Maaf sila aktifkan javascript.

Ucapkan Hello Kepada Cinema Box, & Selamat Tinggal Buat Netflix

Akaun percubaan Netflix saya telahpun tamat baru-baru ini. Masih tiada rasa untuk membayarnya dek kerana sepanjang tempoh tersebut tiadalah apa-apa yang terlalu 'wow factor' untuk menyebabkan saya terus melanggan dengan setianya.

Lalu saya mencari suatu alternatif, selain Popcorn Time. Kerana Popcorn Time menggunakan bittorrent sebagai protokol/cara muat turun, sedangkan saya inginkan satu aplikasi yang memberikan pautan terus, contohnya Showbox. Tetapi dengan Showbox saya kurang berminat pula disebabkan ciri kepenggunaan yang agak kurang dan paparan antaramuka pengguna yang agak terkebelakang.

Jadi cari punya cari, akhirnya jumpalah dengan Cinema Box, sebuah aplikasi khas untuk menonton filem-filem terbaru dan juga drama-drama. Anda boleh lihat pada paparan skrin di bawah:


Apa yang menarik, Cinema Box menyokong fungsi sarikata (subtitles), dan boleh juga menukar-nukar resolusi video dari paling tinggi, contohnya 720p kepada lain-lain resolusi yang lebih rendah sekiranya anda mempunyai sambungan kelajuan internet yang perlahan.


Lihat sahaja paparan skrin di atas, saya sedang menonton filem Police Story 2013 siap dengan sarikatanya. Memang menarik! Kualiti video juga adalah bagus, sesuai dengan tempoh matang rilisan filem.

Aplikasi ini juga menyokong Chromecast, jadi anda boleh paparkan video tersebut kepada skrin yang lebih besar. Tak lupa juga ia menyokong iOS, oleh itu pengguna iOS tak perlu bimbang akan keberadaannya untuk peranti anda.

Aplikasi ini juga membolehkan anda untuk memuat turun mana-mana filem atau drama untuk tontonan ketika offline.


Cukup menarik bukan? Jika anda ingin mencuba, silakan muat turun pada pautan di bawah:

Cinema Box Android

Cinema Box iOS

Untuk iOS, anda perlu rujuk kepada laman ini bagi cara-cara memasang dan menggunakannya:

Cinema Box App


Powered by Blogger.