Maaf sila aktifkan javascript.

Tiba-Tiba Tak Boleh Taip Di Google Chrome? Ini Jalan Penyelesaiannya

Google Chrome sememangnya pelayar web yang amat mengagumkan. Tidak kerana kepantasannya semata-mata, tetapi juga dek kerana ia salah satu dari 'anak emas' Google, maka boleh kata pelbagai kemudahan dari Google dimuatkan ke dalamnya.

Tetapi terkadang apabila dah banyak ciri, banyak jugalah 'kekacauan' yang ada padanya. Salah satu bugs terbaru yang boleh dikatakan agak merunsingkan ialah apabila tiba-tiba pengguna tidak dapat menaip pada mana-mana tempat di Google Chrome.

Namun jangan bimbang, ia adalah masalah kecil yang dapat diselesaikan dengan mudah kalau tahu caranya. Anda hanya perlukan satu extension yang dipanggil sebagai Click&Clean. Anda cuma perlu pasangkan ia, dan kemudian klik pada ikon Click&Clean yang terdapat di atas Google Chrome tersebut. Anda boleh tweak tetapan extension ini mengikut kepada apa yang anda suka. Berikut adalah contoh paparan skrin Click&Clean:

Tweak ikut suka anda. Kalau saya, saya biarkan semua kotak ditanda kecuali 'Delete cookies'.

Selepas itu, klik pada 'Clear Private Data'.

Siap!

Yeahhh, dah boleh menaip!

Buat sementara waktu, ini saja cara yang paling mudah untuk menyelesaikan masalah anda selain mengemaskini versi pelayar web kepada versi paling baru. Oh ya, jangan lupa share dan Tweet post ini ya! Terima kasih semua!Powered by Blogger.