Maaf sila aktifkan javascript.

Android:Anda Sedang Diawasi !

Anda Sedang Diawasi !

Bismillah irRahman irRahim. Assalamualaikum,

Sedang kita leka bermain dengan peranti di merata-rata,baik dirumah ,di kedai mamak , dan fast-food .Adakah kita sedar bahawa kita sedang diperhatikan oleh pihak-pihak seperti Penggodam,pihak penyedia layanan internet dan mahupun kerajaan.

Sedang kita leka bermain peranti mudah alih , kita tidak sedar pihak tidak bertanggungjawab telah memerhati dan mengawasi pergerakan kita. 

Sebagai Contoh Penggodam ;
Mereka dapat mengakses Peranti mudah alih anda dengan mudah (Tidak semua orang ) untuk mendapatkan maklumat tentang diri anda , kedudukan lokasi anda , No Panggilan rakan-rakan anda.


Dan segala maklumat anda telah diBedil oleh penggodam yang tak bertauliah .Termasuk la sektor-sektor Kerajaan, ISP dan sebagainya.

Walaupun kita mematikan WI-FI . tetapi dengan ada nya Plan rangkaian internet yang kebanyakkan kita memerlukan untuk tugas-tugas harian tidak dapat menyelesaikan masalah untuk mengelak dari diBedil oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Penyelesaian :
Dengan menggunakan aplikasi [root] Pry-Fi  dari chainfire , Alamat MAC peranti anda sentiasa menjadi secara rawak dan rambang menjanakan 48-bit ataupun 64-bit , dengan ini pihak tidak bertanggungjawab akan memikir bahawa Alamat MAC anda berjaya dikesan dan digodam.Dengan secara perlahan-perlahan , anda telah berjaya mengubah corak dan digit MAC anda dan segala privasi anda dapat dibendung dan tidak berguna pada mereka (Pihak Tidak Bertanggungjawab) , Setiap kali anda melayari internet atau menggunakan WI-FI , Mac anda sentiasa berubah-berubah.Dengan Aplikasi ini , anda boleh melayari lama sesawang , lepak kedai mamak , fast-food tanpa menghiraukan anda dijejaki dan diawasi.

Penafian:Pihak OMG tidak akan bertanggungjawab sekirannya berlaku sebarang kerosakan keatas peranti anda.sudah tentu la peranti anda mesti ROOT!

Anda perlu ingat , banyak kaedah-kaedah mengodam peranti anda . Aplikasi ini hanyalah untuk mengolah dan menjana ALAMAT MAC secara rawak .Pelbagai cara untuk mengodam peranti anda.

kaedah Selalu diguna pakai oleh Penggodam:
Fern Wifi Cracker

Alhamdulillah , Dengan ilmu ini , mudah-mudahan diberkati . Sekian dan Wassalam


Powered by Blogger.