Pensil.my ???

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...dah lama luqman tidak munulis di sini...nak cerita sedikit ni.,dengar ya...malam tadi jam 10.,luqman saja ja ikut kawan pi kedai mamak,ingat kawan nak belanja makan..,tapi dia promosi Pencil.my..luqman ingat benda ni kena jual Pencil kat orang..








TAPI benda ini adalah network marketing sejenis rangkaian pemasaran untuk perniagaan mencari kerja sambilan..Network Marketing  menawarkan pelaburan awal yang rendah , biasanya hanya beberapa ratus ringgit untuk Silver..Kebanyakan network marketing ini meminta kawan-kawan anda untuk turut seta sekali disebab untuk menjana pendapatan bagi mereka di atas mereka..

Kita balik bab pensil tadi..luqman dengar ja la umur 20 tahun leh pakai kereta mahal-mahal..kalah anak datuk..luqman dengar pun 50%-50% ja...percaya dengan tidak percaya...mari kita lihat disebalik pencil.my ini...

LATAR BELAKANG SYARIKAT

Pencil.my merupakan satu produk pendidikan yang dihasil oleh syarikat Pencil Brand Sdn Bhd. Syarikat ini ditubuhkan pada November 2012 (no pendaftaran 1019329-D) oleh Tuan Hj Kamal Abdul Razak. Beliau merupakan seorang Senior Lecturer di Malaysian University Science and Technology (MUST). Beliau mempunyai pengalaman selama hampir sepuluh tahun dalam bidang perniagaan dan pendidikan.Syarikat ini telah mendapat status MSC pada  2012 dibawah cluster Infotech.

Web MSC : http://www.mscmalaysia.my/status_company
Web syarikat :  http://demo.pencil.my/
facebook : http://www.facebook.com/pages/Pencil-Brand-Sdn-Bhd/170941806383949

PRODUK

Produk Pencil Brand Sdn Bhd ini adalah PENCIL.MY. Ianya merupakan produk pendidikan berbentuk portal asas (portal-base) yang menggabungkan platform sosial (Facebook, Tweeter, Google) dan simulasi animasi berbentuk permainan. Golongan sasaran sebagai pengguna adalah pelajar dari darjah 1 hingga tingkatan 5. Ianya bertujuan untuk menarik minat pelajar kepada 'ketagih' untuk belajar. Antara ciri-ciri menarik dalam pencil.my adalah :

Soalan akan sentiasa dikemaskini oleh hampir 45 orang tenaga guru yang berpengalaman
sistemnya sentiasa dipantau oleh hampir 30 orang programmer
in-game reward seperti experience, medal dan rank yang dihubungkan terus ke Facebook untuk di'update' statusnya
boleh berhubung sesama rakan yang menjadi pengguna pencil.my dalam portal
EVOLUSI E-LEARNING

1980-an - Software-base Learning (penggunaan cd dan disket)
1990-an - Web-base Learning (Single Dimension System, Traditional e-learning)
2000-an - Synchronous Learning (Real time learning, conference)

Harga produk.

Produk adalah dalam bentuk PIN yang akan di'generate' secara automatik apabila anda membeli produk samada dari RESELLER atau SYARIKAT. PIN ini perlu dimasukkan ke portal pencil.my untuk mengaktifkan akaun.

Kemudian anda perlu memilih pakej. Pakej yang ditawarkan terbahagi kepada 3:

Sek Ren (Darjah 1-6) - RM270 pengaktifan. Bulanan RM50.
Sek Men (Tkt1-3) - RM270 pengaktifan. Bulanan RM70.
Sek Men (Tkt4-5) - RM270 pengaktifan. Bulanan RM90.

(P/S: Harga RM270 jika anda beli dari RESELLER. Jika anda beli dari SYARIKAT, harga adalah RM300. Bulanan tetap sama seperti di atas)

Pakej Reseller

Pencil Brand Sdn Bhd telah melakukan kaji selidik terhadap pelan pemasaran 15 syarikat MLM gergasi di Asia dan terhasillah pelan pemasaran yang MENARIK ini.

Untuk permulaan, pihak syarikat menawarkan 3 pakej:

(Harga kos setiap produk RM150. Harga ini hanyalah untuk RESELLER yang membeli pakej dibawah)

Silver = RM600. Anda mendapat 4 produk. (RM150x4=RM600)
Gold = RM1,200. Anda mendapat 8 produk. (RM150x8=Rm1,200)
Platinum = RM3,000. Anda mendapat 20 produk. (RM150x20=RM3,000)

Ciri-ciri portal:-






Pakej Untuk Usahawan


Pihak syarikat menyediakan 9 bonus untuk networker/reseller. Bonus-bonus ini adalah disediakan untuk memenuhi peringkat perkembangan reseller. Ia juga memberi bonus mingguan dan bonus bulanan. Tujuannya kerana pihak syarikat amat menghargai komitmen anda dan memastikan income jangka pendek dan panjang. Samada anda masih menjual produk, mencari prospek atau ketika anda sudah bersara, income tetap akan di'generate' hasil dari usaha anda.

