Maaf sila aktifkan javascript.

ANDROID:Framework

Assalammualaikum ,

Android : Apa itu  Android FrameWork ?
Android Framework adalah Rangka Kerja Xposed ,. Dengan ini, anda boleh memilih Rangka Kerja  yang berbeza yang anda mahu tambah ke peranti anda.

Gambar 1

Sebelum menjalankan aktiviti RangkaKerja untuk Android , anda perlu Root , untuk mengubah suai  System Peranti anda tanpa mengunakan PC / Android sdk.
Lihat Gambar 1 , Ini lah dinamakan Xposed Installer , ada beberapa peranti yang boleh digunakan seperti Nexus 4 , Samsung , Miui , HTC , Lenovo , Sony , Chinese Brand (Tidak semua framework berkesan)

Gambar 2
Pengaktifan Framework memerlukan Root access , yakni superuser supaya Framework boleh membaca /Sistem binari untuk menjalankan aktiviti rangkakerja @ pengubahsuai sistem dalam peranti anda.
Gambar 3
Dan Pemilihan Modul untuk setiap Sistem @ framework boleh diubah suai secara auto tanpa anda perlu menukar apps SDK tersebut . ada lebih kurang 40 sistem modul yang disokong setiap peranti.

Gambar 4
Pengaktifan Secara Auto @ Manual , Sistem Framework ternyata sungguh mudah untuk pengguna newbie , tanpa perlu mengubah apps tersebut , hanya download framework yang disokong dan diaktifkan.

Anda boleh Muat turun disini:

P/S:Nexus4 hanya menyokong lebih kurang 10 sistem framework , ada setengah terdapat bug yg masih belum diupdate oleh developer.

Credit Asal : Xda Developers
Di Olah :Ichson


Powered by Blogger.