Maaf sila aktifkan javascript.

NordVPN: Indah Khabar Dari Bloggers


Abam reviewer VPN dari dulu sebab memang tiap-tiap bulan kalau boleh memang abam akan cuba servis berbeza.

Biasanya kebanyakan blog-blog 'luar' akan senaraikan top 5 atau top 10 VPN terbaik menurut mereka, dan salah satunya ialah NordVPN.

Dari segi ciri, tidak dapat dinafikan, memang ia punyai pelbagai ciri hebat seperti Double VPN, Onion over VPN, dan Smart DNS khas untuk pengguna Netflix.

Dari segi bayaran bulanan, ia agak kompetetif namun pada kebanyakan kita, ia mahal.

Manakala dari segi kelajuan pula, pada abam ia amatlah mengecewakan. Tak tahulah macam mana ia boleh selalu tersenarai dalam top 5 best VPN, namun pada abam, selayaknya ia diletakkan pada nombor 10.



NordVPN Pro:

1. Mempunyai native client.

2. Terdapat beberapa ciri bonus/plus contohnya pelayan khas untuk P2P, Onion over VPN, Double VPN, Anti DDoS dan IP khas yang anda boleh tetapkan (Dedicated IP Servers).

3. Smart DNS yang khas untuk para Netflix streamers.

4. Pelayan yang sangat banyak.

5. Sistem sokongan live yang sangat memuaskan.

NordVPN Cons:

1. Kelajuan sangat menghampakan. Netflix memang tiada masalah, tak perlu lakukan apa-apa tetapan tambahan, tetapi kualiti agak potato lah.

2. Bayaran bulanan yang mahal (setelah ditukar ke MYR) bagi para pengguna di Malaysia.

3. Tiada apa-apa tetapan istimewa dalam klien.
'
4. Klien tidak menyokong proksi (untuk ditambah ke atas rangkaian). Biasanya budak-budak kaki bypass kuota yang suka 'main' benda ni.

5. Anehnya tiada fungsi Anti-DPI, sedangkan fungsi 'pelik-pelik' yang lain ditambah.

Apa pun kalau anda nak cuba, mereka menyediakan akaun percubaan selama 3 hari.

Anda boleh cuba di pautan ini: NordVPN Free Trial
Powered by Blogger.