Maaf sila aktifkan javascript.

Cara Menangani Anti AdBlocker (Anti-Adblock Killer)


YA, saya faham, anda memilih menggunakan adblocker pada laman-laman yang tamak, tak cukup dengan iklan Google, mereka letakkan pula iklan popup dan pop-under

Seringkali kita ketemu dengan laman yang memaksa pembacanya mematikan adblock supaya mereka dapat menjana pendapatan melalui berpuluh-puluh iklan yang akan keluar sebaik sahaja ia dinyahaktifkan.

Contohnya anda boleh lihat di bawah.
Kalau untuk laman yang bagus dan banyak memberikan manfaat serta ilmu seperti omghackers.com ni, memang eloklah anda masukkan dalam senarai putih (hehe). Tapi kalau dah ada berpuluh pop-under, memang kena sumpah seranah tiap kali dibuatnya.

Jadi cara untuk kita langkau atau bypass adblock blocker/killer ini ialah dengan memasang komponen Anti-Adblock Killer pada pelayar web yang digunakan!

Komponen tersebut ialah addon/extension:

1. Greasemonkey (Firefox)
2. Tampermonkey (Chrome)

Kemudian, pasangkan skrip Anti-Adblocker Killer di sini: Anti-Adblock Killer

Alternatif: Anti-Adblock Killer Continued

Komponen seterusnya, anda pasangkan mana-mana addon/extension penyekat iklan seperti AdBlock, AdBlock Plus, atau uBlock Origin. Akhir sekali, langgan (subscribe) kepada Anti-Adblock Killer List dengan menekan butang subscribe di bawah tersebut.

Siap bro! Sekarang anda sudah boleh cuba buka mana-mana laman yang menggunakan adblocker killer. InsyaAllah dapat lepasi sekatan dan baca/tonton tanpa gangguan iklan.
Powered by Blogger.