Maaf sila aktifkan javascript.

Popcorn Time Kembali, Bakal Memeriahkan Dunia Torrent Anda Seperti Dulu

Benar, tidak ada perkara yang kekal selamanya. Kalau servis dari syarikat yang sah di sisi undang-undang pun boleh terlungkup dan 'bungkus', apatah lagi servis yang tidak. Begitu jualah dengan Popcorn Time. Bulan lepas boleh dikatakan aplikasi ini tidak lagi dapat memberikan khidmatnya kepada pengguna dek kerana para pembangun telah pun 'ditemui' oleh pihak berkuasa.

Namun jika kita belajar dari sejarah, mana-mana aplikasi yang berkait dengan Torrent sekiranya telah hampir 'bungkus', ia pasti akan bangun semula. Cantaslah satu kepala, maka dua kepala lagi akan tumbuh bak cendawan mekar selepas hujan.


Tidak semua orang dapat menerima sesuatu yang hilang secara tiba-tiba, samalah juga halnya dengan pengguna-pengguna Popcorn Time yang tegar. Beberapa orang dari mereka telah berusaha untuk membangunkan semula aplikasi ini dan ianya telah menemui kejayaan.


Versi terbaru ini telah menggunakan API yang baru untuk mendapatkan semula senarai filem-filem terkini yang boleh terus distrim pada komputer masing-masing. Anda boleh lihat pada paparan skrin di bawah. Filem-filem yang biasa dapat distrim sebelum ini kini dipaparkan kembali.


Ini pula adalah paparan skrin di mana saya sendiri mencuba untuk menonton filem Minions. Memang cool! Kini tak perlu bimbang lagi tentang status terkini Popcorn Time. Ianya telah membuat 'come back' yang berjaya dan segala usaha pembangun serta pengguna yang mahukan kepuasan menonton filem-filem terkini melalui aplikasi penstriman telah pun tercapai.


Anda juga mahu aplikasi ini? Boleh, anda cuma perlu cari sahaja versi yang sesuai dengan sistem operasi anda melalui pautan di bawah:

Klik -> Working version of Popcorn Time


Powered by Blogger.