Android 7.0 N Secara Rasminya Dinamakan Sebagai Nougat

Nampaknya harapan abam untuk melihat Android N dinamakan sebagai Android Nutela musnah apabila Google telah memilih Android 'Nougat' sebagai nama pilihan. Android versi ke 7 ini masih lagi dengan tema pencuci mulut/manisan/gula-gula/whateva dan anda boleh lihat gambar statue Android versi ini pada gambar berikut.



'Huduh'.

Lantak la kau orang nak panggil abam reviewer tak profesional ke, tak best ke, tapi abam ada rasa macam rilisan kali ini lebih sambil lewa berbanding dahulu. Kurang-kurang buatlah Android tersebut betul-betul berbentuk Nougat, barulah 'kena' dengan namanya.


Anda boleh tonton pula video kononnya-proses-pilihan-nama oleh Google di bawah.


Ok lah, malas nak tulis panjang-panjang lagi. Abam ingin membawa diri ke Atlanta. Kecewa. Huh.

P/s: Sebenarnya nama dia bukanlah teruk sangat, tapi pada abam, macam yang abam cakap awal tadi, sekurang-kurangnya buatlah statue Android tu bagi kemas sikit. Barulah 'sejuk' sikit hati ni. Ramai juga yang abam baca dalam komen-komen di blog lain dan di YouTube telah complain benda yang sama. Harapnya versi yang akan datang, nama dan statue/maskotnya lebih ditelitikan lagi.


Powered by Blogger.