[ Info ] iOS 6.1.3, Pembunuh Jailbreak?


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.
 
Maaf kerana terlalu lama tidak dapat buat entri kerana sibuk sikit.
Harap ini dapat mengubat sedikit rindu saya dengan anda semua :D


Apple mengeluarkan iOS 6.1.3 untuk :

  • Fixes a bug that could allow someone to bypass the passcode and access the Phone app
  • Improvements to Maps in Japan

Tetapi, Apple ada agenda lain disebalik update tersebut. iOS baru ini, hampir menutup vulnerabilities ( kelemahan ) iOS mereka. Jadi memerlukan evasi0n yang terkini untuk jailbreak. Rata2 orang mengatakan iOS 5.1.1 adalah yang terbaik buat masa ni kerana dari segi ketahanan baterinya, dan lain2. Orang kata lah. iOS 6 agak kuat sikit " makan " bateri >.<

Jadi, sila simpan SHSH Blobs anda. Saya ingatkan sekali lagi, jika Apple mengeluarkan iOS baru, maka peluang untuk anda downgrade sangat tipis kerana mereka sudah hentikan tiket untuk downgrade iOS lama. Hanya iDevices A4 Chip yang boleh downgrade dengan mudah. Seperti iPad ( 1st Generation ), iPhone 4, Apple TV ( 2nd Generation ), dan iPod Touch ( 4th Generation ). Tetapi jika silap langkah rumit juga untuk baiki >.<

Jadi kesimpulannya, jika anda tidak suka pada Jailbreak, dipersilakan upgrade iOS 6.1.3. Jika anda sudah jailbreak, simpan sat perasaaan nak upgrade tu. Tunggu keluar dah jailbreak untuk iOS 6.1.3 baru update tau! ^.^

#terima kasih kerana baca, komen sikit >.<

P/s : lama tak jengok blog ni, tengok layout dah lain, header lain. terbaik lah boss!! ^_^, maaf lama tak post, jangan pecat saya T.T

Santai malam ni,

Jelesnya Netbook run Mac OS >.<



 
Powered by Blogger.