Maaf sila aktifkan javascript.

Hosting Percuma dengan PHP dan MySQL

Salam warga kota OMG! Hackers? Semua sihat-sihat ye.. Alhamdulilah...


Artikel kali ini bukan lah membicara tentang perisian tetapi membicarakan satu servis yang ditawarkan oleh HOSTINGER kepada rakyat Malaysia khususnya. Seperti biasa saya memang tertarik dengan produk-produk dan servis-servis yang di tawarkan oleh orang kita sendiri.

Pertama sekali mari kita lihat QUOTE Hostinger

Hosting Percuma

Storan 2GB, Bandwidth 100GB, PHP dan MySQL, Website Builder, Tanpa iklan

Apa yang kita dapat lihat?

Ya iainya amat sesuai kepada seseorang yang mahu berjinak dalam dunia web developer kerana mereka menawarkan servis di atas dengan percuma. Dengan cara ini maka akan lahirlah ramai pembangun web dan dapat berbakti kepada bangsa, negara dan Agama. Sesuai dengan storan 2GB dan bandwith yang ditawarkan iaitu 100GB dan rasanya amat sesuai untuk permulaan bagi seseorang student web developer untuk membangunkan sebuah laman web yang kecil sahaja.

Bagi yang mula serius dalam dunia web ini, tidak perlu gusar atau risau dengan storan dan bandwith yang sedikit kerana pihak Hostinger telah menawarkan pakej langganan yang paling murah iaitu dengan kadar RM 8.99 / bln bagi mendapatkan Premium Akaun tersebut.

Terdapat 3 package yang ditawarkan oleh Hostinger kepada anda iaitu Percuma, Premium dan Business. Mari saya terangkan serba sedikit apa perbezaan ketiga-tiga pakej ini.

1) Percuma

Pakej ini amat sesuai dengan jenis laman web kecil - peribadi, komuniti, forum, blog. 90% Pelanngan Hostinger telah berpuas hati dengan pakej percuma ini kepada mereka. Namun, jika anda mempunyai laman web yang besar atau mendapat banyak pengunjung, dan memerlukan jaminan uptime dan backup harian, maka anda boleh cuba lihat-lihat pakej seterusnya iaitu premium dan business.

2) Premium

Pakej Hosting Premium Hostinger menawarkan perkhidmatan web hosting tanpa had dan percuma domain .COM! Anda boleh menikmati perkhidmatan web hosting terbaik dengan harga yang sangat berpatutan. Kami memberikan had penggunaan CPU yang jauh lebih tinggi dan tanpa had sambungan. Server premium kami juga jauh lebih pantas dan bertenaga. Perkhidmatan Web Hosting Premium meliputi backup mingguan otomatis dan jaminan wang kembali 30 hari.

3) Business

Pakej Hosting Business jenis amat sesuai bagi sesiapa yang ingin membuka laman web syarikat / niaga dan pemilik laman web yang sibuk. Web Hosting Business mempunyai semua fitur web hosting terbaik termasuk fitur e-commerce seperti sijil SSL, dedicated IP, sokongan InnoDB, dan akses penuh SSH. Dengan memilih pakej Hosting Business, anda juga mendapat fitur backup harian otomatis dan jaminan wang kembali 60 hari.

Apa yang menarik perhatian saya selain daripada iaitu :-


Jika ada masalah?

Hostinger amat mementingkan keselesaan pengguna mereka. Mereka menyediakan pelbagai perkhidmatan supaya setiap pengguna mereka tidak mempunya masalah antaranya mereka telah menyediakan Helpdesk iaitu dengan cara menghantar tiket kepada staff mereka dan kemudian staff mereka akan membantu anda secepat yang mungkin.

Jika anda berminat dengan Hostinger ini anda boleh order di sini.

(Untuk Chrome User) Jika anda berminat untuk order sila pastikan anda allow pop-up block atau guna browser lain (Firefox).


Klik sini untuk Order

Advertising

Powered by Blogger.