[ Info ] evasi0n, Generasi baru JailBreak V2

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Bagaimana dengan fenomena evasi0n?
Adakah anda yang mempunyai iDevices sudah pun JailBreak?

Jika sudah, tahniah, jika belum, tunggu apa lagi? :3

Ini sambungan dari entri [ Info ] evasi0n, Generasi baru JailBreak 

evasi0n release pada pukul 5.00 p.m ( waktu UK ) dan 1.00 a.m ( waktu Malaysia ). Satu dunia menanti pada waktu itu dan kemungkinan ramai dah jailbreak!

Sampaikan Cydia menjadi sesak, server jem atas sebab ramai orang berpusu-pusu Jailbreak. Al maklum la, iOS 6.x ( 6.1, 6.0.1, 6.0 ), iPad 4th, iPod Touch 5th, iPhone 5, dan iPad Mini boleh jailbreak. Beruntunglah sapa yang bersabar, tak jemu menunggu :D

Untuk pengetahuan anda, mengikut kajian, iPhone 4 tiada masalah jailbreak evasi0n ni, on iOS 6.1.
Tetapi, iPhone 4S dan 5, ada masalah jika anda reboot.
Ia akan lag ( lekat ) dekat Apple logo. Freeze macam tu ja =="


Saya ada tanya kepada @MuscleNerd untuk maklumbalas, tunggu dia balas untuk tahu solution dan step2 untuk baiki masalah2 ini.
Kemungkinan iPad 4th, iPod Touch 5th, dan iPad Mini pun mengalami masalah ini. Jika anda memakai model2 di atas itu, sila feedback untuk mengetahui model2 lain ok ke tak :(


Tapi boleh sahaja, jika stuck dekat Apple logo ( kes ni 2 minit lah ), tekan button on dekat atas tu. Tapi jangan tekan lagi :P, tekan butang on dan Home ( bulat ada logo petak kat bawah screen tu ) serentak.
iDevices anda akan blank dan bila keluar logo Apple, anda boleh lepaskan butang on dan home itu.


Bagi ada masalah dengan Cydia, atau naik error.
Seperti saya maklumkan di atas, server Cydia sesak.
Jika anda install naik error, atau tak boleh install, sila install lagi sekali.
Itu kerana server sesak. Dulu masa pakai iOS 5.1.1 laju ja Cydia. Masa tu mana ada tools iOS 6. Yang ada pun scam =="


Banyak tweak yang ada pada tahun 2012 ( bulan Disember ), 
mereka buat siap2 tweak untuk iPhone 5 dan iPod Touch 5th, kerana kelebaran screen tersebut :P

 klik untuk lebih jelas :D

 Ini saya lampirkan source-source yang saya pakai dan saya jamin anda juga puas hati :D
  •  http://repo.biteyourapple.net/
  • http://cydia.crazydoraemon.com/
  • http://iphone.gsm.vn/ ( tweak free, jika nasib baik full license ^^ )
  • http://cydia.hackulo.us/ ( sudah tutup source ini :( )
  • http://ihacksrepo.com/
  • http://repo.insanelyi.com/
  • http://cydia.xsellize.com/

Selamat mencuba.
Jika ada sebarang permintaan, sila feedback yer :D


Santai Malam

Inilah pengasas Cydia, Jay Freeman ( saurik )

 Tahukah anda, nama Cydia ni diambil sempena nama sejenis serangga yang bernama Codling moth atau dalam bahasa saintifiknya ialah Cydia pomonella




Powered by Blogger.