Maaf sila aktifkan javascript.

Ethereum Bakal Menemui Kejatuhan Harga?Kejatuhan harga Ethereum telah melambung pada selasa lepas dengan cryptocurrency turun lebih daripada 15% pada awal perdagangan pada hari Selasa.

Ethereum dan bitcoin mempunyai kedua-dua kekuatan persamaan kenaikan harga sejak awal tahun ini, dengan Ethereum meningkat lebih 5,000% dari sekitar $ 8 pada bulan Januari kepada lebih tinggi $ 400 pada 13 Jun lepas. Cryptocurrency telah dirangsang oleh kenaikan populariti yang dipanggil, Tawaran Syiling Awal iaitu kaedah penjanaan wang yang menggunakan rangkaian Ethereum.

Namun begitu, pada hari ini Ethereum jatuh sekitar 10% pada hari Isnin lalu. Ia turun lebih dari 15% berbanding dolar kepada $ di pada pagi ini waktu ET 8.30 pagi. 

Mati Greenspan, penganalisis pasaran dengan platform dagangan eToro, memberitahu Business Insider melalui telefon pada pagi Selasa bahawa kemalangan itu telah lama berlaku.

"Apa-apa yang naik sejauh itu, ia pantas mempunyai banyak masalah,". kata Greenspan.

Greenspan berkata lagi: "Kini dalam minda manusia adalah Wang Segera). Kami telah melihat banyak wang untuk mendapatkan wang yang tidak masuk akal".

Beliau menambah bahawa ramai orang di belakang wang segera ini cuba untuk mengeluarkan wang dari Ethereum, membanjiri pasaran dengan menjual pesanan dan dengan itu menekan harga. (Apabila sebuah syarikat menimbulkan wang melalui wang segera, ia secara umumnya menimbulkan sama ada Ethereum atau bitcoin, yang kemudiannya perlu diubah kepada mata wang seperti dolar AS atau British Pound.)

Ethereum ditubuhkan pada tahun 2014 oleh sekumpulan pengaturcara yang ingin mengubah sistem yang menjalankan bitcoin. Ethereum adalah rangkaian sumber terbuka yang membolehkan orang menulis "kontrak pintar" di atasnya. Ethereum dikuasakan oleh cryptocurrency Ether, yang didagangkan di rangkaian dan ditukar sebagai kedai nilai.

Kemungkinan besar, lepas ini akan berlaku lambakan kad grafik hasil daripada bekas mining Ethereum.

Apa pendapat anda?
Powered by Blogger.