sahaja bukannya untuk process editing untuk letak effect yang bom bas tic. Tapi memadailah dengan tools yang disediakan iaitu Zoom, Pause/Resume Recording, Rakaman Suara/Bunyi Muzik dari PC dan dilengkapi dengan cursor dan effect cursor yang menarik.

Software ini juga disediakan sekali platform untuk sharing seperti Youtube (Video) dan Facebook untuk publish kan hasil kerja kita kepada orang ramai.

Berikut di bawah ini saya sediakan beberapa contoh video tutorial yang telah rakam melalui Ashampoo Snap.Sekian itu sahajalah reviews ringkas dari saya mengenai Ashampoo Snap 6.

Jika anda ingin mendapatkan software ini sila download di sini >>
Jika ada masalah untuk mendapatkan LINK DOWNLOAD sila lihat >> DI SINI

>> Tutorial untuk letakkan watermarkPowered by Blogger.