1. RETAIL BONUS

Jika anda bandingkan harga pakej reseller dan harga produk

Silver = 4 produk x RM270 = RM1,080. (Untung RM480)
Gold = 8 produk x RM270 = RM2,160. (Untung RM960)
Platinum = 20 produk x RM270 = RM5,400. (Untung RM2,400)

(Untung maksimum 80-100% atas produk sahaja tanpa perlu menaja orang/ mencari downline. No limit dan boleh jual seberapa banyak pun)


2. INTRODUCER BONUS

10% dari nilai pakej yang dibeli dalam nilai RPV (Reseller Point Value)
Untuk setiap RM1, nilai RPV adalah 0.5RPV

Maka,

Silver = RM600 = 300RPV x 10% = RM30
Gold = RM1,200 = 600RPV x 10% = RM60
Platinum = RM3,000 = 1,500RPV x 10% = RM150
(Lagi besar pakej yang downline anda masuk, lagi besar bonus introducer. Tajaan no limit dan dibayar mingguan)


3. TEAM DEVELOPMENT BONUS


4. BINARY PAIRING BONUS


Untuk jangka panjang, anda sebagai leader harus bantu kaki kiri dan kanan anda. Sistem binary digunakan untuk bonus ini yang memberi kelebihan kepada kaki yang lemah untuk dibantu. Sistem ranking digunapakai dengan 10 pangkat. Setiap ranking membolehkan anda menjana pendapatan mingguan seperti diatas.

Syarat kenaikan pangkat :
Anda beli satu pakej, anda adalah Associate
Untuk naik pangkat ke-2 (Negotiator), anda harus menaja 2 orang (kaki kiri dan kanan). Kemudian anda harus pastikan kedua-kedua kaki anda menghasilkan minima 2,500RPV/kaki untuk membolehkan anda naik ke Negotiatot.
Untuk naik pangkat Consultant dan seterusnya dah senang..pastikan seorang dari downline anda (dari kaki kiri dan kanan) naik pangkat ke Negotiator (dengan repeat step 2) dalam bulan yang sama. Maksudnya, kiri 1 Nego, kanan 1 Nego, maka anda akan naik Consultant. Dan begitulah seterusnya.
5. GROUP PLACEMENT INSENTIF BONUS

a) Anda akan memperolehi 2% dari jumlah RPV downline dan ditentukan berdasarkan Sistem Geneology.

b) Bonus ini paling menarik kerana walaupun satu kaki yang jalan, anda tetap dapat bonus sehingga level 8!!

LATAR BEb) Bonus ini paling menarik kerana walaupun satu kaki yang jalan, anda tetap dapat bonus sehingga level 8!!! MENARIK BUKAN?!!



5. MATCHING BONUS
6. ASSET DEVELOPMENT BONUS
7. LUXURY LIFESTYLE VACATION BONUS

5. Bonus yang diterima atas keseluruhan income yang dbuat oleh downline anda setiap bulanan.

Rank 1 - Associate - 0 Level - Nil
Rank 2 - Negotiator - 1st Level - 10%
Rank 3 - Consultant - 2nd Level - +3%=13%
Rank 4 - Manager - 3rd Level - +3%=16%
Rank 5 - Director - 4th Level - +3%=19%
Rank 6 - Gold Director - 5th Level - +3%=22%
Rank 7 - Ruby Director - 6th Level - +2%=24%
Rank 8 - Diamond Director - 7th Level - +2%=26%
Rank 9 - Ambassador - 8th Level - +2%=28%
Rank 10- President Amb - 9th Level - +2%=30%

TOTAL = 30%!!!

6. Bonus aset (kereta dan property) tajaan syarikat. Dibayar setiap bulan. Layak kereta - pangkat Manager ke atas. Layak property - pangkat Ruby Director.

7. Bonus percutian mewah tajaan syarikat. Dikira berdasarkan TP (Travel Point). Layak - pangkat Negotiator.

(Sila lihat jadual di bawah)



Tips untuk mendapat bonus 5,6 dan 7 ini...bantu group anda bergerak dengan mengambil peluang kelebihan placement dalam sistem binary dan PASTIKAN group anda sentiasa aktif!!

8. PERSONAL RESIDUAL INCOME BONUS

Ini adalah antara bonus yang menarik dan juga pendapatan bulanan anda.

Mengambil konsep Insurans. Komisen akan diperolehi oleh ajen setiap kali insurans diperbaharui. Maka, syarikat telah mengaplikasikan konsep yang sama dalam pencil.my.

Ianya dinamakan sistem SBV. (Subscription Bonus Value). Bermakna setiap kali seorang pengguna/pelanggan memperbaharui pakej langganan mereka setiap bulan, anda sebagai reseller akan mendapat 10% komisen dari nilai SBV. Cara kiraan adalah :

UPSR - Yuran langganan RM50/bulan - 25SBV x 10% = RM2.50
PMR - Yuran langganan RM70/bulan - 35SBV x 10% = RM3.50
SPM - Yuran langganan RM90/bulan - 45SBV x 10% = RM4.50

Komisen di atas akan dibayar setiap bulan selagi produk itu terus diperbaharui. Maka, lagi banyak produk anda terjual...lagi banyak income bulanan anda!!!!!

9. TRUE WEALTH INCOME BONUS

Bonus ini adalah komisen yang anda akan terima apabila produk downline anda terjual dan pengguna membayar/memperbaharui yuran bulanan mereka.
Dikira dari Sponsor geneology dan dikira dari level 1 hingga level 8 sahaja
Dikira berdasarkan SBV pakej yang pelanggan langgani
Level 1 = 2% (dari SBV pakej)
Level 2 = 3%
Level 3 = 4%
Level 4 = 5%
Level 5 = 5%
Level 6 = 5%
Level 7 = 5%
Level 8 = 5%
Lihat contoh ini untuk lebih pemahaman :


P/S: Ni serba ringkas..kalau nak tahu lebih lanjut boleh la siasat sendiri..benda ni bagi luqman la..luqman tidak percaya sebab duit tu datang dari mana..banyak la persoalan yang bermain di fikiran..

Kalau la kawan nak masuk benda ni, suruh mereka fikir terlebih dahulu dan siasat benda di skmm...banyak cara nak siasat tapi luqman tidak mahir dalam bab-bab ini..carilah orang yang pandai dalam network marketing.. Renung-renungkan lah dan selamat beramal..
Powered by Blogger.