Google Mengeluarkan Aplikasi Youtube Yang 'Selamat'



Cuti harini ambo ada masa sikit nak bercerita. Malam semalam godek-godek Google Play terjumpa Youtube Kids , lalu ambo download nk try . (walaupun benda ini dah lama ada, namun ambo rasa ambo nak juga kongsi dengan semua)



Memperkenalkan ahli terbaru dalam keluarga Google, Aplikasi Youtube Kids .
 Boleh Didapati di Google Play Dan Apps Store.

YT Kids atau umumnya dipanggil Youtube Kids di khususkan untuk kanak-kanak. Aplikasi ini telah dibina dengan kajian yang teliti untuk kanak-kanak membesar dengan "Sihat" :] .mari layan gambar dibawah dulu.




*Saiz Aplikasi Youtube Kids ini tidak lah begitu besar (28MB) hehe . #next


*haaa, sebelum mula tu silalah baca setiap page step tu ye. jangan main skip je

*yang ini menarik,







*sini dia tunjuk beberapa generasi kanak-kanak yang layak pakai Youtube Kids. Jika anda rasa anda layak, Silakan :p





*Disini anda boleh Setting nak bagi buat carian video ataupun tidak.








*Semua dah set,untuk pengetahuan. Youtube Kids ada 4 kategori video. Show, Music,Learning,Explore.


*yang ni part menarik, anda boleh set masa berapa lama untuk anak-anak anda gunakan Youtube Kids (secara tidak langsung menggunakan handphone)


*Jika anda rasa diganggu dengan Bunyi Video tersebut, anda boleh matikan fungsinya. Anda juga boleh mengubah paparan Hadapan mengikut umur kanak-kanak.

Baiklah sampai setakat ini saja. Maka dengan ini anda bolehlah Bekerja tanpa syakwasangka kepada anak-anak anda :p .

"Kita berada pada puncak Teknologi, Sediakanlah langkah yang terbaik untuk Keluarga"


Powered by Blogger.