Maaf sila aktifkan javascript.

KickassTorrents Memasuki Zon Kegelapan, Kini Mempunyai Alamat Dark Web

Laman indeks torrent yang popular selepas The Pirate Bay, iaitu KickassTorrents, kini sudah menambah sebuah pautan kepada lamannya melalui URL dark web, untuk mencegah sekatan.

Seperti yang kita tahu, buat masa ini laman The Pirate Bay sedang 'down'. Tak habis-habis dengan isu serbuan oleh pihak berkuasa. Jadi setakat ini, laman KickassTorrents ini atau dikenali sebagai KAT, menjadi antara laman indeks torrent yang paling banyak dikunjungi pelawat.


Sebelum ini pun laman tersebut ibarat 'stesen bas', memang sentiasa dipenuhi pengunjung. Jadi, terdapat banyak pemegang hak cipta yang mensasarkan laman tersebut untuk 'urusan' take down, sekatan, dan sebagainya lagi.

Atas sebab itu, KickassTorrents telah melakukan pelbagai cara untuk melepasi setiap halangan, contohnya dengan mengoperasikan beberapa laman proksi. Terbaru, mereka telah membuat satu pautan URL dark web, khusus untuk pengguna mahir.

Laman dark web, seperti yang kita tahu, hanya boleh diakses melalui rangkaian The Onion Router atau TOR.

Abam dah cuba mengakses laman ini dipejabat melalui TOR dan semestinya ia boleh dimasuki meskipun agak perlahan (akibat firewall). Abam gabungkan dengan OpenVPN + AntiDPI, ia menjadi sedikit laju. Heh..

Anda bolehlah mencuba akses kepada laman torrent ini di sini : lsuzvpko6w6hzpnn.onion


Powered by Blogger.